Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6731 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום יצא לי לעבור באחד החניונים של העבודה שלי, וראיתי כנראה את אחת מראשונות הסוזוקי SX4 ליסינג בחברה. באמת שזה לא היה מאורע מיוחד, למעט אולי עבודה אחת שמאוד מטרידה את מנוחתי.

קל מאוד להבחין מבעד לגריל הקידמי שקצה הפגוש מרוחק מאוד מהרדיאטור. יש מרחק של כמה עשרות סנטימטרים טובים בין הפגוש לקורת הרוחב ותחילת תא המנוע.

אחר כך ניגשתי גם לC4 פיקאסו שחנתה לידה, והפתעה - גם שם יש מרווח די גדול בין הפגוש לשלדה, אם כי בסיטרואן הוא מכוסה בפלסטיק שחור כך שלא ניתן ממש לאמוד אותו.

מעבר לעובדה שעכשיו עוד כמה אנשים בעבודה שלי חושבים שאני מטורף לגמרי, איזו סיבה הגיונית יש לסרחי העודף האלו? הם בטח לא היו קיימים ברכבים ישנים יותר (אפילו פונטו דור 1 שגם אותה בדקתי לשם ההשוואה), לא מוסיפים למראה של הרכב, לאוירודינמיות, לתצרוכת הדלק וליכולות הדינמיות.

מה הם כן עושים?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

יש לזה סיבה פשוטה מאד-קוראים לה NCAP.

ככל שחלקה הקדמי של המכונית ארוך יותר,כך קל יותר להגיע לתוצאה טובה במבחן הריסוק התקני.

מאחר וכנראה המכוניות החדשות נועדו לריסוק או לשמירה על כדור הארץ,זקוקות מכוניות רבות לסרח עודף קדמי גדול במיוחד על מנת להשיג את תוצאת 5 הכוכבים המיוחלת.

מקרים חריגים נוספים הם הפיג'ו 407,פיאט גרנדה פונטו וסובארו B3.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

תיארתי לעצמי שלבטיחות יש חלק בדבר הזה.

אני אקשה קצת יותר - למה? איך זה עוזר לרכב להיות בטיחותי יותר?

זה סוג של אזור ספיגה? זה בהחלט לא נראה ככזה אלא נראה כמו סתם התנפחות של פגוש הפלסטיק קדימה-קדימה. מילא אם היו שם קורות מתכת או משהו כזה...

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

זה מה שלא רוצים שיהיה שם, קורות מתכת

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אין לי שמץ של מושג לגבי מה זה תורם לבטיחות או למה עושים את זה אני רק יודע שהאוטו שלי נוגד את כל מה שכתבת בהודעה הראשונה.

האוטו שלי ישן (86) יש לו רווח אדיר בין הפגוש לגשר שעליו יושב הרדיאטור (בערך 30 ס"מ, בלי לספור את העובי של הפגוש עצמו), בתקופה שהוא יצא הוא נחשב (ע"י היצרן שלו) לרכב בעל האוירודינמיות הכי גבוהה שיש (0.29 CD או משהו כזה), וממש ולא נראה לי שבמפגש עם רכב מודרני שילדתו תצא על העליונה.

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

פורסם

זהו איזור ספיגה לבירכיים או לחלק גוף (של בן אדם או חיה) שפוגע במכונית.

בלי שום קשר יש מכוניות שיש להם את זה סתם ליופי, מעניק חרטום יותר ארוך ומראה יותר "קרבי".

פורסם

מה?! חשבתי שזה מקום לאינטרקולר במקרה ואתה רוצה לגדוש.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

:-D

האמת זה בול מתאים לאינטרקולר.

יכול באמת להיות שאצלי זה מקרה מיוחד שבגלל המקום שהפנסים תופסים והפוזה של הרכב יצא שהרדיאטור יכול להיות רק עד גבול הפנסים והפגוש קצת התרחק כדי לאפשר מראה יפה.

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

פורסם

היה סדרה על זה בדיסקברי.

מהטרה היא ברגע של פגיעה בהולך רגל להרחיק אותו מאזורים קשים.

שהטמבון יספוג את המכה ,להרחיק את ההולך רגל מהקורות של התא מנוע,ולהרחיק את הראש שלו מאיזור המנוע(כלומר שיפגע במקום רך יחסית במכסה מנוע ולא יפגע במקום שבדיוק מעל למנוע,וכתוצאה מזאת לא ידפוק את הראש במנוע)

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

עכשיו התעלקות שאלה קצת לא קשורה - למה הרווח העצום הזה בין הרדיאטור לבין המנוע ברכבי PSA?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אם מישהו תהה איך רווח עוזר בבטיחות, לא מזמן הצהירו ב-FIA (התאחדות הספורט המוטורי העולמית) על מערכת בטיחות חדה שתוצג בשנה הבאה ברכבי הראלי במדרגה הגבוהה של הספורט, שאמורה להקטין פגיעה בנהגים/נווטים מתאונות צד בחפץ דומם (נגיד עץ, כמו מה שהרג את מייקל פארק לפני כמה שנים). מה האלמנט המרכזי במערכת? רווח נוסף של שני סנטימטרים בין המושב לדלת...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

זה בגלל שהמנדסים הצרפתים סבורים שטיב היחסים בין הרדיאטור ולמנוע ברכב רעוע, ולכן כדאי להרחיק אותם,

כמו ילדים קטנים בגן, בערך...

• תוכן חדש...