Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6687 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טוב לכלל הפורום

היום הייתי במוסך מורשה צ'מפיון (סגול) בכרמיאל לבדיקה כללית\הצעה ליישור קו של רכבי החדש

האמת שציפיתי למחיר גבוה אך לא לכזה מחיר גבוה ויחס מזלזל שכזה

באתי ראשון בבוקר וחיכיתי ליועץ השירות שיגיע ושיתפנה ליפט בשבילי

כעבור חצי שעה בערך העלו את האוטו והתחילו לפרק גלגלים ושאר עניינים ע"מ לבדוק היקפית מה המצב

בא אחד המוסכניקים יחד עם היועץ - העיף מבט ושיחק בגלגלים הקדמיים.

הפטרה ראשונה - הקלאץ' שלך שחוט,רצוי חדש מקורי קומפלט. (כבר נחשתי משהו דומה מהעברות הילוכים קשות אך קבעת אתה זאת רק מהצצה חטופה? נו מילא - הלאה)

הפטרה שנייה - הרפידות האחוריות שלך גמורות - רצוי חדשות מקוריות

הפטרה שלישית (אחרי שהאוטו עבר למחלקה טכנית) - מרים מושב אחורי ומסתכל על המשאבה - טוב אתה צריך משאבה חדשה כולל מצוף וגומייה ראשית קומפלט.

הפטרה רביעית - טוב אתה צריך להחליף גם תפוחים,בוקסות,משולשים,ולעשות כיוון פרונט

שמנו פעמינו למחסן ומשם למשרד יועץ שירות לגיבוש הצעת מחיר - וכאן הייתה שיא אכזבתי

שימו לב למחירים.

קלאץ' חדש - 3300ש"ח כולל מע"מ ועבודה

משאבת דלק קומפלט - 3200ש"ח כולל מע"מ ועבודה

אגזוז קומפלט - (ממיר,דוד אחורי ודוד קדמי,וצינור מפלט) - 3500ש"ח

2 תפוחים ו2 משולשים ובוקסות - 1800ש"ח כולל מע"מ ועבודה

כבר עברנו את ה11000ש"ח על אוטו שעולה כיום 33000. :(

בסוף יצאתי אחרי שהחליפו לי רק רפידות אחוריות (420ש"ח) מאוכזב קשות (בכל זאת לקוח "חדש" שלהם,מעל שנה עכשיו,מטפל בקביעות)

הגעתי לפנצ'ריה בראש פינה שמתמחים באגזוזים בנוסף להערכת מצב

הבחור סבר שצריך רק להחליף אקורדיון (גרמושקה)(450ש"ח) ודוד אחורי(550ש"ח). ("הקדמי שלך יכול לסחוב עוד המון זמן -

חבל על הכסף)

בוצעה החלפת גרמושקה מלחץ בזמן והוזמן עבורי הדוד האחורי המדובר

ביום ראשון בעזרת ה' אלך לבדוק לעומק את עניין המשאבת דלק והקלאץ'

פשוט מעצבן ומעציב. כל המוסכים המורשים ככה? קובעים להחליף לחדש אחרי הערכה קצרה? תיקון\שיפוץ לא אופציות באות בחשבון? או שהם פשוט חושבים שכולנו צאצאים לגאידמק?

בגלל שהמד דלק הפסיק לפתע לעבוד אתמול בלילה כבר קובעים שצריך משאבה חדשה קומפלט

הילוכים\קלאץ' קשים? תחליף הכל

למה מה קרה???

מתסכל.זה כל מה שנותר לי לומר

בברכת שבת שלום ופורים שמח לכולנו :) אחזור ואקפיץ שרשור זה כשיהיו עדכונים ;)

אופיר

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אופיר, איזה רכב ברשותך?

הסיפור שלך, למעשה כמו סיפור של כל בעל רכב משומש שבא למוסך מורשה. במידת מה כניראה המוסכניקים צודקים שבמקרה אופטימאלי צריך להחליף את כל החלקים שהם ציינו. אני לא הבנתי מה מזלזל ביחס שלהם. לגבי מחירים, יש להם בטח מחירון לחלקים מקוריים. אני מניח שהאוטו שלך זה פולקסווגן/סיאט/סקודה/אודי - אני צודק? החלקים לא זולים בכלל ומשום מה ניראים לי שהמחירים כן בסדר.

מחיר חלקים מקוריים חדשים לא משתנה מעצם העובדה שאוטו שלך משומש ועולה X כסף.

זו תופעה ידועה שמוסכניקים שואפים להחליף כמה שיותר ולפעמים גם חלקים שיכולים להיות עוד 10K-20K ק"מ.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

עם כל הכבוד והאמפתיה, אני לא חושב שיש לך משהו להתלונן עליו.

כשרכשת פולקסווגן, היית צריך לדעת (ואם לא ידעת, יכלת לשאול לפני שקנית) שמחירי החלפים לא אמורים להיות בקצה הזול של הסקאלה. מה לעשות והרכב שלך צבר בלאי במידה שמצריכה החלפת חלקים, את התקול יש להחליף בחדש. כפי שקודמי כתב, אין קשר בין מחיר הרכב שלך לבין מחירי החלפים - שכח מזה וגם אל תנסה למצוא קשר שכזה.

על פניו, מחיר הקלאץ' נראה לי הגיוני לחלוטין, במיוחד בהתחשב בעובדה שהוא כולל בתוכו עבודה ומע"מ ושמדובר בחלק מקורי.

לגבי הרפידות האחוריות: אני לא רוצה סתם להעליל על ענף שלם, לכן אתבטא בזהירות ואומר שבפעמים רבות כאשר מחליפים רפידות במוסך ובעל הרכב אינו מעורה בדברים, מותקן לו חלק תחליפי באיכות ירודה שהצורה האחרונה שהיית רוצה לפגוש בו הוא כרפידת בלם. גם במקרה זה המוסך נהג עמך כשורה כשהציע לך חלק מקורי, וגם במקרה זה המחיר נראה לי סביר.

לגבי ה"הפטרות" השלישית והרביעית: שאלת את יועץ השירות על סמך מה הוא מבסס את קביעתו? היתכן כי הוא הבחין בדבר שאתה לא ראית?

ועוד דבר: לא ממש הבנתי איזו גרמושקה הוחלפה לך.

בקיצור, לפני שאתה מתרעם על השירות והמחירים, אני מציע לך לקחת אויר, לחזור למוסך, לגשת לאותו יועץ שירות ולבקש ממנו שיסביר לך בפירוט מדוע יש להחליף את החלקים הנ"ל, מה תהיינה ההשלכות אם ההחלפה לא תתבצע ומה ההבדל בין חלק תחליפי לבין חלק מקורי.

חזור לעדכן לאחר שתעשה זאת.

חג שמייח.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אם הרכב ישן יחסית אין לך מה לחפש במוסך מורשה , בחרת לעשות "ישור קו" כי...?

יש בעיה עם הרכב ?

מתי טופל לאחרונה?

פורסם

ידוע שמחירים של חלקים מקוריים הם בשמיים .

ידוע גם שמוסך מורשה לא "מתעסק בקקה" וכל מה שלא נראה לו , הוא ימליץ להחליף לחדש ומקורי , למה ? - כי ככה הכי טוב .

היה לי סיפור דומה עם הקרבורטור באופנוע . במקום לעשות כיוון , כאשר נפתח - מצאו בורג קטנטן שמפריע לביצוע העבודה ולא ניתן לשלוף אותו , כיאה למוסך מורשה - הומלץ להחליף את הקרבורטורים (4K) . לא הסכמתי וביקשתי שיכוונו כמה שאפשר ויסגרו . בנתיים חיפשתי קרבורטורים משומשים בחו"ל . מיותר לציין שהמחיר שונה , בסוף לא הייתי צריך להחליף .

ככה עובד מוסך מורשה , כל מה שלא מושלם , יש להחליף . לדעתי לא היית צריך לברוח משם אלא לסחוט מהם יותר מידע , מעבר ל-"שחוט ... גמור..." . ככה היית מקבל את התמונה המלאה והיית יודע באיזה מצב כל חלק , כמה קריטי להחליף אותו וכמובן האם למקורי או תחליפי .

פורסם

3300 להחלפת קלאץ' ? מה זה, מיהלומים ?

גם אם זה חלק מקורי וגם אם זה במוסך מורשה זה המון כסף.

קלאצ'ים של וולאו/לוק וכד' עולים 700-1000 שקל. נגיד אפילו 1200 בהגזמה בשביל שזה VW. עבודה זה 500-700 שקל. במקרה הגרוע 1900 + מע"מ = פחות מ 2200 שקל.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

ככל שידוע לי בגולף למשאל צריך להוריד גיר כדי לשים קלאץ'. מעבר לזה, עבודה במוסך מורשה באופן טבעי צריכה להיות יקרה יותר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מחיר עבודה נקבע במוסך מורשה לפי שעתון יצרן, ולא לפי מה שנראה לנו סביר בעין.

יש אנשים המוכנים לשלם עבור זה בתמורה לידיעה שהרכב מקבל טיפול "לפי הספר", ויש כאלה שלא מוכנים לשלם ופונים למוסך לא מורשה יבואן. אני לא מצדיק אף אחד מהצדדים, מה גם שעם רכב כמו שלי זה קצת לא ריאלי ללכת למוסך של היבואן, אבל אני בהחלט יכול להבין ממה נובעים שיקוליו של כל אחד מאותם טיפוסים.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אני החלפתי קלאץ' באיביזה 2000 במורשה, הם המליצו לי לשים קלאץ' של וולאו כי א)זה יותר זול ב)זה לא פחות איכותי. עלה לי 2200+.

פורסם

פותח השרשור - עוד כ- 5.5K ש"ח, והיית יכול להכריז על האוטו טוטאלוס. מצער כמה המוסכים המורשים מפציצים במחירים... (כנ"ל לגבי כל המוסכים המורשים) :-(:evil::x:?::bigcry::mm_eek::snipersmi:nono::drinking::brickwall::shock3::shock2::|:bad-word::puppydoge:mm_shocke:mm_mad::screwy::agrue::conf::mad2::2gunfire::crazyeyes:loco::bugeyed::onfire:

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם

שלום לכולם

ראשית יש בעיה עם החברות מורשות שהם גובים הון ומחפשים דרך קלה ומכניסה לפתור בעיה .

פיאט פונטו ספפיס נאמר לי בחברה שהלכה משאבת דלק ויש להחליף את כולה קומפלט 1800 ש"ח .

הלכתי למוסך לא מורשה הבחור אמר שלא הלכה המשאבה החליף חלק והמשאבה עובדת כמו שצריך ועלות תיקון 650 ש"ח .

כשאמרתי לו שאמרו שהלכה משאבה הוא אמר שקל להם להחליף את כל המשאבה ובכך הם פתרו את הבעיה ולא לנסות ללכת לקראת הלקוח ולחפש אלטרנטיבות .

אני בגדול מחליף כל 3-5 שנים רכב ומטפל רק בחברה גם עם עלות הטיפול גבוהה ממוסך לא מורשה ( חלקו את זה שנתי ותראו שזה זניח )

לעניינך :

האם נכנסת עימו למשא ומתן על מחיר ? האם דיברתם גם על לא מקורי ?

בכל מקרה לרכב ישן אין מה להשתגע וללכת לשלם סכומים כאלו מופרכים .

כנס למס' מוסכים קבל הצעות מחיר וקבל החלטה .

בהצלחה

:evil:
פורסם
ככל שידוע לי בגולף למשאל צריך להוריד גיר כדי לשים קלאץ'. .

:-)

ברכבים אחרים,פשוט מזריקים מצמד חדש דרך החור של הפלג.

Omnia mea mecum porto

פורסם
:-)

ברכבים אחרים,פשוט מזריקים מצמד חדש דרך החור של הפלג.

יש רכבים שלא צריך לפרק גיר ממנוע כדי להחליף מצמד.

פורסם
שלום לכולם

ראשית יש בעיה עם החברות מורשות שהם גובים הון ומחפשים דרך קלה ומכניסה לפתור בעיה .

מוסכים לא גובים כסף מלקוחות פוטנציאלים.

הם מציעים ואתה יכול לקנות או שלא.

תהיה צרכן חכם ותלמד ממי שווה לקנות מוצר/שירות וממי לא.

באחד הימים נדפק פנס הערפל והפגוש הקדמי של ה-A3 מאיזה עצם לא מזוהה שהתעופף בכביש החוף (לא פגיעה בטיחותית). במורשה צ'מפיון (פיליקס) רצו להחליף את כל יחידת הטמבון הקדמי בכמה אלפי ש"חים, באישור השמאי של הביטוח.

הלכתי במקום זה להאנטרס אוטופיקס בהרצליה וסדרו את הפגוש (עם יחידת פנס ערפל חדשה) בכמה מאיות בודדות. זה לא הופך את פליקס לגנבים, הם פשוט פחות מוכשרים ואטרקטיבים מאוטופיקס.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...