Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6694 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למה למיני קופר ולסמארט (ובקרוב פיאט 500) יש כאלה מחירים לא פורפורציונלים לגודל הרכב?

למה היצרנים מתעקשים למכור צעצועים לילדים עשירים? הרי במקור, פיאט 500 ומיני היו רכבים עממיים במחירים עממיים.

אם המחירים היו פורפורציונלים לגודל המכוניות האלו, הן היו נחטפות ורווחיות הרבה יותר.

פורסם

קודם כל, מחירי הרכב בארץ לא פרופורציונליים למחיר המקורי של הרכב אצל היצרן. מדיניות תמחור תמוהה של היבואים ומדיניות מיסים דרקונית של הממשלה משנים באופן משמעותי את התמונה.

שנית, הטכנולוגיה והדרישות של קהל הלקוחות השתנו מאוד בשנים האחרונות, ויצרן רכב מכובד לא יכול להרשות לעצמו להוציא לשוק רכב שאינו כולל 700 כריות אוויר, הגה כוח מתכוונן, צמיגים בקוטר של גלגל ענק ו72 מערכות הגנה אלקטרוניות מתקדמות (ABS, EBD, ABW ושאר מרעין בישין).

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

זה כמו לאמר: למה נייק של תינוק עולה 500 שקל,

זה פחות עור וחומר וזה לא שמישהו תופר אותם במו ידיו וקשה לו לתפור בקטן

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

המחיר קשור במישרין גם לאופן שבו נתפסות המכוניות הללו אצל היצרן (או יותר נכון איך שהוא היה רוצה שהן יתפסו בעיני הציבור) כמקדמות תדמית בעיקר ופחות כמכוניות "הלחם והחמאה" כפי שהיו המקוריות.ובעקיפין ומעבר לכך עיצובן ומקדם ה"שיק" שלהן מייעד אותן לקהל לקוחות שוחר אופנה, סגנון ועוד קשקושים שעלולים לגרום לי לצאת קצת מתחנגל אם אני אמשיך לכתוב עליהם, והקהל הזה הוא לרוב קהל שמוכן לשלם מחיר מופקע על כמעט כל דבר החל בתיקים, מגפיים, משקפי שמש, דרך אלכוהול ועד סמים קלים.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

רמי אחי, התשובה פשוטה כפי שאמר פעם שלום חנוך בשירו מחכים למשיח:"הציבור מטומטם ולכן הציבור ישלם"....:evil:

יבואני הרכב תאבי הבצע שלנו מתייחסים לרכבים מסוג זה כסמל סטאטוס,אביזר אופנה וכמכונות חליבת כסף:twisted:...ולא טורחות לבזבז רגע לשווק אותן לצורך המקורי :cry:ככה זה אצל סוחרי המזרח התיכון.....(למרות שגם בחו'ל המכוניות האלו לא זולות במיוחד אך התמחור שפוי יותר)

אתן לך דוגמא טובה מן העברהלא רחוק: פיג'ו 205 GTI -המכונית הקטנה והנפלאה הזאת יוצרה ע"י פיג'ו כקומפקטית ספורטיבית עממית לחובב ההגה ממוצע האמצעים:-P אך עיצוב מדליק ותמחור שערוריתי שלה בארצנו ע"י היבואן (יחד עם רוב בנות מינה דאז)הפך אותה לסמל סטאטוס כמעת הכרחי ולחביבת ילדי השמנת בצפון ת"א ספריות הצמרת והקולביות דאז:mm_tongueשנהנו להפגין את נתוניהן בגירסה הפתוחה(cti) חביבת הידוענים..:snipersmi

רכבים אלו חנו לרוב בנונשלאנטיות מול בית ההקפה האופנתי התורן על מדרכות רמת אביב ודיזנגוף יותר מאשר נסעו:-o

בודאי לא היעוד שפיג'ו חלמו עליו כשתכננו אותה....:shock:

כה גרוע היה המצב שהרבה מחובבי ההגה דאז נרתעו עד כדי כך מדימוי "רכב הספריות" ונרתעו מלרכוש אותה:?

אפילו עבדך הנאמן הצהיר אז ש: "לא יתפסו אותי מת בדבר הזה...."

כן כן....כמה מצער שזה קורה....:roll:

פורסם

לא לקנות מוצר בגלל איך שהוא נתפס זה גם להיות קורבן של אופנה, מנותן לדעתם (השלילית) של אחרים להכתיב לך את החיים. אתה חי לפי איך שאחרים תופסים אותך בדיוק כמו אותה ספרית ב-Cti.

לפחות היא לא מתלוננת...

אני מציע לך שבמקום להסתכל מי נוסע במה ומאיזו סיבה ולחפש מה אומרים ומה יגידו השכנים, לקנות את הרכב שטוב לך ולהנות מהחיים. יותר פשוט ויותר נעים מלחיות כל הזמן תוך ניסיון לשמור את עצמך בגבולות הסטריאוטיפ שאתה רוצה שישייכו אותך אליו.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לא לקנות מוצר בגלל איך שהוא נתפס זה גם להיות קורבן של אופנה, מנותן לדעתם (השלילית) של אחרים להכתיב לך את החיים. אתה חי לפי איך שאחרים תופסים אותך בדיוק כמו אותה ספרית ב-Cti.

לפחות היא לא מתלוננת...

אני מציע לך שבמקום להסתכל מי נוסע במה ומאיזו סיבה ולחפש מה אומרים ומה יגידו השכנים, לקנות את הרכב שטוב לך ולהנות מהחיים. יותר פשוט ויותר נעים מלחיות כל הזמן תוך ניסיון לשמור את עצמך בגבולות הסטריאוטיפ שאתה רוצה שישייכו אותך אליו.

אהמממ....

הבה נתחיל:

1)בעיית התדמית של ה205g.t.i היתה קיימת בעבור רבים אחרים-חלקם היו אפילו עיתונאי רכב מכובדים בארצנו-לא רק עבורי....אני רק קול אחד בתוך העדר הסיבה לכך היתה פשוטה: חובב הגה רציני באותם שנים לא חפץ להיות מזוהה עם מכונית שרבים הציעו להגביהה אותה כדי שתוכל לטפס בקלות על המדרכה מול קפה אלכסנדר...

אני ואחרים רבים כמותי אז והיום טענו וטוענים שמקומו של רכב ספורטיבי הוא בכביש המפותל במנוע מזמר ולא בתצוגת תכלית על המדרכה בדיזנגוף....

אם הייתי קורבן של אופנה לו יהי....אבל אני מודה שבמקרה זה הנאתי מהיותי קורבן היתה שלמה.....

כאבתי בליבי את כאבה של היצירה המוטורית הקטנה והניפלאה שפשוט הוחזקה בתנאי שבי אבל איך אומרים:צרות של אחרים...

הרצון להתבדל קיים אצל כל אדם....כן! רציתי להיבדל מהבעלים הממוצע של רכב כזה....ואה, כן צדקת לגבי הדעה השלילית רק שבמקרה זה היא באה ממני.....הבחירה אם לקבל את דעתי השלילית או לא היתה בידי הצד השני.....

2)אני אכן חי(ונוהג!) כמו שאני רוצה לחיות ולא נתפסתי מעולם נוסע בטיילת בת"א עם CTI במהירות זחילה כדי שלא תתקלקל התסרוקת מחזה זוועות שאכן היה קיים לרוב אז.....אני אכן מקווה שתןפסים אותי בתור אחד שלא עושה זאת ולא כמו אחד שנוהג כמו "ספרית ב CTI "...משפט גנאי שנהגה במגזין רכב מכובד (והיחידי !) בארצנו באותם שנים

3) סוף טוב הכל טוב: אותם ספריות ויפים\ יפות שהפכו את המכוניות האלו לפסל סביבתי ברחבי ת"א אכן בסופו של דבר כן התלוננו...הפג'ו הקטנה נקמה בהם באמצעות רגישות מזרקיה לדלק הישראלי,איכות מיתלים פחות ממפנקת ותא נוסעים מקרקש....

דבר שהפריע מאוד להובלת הפודלים מרא"ג למספרה....וחוצ'מזה שנות ה 90 כבר פה והאופנה הבאה החלה!

בתרועה רמה הגיעה לפה האקזמפלר המוטורי המדהים מאזדה 323 fהקורצנית ונישל את יקירתינו לשמחתה מעול המלכות...

חובבי רכב רבים קנו אותה בשמחה במחירים שהיו נגישים לרבים שרק חלמו עליה לפני זה ונהנו מיכולות הכביש המצוינות שלה שסוף סוף באו לידי ביטוי.....רבות מהן היו עם קילומטרז' אפסי עדות לשימוש שלהן זכו כמו שאמרתי-לא מה שפג'ו הועידו אותם עבורו

ואה, כן עוד דבר, אותה שכבת אוכלוסיה שקנתה רכב זה שימשה מקדם תדמית ליבואן והוא ניצל מקדם זה ביד רמה לדרוש מחיר שהיה גבוה ללא כל פרופורציה לשווקים אחרים בהם נמכרה הצרפתיה העליזה

זה היה אותו מקדם תדמית פלצני שגרם למכונית הזאת להיות בלתי מושגת לדבים ממעריציה במשך תקופה של שנים

מעריצים אלו היו אותו קהל חובבי הגה שברוב המקרים לא עמדו בתג המחיר המבאס בעוד שביתר השווקים בעולם הן נמכרו כ "קומפקטית לוהטת במחיר עממי" לפרולטריון חובב ההגה....

האם הצלחתי להסביר?

הכל ברוח טובה בלבד:hihi::onfire:

פורסם
בתרועה רמה הגיעה לפה האקזמפלר המוטורי המדהים מאזדה 323 fהקורצנית ונישל את יקירתינו לשמחתה מעול המלכות...

מה שבאמת החליף את ה 205GTI היה המיצובישי פאג'רו, שאיתו היה גם הרבה יותר קל לחנות על המדרכה.

ודרך אגב, הספריות בעלות ה GTI התחתנו ובפאג'רו היה גם מקום לילדים ולקניות.

ובעניין הפוסט: אני מת על מכוניות קטנות, הלוואי שהייתי יכול להרשות לעצמי מיני או פיאט 500. אבל העובדה שאני אפילו לא מתאמץ לחסוך למען רכישה של כזה אקזמפלאר, היא חלק מחרם הצרכנים שכולנו צריכים להיות שותפים לו.

יניב מיכאלי

-----------

קלאסיקה: סאאב 96V4 - שנת 1969

פורסם

לא ממש ברור מדוע המיני והפיאט כרוכות יחדיו. למיטב ידיעתי הפיאט לא מיובאת, כך שכל מחיר הוא בגדר ספקולציה. המיני בהחלט יקרה באופן נטול פרופורציה.

פורסם

זו לא השאלה הנכונה.

מה שאתה צריך לשאול את עצמך זה:" למה המחיר של X כל כך גבוה בארץ?". עכשיו, X הוא הנעלם- הוא יכול להיות כל דבר...

אגב התשובה בשאלה. כי אנחנו בארץ.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ציפיתי שמישהו יתיחס גם לעובדה שמיני שייכת לב.מ.וו וסמארט למרצדס.

עצם העובדה של השיוך לחברות הנ"ל מקפיצה את מחיר הרכב. מרצדס וב.מ.וו, מנסות לשמור על הסטטוס של המעמד שלהן.

לגבי הפיאט הסיפור אחר לגמרי.. לה אין חברה גדולה ויוקרתית להישען עליה.

:loco:How can I be lost, If I've got nowhere to go?

:loco:

פורסם

בטח שיש לה...

פרארי, מאזראטי ואלפא רומיאו = פיאט ;)

אתן לך דוגמא טובה מן העברהלא רחוק: פיג'ו 205 GTI -המכונית הקטנה והנפלאה הזאת יוצרה ע"י פיג'ו כקומפקטית ספורטיבית עממית לחובב ההגה ממוצע האמצעים:-P אך עיצוב מדליק ותמחור שערוריתי שלה בארצנו ע"י היבואן (יחד עם רוב בנות מינה דאז)הפך אותה לסמל סטאטוס כמעת הכרחי ולחביבת ילדי השמנת בצפון ת"א ספריות הצמרת והקולביות דאז:mm_tongueשנהנו להפגין את נתוניהן בגירסה הפתוחה(cti) חביבת הידוענים..:snipersmi

רכבים אלו חנו לרוב בנונשלאנטיות מול בית ההקפה האופנתי התורן על מדרכות רמת אביב ודיזנגוף יותר מאשר נסעו:-o

מה הבעיה עם זה?

אני קניתי את הרכב שלי רק בגלל שלנינט יש כזה !

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

לא הבנת אותי לגמרי,

ב.מ.וו מוכרת את מיני.

מרצדס מוכרת את סמארט.

מי מוכרת את הפיאט?! זה שלבעלים יש בשרוול עוד כמה מכוניות נחמדות לא קשור לצורך העניין.

:loco:How can I be lost, If I've got nowhere to go?

:loco:

פורסם
זו לא השאלה הנכונה.

מה שאתה צריך לשאול את עצמך זה:" למה המחיר של X כל כך גבוה בארץ?". עכשיו, X הוא הנעלם- הוא יכול להיות כל דבר...

אגב התשובה בשאלה. כי אנחנו בארץ.

כמובן שזו גם אינה התשובה הנכונה. המיני יקרה בארץ לא רק באופן מוחלט, כמו מרבית המכוניות שנמכרות כאן, מסיבות מיסוי וכדומה, אלא גם יחסית למחירי מכוניות אחרות באירופה. זו הטענה והיא בהחלט נכונה.

זו גם התשובה לטענה שמובאת איפה שהוא כאן למעלה, לפיה בעלות ב.מ.וו. היא הגורם לתמחור המגוחך. המיני אמנם מתומחרת מעט גבוה, יחסית למתחרותיה, גם באירופה, אבל ודאי לא בפער מדהים כמו בארץ.

פורסם

הסיבה לכך היתה פשוטה: חובב הגה רציני באותם שנים לא חפץ להיות מזוהה עם מכונית שרבים הציעו להגביהה אותה כדי שתוכל לטפס בקלות על המדרכה מול קפה אלכסנדר...

חובב הגה רציני קונה את המכונית שהוא יהנה לנהוג בה ולא חושב עם מה יזהו אותו בגלל הרכישה. הוא מתעסק בנהיגה לא בפוזות, לא לטוב ולא לרע.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...