Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6689 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה שלך מאיזה גיל מותר להרכיב?

או מאיזה גיל מינימום ניתן להיות מורכב על אופנוע?

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

שאלתך לא ממש מובנת אז אני יענה על שתי השאלות.

לגבי מי שמרכיב (נהג הקטנוע) מותר לו להרכיב בכל זמן שיש לו רשיון (אני לא בטוח אבל אני חושב שצריך רשיון על רכב) ושלא מצויין ברשיון אחרת.

ובתנאי שהוא לא עובר את כללי ההרכבה שהם בין היתר קסדה מגנים וכ'ו (לא ידוע לי במדויק מה).

לגבי מי שמורכב לא מצויין שום דבר על גיל לכאן לא ניתן לאכוף את זה (זה מה שידוע לי אם משהו יודע אחרת שיציין את זה)

מה שכן מצויין זה שהמורכב חייב להיות בגובה שרגליו יגיעו במקום שמיועד להנחת הרגליים (וכמובן אם זה לא ברור יש איסור על להרכיב את הנוסע מקדימה).

פורסם

ז"א שילד בן X שנים (נניח 5 שנים) ניתן להרכיב על קטנוע כל עוד הרגליים מגיעות למקום הייעודי בכלי? בטוח?!

פורסם

נראה לי שאתה קצת טועה (ומטעה).

לפי מה שאני זוכר, מותר להרכיב (גיל הרוכב הכוונה) אך ורק מגיל 18.

לגיל המורכב אין קביעה בחוק, למיטב זכרוני.

כמובן שהרוכב והמורכב חייבים להיות עם קסדה (לפי החוק) ומומלץ שתהיה מלאה ושיהיה להם גם מעיל וכפפות (זו כבר המלצה חמה שלי).

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

הנתונים הם לפי חיפוש דיי מעמיק ברשת ולא משהו חד משמעי.

לא ראיתי שצויין שום דבר על גיל המורכב אלה על גובהו של המורכב (יכול להיות שכן לא ראיתי שצויין).

כן צויין לגבי הגיל הוא שמי שמרכיב צריך להיות בעל רשיון (כמו שציינתי אני חושב שרשיון לרכב ולא רק על קטנוע)

ומן הסתם אם הוא יהיה בעל רשיון הוא יהיה מגיל 17 ומעלה.

התשובות הן מחומר שנקרא באינטרנט.

אין בכוונתי להטעות אף אחד ולכאן זה בגדר עזרה ולא קביעה חד משמעית.

פורסם

נעשה לך קצת סדר.

המרכיב (הנהג כביכול): חייב להיות מעל גיל 18 בשביל להרכיב

המורכב: כל גיל כל עוד רגליו מגיעות לרגליות של הנוסע

יש אופנועים וקטנועים שהם דו מושביים ויש להם כבר רגליות ואבזור תומך לנוסע

ויש כאלה שהם חד מושביים בלבד ואי אפשר להרכיב עליהם.

מקווה שעזרתי

עומר.

מחפש שילדת חיפושית או חיפושית שלמה עד עם רשיונות! (לצורך פרוייקט באגי)

פורסם

יש חוק.

החוק הוא חד משמעי.

הרוכב צריך להיות מעל גיל 18 ע"מ להרכיב בצורה חוקית.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

אני לא מתעניין בגיל הנוהג/נהג - אלא הגיל המורכב. לפי מה שאתם אומרים אין מגבלת גיל? יש מצב לקבל על זה אסמכתה?

פורסם

לא מצאתי שום אסמכתה לדבר (לגבי גיל המורכב)

אבל יש את המכון הארצי לתחבורה.

1800-215-215 זה הטלפון שלהם.

תנסה אולי יש להם לאן להנות אותך לתשובות(תקיש אחת בתפריט ההתחלתי זה לשאלות).

פורסם

ספר העברות נמצא מולי ובדקתי את הסעיפים השונים של הרכבה.

לא מצויין מינימום גיל למורכב אך מצויין שהרגליים צריכות להיות על הרגליות.

המלצה אישית אליך לא להרכיב ילד קטן על קטנוע/אופנוע, ילד הוא לא כמו בוגר אין לו הבנה ואין לו כח להחזיק את המרכיב לאורך נסיעות ארוכות.

חלילה מתוך עייפות הוא יכל לעזוב את התפיסהבמרכיב, ובמכת גז הראשונה אתה תמצא אותו על הכביש.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

אני חושב שיש כזה חוק , כתור צעיר ש"נדפק" עכשיו עם כל החוקים של הנהג החדש (2 אנשים ברכב וכו' ...) ומתוך למידה מחברים אני חושב שהנהג המרכיב חייב להיות מעל גיל 18 ולא פחות .

יעקב

pioneer 5050+dellD820 CarPC .Focal Utopia Mid - Focal utopia tweeter - Focal Utopia Woffer @ CrossOver Utopia .JBL 75.4 .EARTHQUAKE 1142 rms @ 3ohm . The Monster : JL W7

פורסם

לגבי המרכיב:

חייב להיות מעל גיל 18.

ובעל רישיון נהיגה של חודשיים ימים.

ל'

פורסם

תודה לכולם. יש לי ילדונת קטנטונת ורציתי לדעת מה החוק אומר. אני לא מתכנן בגיל הצעיר שלה לשים אותה על קטנוע, אבל טוב לדעת שחוקית מותר כי בשנים שיבואו ארצה לחזור לקטנוע מנהלים.

• תוכן חדש...