Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6698 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אל גור הוא פופוליסט שלמרות שהאג'נדה נכונה, הדרך שלו ממש לא.

חבל שלועדת פרסי הנובל זה לא הפריע.

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אל גור יכול להיות: צדקן, מתחסד, פופוליסט, מתחנגל - כל מה שאתם רוצים.

זה עדיין לא משנה את עובדת היסוד שיש לנו בעיית איכות סביבה רצינית. אם מישהו באמת חושב שהגאזים שנפלטים מאגזוז המכונית בריאים - שילך לעבוד בתור בוחן רכב ואז הוא יוכל להנות כל היום מהארומה.

חברים, ההערכות מדברות על 750 מיליון כלי רכב שנעים על כדור הארץ ואנחנו מתקדמים במהירות אל עבר המיליארד.

תעשיות הרכב, הנפט, התעשיות הנילוות (כגון: מוסכים, חלקי חילוף) - כל אלה לא יתנו להרוג את קרן השפע שלהם.

אנחנו נהנים זה ברור, אבל הילדים שלנו כבר יחיו במזבלה אקולוגית.

תחשבו על זה.

פורסם

העצוב הוא שה"תחליפים" שמציעים כל שבוע קיימים כבר למעלה 50 שנה.

גם גז, גם מימן וגם מכוניות חשמליות, מישהו דאג לעכב את ההתפתחות שלהם.

היום הם נחשבים לטכנולוגיה חדשה....

המזל אולי של היקום שיש "פופוליסטים" כמו אל גור שהחזירו את השיח הזה לציבור.

מומלץ כסרט המשך ל"אמת המטרידה" לראות את הסרט "מי קבר את המכונית החשמלית"

ואיך אומר נחמיה שטרכלר - שלא יעבדו אליכם

סעו בזהירות, כדי שנשוב וניפגש

:roll:

סאאב ל(ה)נשמה.

פונטו פונטו פונטו ....צריך להכביר מילים ? :-D

פורסם
אל גור יכול להיות: צדקן, מתחסד, פופוליסט, מתחנגל - כל מה שאתם רוצים.

זה עדיין לא משנה את עובדת היסוד שיש לנו בעיית איכות סביבה רצינית. אם מישהו באמת חושב שהגאזים שנפלטים מאגזוז המכונית בריאים - שילך לעבוד בתור בוחן רכב ואז הוא יוכל להנות כל היום מהארומה.

אף אחד לא אמר שהגזים האלו בריאים.

אבל גם נקניקיות, עישון, שתייה חריפה (לא יין, שתייה אמיתית), המבורגר, מינגול, משקאות מוגזים ואפילו שיזוף לא בריאים במיוחד. אז מה? נפסיק לחיות חיים בעידן המודרני ונחזור לחיים כמו בימי הביניים?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
מעבר לעובדה שאני לא כל כך בטוח שכל מה שנאמר בסרט של אל גור נכון ואמיתי (ראיתי לא מזמן סרט שסותר כמעט את כל הטענות של אל גור, אחת לאחת. לצערי אני לא זוכר את שמו), אני חושב שאם אכן יש בעיה עם פליטת הCO2 שיש בעולם כיום היא לא תיפתר ע"י פיתרון נקודתי כזה או אחר.

כל עוד נמשיך לקנות בישראל נעליים שמיוצרות בסין, מכוניות שמיוצרות ביפן, המבורגרים מבשר אמריקאי ומגבות מירדן נמשיך לפלוט CO2 כמו מטורפים. הנקודה שלי היא שגם אם מחר בבוקר כל המדינה עוברת להשתמש במימן במקום בבנזין, עדיין, הכלכלה הגלובלית שאנחנו חלק ממנה גורמת לפליטת מזהמים מטורפת. חשבתם כמה CO2 נפלט לאוויר רק כדי שאיזה הולנדי בלונדיני יוכל לקנות לאישתו זר פרחים יפה גם בשיא החורף?

ורוני - איך יכול להיות שביפן צריכת הדלק הממוצעת היא 19 קילומטרים לליטר? מה, אין להם פקקים? יש להם טכנולוגיה שונה מזו שמגיעה לארץ?

א. לא טענתי שאל גור הוא חסיד אומות העולם. יכול מאוד להיות שהוא באמת סוג של צבוע (למרות שעדיין נשגב מבינתי איך דביל כמו בוש ניצח אותו ברבע אחוז בבחירות לפני 8 שנים - גור מדבר, מתנסח ונשמע פי אלף יותר אינטיליגנטי ממנו).

ב. דווקא מעניין לראות סרט שסותר את הטענות שלו. אם תיזכר בשם זה יהיה נחמד מאוד.

ג. ב"אמת מטרידה" גור מדבר בדיוק על העניין הזה שהממשלות עושות הרבה מאוד רעש בשביל להשתיק את בעיית ההתחממות הגלובלית. הן משנות מסקנות של מחקרים, מפרסמות מחקרים הפוכים שאין להם ביסוס במציאות ודואגות שזה יגיע לתקשורת באופן שיכסה את הפרסום של המחקרים שמזהירים מפני הסכנה (בסרט יש מספרים מדויקים יותר - מתוך מאות מחקרים אין אחד שטוען שלא מדובר בסכנה, אבל מה שמתפרסם בתקשורת שונה לגמרי).

ד. בסוף הסרט גור מציע דרכים להקטין את פליטת המזהמים שלנו וטוען שאפשר לשפר את המצב. שוב - אני לא יודע אם זה נכון, אבל אם זה כן, אז אולי זה באמת פחות קשה ממה שנדמה לנו.

ה. לא מדובר על צריכה ממוצעת במדינה כולה, אלא צריכה ממוצעת של כלל המכוניות החדשות שנמכרות בה, שאמורה לדאוג לכך שיצרנים ישקיעו מאמץ במזעור צריכת הדלק של מכונית חדשה מתוצרתם, כי אחרת היא לא תקבל אישור לעלות על הכביש. אז 19 ק"מ לליטר זה ממוצע של צריכה לפי נתוני יצרן של מכוניות חדשות (בערך) - במציאות הנתון פחות טוב, כמובן (אבל זה יחסי).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
א. לא טענתי שאל גור הוא חסיד אומות העולם. יכול מאוד להיות שהוא באמת סוג של צבוע (למרות שעדיין נשגב מבינתי איך דביל כמו בוש ניצח אותו ברבע אחוז בבחירות לפני 8 שנים - גור מדבר, מתנסח ונשמע פי אלף יותר אינטיליגנטי ממנו).

לא מדובר על צריכה ממוצעת במדינה כולה, אלא צריכה ממוצעת של כלל המכוניות החדשות שנמכרות בה, שאמורה לדאוג לכך שיצרנים ישקיעו מאמץ במזעור צריכת הדלק של מכונית חדשה מתוצרתם, כי אחרת היא לא תקבל אישור לעלות על הכביש. אז 19 ק"מ לליטר זה ממוצע של צריכה לפי נתוני יצרן של מכוניות חדשות (בערך) - במציאות הנתון פחות טוב, כמובן (אבל זה יחסי).

רוני

שתי נקודות:

א. תקרא את ספרו של ניקולה מקיאוולי - 'הנסיך' ותבין איך בוש ניצח.

לבוש יש את ה"מידה הטובה" ה'קילר אינסטינקט' ולאל גור מה יש? כושר ניסוח רהוט? עם זה לא מנצחים אף אחד.

ב. לעניין צריכת הדלק הממוצעת, זה בכלל לא משנה. גם אם הצריכה הממוצעת תגיע לערך בלתי מוכר היום, אז מה? שריפת הדלקים הפוסיליים תמשך ותמשך. הצריכה הממוצעת מקטינה את קצב השרפה, אבל הכמות הסופית שתשרף ידועה - כל מה שטמון בבטן האדמה.

לכן השאלה היא רק כמה מהר נחסל את מאגרי הנפט ונאלץ לעבור לחלופה אחרת.

פורסם

אני חושב שהסרט שראיתי היה זה.

בגדול, בסרט טוענים שכל תאוריית הCO2 והתחממות הגלובלית פשוט אינה נכונה. ולמה? כי למשל הגרפים שלהם מראים שעד 1975 היתה ירידה בטמפרטורה הממוצעת של כדור הארץ למרות שכמות הCO2 עלתה. וכי כולם בוחרים להתעלם מרכיב שהכי תורם לטמפרטורה על כדור הארץ, וזה השמש.

או בקיצור, יש סיכום לא רע של הסרט בויקיפדיה ותמיד אפשר לשלוח את החמור להביא אותו.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

צביקה, בקרוב גם יצאו לאקרנים הסרטים החדשים:

- האם הסלולרי מסרטן (+ גילויים חדשים)?

- האם ההתמכרות לאלכוהול יפה לבריאות?

- סמים - בעד ונגד

תראה, הנסיון מוכיח שכל טענה ניתן לסתור, שנים שיצרני הסיגריות טענו שאין בהן כל נזק ושהסגריה היא סמל לגבריות שופעת. עוברות השנים ומתברר שכל מה שהבן אדם מבין באינסטינקט שלו - הוא כנראה נכון.

עשן הסגריות - מסרטן.

הפליטה ממכוניות - מרעילה.

הסלולרי לא מוסיף בריאות למשתמש

אז אינני טוען שהאדם האינדיווידואלי צריך לחזור לחיות בסגנון ימי הביניים וגם ה- 6 צילינדרים שלי תורם את שלו לזיהום הכללי.

אני כן אומר שממשלות חייבות לעשות משהו ברמה של רגולציה. לא יעשו? בתוצאות ישאו הילדים של כולנו.

פורסם
אני חושב שיש לעודד שימוש בקטנועים.

גם מזהמים פחות וגם חוסכים פקקים וחניות.

טעות- ניצול האנרגיה שבדלק בקטנוע עומדת על הרבה הרבה פחות מהניצול שמנוע רכב מנצל, וניצל של תחנת כוח עומדת על הרבה מעבר לניצול של מנוע מכונית. לכן אם תעמוד מאחור טוסטוס- תריח ריח חזק של דלק לא שרוף.

למרות הניצול המזעזע של הדלק, הטוסטוסים קלילים ולכן צריכת הדלק שלהם אף עוברת את ה20 ק"מ לליטר.

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

פורסם

אני אישית בעד הקטנת פליטת מזהמים ושמירה על טבע.

לצערי יש הרבה פופוליזם בנושא ואין טיפול מקיף מכל הגורמים.

מתעלקים על בעלי רכב (וזה בסדר אם זה יהיה בגבול ההיגיון) אבל לא נוגעים בכלל באוטובוסים, רכב כבד, תחנות כוח, מפעלים וכו'.

גם ארה"ב לא בדיוק משתפת פעולה וזה עושה צחוק מכל העיניין הזה.

בדיוק היום ראיתי ב-TV שבנמל לוס אנג'לס 16 ספינות הוגנות ביום ופולטות מזהמים כמו 1 מיליון רכבים. מדהים..........

ובקיצור לגבי אפקט החממה - אכן רצוי לראות סרט שמפריך את כל הסיפור הזה.

אם לסכם בכמה משפטים הוא אומר ששינויי טמפרטורה התרחשו בכדור הארץ מאז ומעולם.

תמיד היו שינויים. ולא פעם גדולים מאוד.

הרבה לפני מכוניות ותעשיה.

דווקא התקופה של 100-150 שנים אחרונות שטמפרטורה די יציבה - זה אירוע יוצא מן הכלל מבחינת אקלים גלובאלי.

הפרחת בלון של חממה זוהי קנוניה של גורמים שמרוויחים על זה.

את הסרט ראיתי פעם ב-youtube.

משהו כמו 4 חלקים כל אחד באורץ איזה 12 דקות.

אם אמצא אותו - אתן לינק.

גנאדי

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם
אני חושב שהסרט שראיתי היה זה.

בגדול, בסרט טוענים שכל תאוריית הCO2 והתחממות הגלובלית פשוט אינה נכונה. ולמה? כי למשל הגרפים שלהם מראים שעד 1975 היתה ירידה בטמפרטורה הממוצעת של כדור הארץ למרות שכמות הCO2 עלתה. וכי כולם בוחרים להתעלם מרכיב שהכי תורם לטמפרטורה על כדור הארץ, וזה השמש.

או בקיצור, יש סיכום לא רע של הסרט בויקיפדיה ותמיד אפשר לשלוח את החמור להביא אותו.

תודה על הלינק, קראתי חלק ממה שנכתב שם ומשהו קצת הפריע לי. הגרף שיש שם דומה עד זהה לזה של אל גור ואני חושב שלא צריך להיות גאון גדול בשביל לקלוט שמקדם המתאם בין הטמפ' ל-CO2 הוא מאוד גבוה - לאורך מאות אלפי שנים השניים ממש הולכים "יד ביד" ובוודאי שיש לכך משמעות. אם היום ה-CO2 הוא פי 2 משהיה לפני כמה עשרות שנים בלבד, זה לא מפתיע שהטמפ' עולות, וצריך לשאול למה הוא ברמה כזאת. אם זה בגלל השמש או שאר הדברים שמעבר לשליטתנו, אז זה מטריד לא פחות - ובוודאי שלא נורמלי. אבל הרבה יותר הגיוני שזה כן בגללנו ובגלל ה"אפטר-אפקטס" של המהפכה התעשייתית. חוצמזה, הטמפ' אמנם ירדה עד 1975, אבל בהפרש מזערי, ומאותה השנה היא עלתה באופן משמעותי מאוד.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
צביקה, בקרוב גם יצאו לאקרנים הסרטים החדשים:

- האם הסלולרי מסרטן (+ גילויים חדשים)? - האם ההתמכרות לאלכוהול יפה לבריאות? ידוע שאלכוהול לא טוב לבריאות

- סמים - בעד ונגד

משרד הבריאות קבעה שהסלולארי מסרטן - לא צריך סרט

אותו דבר לגבי אלכוהול .

חוץ מהעובדה שהנזק הוא אינדיוידואלי ולזיהום האויר כולנו תורצים וכולנו נסבול.

אז לא צריך סרטים בשביל זה

סעו בזהירות, כדי שנשוב וניפגש

:roll:

סאאב ל(ה)נשמה.

פונטו פונטו פונטו ....צריך להכביר מילים ? :-D

פורסם

בסופו של דבר, לא משנה מה יעשה בעיניין כרגע....עוד 30-40 שנה יגמר הנפט בעולם ויאלצו לעבור למקורות אנרגיה אחרים (ונקיים יותר כניראה). נקווה שעד אז ישאר משהו מכדור הארץ.....

(אני הראשון אגב שמתנדב להסב את הe30 שלו למנוע מימן).

• תוכן חדש...