Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6697 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי לא מזמן את הסרט של אל גור "אמת מטרידה". למי שלא יודע - זהו אחד הסרטים המדוברים של השנים האחרונות וגם זוכה אוסקר לדוקומנטרי הטוב ביותר - והוא באמת סרט מצוין.

הנושא של הסרט, בגדול, הוא ההתחממות הגלובלית, הסכנות שלה וכיצד יש לטפל בה.

לקראת סוף הסרט מדבר גור על הצורך באיזון בין הכלכלה לסביבה, שכן הדעה הרווחת היא שהם מנוגדים. הוא טוען שממשלות רבות (ונותן כדוגמה את זו של ארה"ב, כמובן), מעדיפות להתעלם משיקולי הסביבה בשביל להרוויח יותר כסף ולשפר את הכלכלה.

הוא מדגים את זה עם שקופית משעשעת של מאזניים אשר בצידם האחד מטילי זהב ובשני כדור הארץ כולו, ומסביר שא' - אם אין כדור הארץ אז גם אין כלכלה; וב' - אם נעבוד קשה לשיפור איכות הסביבה נרוויח גם עבודות חדשות שייצרו כסף.

ואז הוא נותן דוגמה כיצד ממשלת ארה"ב לא מצליחה לאזן בין הכלכלה לסביבה. וכאן זה מגיע לנושא שלנו - מכוניות.

הוא מראה גרף של סטנדרטים לצריכת דלק ממוצעת (כולל התחשבות בפליטת גזי חממה) במדינות שונות בעולם על ציר הזמן - כל מדינה שואפת להגיע לממוצע צריכת דלק מסוים של המכוניות הנוסעות בכבישיה והסיבה ברורה - פחות דלק נצרך = יותר איכות סביבה.

בראש הגרף רואים את יפן, שכבר היום נמצאת על כ-46 מייל לגלון (19 ק"מ לליטר) ועד 2010 מתכננת להגיע ליותר מ-20 ק"מ לליטר בממוצע.

אחריה אירופה עם כ-18 ק"מ לליטר כיום ומתכננת לעבור את יפן ב-2010.

באוסטרליה מדובר על 12 ב-2002 עד 15 ב-2010 בערך ובקנדה 10.5 ב-2002 עד 13.5 ב-2010.

ובארה"ב? פחות מ-10 ק"מ לליטר - גם ב-2002 וגם כיום.

מדוע? כי הממשלה טוענת שאי אפשר להגן על הסביבה וגם להגן על יצרני המכוניות האמריקאיים, כי אם יוטלו הגבלות על היצרנים האמריקאיים אז יצרני מכוניות מסין, נניח, יגיעו לארה"ב ויגנבו את כל השווקים של המכוניות האמריקאיות...

ואז הוא מראה איפה הסינים נמצאים כרגע מבחינת הסטנדרטים לצריכת דלק - ב-2002 הם היו על 12 ק"מ לליטר, וב-2008 - כמעט 16... בעצם, האמריקאים לא יכולים למכור מכוניות רבות בסין כיום, כי הם פשוט לא עומדים בתקנות הסיניות להגנה על הסביבה!

הוא מוסיף שבקליפורניה מנסים לחוקק חוק שיגביל את צריכת הדלק להגנה על הסביבה, ושיקבע שתוך כ-11 שנים הסטנדרטים יגיעו קרוב לאלו של הסינים כיום - ויצרני הרכב האמריקאיים תבעו את קליפורניה כי הם טוענים שזה חוק מחמיר מדי ושהם לא יצליחו לעמוד בזה!

כמובן שלסיום מוצג גרף של נתחי השוק של היצרניות היפניות מול האמריקאיות - גרף שאינו מחמיא במיוחד לאמריקאים.

יש עוד הרבה דברים מעניינים בסרט, אבל מכיוון שזהו החלק שמדבר יותר אלינו, חובבי הרכב, החלטתי לתמצת אותו כאן עבורכם.

מה דעתכם?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

להוריד את גיפוני העיר[טוכסון, טיורג וכל אלה ש"יקרים" מדי בכדי לרדת לשטח], או שאתה גי'פ לשטח או שאתה נוסע על מכונית, מי שרוצה להרגיש שהוא נוסע "גבוהה" שילך ויקנה משאית.

להגביל את המכירה של רכבים אוטומטיים, למעט אלו שהמוטוריקה בין הידיים לרגליים נכשלה ואלו שפטורים מטעמים רפואיים.

ולהגביל את נפח המנוע הרשאי לייבוא, עד ה-3000 סל"ד לדוגמא.[ויסלחו לי חברי ה-FUEL SLUT, גם אני מכור לגרום גרום של מנוע האמי].

וקנס "אגרה" על כניסה לערים בשעות פקוקות.

ככה חוסכים בדלק.

----

פורסם

רוצים לחסוך בדלק? אל תסעו.

הכי פשוט בעולם.

באשר להתחממות הגלובלית,אני לא יודע מה יקרה קודם-אסונות כתוצאה ממנה או שייגמר הנפט בעולם, והכלכלה העולמית תקרוס אחריו.

מה עדיף?...

אין לי דעה לכאן או לכאן בנושא המכוניות. בנושא זיהום ממפעלים ומקורות אחרים אני חד משמעית נגד.ניתן להפחית זיהומים בצורה משמעותית מאד,זה רק לא משתלם.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

שטויות, אם היו רוצים היו מאיצים את השימוש ברכבים חשמליים\סולריים וכל הבא ליד.

מנוע בעירה פנימי תמיד יזהם ותמיד יצרוך דלק, כמה ובאיזה תדירות זה כבר משהו אחר.

אגב, אם פוחדים מהאזרחים אז אפשר להתחיל בתחבורה הציבורית- מוניות,אוטובוסים,רכבות ועוד.

under construction..

פורסם

זה (זיהום האוויר) לא ייגמר - עד שזה (נפט) לא ייגמר.

כל עוד האסון הזה שנקרא נפט לא ייכלה ויעלם מהעולם, אנחנו נמשיך ונסבול ממנו.

סיכוי לשינוי יהיה רק כשמחיר הנפט יעלה ל- 200 דולר לחבית ויותר.

במחיר כזה כדאי יהיה לחפש תחליפים שהיום (לצערי) עדיין נחשבים ליקרים מידי.

זו הסיבה שחברה כמו אורמת משגשגת דווקא בימים של עליית מחירי הנפט, זו הסיבה שהצרכן האמריקני המפוטם יישנה את דעתו ויוותר על מנוע ה- 6000 סמ"ק 8 צילינדרים שלו רק כשכניסה לתחנת דלק תעשה לו בור בכיס.

אני רק מקווה שהיום הזה יגיע כשעוד אפשר יהיה להציל משהו מהכדור.

לא, אני לא יותר טוב מהאחרים שמזהמים, גם אני תורם את חלקי לזיהום ואפילו נהנה מאוד מתוצרי הלוואי שלו. העניין הוא שוויתור על הרכב מצידו של היחיד, לא ישנה דבר כל עוד מיליארד כלי רכב נעים על כבישי העולם. רק הידלדלות הנפט יכולה להביא את השינוי - השאלה היא אם זה לא יהיה מאוחר מידי.

פורסם

מעבר לעובדה שאני לא כל כך בטוח שכל מה שנאמר בסרט של אל גור נכון ואמיתי (ראיתי לא מזמן סרט שסותר כמעט את כל הטענות של אל גור, אחת לאחת. לצערי אני לא זוכר את שמו), אני חושב שאם אכן יש בעיה עם פליטת הCO2 שיש בעולם כיום היא לא תיפתר ע"י פיתרון נקודתי כזה או אחר.

כל עוד נמשיך לקנות בישראל נעליים שמיוצרות בסין, מכוניות שמיוצרות ביפן, המבורגרים מבשר אמריקאי ומגבות מירדן נמשיך לפלוט CO2 כמו מטורפים. הנקודה שלי היא שגם אם מחר בבוקר כל המדינה עוברת להשתמש במימן במקום בבנזין, עדיין, הכלכלה הגלובלית שאנחנו חלק ממנה גורמת לפליטת מזהמים מטורפת. חשבתם כמה CO2 נפלט לאוויר רק כדי שאיזה הולנדי בלונדיני יוכל לקנות לאישתו זר פרחים יפה גם בשיא החורף?

ורוני - איך יכול להיות שביפן צריכת הדלק הממוצעת היא 19 קילומטרים לליטר? מה, אין להם פקקים? יש להם טכנולוגיה שונה מזו שמגיעה לארץ?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
להוריד את גיפוני העיר[טוכסון, טיורג וכל אלה ש"יקרים" מדי בכדי לרדת לשטח], או שאתה גי'פ לשטח או שאתה נוסע על מכונית, מי שרוצה להרגיש שהוא נוסע "גבוהה" שילך ויקנה משאית.

להגביל את המכירה של רכבים אוטומטיים, למעט אלו שהמוטוריקה בין הידיים לרגליים נכשלה ואלו שפטורים מטעמים רפואיים.

ולהגביל את נפח המנוע הרשאי לייבוא, עד ה-3000 סל"ד לדוגמא.[ויסלחו לי חברי ה-FUEL SLUT, גם אני מכור לגרום גרום של מנוע האמי].

וקנס "אגרה" על כניסה לערים בשעות פקוקות.

ככה חוסכים בדלק.

בכלל למה צריך מכוניות ספורטיביות?

עזוב, למה צריך הרבה סוגים של מכוניות. מיותר לחלוטין. שיביאו רק מאזדה לאנטיס.

פורסם

אני חושב שיש לעודד שימוש בקטנועים.

גם מזהמים פחות וגם חוסכים פקקים וחניות.

מעבר לכך, ניתן וצריך לפתח את התחבורה הציבורית.

עוד "אגרות" לא יובילו אותנו לשום מקום רק שוב יגדילו את הפער בין מי שיש לו למי שאין לו.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

נתחיל עם זה שכמעט כול מה שאל גור כתב ואמר זה די במחלוקת . יש מדען ישראלי שהצהיר והסביר בYNET מדוע זה פשוט לא נכון (חבל שלא שמרתי קישור )

דבר שני היום אמריקה עושה חוקים לרכב שיסע על 30 קמ לליטר (אולי בגלל הסרט הזה ) . הבעיה היחידה היא , ששוכחים שכול הפתרונות האלו , גורמים לכך שהפער בין עניים לעשירים גדל . וההיסטוריה מראה שכול פעם שהפער עבר נקודת אל חזור כלשהי , התחילו מלחמות . אז במלחמה אף אחד לא בודק , אבל משום מה גזי חממה ו/או פליטת CO2 היא הרבה יותר גדולה , ממה שגרם לה .

הבעיה היא שהאמריקאים הם מאוד פשטניים , וקל להראות דברים פשוטים בסרט , ולכן כולם מאמינים בפתרונות קלים לבעיות מאוד מורכבות שאף אחד לא מבין לאשורם . ואז כולם מנסים לפתור וגורמים ליותר בעיות ממה שהתחילו .

אאל"ט לפני כשנה שנתיים בתרד' אחר על הנושא אמרתי שמחירי המזון יעלו ויהיה רעב , אני חושב שכולם כבר רואים את זה בפתח , מה בדיוק אתם חושבים שיעזור החסכון באנרגיה לרעב ?

ואם מישהו חושב על חשמל , אז חשמל מבוסס על אנרגיה מזמהת , צריך לבנות תחנות תדלוק לחשמל , וגם ההולכה שלו היא יקרה וגורמת בעיות אנרגטיות , ואני יכול להמשיך עוד אבל אני חייב לעזוב אז אולי אח"כ אמשיך

בברכה יהודה

פורסם

לשפר את צריכת הדלק מ-10 ק"מ לליטר ל-15 זה אולי נחמד אבל לא זה מה שיציל את הכדור.

מה שצריך לעשות (בנוסף):

1. להטיל (בארה"ב) מס גבוה על הדלק - כמו שיש באירופה ובישראל. כשהדלק יקר אנשים יסעו פחות (ישתדלו לנסוע כמה אנשים ברכב למשל) ויקנו מכוניות יותר חסכוניות. כמובן שזה לא טוב ליצרניות הרכב האמריקאיות.

2. לבנות הרבה כורים גרעיניים להפקת חשמל במקום תחנות פחמיות מזהמות שפולטות מליוני טון CO2. זה הפתרון היחיד הזמין כיום לייצור חשמל בקנה מידה גדול שלא מבוסס על שריפת דלק מאובנים. (למעט חשמל הידרואלקטרי - אבל המקור הזה כבר מנוצל עד המקסימום היכן שהוא קיים)

ברגע שייצור החשמל יהיה ברובו ידידותי לסביבה, יהיה הגיוני לנסוע במכוניות שנטענות מרשת החשמל.

כיום מכונית חשמלית בסה"כ מזיזה את מיקום הזיהום מהאגזוז לתחנת הכח - זה עוזר למנוע מחלות בדרכי הנשימה בערים, אבל מבחינת כמות CO2 שמייצרים - זה אותו דבר פחות או יותר.

3. להתחיל לחשוב איך עוצרים את גידול אוכלוסיית כדור הארץ. כי אחרת אכלנו אותה, כמות המשאבים סופית ואנחנו גומרים אותם בקצב מבהיל.

או שנעצור את הגידול באוכלוסיה בעצמנו או שזה יקרה לבד - מלחמת עולם שלישית ו/או מחסור חמור במזון ו/או מגיפות.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

איך עוצרים את גידול האוכלוסין המטורף? עושים חוקים כמו בסין שמותר להוליד רק ילד אחד. בכלל כל הנושא הזה הוא מאוד קרוב אלי ולא פעם מרגיז אותי בטרוף. לראות את כל החיות שנכחדות להן לאט לאן כי בכל מקום כורתים עצים ובונים עוד כבישים! אני אישית חיפאי ורואה איך הורסים את כל היערות פה ליד נשר ובגלל המנהרה המטומטמת הזאת שבונים הורסים עוד פעם מלא שטחים ירוקים.

ראיתי סרט על ארצות הברית ועל זה שהונדה שיווקה שם פעם רכב חשמלי ושאסרו למכור אותו שם אחרי כמה זמן והחרימו את כל הרכבים שנמכרו. כמובן מי שאחרי לזה זה אלה שיש בידם את הכסף-אלה שמתעסקים עם כל הנושא של הנפט. יש כבר המון פתרונות לכלי רכב ולדעתי בלי בעיה אפשר היה לשדרג את כל הרכבים לאט לאט למנועי מימן או לדלקים חילופיים הבעיה היא שכל בן אדם שיוזם משהו כזה נרצח או נעלם באופן מסתורי- לא חסר תוכניות בטלויזיה על מקרים כאלה.

פשוט נמעס לראות איך הטבע שלנו נהרס בגללם.

אני די בטוח שהכל כבר אבוד. את נקודת האל חזור כבר עברנו ואין שינוי. שימו לב שארצות הברית בכלל לא חותמת על איזה משהו שאירופה רוצה שיחתמו בקשר לזיהום אוויר-כולם משוחדים, וכסף זה הבעיה פה.

מה שאתם רואים בסרטים על גלי ענק שישתפו המון מדינות בעולם יקרה. לקוטב בצפוני כבר לא נשאר הרבה זמן וראיתי תוכנית שמראה באיזה קצב מטורף הוא מפשיר בגלל התחממות כדור הארץ.

בקיצור זה כבר לא משנה כי יהיה לזה סוף עוד 20-30 שנה. והוא לא יהיה שמח.

אגב....לפני כמה שנים גילו מטאור שיש מצב שיפגע בכדור הארץ בעוד פחות כ20 שנה. היה על זה בחדשות והיה מלא לינקים באינטרנט. ככה שהעתיד לא ידאיג אתכם יותר מדי .

הינה איזה לינק שמצאתי אבל יש מלא...

http://www.space.com/scienceastronomy/asteroid_risk_041224.html

פורסם

טוב , אז אמשיך טיפה

בגליון גלובס המגזין שלו G מ14/2 בכתבה ארוכה על הנושא מאת דובי גדליהו , הוא מעלה שתי נקודות (מתוך כמה וכדאי שמישהו ימצא עותק ויקרא) חשובות :

1 - חובבי ההגה יפסידו לדעתו , כי יצרני המכוניות ינסו להשיג טווח תנועה גדול ככול האפשר ולכן יגבילו את המנוע

ב: " מסיבות טכניות קל להגביל את התאוצה ואת המהירות הסופית של מכונית חשמלית, כך שלא ירחק היום ומחוקק צעיר ותאב יחסי ציבור , סוג של גלעד ארדן עתידי , יחליט שבנוסף לחובת האפודים הזוהרים והקסדות, גם המכוניות שלנו לא יעברו את ה90 קמ"ש .

עוד בעיה תהיה הדממה המוחלטת . יודע כול פרח מנוע עד כמה חשוב הוא צליל המנוע , ומה ההבדל בין הסאונד של אלפה רוטנת לבימר זועף , אך המנוע החשמלי דומם לחלוטין " סוף ציטוט

2- "לחלום המכונית הזולה יש סייג : המדינה. הכנסות מדלק הן סעיף מרכזי בתקציבהן של כול המדינות בעולם . בישראל הן עומדות על כ9 מיליארד ש"ח לשנה . האם מישהו יכול להאמין שהמדינה תוותר על ההכנסות האלו ? מכאן השאלה איך המיסים האלו יגבו . במיסוי ישיר על מכוניות, באגרה שנתית גבוהה, או אולי במס חשמל שיידרש כול בעל מכונית לשלם בכול פעם שמכוניתו תתחבר לשקע . האפשרות האחרונה היא הסבירה והשיוויונית ביותר, אך גם הבעייתית ביותר ליישום. מדוע? , דמיינו רחוב ישראלי טיפוסי שבו משלמים מס על חשמל מעמדות טעינה . מעליהן מין הסתם ימתחו מחלונות הבתים אל תוך המכוניות כבלים מאריכים של חשמל זול " סוף ציטוט

וכאן אני אוסיף עוד שני דברים שיותר קשורים לישראל :

היום חברת החשמל אומרת שאין לה מספיק רזרבות חשמל , התחנות המתוכננות עומדות לעבוד על גז , שאמור להיות מוזרם ממצריים ו/או מהשטח הפלשטיני מול עזה ע"י בריטיש גאז .

אז כולנו יודעים שהיום הכספים האדירים של הנפט , משמשים הן למימון טרור פיסי נגד המערב ונגדנו , והן למימוש כלכלי של האג'נדה של הערבים . גם הערבים המתונים ביותר , לא ממש "מתים" עלינו . מה יקרה לדעתכם אם אנו נהיה תלויים לתנועה בחשמל שבה מהצרים והפלשטינים והם יידעו שהם יכולים כול רגע להחשיך את המשק ע"י סגירת הצינור ?

ומה הם יעשו במיליארדים של דולרים שיוזרמו אליהם ? ומי שחושב ששיקום כללכלי , שילך ויבדוק מה פורסם שעושים עם הסיוע של אונרא . למנהיגים זה טוב מאוד שהפלשטינאים עניים וללא תקווה , כי כך יש להם מאגר של שהידים שעל גבם הם יכולים לנהל את מלחמתם , ולנהל מסע תעמולה מצליח עד כמה אנחנו לא אנושיים . הרי לא מזמן הסתבר שהקסאמים מופעלים ע"י דלק שנעשה מדשן שאנו מספקים לרצועה כדי שיוכלו לגדל מזון . אז החמאס משתמש בו ומשאיר מעט מקום לגידול מזון , וכך גם משיג נשק נגדנו וגם משיג רעב אצל האוכלוסיה לנגן לכול העולם שאנחנו רעים .

אז כן אני מאוד חושש לתת סכומים כאלו בידיהם ושלהם יהיה הכוח הכלכלי לגרום לשיתוק המשק אחרי שנתרגל לגז לא זול , והרי לעשות תחנות על דברים אחרים כבר לא יתנו כי זה לא ירוק .

בברכה יהודה

פורסם

לא אגיב על הפנינים שנכתבו פה

אבל הנה כמה עובדות:

אין כול קשר בין הסרט הנ"ל למציאות, זה לא דוקומנטרי, זה פרופגנדה שהימלר עצמו היה גאה בה.(לפחות באנגליה, החליטו שהסרט מצוץ מהאצבע, ובצדק)

אדון גור נשוי, יש אישה ו2 בנות, כול המשפחה הענקית הזאת גרים בבית צנוע של 27000 SQUARE FEET

לא יודע לתרגם למטר מרובע,(בעצם..תורידו אפס ותקבלו מטר מרובע) אבל זה בערך פי 20 מבית או דירה ממוצעת.

החשבון חשמל של האדון המכובד בממוצע לחודש, עובר את ה$15000

כלומר, מתאים לגודל הבית ויותר, בערך פי 20-30 מכול משפחה אחרת.

האדון המכובד נם נוסע לכול מקום בציא של סבורבנים, 2-3 (CHEVY SUBURBANS)לכול מקום, וזה כשהוא לא לוקח את המטוס הפרטי (סילון כמובן,GOLFSTREAM)

תסיקו מסקנות לבד,

זה לא מקרה פשוט של "מה שלרבי מותר לתלמידים אסור"

זה הרבה יותר גרוע.

• תוכן חדש...