Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6687 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קחו 2 מכוניות זהות.אותו דגם, אותה שנה, בתנאים אופטימליים-גם אותו קילומטראז', אותה מערכת סטריאו, בקיצור-רכב משוכפל, זהה לחלוטין לשני.לא משנה איזה רכב זה לצורך הדיון.

בשניהם מפעילים באותו הרגע את האיתות לאותו הצד.לשם הדוגמא-צד ימין.

ב-1 או 2 האיתותים הראשונים היבהוב המנורות הוא סימולטני לחלוטין, ואז מתחיל הבדל במהירות ההיבהוב, ואחד מהבהב יותר לאט\או יותר מהר, תלוי איך מסתכלים על זה.

למה זה קורה לעזאזל?!?!

מערכת חשמל זהה, צריכת חשמל זהה, הכל זהה, למה יש הבדל?!

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

לדעתי בתנאי מעבדה הם יהבהבו בתזמון זהה.

בתנאי "שטח" אף פעם לא תוכל להגיע לרמה של 100% הורדת/העלאת הידית באותו הזמן ומכך נוצרת הבעיה.

האיתותים הראשונים רק נראים לך מקבילים, וככל שעובר זמן מתגלה ה"בריחה" יותר ויותר.

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם

לכל מעגל חשמלי יש סטיה כלשהי, לשני נגדים זהים יש הבדלים באחוזים 5-10 אחוז לפעמים בהתנגדות שלהם.

נמשיך עם הדוגמה של הנגד, יש נגדים שהסטיה שלהם ממש אפסית אבל הם ממש יקרים.

בקיצור מה שאני אומר שבמעגל כזה תמיד תהיה סטיה של כמה אחוזים בצריכת החשמל ובכל התגובה של המעגל, וזה יוצר הבדל של מאיות שניה בהפרשים בין הבהוב להבהוב.

בטוח אפשר לייצר מערכת מושלמת, אבל זה לא שווה את ההשקעה הכספית.

שים לב גם בחלונות חשמל, אם אתה יושב במושב של הנהג, ואתה מרים את שני החלונות הקידמיים בו זמנית, כמעט בכל רכב החלון ליד הנהג עולה יותר מהחלון של הנוסע בצד השני.

פורסם
שים לב גם בחלונות חשמל, אם אתה יושב במושב של הנהג, ואתה מרים את שני החלונות הקידמיים בו זמנית, כמעט בכל רכב החלון ליד הנהג עולה יותר מהחלון של הנוסע בצד השני.

זה נכון, אישית תמיד חשבתי שחלון הנהג צריך להיות יותר מהיר(פחות להתעסק בזמן נסיעה) מחלון הנוסע, ולכן לא תהיתי בנידון.

עם סטייה קטנה של 5 ואפילו 10 אחוזים, עדיין ההיבהוב יהיה דיי מקביל לאורך זמן, הרבה יותר מהיבהוב או שניים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אנחנו מדברים גם על סטיות מאוד קטנות בהפרש ההבהוב...

תחשוב שאתה מפספס רק עשירית שניה בין הבהוב להבהוב, אחרי 5 הבהובים, יש לך הפרש של חצי שניה שלמה. גם יכול להיות יכול להיות ש 10% האלה זה בדיוק הכמה מאיות / עשריות שמדובר עליהם, גם יכול להיות שמדובר ביותר מ 10%, אין לי כח להתחיל לחשב דברים כאלה גדול עלי עכשיו :)

פורסם

מה שקובע את קצב האיתות הוא "אוטומט האיתות" שהוא מעין ממסר שמשולב בו מנגנון תרמי (B Metal).

{עיקרון המנגנון התרמי הזה אגב נפוץ גם בחדרי מדרגות למשל, והוא שמכבה את האור אחרי X זמן.}

המנגנון הנ"ל הוא מכני וכיוון שסטייה כלשהיא בדיוק היצור אינה קריטית (כל עוד הוא יגרום לאיתות להבהב X פעמים בדקה)

אז כדי להוזיל את יצורו, פשוט לא מקפידים על רמת דיוק כזו גבוהה.

פורסם
זה נכון, אישית תמיד חשבתי שחלון הנהג צריך להיות יותר מהיר(פחות להתעסק בזמן נסיעה) מחלון הנוסע, ולכן לא תהיתי בנידון.

זה רק בגלל שהחיווט לחלון הנוסע בדרך כלל ארוך יותר מהחיווט לחלון הנהג.

אצל הנהג בדרך כלל יש מתג ששולט גם על החלון של הנוסע, כך שצריך להעביר את המתח החשמלי אל דלת הנהג ומשם חזרה אל דלת הנוסע. זה לעומת החלון של הנהג שמקבל מתח כמעט ישירות בלי עיקוף בדרך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
מה שקובע את קצב האיתות הוא "אוטומט האיתות" שהוא מעין ממסר שמשולב בו מנגנון תרמי (B Metal).

{עיקרון המנגנון התרמי הזה אגב נפוץ גם בחדרי מדרגות למשל, והוא שמכבה את האור אחרי X זמן.}

המנגנון הנ"ל הוא מכני וכיוון שסטייה כלשהיא בדיוק היצור אינה קריטית (כל עוד הוא יגרום לאיתות להבהב X פעמים בדקה)

אז כדי להוזיל את יצורו, פשוט לא מקפידים על רמת דיוק כזו גבוהה.

החלפתי את האוטומט איתות שלי אם מישהו שיש לו אוטו בדיוק כמו שלי

והיה הבדל בתדירות האיתות, אז כנראה מקור התופעה באוטומט.

Never argue with idiots, they'll drag you down to their level and beat you with experience.

פורסם
אנחנו מדברים גם על סטיות מאוד קטנות בהפרש ההבהוב...

תחשוב שאתה מפספס רק עשירית שניה בין הבהוב להבהוב, אחרי 5 הבהובים, יש לך הפרש של חצי שניה שלמה. גם יכול להיות יכול להיות ש 10% האלה זה בדיוק הכמה מאיות / עשריות שמדובר עליהם, גם יכול להיות שמדובר ביותר מ 10%, אין לי כח להתחיל לחשב דברים כאלה גדול עלי עכשיו :)

5% זה המון. זה אומר שכל 10 מחזורי איתות הסטיה היא של מופע הפוך לחלוטין. עכשיו תמדוד כמה זמן לוקח לוינקר לאותת 10 פעמים ותבין כמה מהר זה משפיע.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...