Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

[אלפא 164] התרשמותי מהרכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6671 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעניין של טכנולוגייה של ה-164 ואם כבר מדברים על חום של שמן, רציתי להוסיף שהחל מ-93' (כלומר מנוע 1995סמ"ק) לרכב יש קולר שמן.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לעניין הסל"ד בעלייה - אתה חושש שסל"ד גבוה "יקרע את המנוע", אני אנסה לשכנע אותך שזה בדיוק להפך.

בזמן עלייה המנוע מתאמץ, משמע יוצר חום רב ודורש שימון מוגבר.

משאבת המים מונעת בידי רצועה שמחוברת לפולי של המנוע. סל"ד גבוה = סיחרור מהיר של המשאבה = קירור משופר.

משאבת השמן מונעת בידי הקרנק. סל"ד גבוה = סיחרור גבוה = עלייה של לחץ השמן = קירור, סיכוך, ניקוי עדיפים.

עכשיו בוא ותראה לי היכן אני טועה.

פורסם

תודה על ההסבר המעמיק. אקח לתשומת ליבי את ההערות שלך ושל שאר החברים בפורום.

כניראה אני צריך למשוך את המנוע קצת יותר. :-)

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אלפא סוד היתה הראשונה שלי, אחר כך עברתי ל 164 V6 210 HP 24V.

אני לא מבין למה כל אחד שמתאר כאן רכב, מפתח לו סגנון של כתב מגזין רכב, תנסה להיות אתה ולספר במילים שלך ולא להשתמש בביטויים ובקלישאות שאתה קורא במגזינים, לא תמיד מה שמתאים שם, מתאים כאן.

לספר על אלפא רומאו בלי לקחת את הרכב לכבישים הנכונים (לא, אוטוסטראדה זה לא כביש נכון) יהיה קשה להגיע למסקנות לגבי האחיזה או התנהגות הרכב. טוב לך עם הרכב, ספר לי על זה כחוויה אישית ואל תסיק מסקנות לגבי יכולת הרכב, לא כך בודקים יכולות של רכב ולא כל אחד צריך או מסוגל להביא את ההתנהגות לקצה גבול היכולת. אני קראתי כאן תגובות של בחור שנהנה מקורסיקה עם צמיגים מטורקיה וטוען שיש להם אחיזה מעולה, תחשוב על כל האנשים המסכנים שמאמינים לו.

never slow down never grow old

פורסם
אני לא מבין למה כל אחד שמתאר כאן רכב, מפתח לו סגנון של כתב מגזין רכב, תנסה להיות אתה ולספר במילים שלך ולא להשתמש בביטויים ובקלישאות שאתה קורא במגזינים, לא תמיד מה שמתאים שם, מתאים כאן.

מי שנהג ביותר מרכב אחד, בהחלט יכול להשוות ולתת תמונה כללית על הרכב שלו. סגנון, כל אחד יכול לבחור את הסיגנון שמתאים לו. אם ידועים לך פרטים טכניים מעניינים על הרכב, למה שלא תתחלק בהם אם כבר אתה מספר על הרכב. מבנה המיוחד של מנוע 2 ליטר T SPARK בהחלט הרוויח שיתארו אותו, מאט מנועים עד היום נותנים את מה שנותן המנוע הזה בביצועים ותצרוכת דלק, במיוחד אם מדובר על מנוע 8 שסתומים, הוא כולל תכונות שהקדימו את זמנו.

פורסם
בעניין של טכנולוגייה של ה-164 ואם כבר מדברים על חום של שמן, רציתי להוסיף שהחל מ-93' (כלומר מנוע 1995סמ"ק) לרכב יש קולר שמן.

אני יודע שאתה אוהב את האוטו ובכלל איטלקיות זה דבר מגניב (במיוחד לנצ'יות), אבל מה הקשר הטכנולוגי לקולר שמן??

בבטה שלי יש קולר שמן, מערכת בלימה קדמית כפולה (דהיינו בוכנה מדורגת בקאליפר) ואפילו אור בתא הכפפות! והיא בכלל מודל 75'.....:wink: ואני בטוח שיש רכבים שעשו זאת לפני...

אלפא רומאו ספיידר V6 3.2 בציר 2007

טל שביט (1955-2011) זה לא אותו הדבר בלעדייך, אתגעגע לנצח.

פורסם
אני יודע שאתה אוהב את האוטו ובכלל איטלקיות זה דבר מגניב (במיוחד לנצ'יות), אבל מה הקשר הטכנולוגי לקולר שמן??

חשוב לציין היה את נושא של קולר שמן כי יש אותו רחוק ולא בכל המכוניות היום ובדגם קודם של המנוע שלי למשאל, לא היה אותו.

פורסם

סביר להניח שהיה לך אבל בגרסה אחרת,קולר שמן עגול ואטום שיושב בין מסנן השמן לבלוק המנוע ומקורר ע"י מים ממערכת הקירור. היום מרבית הרכבים עם קולרים.

אלפא רומאו ספיידר V6 3.2 בציר 2007

טל שביט (1955-2011) זה לא אותו הדבר בלעדייך, אתגעגע לנצח.

פורסם

כהקדמה אומר שבעברי הרחוק נסעתי על 164(לא הייתי הבעלים) אז בת 6.

עם כל הכבוד,למה לך לקבוע סתם קביעות?

ראשית לא לכולם ידוע שיש לך אלפא 164.(לפחות לא לי)

שנית,איך אתה קובע שהרכב עם יציב ואוחז מצויין? הרי אמרת שאתה נוסע לאט..

בכלל,זכור לי מהרכב הזה בעיות כרוניות כגון שעונים מזייפים (מד חום/דלק),נוחות נסיעה גרועה ומקפצת(דומה למכונית מונמכת),ודישבורד מצייץ.

ה164 חולקת את בסיסה עם פיז'ו 605,שאף היא לא מצטיינת באמינות מופלגת.

חשוב לציין שבמהירויות גבוהות הרכב נהפך ליותר "מתורבת" מבחינת מתלים.

ראוי לציין לשבח את נהמת המנוע בסל"ד גבוה :twisted:.

חשוב לציין שהרכב בו נסעתי, אז,היה עם איזה 130K ק"מ יד שנייה, V6 אוטומטי ומטופל בחברה.

מועדון BMW ישראל.

פורסם

במכוניות האלה מומלץ לעשות את ההחלפה ב 3K ומעלה כי כאשר מחליפים, הסלד יורד ולמנוע יותר קשה להפיק את הכוח שהוא צריך. תאורטית, בעצם גם מעשית אפשר להתחיל אפילו בהילוך שלישי, האוטו אוכל את זה אבל זה גורם לעומס מיותר על חלקים שלא ממש תוכננו ךעומס בצורה כזאת. הרבה יותר בריא למנוע ולמכלולים לעבוד בסלדים גבוהים. זה לא קורע את המנוע, לזה הוא תוכנן.

בכבישים ישרים אין בעיה לשייט על 3K אבל אם רוצים לצאת לעקיפה יותר נכון להוריד הילוך וללחוץ על הגז מאשר להדביק את הגז לרצפה ולתת לאוטו להאיץ. אפשר כמובן לעשות את זה והאוטו אוכל את זה אבל זה פחות בריא לכלל המערכת. אותו דבר בעלייה, לשמור על המנוע בתחילת הכוח שלו, זה יוצא מעל 4K, תלוי בסוג המנוע כמובן, מרגישים את זה.

אם נוסעים הרבה נסיעה ערונית עם הרכב, מומלץ מידי פעם לקחת אותו לטיול כמו שצריך ולתת למנוע לעבוד בסלדים גבוהים, זהב מנקה משקעים שמצטברים, כמו שכתבו פה Italian Tuning, מעבר לזה בשביל מה להחיק אוטו כזה אם לא נונתים מידי פעם בגז ? :wink:

פורסם

במכוניות האלה מומלץ לעשות את ההחלפה ב 3K ומעלה כי כאשר מחליפים, הסלד יורד ולמנוע יותר קשה להפיק את הכוח שהוא צריך. תאורטית, בעצם גם מעשית אפשר להתחיל אפילו בהילוך שלישי, האוטו אוכל את זה אבל זה גורם לעומס מיותר על חלקים שלא ממש תוכננו ךעומס בצורה כזאת. הרבה יותר בריא למנוע ולמכלולים לעבוד בסלדים גבוהים. זה לא קורע את המנוע, לזה הוא תוכנן.

בכבישים ישרים אין בעיה לשייט על 3K אבל אם רוצים לצאת לעקיפה יותר נכון להוריד הילוך וללחוץ על הגז מאשר להדביק את הגז לרצפה ולתת לאוטו להאיץ. אפשר כמובן לעשות את זה והאוטו אוכל את זה אבל זה פחות בריא לכלל המערכת. אותו דבר בעלייה, לשמור על המנוע בתחילת הכוח שלו, זה יוצא מעל 4K, תלוי בסוג המנוע כמובן, מרגישים את זה.

אם נוסעים הרבה נסיעה ערונית עם הרכב, מומלץ מידי פעם לקחת אותו לטיול כמו שצריך ולתת למנוע לעבוד בסלדים גבוהים, זהב מנקה משקעים שמצטברים, כמו שכתבו פה Italian Tuning, מעבר לזה בשביל מה להחיק אוטו כזה אם לא נונתים מידי פעם בגז ? :wink:

הערה בנוגע לטיפולים, חייבים לטפל ברכב הזה ובכל אלפא בצורה הכי טובה שאפר לפי הוראות מדוייקות של היצרן. זה עולה לא מעט כסף אבל עם לא עשים את זה אז הרכב נהרס עם הזמן ומתחילים תקלות הזוייות. לדעתי אם אין לרוכש את הנכונות או הידע או הסכף להשקיע באוטו את מה שהוא דורש, זה יסתיים בסוף בעוגמת נפש של הבעלים וחבל.

פורסם

מסקנות מעניינות, ודאי לאור היותן נסמכות על תאוריה שאין קשר בינה לבין המציאות. ה-605 וה- 164 לא חולקות בורג בודד.

הקשר היחידי הוא ששתיהן עוצבו על-ידי פינינפארינה, ובמועד שיגורן לשוק נטען שהדמיון העיצובי בינהן רב. אני מעולם לא הצלחתי לראות את הדמיון הזה, אבל כנראה יש כאלה שכן.

בכל מקרה, זה הקשר היחידי בינן, אם ניתן לכנות זאת "קשר". אין שום קשר מכני בין שתי המכוניות.

פורסם

164 מבוססת על שאסי TYPE FOUR, אליו נבנו פיאט כרומה, לנ'ציה תמה, סאאב 9000 ו-אלפא 164.

היצוב של 605 קצת מזכיר את אלפא, כי מי שעיצב את 605, זה אותו אחד שעיצב את 164, אבל הן לא חולקות את אותו בסיס.

מבחינת "כידוע לכם", אצלי בתחימה כתוב איזה אוטו יש לי וגן הסימלון האישי שלי זה סמל של אלפא.

אתה מסיק מטסקט שרשמתי דברים שלא כתובים בו, למשאל שאני נוסע לאט. אולי אני לא טס, אבל אני גם לא מבין אלו שנוסעים שמונים בנתיב שמאלי. וד"א, על 3000 מדובר על 116קמ"ש, על 3500 זה 130ק"ש ועל 4500 זה 170קמ"ש...

מבחינת אחיזה בפניות זה דבר ידוע לגבי ה-V6 שנסעת אליו שהוא פחות יציב מה-TSPARK.

עריכה:

בקשר לשמן אני מחליף אותו כל 5000ק"מ או פעם בשנה (שזה בערך 5K ק"מ שאני עובר).

בקשר לשאר דברים אני גם לא חוסך ומטפל בה רק אצל מומחה אלפא שמכיר מנוע שלי כמו 5 אצבעות.

פורסם
קיבלת הסברים מדוע דעתך שגויה, אבל אתה ממשיך להתעקש שהדעה שלך נכונה יותר מהידע של אחרים.

נו טוב.:roll:

בכל מקרה, בהצלחה עם המכונית.

חצי שעה ? במטוסי בוכנה הנוהל בגלישה עם מנועים בסרק הוא לפתוח מצערות למספר שניות לניקוי מצתים ,כל כמה דקות, מה ההבדל ?

פורסם

אני לא סובל אנשים שפולטים"עובדות"בלי שיהיה להם נסיון!האלפא 164 היא רכב מעולה ומאד אמין.עד לא מזמן הייתי בעלים של 164 T.SPARK עם לא פחות מ 390000ק"מ על השעון והיא נסעה כמו חדשה!

מברך את הבחור-אוטו מדהים,במיוחד 93' והלאה.אם כבר ב 164 עסקינן אז אני אבקש את עזרת הציבור:-) העניין הוא שבשנת 2000 אבא שלי רכש אלפא 164 TSמודל 95 לבנה מיד ראשונה.היא נמכרה אחרי 3 חודשים בלבד עקב נסיעה לחו"ל.מאד אהבתי אותה ומעניין אותי מה עלה בגורלה,אולי הבעלים מופיע בפורום ואז יש סיכוי לראות אפילו תמונות8):shock:

הסימנים המזהים שלה(נכון לאז):3 מדבקות ALFA ROMEO בכתב מחובר,1 בחלק העליון של החלון אחורי ומדבקה אחת על כל פס שחור בצדי הרכב,והמאפרה האחורית לא היתה קיימת(היד 1 הסיר אותה).אני אודה לכל מי שיודע עליה משהו.:שכחתי להוסיף EDנ.ב:הסמל האחורי היה מחובר עם ברגים,אחרי שאיזה חלאה תלשה את המקורי.

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

• תוכן חדש...