Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6686 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סרקזם, קיצוני ומעוות ככל שיהיה, לא יכול לשנות את בינוניותה המובהקת של הקורולה. לא זוכר שיש בעיה יוצאת דופן עם הבלמים, אבל ההגה שלה ( חשמלי ? ), מלאכותי מאוד בתחושה, נסיעתה לא נוחה במיוחד, גימור פנימי עשוי פלסטיק נוקשה וחלול, כסאות לא נוחים במיוחד, אם להתבטא בעדינות ויכולת מוגבלת מאוד בכל הקשור לכוח, כשהיא עמוסה בעליות. מזגן חלש יחסית. בקיצור, לא משהו.

הגולף מאידך, למרות הפלסטיקים המתקלפים, נותנת תחושה יוקרתית ומסיבית בהרבה. נהנית ( בסימן 4 ) מהגה כוח רגיל ועתיר תחושה, גם אם אינו חד במיוחד, מתלים מכוילים היטב המעניקים נוחות נסיעה ואחיזת כביש טובים ללא יומרה ספורטיבית, גימור מאוד מהודר ונעים ומזגן נהדר.

כרגיל זו דעתי ואני לפחות גם תומך בה.

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כאשר גולף דור 4, יצאה לשוק, היא בעצם קבעה רף חדש,

בקשר לאיכות של מכוניות משפחתיות.

הסלון הפנימי, מפואר יחסית, והכל בנוי מחומרים איכותיים.

וגם ההרגשה בעת הנסיעה היא משהו אחר לגמרי, מנסיעה בקורולה.

היו כמה כתבי רכב שכינו את הגולף, "בייבי מרצדס"

פורסם

הגולף אכן מרגישה ונראית מהודרת יותר מהטויוטה, אם כי ההבדל בנהיגה יומיומית אינו כה תהומי כפי שפותח השרשור ניסה להראות. אגב, לא שמתי לב בטויוטה לכל בעיית בלימה שהיא, לא בדגם האוטומטי ולא בידני (כן, יש כזה. בארץ).

מה גם שמבחינת איכות הייצור (להבדיל אלפי הבדלות מתחושת יוקרה) ובוודאי שמבחינת אמינות, הגולף רחוקה שנות אור מטויוטה, והדבר היחיד שמציל אותה, הוא שמרוב ירידות על איטלקיות וצרפתיות אף אחד לא שם לב לכל הפאקים של הגולף, חלקם מהותיים פחות אך מעצבנים (חלונות חשמל, נעילת דלתות וכיו"ב) וחלקם יותר, כמו הגיר האוטומטי. כך שמהודרת ויוקרתית ככל שתהא (אף אחד לא מתכוון להכחיש את זה), היא בוודאי לא כליל השלמות. ההגה שלה בוודאי לא עתיר תחושה וההתנהגות היא בטוחה וצפויה. המזגן שלה לא נופל בדבר מזה של הטויוטה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

1. אמינות, כמו עיצוב, כנראה זה ענין של השקפה. לגולף נפלו חלונות ואפשר בהחלט לעשות מזה חגיגה. גם ישנם גירים אוטומטיים תקולים, אם כי לא בטוח שיותר מאשר לכל מכונית אחרת, לרבות הקורולה. בדיוק כפי שהמנועים הגמורים של הטויוטות, שמופיעים כאן בשירשורים, חדשות לבקרים, אינם מצביעים בהכרח על כשל מובנה במנועים האלו.

2. הגולף ודאי שאינה כליל השלמות, אלא שהתחושה שהיא מעניקה הן לנהג והן לנוסע, רחוקה מאוד מזו שמקבלים אלו בקורולה. היא אינה ספורטיבית באופיה ואני גם מבין את תחושתך לגבי ההיגוי שלה במיוחד בהשוואה להיגוי של האלפא, לו אתה כנראה רגיל. יחד עם זאת היגוי הגולף עדיף משמעותית על התחושה המשונה והמלאכותית שמקבלים בקורולה.

3. לא טענתי שהמזגן בגולף נחות מזה שבקורולה, בדיוק להיפך. לכן האמירה שלך בענין מעט מוזרה.

פורסם
הגולף אכן מרגישה ונראית מהודרת יותר מהטויוטה, אם כי ההבדל בנהיגה יומיומית אינו כה תהומי כפי שפותח השרשור ניסה להראות. אגב, לא שמתי לב בטויוטה לכל בעיית בלימה שהיא, לא בדגם האוטומטי ולא בידני (כן, יש כזה. בארץ).

מה גם שמבחינת איכות הייצור (להבדיל אלפי הבדלות מתחושת יוקרה) ובוודאי שמבחינת אמינות, הגולף רחוקה שנות אור מטויוטה, והדבר היחיד שמציל אותה, הוא שמרוב ירידות על איטלקיות וצרפתיות אף אחד לא שם לב לכל הפאקים של הגולף, חלקם מהותיים פחות אך מעצבנים (חלונות חשמל, נעילת דלתות וכיו"ב) וחלקם יותר, כמו הגיר האוטומטי. כך שמהודרת ויוקרתית ככל שתהא (אף אחד לא מתכוון להכחיש את זה), היא בוודאי לא כליל השלמות. ההגה שלה בוודאי לא עתיר תחושה וההתנהגות היא בטוחה וצפויה. המזגן שלה לא נופל בדבר מזה של הטויוטה.

כתיבה נאותה וברובה נכונה , חוץ מפרט די קריטי - קורולה 03' מיוצרת בטורקיה , גימור ויוקרה לדגם הספציפי הוא אבסורד .

כך גם סיקרו בזמנו את הרכב שהוחלט שיותר זול לייצר בטורקיה ולהלן התוצאות . לעומת זאת היאריס מקורה בצרפת (03') , שם , כזכור לי , לא היו עלבונות בנוגע לאיכות הייצור .

- מעניין שפותח השרשור , שכתב שטויות בגדר "חוליגניות" והשווה רכב ליסינג לפרטי . גרר את כל העדר להקצנות כגון "המושב של הקורולה הוא מעץ והבלמים חמאה" .

פורסם

לא מבין מה הבעיה עם הקורולה, אני נוהג על RUNX לא בא להגן ולא כלום אבל הרכב מצויין, ביחס לרכב משפחתי ולא ספורט או משהו מיוחד הוא סוחב יפה מאוד, מגיב היטב לתגובות מצערת/בלימה. הבלמים מצויניים, לא מבין מאיפה התלונות הללו צצות. אני נוהג על הרכב כבר מספיק זמן והבלמים זה אוליי החלק האחרון שאי פעם חשבתי שהוא לא בסדר. בולמים מצויין וחזק, ומסיק נגיעה קטנה בדוושה כדי להפיק תגובה,

המושבים תומכים מאוד נסעתי אילת-רחובות ועוד נסיעות ארוכות מספיק ובחיים לא כאב לי הגב.

אל תשוו רכב ליסינג שחוט ברמת גימור הכי נמוכה לרכב פרטי ברמת גימור גבוהה.

פורסם

הגולף מאידך, למרות הפלסטיקים המתקלפים, נותנת תחושה יוקרתית ומסיבית בהרבה.

הסלון הפנימי, מפואר יחסית, והכל בנוי מחומרים איכותיים.

חברים - הצלחתם לבלבל אותי - חומרים איכותיים או פלסטיקים מתקלפים?

ואולי הסמל על הערכים שאתם מייחסים לו, פשוט מסנוור אותכם?

פורסם

באמת אנשים חיים בסרט עם כל פסקים לגבי קורולה,לפני כחצי שנה קניתי RUNX04 ואני באמת מאוד מרוצה ממנה.שיקול שלי היה בין RUNX לבין גולף 2 ליטר מאותה שנה.אצל בעל בית שלי יש גולף 04 2ליטר שהוא קנה אותה מחברה ויוצא לי לנסוע עליה די הרבה לכן אוכל להשוות ראש בראש.אני פשוט לא אוהב אותה לכן מיד ירד לי מהפרק לקנות גולף.גולף ממש לא יותר נוח ולא יותר איכותי.רכב רועש ונוקשה.טרטור של מנוע מזכיר דיזל והבדל בסחיבה מזערי למרות שבקורולה מתעורר מנוע ב4000 סל"ד שם הוא סוחב לא פחות טוב מגולף.גולף צפופה כאילו זה סופר מיני,בקיצר צאו מסרט שגולף עדיפה כי היא לא.

ד.א. הגבתי כי היום נסעתי על גולף הזו ופשוט בירכתי את עצמי שבחרתי בקורולה.ולמושבים צריך להתרגל,זה רק עניין של זמן

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם
1. אמינות, כמו עיצוב, כנראה זה ענין של השקפה. לגולף נפלו חלונות ואפשר בהחלט לעשות מזה חגיגה. גם ישנם גירים אוטומטיים תקולים, אם כי לא בטוח שיותר מאשר לכל מכונית אחרת, לרבות הקורולה. בדיוק כפי שהמנועים הגמורים של הטויוטות, שמופיעים כאן בשירשורים, חדשות לבקרים, אינם מצביעים בהכרח על כשל מובנה במנועים האלו.

2. הגולף ודאי שאינה כליל השלמות, אלא שהתחושה שהיא מעניקה הן לנהג והן לנוסע, רחוקה מאוד מזו שמקבלים אלו בקורולה. היא אינה ספורטיבית באופיה ואני גם מבין את תחושתך לגבי ההיגוי שלה במיוחד בהשוואה להיגוי של האלפא, לו אתה כנראה רגיל. יחד עם זאת היגוי הגולף עדיף משמעותית על התחושה המשונה והמלאכותית שמקבלים בקורולה.

3. לא טענתי שהמזגן בגולף נחות מזה שבקורולה, בדיוק להיפך. לכן האמירה שלך בענין מעט מוזרה.

לגבי הגיר, אזי הכשל הוא בהחלט מבני (קולר), וזאת על פי אדם אשר לו ניסיון רב שנים וידע רב ברכבי פולקסווגן מתוך עבודה עליהם.

לגבי ההיגוי - יכול להיות שהאלפא משבשת את קנה המידה שלי (גם הנוכחית וגם ה-146), אבל ההגה בגולף, על אף שהוא עדיף על זה של הטויוטה, עדיין אינו מגיע לרמות של ה-147, הפוקוס או ה-306. אני גם לא בטוח שהוא עדיף על זה של המגאן (לא החדשה, אם כי בת דורה של הגולף IV).

לגבי המזגן אתה צודק - טעות הדפסה שלי, התכוונתי להיפך - שהמזגן בקורולה אינו נופל מזה של הגולף.

מכל מקום, היתרון היחסי היחיד של הגולף הוא תחושת היוקרה. בגרסאות הנפוצות היא די איטית, וההתנהגות שלה אינה מוכוונת לכפר על כך, האיכות והאמינות גם כן אינה להיט היסטרי. אני לא אומר שהגולף היא אוטו רע, אדרבא, ואני יכול לחשוב על כמה וכמה תאי נוסעים נעימים פחות לבלות בהם זמן נהיגה, אבל כל דבר צריך להילקח בפרופורציות. ואם מכניסים את המחיר להשוואה - את הרכב שלי, 156 2.5 ידנית שנת 99, קניתי באותו סכום אותו שילם חבר טוב בעד גולף 1.6 אוט' (ולא ברמת אבזור גבוהה במיוחד) שנת 2000, מה אוסיף ומה אומר?

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

גירים אוטומטיים של VAG, אינם מתקלקלים יותר מאחרים. בעלי מכוניות שיש בהן גירים כאלו, "עושים יותר רעש", כיון שציפו לאיכות גבוהה כשקנו את רכבם. ( רוצה דוגמה : בדוק את השירשור על ה"בררה" הדפוקה. מדובר באחת בלבד, אבל כל אחד כבר יודע שאלפא זה "זבל" ).

לגבי כל השאר, לא טענתי ואיני טוען שגולף היא מכונית יוקרתית או יוצאת דופן מאיזו בחינה שהיא. כל שאני מנסה להראות הוא שהיא כזו יחסית לקורולה.

באשר לגיחוך על "הפלסטיקים המתקלפים", בו מוצאים חובבי היפנית הזולה ניחומים, אין לי אלא להסכים. הנסיון להקנות לפלסטיק תחושה ומראה של מוצר יוקרתי, רך ומפנק, לא עלתה יפה. אין על כך מחלוקת. חבל שלא התעלמו בזלזול, כמו שעושים היצרנים היפנים, מהפרטים הקטנים האלו והסתפקו בפלסטיק שכבר בצעצועי ילדים זולים לא רואים כדוגמתו.

פורסם

האמת, את הטענה לגבי הגירים לא שמעתי מבעלי פולקסווגן וגם לא מכל מדיה שהיא, אלא מאותו אדם שעבד עם המכוניות שנים רבות.

לא אתה הוא שטוען שגולף היא מכונית יוקרתית או יוצאת דופן, אלא עמך ישראל, ובעוד נוח לאותו עם להיצמד לתדמיות אותן העניק למכוניות איטלקיות וצרפתיות (חרף דוגמאות כמו ברלינגו וקסארה, לצורך העניין, המגלות אמינות מעולה), נוח לו גם להיצמד לתדמית הגולף כרכב יוקרתי אולטימטיבי לקבוצתו ולהתעלם מהחסרונות הקיימים. החסרונות האלה לאו דווקא הופכים את הגולף לרכב רע, אך אנשים בכ"ז מתעלמים מהתמונה המלאה.

הטויוטה, לצורך העניין, היא בדיוק מה שהיא - כלי תחבורה בסיסי, חמור אם תרצה, שייסע לנצח כל עוד תאכיל אותו בזמן.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

כמובן שגולף אינו רכב "יוקרתי" כמו הפאסאט למשל, אבל התחושה בפנים (ואני מתייחס כרגע לדור V שבבעלותי), שונה מאשר ברכבים אחרים. פנים הרכב הרבה יותר "איכותי" במובן אלגנטי ופונקציונאלי, מאשר ברוב הרכבים בקטגוריה, כלומר הוא באמת מרגיש "אירופאי" לעומת כל מיני רכבים כמו פוקוס שמאוד משתדלים אבל מה שיוצא להם זה עיצוב אמריקאי מצועצע (בריטי ספירס מול מוצרט, למשל). פנים הרכב גם יותר "איכותי" במובן איכות חומרי הדיפון והפלסטיק, לטעמי ובתחושה שהם מעניקים, גם למשל ביחס למזדה 6 דור קודם (לא ישבתי בחדשה).

הדברים הקטנים הם שנותנים את תחושת האיכות, לצד המחשבה על הפונקציונאליות הנוחה ביותר לנהג. רואים שהושקעה מחשבה ולא סתם תקעו כל מיני מתגים בכל מיני מקומת. that said, אני עדיין חושב שסידור חלונות החשמל ברובר 25 (כלומר בין המושבים ולפני ההנד-ברקס) הוא גאוני וחבל שאחרים לא נוהגים כך.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

הקורלה דור קודם מרגישה איכותית יותר מהגולף.

דוגמא: נסו את הדלתות. הדלתות בקורולה מרגישות הרבה יותר "גרמניות" מזה של הגולף.

אגב, לגולף הנוכחית ידיות דלת שיש לפולו/פאביה . נסיון לחסוך שפוגם בהרגשת האיכות.

דווקא הקורולה הנוכחית, כמו במקרה הגולף, ירדה ברמת ההרגשה האיכותית שהיא משדרת לעומת דור קודם.

פורסם
כמובן שגולף אינו רכב "יוקרתי" כמו הפאסאט למשל, אבל התחושה בפנים (ואני מתייחס כרגע לדור V שבבעלותי), שונה מאשר ברכבים אחרים. פנים הרכב הרבה יותר "איכותי" במובן אלגנטי ופונקציונאלי, מאשר ברוב הרכבים בקטגוריה, כלומר הוא באמת מרגיש "אירופאי" לעומת כל מיני רכבים כמו פוקוס שמאוד משתדלים אבל מה שיוצא להם זה עיצוב אמריקאי מצועצע (בריטי ספירס מול מוצרט, למשל). פנים הרכב גם יותר "איכותי" במובן איכות חומרי הדיפון והפלסטיק, לטעמי ובתחושה שהם מעניקים, גם למשל ביחס למזדה 6 דור קודם (לא ישבתי בחדשה).

הדברים הקטנים הם שנותנים את תחושת האיכות, לצד המחשבה על הפונקציונאליות הנוחה ביותר לנהג. רואים שהושקעה מחשבה ולא סתם תקעו כל מיני מתגים בכל מיני מקומת. that said, אני עדיין חושב שסידור חלונות החשמל ברובר 25 (כלומר בין המושבים ולפני ההנד-ברקס) הוא גאוני וחבל שאחרים לא נוהגים כך.

תחושת היוקרה בגולף ובפאסאט זהה. אם קיים הבדל, הוא פונקציה של רמת אבזור ברכב הספציפי ותו לא.

במובן האלגנטי בהחלט יש תחושה יותר טובה, במובן הפונקציונאלי אף יצרן לא משתווה, לדעתי, לתפעול הקל והאינטואיטיבי של הפונקציות היומיומיות ברוב המכוניות היפניות.

לגבי סידור החלונות מאחורי ידית ההילוכים או מסביב לה, הרי שרוב היצרנים ירדו מזה, לרבות, אאל"ט, ב.מ.וו. ומרצדס בדיוק בשל העובדה, שלרוב הנהגים תפעול זה הנו פחות אינטואיטיבי ונוח.

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...