Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6686 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ואם מכניסים את המחיר להשוואה - את הרכב שלי, 156 2.5 ידנית שנת 99, קניתי באותו סכום אותו שילם חבר טוב בעד גולף 1.6 אוט' (ולא ברמת אבזור גבוהה במיוחד) שנת 2000, מה אוסיף ומה אומר?

וואלה?

ממש מציאה לא נורמלית.

פעם הבאה שאני מחליף אוטו אני בודק את האופציה הזאת.

לגבי הקורולה, לדעתי זהו בהחלט אוטו טוב.

אני לא מרגיש שאני יכול להגיד למישהו שקנה קורולה שזו טעות.

האוטו לא מפנק במיוחד, לא ספורטיבי בהיגוי שלו, אבל כמשפחתית הוא די מוצלח.

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הקורולה היא בהחלט מוצר טוב. לצרכן הממוצע, שמחפש כלי שינוע להבדיל מרכב, אין כל סיבה הגיונית להעדיף את הגולף על פני הקורולה. הגולף מוכוונת לאלה, אשר מחפשים משהו מעבר לכלי השינוע הבסיסי, אך לא מעוניינים בנטייה ספורטיבית כלשהו (המדובר, כמובן, בגרסאות הבסיסיות ולא הספורטיביות למיניהן של הגולף), אלא בתחושת הידור ויוקרה (מוצדקת או לא זה כבר דיון אחר). ככזו, היא טובה ואף למעלה מכך, פשוט צריך להיות מודע לחסרונותיה, כמו בכל אוטו אחר. זה הכל.

לעניין האלפא, הרי שרכב מנהלים (לא משפחתית גדולה, אלא ספורט סלון של ממש), עם מנוע בהמה, התנהגות פנטאסטית וכבונוס אבזור לא רע (עור, סאנרוף) בכסף של גולף, אכן מהווים מציאה מבחינת מחיר הקניה. האחזקה, עם זאת, בהחלט יקרה - אבל זה מה יש, ועם זה ננצח :-)

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לטויוטה יש בפורום הזה של חובבי רכב בעיה קשה מאוד.

הרכב מתוכנן לבצע מטלויות משפחתיות יום - יומיות בצורה טובה ואמינה.

הרכב איננו מתוכנן להיות מכונית ספורט קיצונית עם יכולות דינאמיות יוצאות דופן. לא למטרה הזו הוא נבנה ואין ספק שכשהוא נמדד לפי הפרמטרים האלה, הוא מקבל ציון נכשל.

כאשר מודדים את הרכב לפי היעוד שלו אז התוצאה הסופית משתנה פלאים. מדובר ברכב נוח, אמין, אוחז את הכביש, זריז ובטוח.

הוא איננו מצטיין במיוחד בשום מטלה משפחתית אבל הציונים שהוא מקבל טובים ובוודאי שהם מעל הממוצע.

המכונית הקודמת של אישתי הייתה פולקסווגן פולו (שלא הפסיקה להתקלקל), הנוכחית קורולה RUNX.

כששאלתי אותה מה ההבדל בין המכוניות, היא ענתה "הפסקתי לפחד שהרכב יתקע". לא מעניינת אותה תחושת ההגה המלאכותית והיא גם איננה מרגישה אותה . בנוסף לכך נראה לי שהיא תחלוק על דעת חברי המלומדים לפורום בעניין איכות הפלסטיקה (המהוללת ?) של הפולקסווגן, שחלקי הפלסטיק שלה לא הפסיקו להתפרק.

מעניין אותה שיש לה רכב אמין ונוח, שתמיד מתניע בנגיעה ולוקח אותה לעבודה בביטחה.

במבחן הזה, הטויוטה מקבלת ציון מעולה.

פורסם
במובן הפונקציונאלי אף יצרן לא משתווה, לדעתי, לתפעול הקל והאינטואיטיבי של הפונקציות היומיומיות ברוב המכוניות היפניות.

אני חושב אחרת, והעיקר הוא דווקא בדברים שאתה לא צריך להתייחס אליהם, והופכים פתאום להיות טריוויאליים, כאילו תמיד היו שם, אך בעצם הם לא קיימים ברוב הרכבים האחרים. למשל:

איתות-נגיעה, שנותן שלושה איתותים עם נגיעה בידית האיתות, בלי צורך להחזיק אותה. מעולה לעקיפות וסטיות קטנות בכביש.

תאורת לדים מתיקרת הרכב לאזור ידית ההילוכים.

פיזור "מזרקה" של אוויר מהחלק העליון של מרכז הקונסולה (כלומר לא ישירות לפנים אלא ממש לחלל הרכב).

סידור כפתורי רדיו גאוני פשוט; יותר לא צריך לזכור אף פעם איזו תחנה באיזה כפתור באיזה FM.

וכו'.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

איתות נגיעה- לא שימושי במיוחד לטעמי. כשאני עוקף אני מחזיק את הידית במצב של חצי לחיצה עם הזרת. האיתות עובד, והידית לא ננעלת.לדעתי יותר טוב מאיתות נגיעה (אם אתה צריך חמישה איתותים ולא שלושה, לדוגמה).

פיזור מזרקה- אני טועה, או שזה קיים בכל מכונית?

רדיו- ביפניות שנהגתי עליהן לא היה רדיו מובנה, בכל זאת מודל 98 (אגב, אני אישית בכל מקרה לא אוהב את כל העסק הזה של רדיו מובנה, אבל אולי זה רק אני).

"ai motoare capul doare"

פורסם

הרדיו בגולף (VW בכלל) הוא פשוט גאוני בסידור הכפתורים. יש צג רחב וכפתורי התחנות בצידיו, כאשר ליד כל כפתור מופיע שם התחנה, במקום כפתורים 1-6 (רגע, כיילתי גלגלצ 1 או 2 בתדרי חיפה?). מעבר לזה הוא גם מגביר ווליום כשהמהירות עולה. זה נדמה לי שיש גם בעוד מכוניות. לטעמי, רגב, נוח הרבה יותר מכל השכלולים המיותרים של AUDI למשל.

ב"פיזור" מזרקה לא נתקלתי עדיין, אבל אולי זה קיים.

והכי חשוב: בעת קיבוע תחנה (או נסיעה עם הנדברקס למשל), יש צליל כזה כמו של קריאה לדיילת במטוס :-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
לטויוטה יש בפורום הזה של חובבי רכב בעיה קשה מאוד.

הרכב מתוכנן לבצע מטלויות משפחתיות יום - יומיות בצורה טובה ואמינה.

הרכב איננו מתוכנן להיות מכונית ספורט קיצונית עם יכולות דינאמיות יוצאות דופן. לא למטרה הזו הוא נבנה ואין ספק שכשהוא נמדד לפי הפרמטרים האלה, הוא מקבל ציון נכשל.

כאשר מודדים את הרכב לפי היעוד שלו אז התוצאה הסופית משתנה פלאים. מדובר ברכב נוח, אמין, אוחז את הכביש, זריז ובטוח.

הוא איננו מצטיין במיוחד בשום מטלה משפחתית אבל הציונים שהוא מקבל טובים ובוודאי שהם מעל הממוצע.

המכונית הקודמת של אישתי הייתה פולקסווגן פולו (שלא הפסיקה להתקלקל), הנוכחית קורולה RUNX.

כששאלתי אותה מה ההבדל בין המכוניות, היא ענתה "הפסקתי לפחד שהרכב יתקע". לא מעניינת אותה תחושת ההגה המלאכותית והיא גם איננה מרגישה אותה . בנוסף לכך נראה לי שהיא תחלוק על דעת חברי המלומדים לפורום בעניין איכות הפלסטיקה (המהוללת ?) של הפולקסווגן, שחלקי הפלסטיק שלה לא הפסיקו להתפרק.

מעניין אותה שיש לה רכב אמין ונוח, שתמיד מתניע בנגיעה ולוקח אותה לעבודה בביטחה.

במבחן הזה, הטויוטה מקבלת ציון מעולה.

:arrow:

מילים כדורבנות!

95% מהאנשים, בניגוד אלינו חובבי הרכב - מגדירים הנאה מנהיגה בצורה שונה לגמרי - ואסור לנו, בפורום הייעוץ כאן ובכלל - להתעלם מזה. יש כאלה שיהנו מנהיגה בטויוטה - כל עוד יש נוף יפה, שיר טוב ברדיו ואין חשש שתיתקע בצד. לא מעניין אותם שההגה של הקורולה חסר תחושה, שזוויות הגלגול מוחשיות ושהצמיגים הירוקים לא אוחזים בשיט. :arrow:

אביעד

פורסם
הרדיו בגולף (VW בכלל) הוא פשוט גאוני בסידור הכפתורים. יש צג רחב וכפתורי התחנות בצידיו, כאשר ליד כל כפתור מופיע שם התחנה, במקום כפתורים 1-6 (רגע, כיילתי גלגלצ 1 או 2 בתדרי חיפה?). מעבר לזה הוא גם מגביר ווליום כשהמהירות עולה. זה נדמה לי שיש גם בעוד מכוניות. לטעמי, רגב, נוח הרבה יותר מכל השכלולים המיותרים של AUDI למשל.

ב"פיזור" מזרקה לא נתקלתי עדיין, אבל אולי זה קיים.

והכי חשוב: בעת קיבוע תחנה (או נסיעה עם הנדברקס למשל), יש צליל כזה כמו של קריאה לדיילת במטוס :-)

פיזור מזרקה היה לי בהונדה סיוויק 93. לגבי מעבר תחנות והצגת שם התחנה - קיים גם ברדיו דיסק הבסיסי של פיוניר שהיה לי. קוראים לזה RDS. כשהייתי נוסע מחיפה לאשקלון התדר של GALGALAZ היה מתחלף לבד(!) 3 פעמים - מ-107, ל91.8 ואז ל-99.8. הכיתובים GALGALAZ FOR THE MUSIC היו מופיעים לרוב על הצג.

ומי שנוסע בהונדה שחורה לא מאותת ;-) גם ככה כשחותכים אותך על 160 את לא שם לב לאיתות ;-) (נאמר בהומור, לא לקפוץ :))

בקיצור - אני אישית לא רואה סיבה לשלם הרבה על רכב שאותי, כחולה-הגה, משעמם. (והגולף בגרסאות הפושרות לא נותנת שם ערך מוסף מבחינת הנאה מנהיגה).

פורסם

מילים כדורבנות!

95% מהאנשים, בניגוד אלינו חובבי הרכב - מגדירים הנאה מנהיגה בצורה שונה לגמרי - ואסור לנו, בפורום הייעוץ כאן ובכלל - להתעלם מזה. יש כאלה שיהנו מנהיגה בטויוטה - כל עוד יש נוף יפה, שיר טוב ברדיו ואין חשש שתיתקע בצד. לא מעניין אותם שההגה של הקורולה חסר תחושה, שזוויות הגלגול מוחשיות ושהצמיגים הירוקים לא אוחזים בשיט. :arrow:

אביעד

מסכים-

הרוב המוחלט של האוכלוסיה מחפשים הנאה מהרכב, ולאו דווקא הנאה מהנהיגה.

פורסם
ובנימה רצינית - יש לנו RUNX בבית קראתי את השירשור ולא הבנתי באיזה סרט חיים האנשים.

+1

מחזק לחלוטין- אנשים חיים בסרט

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

מילים כדורבנות!

אביעד

למרות שתחילתו של שירשור זה, איכות הנסיעה והתנהגות הכביש בקורולה, הוא כצפוי מסתיים ב"יתרון" אמינותה. אלא שלפחות לפי הפורום הזה, האוטו לא ממש חף מה"חשש להתקע באמצע הדרך". חיפוש, קליל ככל שיהיה, יבהיר.

ולבר72. הגימיקים בגולף שהם נחמדים ואולי ייחודיים, לא יכולים להסתיר את יתרונותיה הבסיסיים של הגולף שמיצויים במילה "איכות". עוד אפשר לטעות ולחשוב שקנית אותה בשל החלון הגדול של הרדיו, תוך השלמה עם "מגרעותיה" האחרות. למה הדבר דומה? למי שקונה טויוטה בשל "אמינותה" ומשלים עם בינוניותה.

פורסם
למרות שתחילתו של שירשור זה, איכות הנסיעה והתנהגות הכביש בקורולה, הוא כצפוי מסתיים ב"יתרון" אמינותה. אלא שלפחות לפי הפורום הזה, האוטו לא ממש חף מה"חשש להתקע באמצע הדרך". חיפוש, קליל ככל שיהיה, יבהיר.

רועי היקר:

אשתי ואני חיים ביחד לא מעט זמן ולמרות זאת, ראה משהו מפתיע, אף פעם לא הצלחתי לעניין ולהדביק אותה בחיבתי העזה למכוניות. תתפלא אבל דווקא היא זו שמייצגת את הטעם של רוב האוכלוסיה ולא אנחנו חובבי הרכב.

כך יוצא שבחניות שלנו דרות בצוותא קורולה RUNX ופרימיום יפאני, 6 צילינדרים בעל הנעה אחורית.

לפני חצי שנה כשמלאו לטויוטה 3 שנים, התחלתי לשאול אותה אם היא מעוניינת ברכב חדש, היא אמרה שלא כי הטויוטה מספקת אותה באופן מלא.

שאלתי אותה (בצחוק אבל עם פרצוף רציני) מה דעתה על גולף או על A3 והיא ענתה שגם בחינם היא לא תקח את המכוניות האלה תמורת הטויוטה שלה, הספיקה לה החוויה עם הפולו.

ועל כך אמרו חז"ל - טוב שם טוב משמן טוב.

פורסם

הנסיון, של אשתך ושלך, ממצה ככל שיהיה, לא אומר דבר החורג מעבר לגבולות חייכם המשותפים. לגזור גזרה מנסיון כזה על כלל המשתמשים במוצר, זה מעט מרחיק לכת. נכון שלקורולה יחסי ציבור משובחים והתנהגות יבואן\יצרן, שלפי הבנתי הולכת, או נכון יותר, רצה לקראת הלקוח, בכדי לשמר מוניטין של אמינות וזה כנראה עובד.

המציאות, שוב, אם אתייחס רק למה שפורסם בפורום הזה, אינה אולי כה מושלמת.

כל שאמרתי הוא שמוזר, ואולי בעצם לא, איך שירשור שמתחיל בתאור תכונותיה הדינמיות של הקורולה מסתיים בשבחים על "אמינותה". בבחינת נשק אחרון? אולי.

אגב, תמיד סברתי שיש לך "לקסוס" לא "פרימיום". בכלל, מה זה "פרימיום"? דגם חדש של סובארו? :roll:

פורסם

הנסיון, של אשתך ושלך, ממצה ככל שיהיה, לא אומר דבר החורג מעבר לגבולות חייכם המשותפים. לגזור גזרה מנסיון כזה על כלל המשתמשים במוצר, זה מעט מרחיק לכת.

הנסיון שלי ושל בני משפחתי איננו חורג מגבולות חיינו, זה נכון מאוד.

אבל זה נכון גם לגביך וגם לגבי יתר חברי הפורום. זו הסיבה שאנחנו מגיעים למקום המפגש הזה כדי להחליף דעות ולהפרות אחד את השני.

אגב, תתפלא אבל אחרי לא מעט כלי רכב חדשים שעברו תחת ידנו, נידמה לי שאני מסוגל לחוות דיעה די מלומדת על כלי רכב למינהם. כפי שכבר הבנת 'צמפיון מוטורס' על שלל מותגיו כבר מזמן איננו כוס התה שלי - מנסיון מר איתם - ולא משמועות.

פורסם

ולבר72. הגימיקים בגולף שהם נחמדים ואולי ייחודיים, לא יכולים להסתיר את יתרונותיה הבסיסיים של הגולף שמיצויים במילה "איכות". עוד אפשר לטעות ולחשוב שקנית אותה בשל החלון הגדול של הרדיו, תוך השלמה עם "מגרעותיה" האחרות. למה הדבר דומה? למי שקונה טויוטה בשל "אמינותה" ומשלים עם בינוניותה.

רועי,

כל נסיון שלך או של כול אחד ממגיבי הפורום האחרים לכתוב את האמת הברורה שהקורולה אינה אמינה כפי שמנסים לצייר אותה לא ייצלח.

הרי האדם אשר רוכש את הרכב באמת מאמין בכול מאודו שהוא רכש רכב חסין מתקלות.

הלך מנוע , הלך מחשב מנוע , הלך קטליזטור, זה לא חשוב זה מיקרי בלבד, הרכב הוא האמין ביותר אשר ניתן לרכוש בכסף.

אני משער שאם באחד מהרכבים האירופאים היו בעיות מעין אילו, הפורומים מזמן כבר היו מורידים את היצרן לרצפה, ולא מהססים לדרוך לו על הענבים..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תוכן חדש...