Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6688 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
התנהגות פנטאסטית

פנטאסטית?

טובה. אפילו טובה מאוד. בהחלט לא מצויינת ובוודאי שלא פאנטסטית. אם ה-156 היא בעלת התנהגות פאנטסטית איזו מילה נצטרך להמציא בשביל פורשה או סתם 306?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
פיזור מזרקה היה לי בהונדה סיוויק 93. -אני לא זוכר את זה כך, אבל נניח, אין טעם להתווכח.

לגבי מעבר תחנות והצגת שם התחנה - קיים גם ברדיו דיסק הבסיסי של פיוניר שהיה לי. קוראים לזה RDS. כשהייתי נוסע מחיפה לאשקלון התדר של GALGALAZ היה מתחלף לבד(!) 3 פעמים - מ-107, ל91.8 ואז ל-99.8. הכיתובים GALGALAZ FOR THE MUSIC היו מופיעים לרוב על הצג.- אתה פשוט לא יודע על מה אתה מדבר, וחבל. תנסה - תבין. RDS אני מכיר עוד משהותי בגרמניה בתחילת שנות ה- 90 (אני מניח שזה קצת לפניך, כי בארץ עוד לא חלמו על זה אז, ואתה, נדמה לי, עוד לא דיברת אנגלית), כך שההסבר שלך ממש לא במקום; תתחשב גם בזהות המגיב ולא רק בעמדותיו כאשר נדמה לך שאתה יודע יותר טוב. אתה פשוט לא מבין על מה מדובר ולכן מתייחס למשהו לא רלבנטי. שמות התחנות מופיעים באופן קבוע לצד הכפתורים. תחפש תמונות פנים של הרכב ותבין.

ומי שנוסע בהונדה שחורה לא מאותת ;-) גם ככה כשחותכים אותך על 160 את לא שם לב לאיתות ;-) (נאמר בהומור, לא לקפוץ :))

בקיצור - אני אישית לא רואה סיבה לשלם הרבה על רכב שאותי, כחולה-הגה, משעמם. (והגולף בגרסאות הפושרות לא נותנת שם ערך מוסף מבחינת הנאה מנהיגה).

אבל ב- TSI, או ב- TSI...

אגב, יכול להיות שהדגם הפשוט משעמם, אבל הזלזול בדברים הקטנים שהופכים את החיים לפשוטים יותר הוא ממש לא נכון. כמו שאמר המנחה של Fifth Gear לפני שבוע או משהו כזה (כשבחרו בטיגואן על פני הספורטאז' אפילו שהטיגואן יקר משמעותית), כשאתה רואה את הדברים הקטנים האלה, אתה ישר מרגיש טוב שההנדסה הזו מלווה כל חלק ברכב. לא שאין כשלים לפעמים, אבל בכ"ז. זה לא מיצובישי לנסר או מזדה 3. גם לא קורולה או מגאן. לא יעזור.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אל תרתחחח, אדון עזריאל :) לא צריך לכתוב באדום ב-BOLD. ;-)

עכשיו הבנתי מה כוונתך. אתה אומר ששמות התחנות מופיעות באופן קבוע. אני לא יודע למה זה כזה נוח. אני פשוט זוכר איזה כפתור שומר איזו תחנה.

מניסיון של נהיגה ברכבי חברה ורכבים צבאיים - לוקח בדיוק חצי שנייה לזכור אלו 6 תחנות שמורות בזכרון, אפילו שמישהו אחר בכלל שמר אותן. ואל תגיד לי שאחרי יומיים עם האוטו לא זכרת בע"פ איזה כפתור שומר כל תחנה גם בלי הכיתוב.

אבל פספסנו את הנקודה - בשבילי גולף (גם אם היא TSI, ואני מסכים שיש לה המון(!) יתרונות על-פני הקונפיגורציה הבנאלית של 1.6 אוט') משעממת בדיוק כמו קורולה. כמובן שאני לא מדבר על ה-GTI. (אחחחח... המחשבה לו היו לי 150K שקלים ולא הייתי סטודנט תפרן. מה הייתי קונה...)

פורסם
כמובן שאני לא מדבר על ה-GTI. (אחחחח... המחשבה לו היו לי 150K שקלים ולא הייתי סטודנט תפרן. מה הייתי קונה...)

אחחחח... לו לא הייתי נשוי עם ילד ואשתי היתה מרשה לי להוציא 220 (ולא רק 160) :-)

במיוחד בשבילך, באדום בולט: 3>

פורסם
פנטאסטית?

טובה. אפילו טובה מאוד. בהחלט לא מצויינת ובוודאי שלא פאנטסטית. אם ה-156 היא בעלת התנהגות פאנטסטית איזו מילה נצטרך להמציא בשביל פורשה או סתם 306?

פנטאסטית - הכוונה היא לא להכי טוב במובן אמפירי, אלא למהנה במובן הכי סובייקטיבי שיש, והתנהגות של ה-156, בוודאי ביחס לקבוצתה, נמצאת בהחלט בחלק העליון של הקבוצה מבחינת ההנאה. לצורך העניין, במכוניות יומיומיות וביחס לקבוצתן, גם ההתנהגות של הפוקוס (דור ראשון) וה-306 פנטאסטית בשבילי, כי הנהיגה במכוניות האלה בכבישים הנכונים מהנה ביותר, מבלי כל קשר למדדים אמפיריים כמו מהירות פניה, תאוצה, הספק, מומנט וכו'. זאת להבדיל ממכוניות כמו הגולף (ואתה יודע מה, גם הטויוטה קורולה דור קודם), שלאחר נהיגה בהן לא יכולתי להגיד שההתנהגות שלהן רעה - היא טובה במובן של בטוחה וצייתנית, אבל הן לא גירו אותי לנהוג, אלא העבירו את הנסיעה בשקט נפשי ובבטחון. דייהולט אביאו וקבאליר, לעומת זאת, הן דוגמאות קלאסיות להתנהגות שאני מגדיר כרעה, לפחות לטעמי האישי.

הפורשה (ובבקשה אל תשווה פורשה ל-306, בכל הכבוד), נמצאת בליגה אחרת לגמרי, אם כי בטוחני שלאחר סיבוב באחת אמצא את המלים הנכונות :-)

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

ל- 123:

לב. תטה את הראש ימינה ותראה ;-)

ברור שדיברת על יד שניה, אני התכוונתי לחדשה (לקנות צ'מפיון בלי אחריות בכלל זה כבר אשם תורם ממש) :-)

פורסם

הרי האדם אשר רוכש את הרכב באמת מאמין בכול מאודו שהוא רכש רכב חסין מתקלות.

הלך מנוע , הלך מחשב מנוע , הלך קטליזטור, זה לא חשוב זה מיקרי בלבד, הרכב הוא האמין ביותר אשר ניתן לרכוש בכסף.

אם בחברת לובינסקי לדוגמא, היו משכילים לבוא לקראת הלקוחות ולהחליף להם את החלקים האלה ללא תשלום במקרה של תקלה - אז המכלול כולו רכב+ שירות היה אמין בעיני.

זה לא קורה שם וזה כן קורה בטויוטה - שאכן מתקלקלת - אבל אז היבואן עומד כחומה בצורה מאחרי המוצר שלו.

זה ידידי מה שעושה את ההבדל הענק.

פורסם
אם בחברת לובינסקי לדוגמא, היו משכילים לבוא לקראת הלקוחות ולהחליף להם את החלקים האלה ללא תשלום במקרה של תקלה - אז המכלול כולו רכב+ שירות היה אמין בעיני.

זה לא קורה שם וזה כן קורה בטויוטה - שאכן מתקלקלת - אבל אז היבואן עומד כחומה בצורה מאחרי המוצר שלו.

זה ידידי מה שעושה את ההבדל הענק.

היבואן לא ימשיך להחליף מנועים לאורך כל חיי הרכב, עוד שנה שנתיים, יפסק הנוהל הנ"ל, ואנשים יחלו לשלם עשרות אלפי שקלים על התקלות הנ"ל, או אז המנגינות ישתנו.

דרך אגב , החומה אינה בצורה כל כך, והיבואן מחפש תירוצים לאי החלפת חלקים פגומים, טיפול אחד אשר הוחמץ מהווה עתה סיבה לאי החלפת מנועים..

ודרך אגב, הבעיה במימירים הקטליטים והחיישנים הנילווים אינה רק בקורולה, אני מכיר לא מעט חברים אשר רכשו אוונסיס שנאלצו להכניס יד עמוק לכיס ולהחליף בכול פעם זוג חיישנים בעלות של אלפי שקלים.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
היבואן לא ימשיך להחליף מנועים לאורך כל חיי הרכב, עוד שנה שנתיים, יפסק הנוהל הנ"ל, ואנשים יחלו לשלם עשרות אלפי שקלים על התקלות הנ"ל, או אז המנגינות ישתנו.

נכון מאוד.

אם זה יקרה אז באותו הרגע גם אני אשנה את המנגינה, אפילו אם לא אפגע ישירות מכך.

נכון לעכשיו, אין לי שום סיבה לפקפק ביבואן.

פורסם
רועי היקר:

אשתי ואני חיים ביחד לא מעט זמן ולמרות זאת, ראה משהו מפתיע, אף פעם לא הצלחתי לעניין ולהדביק אותה בחיבתי העזה למכוניות. תתפלא אבל דווקא היא זו שמייצגת את הטעם של רוב האוכלוסיה ולא אנחנו חובבי הרכב.

כך יוצא שבחניות שלנו דרות בצוותא קורולה RUNX ופרימיום יפאני, 6 צילינדרים בעל הנעה אחורית.

לפני חצי שנה כשמלאו לטויוטה 3 שנים, התחלתי לשאול אותה אם היא מעוניינת ברכב חדש, היא אמרה שלא כי הטויוטה מספקת אותה באופן מלא.

שאלתי אותה (בצחוק אבל עם פרצוף רציני) מה דעתה על גולף או על A3 והיא ענתה שגם בחינם היא לא תקח את המכוניות האלה תמורת הטויוטה שלה, הספיקה לה החוויה עם הפולו.

ועל כך אמרו חז"ל - טוב שם טוב משמן טוב.

כששאלתי את אישתי,שחייה איתי ביחד לא מעט זמן,אם לא הגיעה הזמן להחליף את הגטס הירוקה במשהו חדש,היא דווקא הסכימה.

אבל היא רצתה רק גטס,ולמה?

כי היא היתה אמינה בדיוק כמו הטויוטה שלך,היה לה מזגן מצויין ולהגדרתה היא היתה "מהנה לנהיגה".

גם הגטס סיפקה את אישתי באופן מלא

זה הופך אותה למכונית טובה?

ההנאה האמיתית מהקורולה מגיעה לרוב ב 1 לחודש,כשמיתפרסם המחירון הלאומי,ואז אפילו משה,שכן של שמואל גיסו של אברם בן דוד שלי אומר ש "טויוטה הולך מחירון".

מוי כיףףףףףףף!!!

הולך מנוע-משה אמר שטויות,הולכה סעפת יניקה-מה זה חללית,אוטו יכול להיתקלקל,הלך ממיר קטליטי,הדלק בארץ חרא,הולכים רפידות בלמים כל 7K,מה טויוטה אשמים שיש עליות וירידות בארץ?

העיקר "הולך מעל מחירון"...

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
כששאלתי את אישתי,שחייה איתי ביחד לא מעט זמן,אם לא הגיעה הזמן להחליף את הגטס הירוקה במשהו חדש,היא דווקא הסכימה.

אבל היא רצתה רק גטס,ולמה?

כי היא היתה אמינה בדיוק כמו הטויוטה שלך,היה לה מזגן מצויין ולהגדרתה היא היתה "מהנה לנהיגה".

גם הגטס סיפקה את אישתי באופן מלא

זה הופך אותה למכונית טובה?

כי רוב האנשים מעוניינים בכלי שינוע אמין וכל השאר לא מעניין אותם.

אנו חובבי הרכב שדורשים מהרכב שלנו "עוד משהו" מהווים מיעוט בטל בשישים.

רוצה הוכחה? כמה מכוניות עם תיבת הילוכים ידנית נמכרו בישראל בשנה האחרונה? בקושי אחוזים בודדים (אל תגיד לי שזה רק בשל הפקקים).

זן האנשים שמחפשים מכוניות נהיגה הוא (לצערי) זן נדיר.

צריך להכיר במציאות ולהתאים לכל אחד את כלי הרכב המתאים לו.

• תוכן חדש...