Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6669 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתה לי שיחה עם אבי רצינית האם כדאי למכור את הרכב הקיים ופשוט להשכיר רכב מחברת השכרה או לקנות רכב אחר...

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959&postcount=11

הגענו למסקנה שרכב חוץ מדלק יש לו הוצאות כמו:

6000 שקל ביטוח

600 שקל טיפולים שונים

1000 שקל בלאי טבעי של כל מיני חלקים

עכשיו בקשר לחברת השכרה כל המחירים שאתם רואים בפרסומות זה מתייחס לתקופות קצרות אם אתה חותם חוזה לשכירות של רכב לשנה יש לך הנחה של 30-40 אחוז תלוי בחברה...

השיקולים הם לכאן ולכאן:

מצד אחד רכב פרטי הוא רכב אישי אבל בתקציב שיש לאבי הוא יכול להרשות לעצמו רכב גג משנתון 99-2000 יש ירידת ערך כל שנה וכו' אם הולך חלק צריך להסתובב במוסכים כאב ראש...

רכב מהשכרה אין דאגות אין ביטוחים הולך חלק באוטו באותו היום נציג של החברה מגיע עם רכב חלופי ולוקח תרכב *** תרכב = את הרכב ***המושכר..

אין מוסכים אין דאגות אין כאבי ראש ...

רצוי לציין שאבא שלי לא מחפש ביצועים ברכב זה לא מעניין אותו הוא לא עובר ת100 קמ"ש גם ככה הוא סה"כ מתייחס לרכב כמכונה שלוקחת אותו ממקום למקום לא מעניין אותו כמה היא עושה מ0 ל100 וכל מיני דברים כאלה

יכול להיות שרכב מהשכרה יעלה יותר אבל מצד שני פחות כאבי ראש כי כשהולך חלק ברכב זה אף פעם לא מגיע בזמן מתאים

עוד משו רצוי לציין שהורי לא גרים בעיר ואין להם תחבורה ציבורית לכן הם חייבים אבל חייבים רכב...

מה אתם אומרים... יכול להיות שרכב בהשכרה יעלה לשנה עוד טיפה כסף אבל פחות מטרד לבנאדם שאין לו סבלנות להסתובב במוסכים כל הזמן ...

פורסם

גם אם הוא יעלה יותר הוא יעלה יותר לשנה - אחרי שנה אין רכב, אם אתה רוכש רכב, הוא נשאר איתך תמיד.

פורסם

עלות מחושבת לרכב שעולה כ-80000 ש"ח, היא כ-1500 ש"ח לחודש, בתרחיש ממוצע של 3000 ש"ח הוצאות מוסך (טיפולים + בלאי). מגולם בזה ביטוח של כ-6000 ש"ח, ירידת ערך של כ-10%, ואובדן ריבית של כ-4% על הכסף. כמובן - לא כולל דלק.

מכאן תעשה את החשבון מול עלות ההשכרה שאתה יכול להשיג, אם ההפרש שווה את השקט הנפשי.

ולטיעון של "בסוף נשאר לך רכב ביד" אין משמעות, כי במקום רכב יש לך כסף שלא בזבזת על הרכישה שלו.

אפשר לעשות את אותו חישוב עבור קניית או השכרת דירה - גם שם הטיעון של "אתה נשאר עם דירה ביד" הוא חסר משמעות, צריך לקחת את החישוב של העלות השוטפת בלבד, כולל עלות ההון.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
גם אם הוא יעלה יותר הוא יעלה יותר לשנה - אחרי שנה אין רכב, אם אתה רוכש רכב, הוא נשאר איתך תמיד.

באותה מידה אחרי שנתיים שיש לך רכב פרטי אתה צריך למכור אותו למה יש ירידת ערך...

אם תיקח תכסף שהפסדת בירידת ערך של הרכב + בלאי של חלקים + טיפולים שונים + ביטוחים יקרים

יוצא בערך אותו דבר...

העניין הוא לך תמכור רכב שהלך לו גיר או מנוע או משו כזה אם הרכב שלך הוא רכב פרטי עד שתמצא קונה גם ככה הוא ינסה להוריד אותך מתחת למחירון תוסיף לזה להסתובב במוסכים כל הזמן בתחושה שכל הזמן דופקים אותך או משקרים אותך...

שמע ישראלים אוהבים להיות בעלים של רכב ודירה אני לא חושב כמו ישראלי ולא חושב כמו השכן שלי...

עובדתית למשל באירופה רוב האנשים גרים בדירות שכורות עד יומם האחרון ואף אחד שם לא מת מזה...

לגבי רכבים גם ....

יופי אז הדירה או הרכב שלי...

אבל אנשים שוכחים שכמו ברכב גם בדירה יש לך הוצאות צביעה של הבית סיוד תיקון תקלות ביוב שיפוץ של הדירה כל 3 שנים מתקלקל מכשיר חשמלי כלשהו אתה זה שצריך לשלם...

הנה בדירה השכורה שלי בחודש אחד הלך מדחס של מזגן וחלק במכונת כביסה עלות התיקון של שנהם ביחד זה משו קרוב ל 3000 שקל שאותם כמובן בעל הדירה ספג ולא אני :} לכל מטבע יש שני צדדים...

פורסם

בא נצא מנקודת הנחה שלאחר ההנחות שתקבל מחיר הרכב ליום יהיה כ-100 שקלים

כלומר 36,000 שקל בשנה, לא כולל דלק.

אם אבא שלך מוציא על רכב סכום של כ-30,000 שקל בשנה אחת (לא כולל דלק), יתכן וכדאי לו רכב שכור.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
בא נצא מנקודת הנחה שלאחר ההנחות שתקבל מחיר הרכב ליום יהיה כ-100 שקלים

כלומר 36,000 שקל בשנה, לא כולל דלק.

אם אבא שלך מוציא על רכב סכום של כ-30,000 שקל בשנה אחת (לא כולל דלק), יתכן וכדאי לו רכב שכור.

.

שוב... זה הרבה פחות מכוון שאתה חותם חוזה לשנה אתה סוגר עם הסוכנות על מחיר מראש...

והם לא מחשבים את זה לפי יום ... שאתה משכיר לתקופות קצרות אז זה לפי יום...

אני אומר כזה דבר אם זה יוצא בין 10K ל 15K אז זה משתלם...

וחבר אל תשכח שיש ירידת ערך לרכב... אם זה רכב שלך ואת בנאדם הגיוני אז אחרי שנתיים תתמכור תרכב בלי קשר להוצאות האחרות הירידת ערך של רכב היא משמעותית אז נכון אתה לא מוציא על הרכב אבל שאתה בא למכור אותו אתה מפסיד....

החישוב שלי היה בערך כזה....

5-10K ירידת ערך של הרכב בשנה

6-7K ביטוחים

1-3K בלאי טבעי של חלקים וטיפולים שונים .

פורסם

אני אומר כזה דבר אם זה יוצא בין 10K ל 15K אז זה משתלם... קשה לי להאמין שתקבל רכב בשליש מהמחיר הרגיל.

וחבר אל תשכח שיש ירידת ערך לרכב... אם זה רכב שלך ואת בנאדם הגיוני אז אחרי שנתיים תתמכור תרכב בלי קשר להוצאות האחרות הירידת ערך של רכב היא משמעותית אז נכון אתה לא מוציא על הרכב אבל שאתה בא למכור אותו אתה מפסיד.... למה למכור אחרי שנתיים? להיפך. למכור אחרי שנתיים, משיקולי רווח והפסד, זה הדבר הכי גרוע שאפשר לעשות.

החישוב שלי היה בערך כזה....

5-10K ירידת ערך של הרכב בשנה

6-7K ביטוחים

1-3K בלאי טבעי של חלקים וטיפולים שונים .

קח בחשבון, שרכב עם ירידת ערך כל כך גדולה, יהיה כנראה רכב חדש. על רכב חדש, אתה לא משלם לא תיקונים ולא טיפולים, כי הוא עדיין באחריות.

תגובותי באדום.

"ai motoare capul doare"

פורסם

ממתי לרכב שבאחריות לא משלמים על הטיפולים???

אבל גם לפי החישובים שלי לא שווה לשכור

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מהידע שלי, יום השכרה עולה כ-150-160 שקל (לא כולל ביטול השתתפות עצמית).

גם אם זה רק 150 ש"ח ליום ותוריד 40 אחוז הנחה כדבריך, תקבל כ- 33,000 שקל בשנה.

ומה עם תוספת לנהג נוסף ?

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אמיר,אתה טועה בחישוב שלך.

אמנם יום שכירות יומית עולה כ-150 שקלים לאדם ממוצע (=בלי קומבינות וטובות כאלה ואחרות),אבל אל תשכח שכשאתה עושה חוזה שכירות לטווח ארוך אתה יכול להביא רכב ובעלות זולה משמעותית,כמובן תלוי בסוג הרכב.

חבר שלי שהגיע לביקור בארץ שכר רכב לחודש מלא,וששילם כ-2200 ש"ח (דייהטסו סריון),וזה בתעריף רגיל ללא כל "הנחת חבר" וכדומה,תעריף שגם אתה תוכל לקבל.

אם היה מחליט לעשות חוזה שכירות ארוך טווח היה מקבל הנחה של לפחות 10%,תעשה 2000*12, והגעת ל-24K שקלים לשנה.

זה אומנם לא מעט,אבל עדיין זול משמעותית מ-33K.

אגב,מספיק שאתה מכיר את האדם הנכון ואתה יכול לעשות לך אחלה עסקה להשכרת רכב.

בחופשה האחרונה שלי בארץ שכרתי מאחת הסוכנויות יונדאי גטס ידנית (זה הרכב הכי זול שניתן לשכור בחברת השכרה).

בגלל שיש לי קצת קשרים (לא יותר מדי),הצלחתי להגיע במחיר מ-160 שקלים ליום,למחיר של 120 שקלים ליום (למשך שבוע),ואת הרכב שידרגו לי במקום לסובארו אימפרזה חדשה אוטומטית כי אמרתי להם שאני ממש לא רוצה לנסוע בגטס (קיבלתי אימפרזה כי לא היתה מאזדה 3 בסוכנות השכרה במועד החתימה).

הקטע היותר יפה הוא שבתום תקופת השכירות של הרכב הבאתי להם אותו,ואז גם זיכו אותי כספית על כך שאני שומר שבת והרכב לא נסע במהלך השבת (ומי שמכיר אותי יודע שהמרחק ביני ובין הדת הינו בערך כמו המרחק בין הונג קונג לישראל...).

מה שאני בא להגיד,שכדאיות השכרה הינה גם פונקציה של מה אתה מקבל תמורת מה שאתה משלם.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

מה עם ליסינג פרטי?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

עידן,

את התחשיבים אני מכיר, וכל אחד שיפנה לחברת השכרה יקבל הצעת מחיר רלוונטית לתקופה.

יש הבדל במחיר אם אתה לוקח מחברת השכרה בפריסה ארצית או מחברה שיש לה סניף ורבע.

כל אחד יכול למצוא מחיר נמוך ביותר מחברה בבאר שבע לעומת חברה בעלת פריסה ארצית.

לפריסה הארצית יש משמעות בעיקר אם אתה רוצה גיבוי מהיר למקרה של תקלות וכד'.

ולשרות 24 שעות, יש מחיר.

אגב, הגטס שמציעים ב- 160 שקל ליום זה לא כולל ביטול השתתפות עצמית. מה שאומר שבמקרה של נזק תחוייב ב- 400 דולר, גם אם הנזק רק 100 שקל. תוסיף ביטול השתתפות עצמית (בערך 50 שקל), תוסיף נהג נוסף ותראה שאתה עובר את ה-210 כמחיר בסיסי.

אגב, בדיקה באתר של אחת החברות הניבה תוצאה של 3,000 שקל לחודש. (מי שבודק באתרים - לא לשכוח מע"מ).

.

פורסם

זה אולי ישמע לך מצחיק

אבל רכב שלא בבעלותי אין לי קשר אליו ולא אכפת לי ממש מה מצבו ומה יקרה לו

כשהרכב שלי ובבעלותי אני מטפל בו ושמח על כל רגע

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם
זה אולי ישמע לך מצחיק

אבל רכב שלא בבעלותי אין לי קשר אליו ולא אכפת לי ממש מה מצבו ומה יקרה לו

כשהרכב שלי ובבעלותי אני מטפל בו ושמח על כל רגע

זאת בדיוק הבעיה: בגלל שזה לא רכב שלך אלא רכב של עוד 100 איש לפניך שלא איכפת להם, כשתהיה בעיה קטנה אף אחד לא יטרח לעדכן עליה, ואח"כ היא תהפוך לבעיה גדולה בדיוק כשאתה לקחת את הרכב ונמצא בנסיעה לנופש באילת עם המשפחה.

מכאן שפוטנציאל ההתקעות עם הרכב גדול יותר למרות שהוא חדש.

אם כך, לפריסה ארצית וגיבוי, יש משמעות גדולה יותר במצב זה.

.

• תוכן חדש...