Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6677 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום זו הפעם השנייה שקורה לי מקרה מוזר. כיוון שאני נהג שומר חוק (או לפחות משתדל), הגעתי לרמזור שבדיוק היה בתהליכי חילוף לאדום. כשהבנתי שאין סיכוי שאני אעבור את הרמזור הזה שלא באור אדום - החלטתי לבלום די חזק ממהירות של 60-70 קמ"ש לאפס. בזמן שאני לוחץ די חזק על הבלמים, משום מה נדלקה לי הנורה של בלם היד. אחרי שהפסקתי ללחוץ על הבלם והרכב נעצר - הנורה כבתה. זו כבר הפעם השנייה שזה קורה לי. מישהו מוכן לנסות לעזור ולהסביר את התופעה?

פורסם

כשנורת בלם החניה נדלקת, פירוש הדבר כי ישנה תקלה כלשהי במערכת הבלמים.

מומלץ מאוד לסור בדחיפות למוסך בכדי לבדוק האם מדובר בתקלה במערכת הבלמים - עניין בטיחותי ממדרגה ראשונה, או רק בהתראת שווא.

פורסם

אצלי קרה אותו דבר במאזדה לאנטיס 2001 בדיוק כאשר הרפידות והבלמים היו לקראת סוף חייהם.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

יתכן גם חוסר בנוזל בלמים. בכל מקרה, יש לסור בדחיפות למוסך לקבל אבחנה מדויקת כי מדובר במשמעות בטיחותית ממדרגה ראשונה.:idea:

Veni Vidi Vici

פורסם

לא להוסיף נוזל בלמים לפני שמחליפים לרפידות חדשות

בשברולט אופטרה אפשר להרכיב רפידות חליפיות של MANDO

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

מקרה זהה בפיקאסו של אישתי, האבחנה היא בלמים אחורים גמורים.

גש למוסך בדחיפות, יש לך בעיה במערכת הבלמים.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

אתה רציני? אתה מבין מה אמרת עכשיו?

יש לך בעיה בבלמים של הרכב! מה שאומר שיש מצב שהוא פתאום, סתם ככה, יאבד מכח הבלימה שלו.

מה תגיד להורים של הילד שדרסת כי הרכב לא ממש עצר? מה תגיד לאשתך ולאמך כשישאלו איך יכול להיות שעפת מהכביש סתם ככה, בפנייה קלילה?

תצא מהראש הזה ומהר, יש דברים שלא משחקים איתם.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

יש לי השערה מסויימת:

ברפידות יש "חיישנים" , המדליקים את הנורה של הבלמים כאשר הרפידות כבר מאוד שחוקות. למיטב ידיעתי החיישן מזהה את החום הנוצר בבלימה , ככל שהרפידה יותר דקה ושחוקה החיישן יזהה יותר חום, כך הוא יודע להתריע שהרפידה דקה.

במקרה הנ"ל , בעת בלימה חזקה נוצר הרבה יותר חום (מאשר בבלימה מתונה רגילה), ולכן הנורה נדלקת.

מסקנה מתבקשת היא ככל הנראה רפידות בלם גמורות.

מי יאשש/יסתור את השערתי?

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

אלא אם כן יש ברכב הזה סידור שלא מוכר לי, החיישנים לא קוראים חום.

יש סוג חיישנים שנקרעים/מתנתקים כשהרפידה מגיעה לעובי מינ' מסוים, יש כאלה שיוצרים קצר לגוף במצב כנ"ל, ויש כאלה שיודעים למסור נתון אנלוגי למחשב של רמת שחיקת הרפידה באחוזים.

פורסם
למיטב ידיעתי החיישן מזהה את החום הנוצר בבלימה

מי יאשש/יסתור את השערתי?

לפי התורה שלך בנסיעה אגרסיבית או ירידה תלולה ללא בלימה ע''י המנוע הנורה האדומה תדלק קבוע ללא קשר לעובי הרפידות, מה שלא יעלה על הדעת.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם
לפי התורה שלך בנסיעה אגרסיבית או ירידה תלולה ללא בלימה ע''י המנוע הנורה האדומה תדלק קבוע ללא קשר לעובי הרפידות, מה שלא יעלה על הדעת.

פספסת אותי קצת.

אני התכוונתי לכך שיש קשר ישיר לעובי הרפידות!

אם הרפידות עבות דיין, לא עובר מספיק חום לחיישן על מנת שידליק את הנורה , והכל בסדר.

אבל שילוב של רפידות דקות וגמורות וכן בלימה אגרסיבית, תיצור מספיק חום כך שהחיישן יזהה חום רב , ויתריע על "רפידות גמורות".

ד"א , האם החיישן ברפידות אכן עובד על העיקרון שציינתי? אני די בטוח שכן, אני לא רואה אופי פעולה אחר עבורו.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

• תוכן חדש...