רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,621 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 952 צפיות
אני נימצא בארה"ב שנייה לפני רכישת המכשיר. המחיר: 400 דולר. השאלה היא מה אני מקבל עם המכשיר? הינה קישור אפשר קצת עזרה? https://store.valentine1.com/store/ מה זה המכשיר שנימצא שתיים מתחתיו? מה חוץ מהמכשיר עצמו אני צריך? כשאני יגיע לארץ עוד שבוע אני רוצה להתקין את זה ברכבי אבל אני לא רוצה להיתקע בלי חלקים שהמכשיר צריך, איך אני מדביק אותו לשמשה? האם כל החלקים בפנים? אפשר לדעת פרטים בבקשה? ומה אלו: https://store.valentine1.com/store/default.asp?category=partsdept אני רוצה להתקין את המכשיר בתור התקנה קבוע ולא לפרק כל פעם את המכשיר, ככה שלא יהיו חוטים גלויים, צריך מפצל או משהו לכל זה? האם לשלם פשוט 400 דולר והכל בסדר? אני ישמח מאוד להבהרות תודה …
הודעה אחרונה מאת atoo, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום רציתי להתעייץ איתכם בנוגע לחברת לייסינג לחברה . תנו בבקשה שמות של חברות מומלצות שגם זולות. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
- 3 תגובות
- 813 צפיות
שלוום, שמתי לא מזמן אגזוז דוד זרימה חופשי והורדתי דוד אחורי ודוד אמצעי, את הממיר קטליטי השארתי עכשיו רציתי לדעת אם מבחינת הבלאי של המנוע משהו משתנה. ואני שוקל לשים פילטר פתוח וכמובן מחברה טוב (לא משהו חרא). האם אתם ממליצים? האם זה גורם לבלאי יתר? ומה זה נותן ?
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
יש לי ביום שלישי נסיעה ארוכה (מהמרכז לטבריה) עכשיו יש בדרך עליות וירידות ולאחר קריאה בפורום הבנתי שיש בעיה ללחוץ הרבה על הבלמים או כמו שהגדירו פה את זה אז "לטגן את הבלמים" השאלה , איך אני אמור להתנהג בנסיעה עם ירידות גדולות בכדי שאני לא אאבד את הבלמים (השאלה היא לגבי רכב אוטומט)?
הודעה אחרונה מאת OSH205, -
-
- 0 תגובות
- 587 צפיות
ראיתי שלהגאים של חברת או אמ פי עש תו תקן , כמו שבאגזוזי הזרימה חופשית שיש תו תקן לדרקון , אשמח אם מישהו יוכל לעלות לאתר תן תקו או לישלוח קישור שאני אוכל לראות מזה בתדוה רבה מראש לאוניד.
הודעה אחרונה מאת ניטרו מאן, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 24 תגובות
- 10.8 אלף צפיות
בשיטותי באינטרנט נתקלתי בזה, פעם ראשונה, האם מדובר בדגם 2009? (סביר להיות...)
הודעה אחרונה מאת sh33p, -
-
- 5 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם וחג שמח, יש לי שאלה ואני לא מצליח למצוא מענה לה. אשמח אם משהו יכול להפנות אותי לאתר המתאים או להגיד לי את התשובה. השאלה היא: מאיזה מרחק נותנים זכות קדימה (בכביש דו-כיווני בתוך העיר) לרכב שבא מולי כאשר אני מתכוון לפנות שמאלה? אציין רק שאין שום תמרור באזור. בתודה מראש, גל.
הודעה אחרונה מאת BYBY, -
"מכונית הסופר-ספורט של אודי תגיע בייבוא סדיר לישראל. המחיר: 1.4 מיליון ש"ח, זמן אספקה: עד שנה." לכתבה.
הודעה אחרונה מאת Lexus12, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 728 צפיות
שלום חברים! לאחרונה תהיהתי - אם אני נוסע עם מלווה, והמלווה ישן, מה שוטר יכול לעשות?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
לפניכם סיפור אשר גרם לי להבין סופית איזה אנשים רעים יש במדינה הזו ועד כמה השוטרים הם פוזאיסטים ולא יותר. עוד לא נתקלתי בכזו טיפשות של בני אדם, כוחניות של שוטרים וזלזול בבני אדם. המקרה שקרה לי אתמול, מס. שעות לפני ארוחת החג, ממש העכיר לי את המצב רוח ועד לרגע זה אני במחשבות על מה שקרה. מראש אני אומר, הינני אזרח שומר חוק, לא מתכוון להרע לאף אחד, אין לי שום כוונ להזיק ולעבור על החוק. הסיפור מתואר לפי השתלשלות העניינים. אתמול, מס. שעות לפני ארוחת ליל הסדר החלטנו אני, אימי וחברתי לנסוע לבקר את דוד שלי בשכונת הר חומה שבי-ם. זו הפעם הראשונה שאני מבקר בשכונה זו ולעולם לא הייתי בה כך שאיני מכיר אותה ואת רחובותיה. לאחר שמצאנו את בניין מגוריו, החלטנו לחנות. * תיאור…
הודעה אחרונה מאת TheHunter88, -
-
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
משהו נכנס ברכב שלי כשהייתי בנסיעה ישר והוא יצא מצד ימין ודפק לי את שני הדלתות מצד ימין, כיון שאין לי ביטוח מקיף אז אני צריך להביא שמאי שיעריך ולתבוע את החברת ביטוח שלו את הכסף, עכשיו השמאי רשם שם שצריך להחליף את שני הדלתות לגמרי , ולאחר התייעצות עם המוסכניק שלי הוא אמר לי שאפשר גם לתקן את זה ולא להחליף אני מתכוון למכור את הרכב בזמן הקרוב והשאלה שלי אם עדיף לי מבחינת אם יעשו בדיקה לרכב ויגלו שהחליפו דלתות וכדאי לי רק לתקן את זה או שזה לא כל כך משנה וכבר עדיף לי להשים שני דלתות חדשות ברכב?
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
קראתי באתר מגזין אוטו, שההוט-האצ' הצרפתייה התורנית מבית פז'ו מגיעה לארץ. בינתים רק בהזמנה מיוחדת אבל. ובמחיר של כ-170K. עם נחיתתה הקרובה של הקליאו ספורט החדשה נוכל לראות סוף סוף קרב ראש בראש של הוט-האצ' חדשות מצרפת. למרות שלפי מבחנים בחו"ל נראה כי הקליאו היא זו שמשחזרת את הזן בצורה הטובה יותר. הלינק לידיעה בנושא: http://www.auto.co.il/Content/Articles/ArticlesView.asp?ArticleId=4906&SubjectId=81
הודעה אחרונה מאת Liran xsi, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אני נוסע על אוטו משלי אבל לרוב אני מעדיף לקחת את האוטו של אבא שהוא דרך העבודה(ליסינג) עכשיו,הוא עשה עלי ביטוח דרך העבודה וכנהג צעיר+חדש הביטוח לא תקף אחרי שעה 1:00 בלילה(זה מה שהבנתי). השאלה שלי היא אם אני נוסע אחרי השעה הזאת ותופס אותי חס וחלילה שוטר,מה הוא יכול לעשות לי? תכלס הכי חשוב לי לא לסבך את אבא,אז אם תופסים אותי הוא יכול גם להסתבך? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת m1011409, -
-
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לאבא שלי יש יום הולדת 55 השבוע, ואחד ה(!)חלומות שלו זה מוסטנג אדומה. כסף לקנות לו אין לי, אבל חשבתי אולי להשכיר לו ליום אחד. רציתי לדעת אם מישהו פה יכול לעזור לי או להפנות אותי למישהו. כרגע לא משנה לי בדיוק מאיזה שנה, כודם שיהיה משהו... ממש תודה למי שיכול לעזור, תכתבו לי פה או בפרטי. אני ממש מצטער אם זה לא הודעה לפורום הזה. אייל
הודעה אחרונה מאת pskicker, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
[ הנהלה: הודעות חצי-קריאות שכאלו בד"כ נמחקות; הפעם, וויתרנו לך וזרקנו פנימה איזה סימן ניקוד אחד או שניים. להבא, אנא הקפד לכתוב בצורה קריאה ומנוקדת. תודה. ] צהריים טובים וחג שמח לכולם. אתמול בעוד אני חוזר ב3 בבוקר, עוצרת אותי ניידת בצד לבדיקת רישיונות ולבדיקת אלכוהול. הכל עובר בסדר אבל אז השוטר שם לב לדי וי די שמורכב מקדימה, ואני שומע את החפלות של שריף הזמר. השוטר מחליט לרשום לי דוח והזמנה לבית משפט בטענה שהמסך דלוק וזה מהווה סיכון לתאונה. אחרי תחנונים רבים השוטר מחליט לוותר לי ואני מודה לו בלי סוף; פירקתי את המסך והבטחתי לעצמי שיותר לא אחבר אותו. עכשיו לשאלה: מתי יצאה הנחיה שאסור לראות די וי די מקדימה? האם יש למישהו מושג האם זה נכון? אשמח לקבל דעה ממישהו שמכי…
הודעה אחרונה מאת kitt, -
-
- 13 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
חבר'ה, בימים האלה שהדלק רק עולה ועולה חשוב לדעת על מקומות עם תדלוק מוזל. תחנת "דור אלון" באזור התעשיה בראשל"צ (יציאה מהעיר לכוון בית דגן) נותנת הנחה של 35 אג' לליטר בתדלוק עצמי (עד כה ההנחה בתחנה הייתה 15 אג'.) יאללה סעו ותדלקו כל עוד זול שם
הודעה אחרונה מאת MiKa_P, -
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
פגעו בי - אני ברחתי. ביום שבת בסביבות ארבע אחה"צ, הייתי בנתיב השמאלי בפנייה שמאלה לפארק המדע ברחובות. בנתיב הימיני, שגם הוא פונה שמאלה, היה רכב מסחרי. נהג המסחרית חתך לנתיב שלי. אני בלמתי ושברתי שמאלה ולא הרגשתי שום מכה. נהג המסחרית עצר בצד ואני בטמטומי המשכתי בנסיעה כי לא הרגשתי שהיה מגע. כשהגעתי הביתה ראיתי את הנזק ופשוט עפו לי הפיוזים. אני יודע שהסיכוי למצוא את בעל הרכב קלוש ביותר אבל אם מישהו שומע על בעל מסחרית בצבע בהיר/בז' שהיה מעורב בתאונה ברחובות אשמח לקבל פרטים.
הודעה אחרונה מאת KobiF, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
קראתי פה כמה שרשורים על רמת הדיוק שצריך עם הלייזר אבל אני שואל האם ממש אפשר להעלים את זה עד כדי שלא יזהו את זה במכון בדיקה? וכמו כן כמה זה צריך לעלות בהערכה גסה? תודה,ברכות לחג!
הודעה אחרונה מאת 206 gti, -
-
צבעי הרכב החדשים 1 2
מאת dorki-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
לאחרונה, יותר ויותר מכוניות מגיעות עם צבעים מרהיבים שלא נראו בעבר. כך למשל, המאזדה 6 מגיעה (גם) עם צבע סגול מיטלי שממש נראה טוב על הרכב. הלבן כבר לא תמיד לבן פשוט, אלא הוא הפך ללבן פנינה, גוון מרהיב שמשנה את צבעו בהתאם לזוויות הפגיעה של קרני השמש עליו. הכל טוב? ממש לא, לצבעים המרהיבים הללו ישנו חיסרון גדול - קשה מאוד עד בלתי אפשרי לתקן אותם. פגיעה באחד מחלקי הרכב גורמת לכך שהחלק נצבע מחדש, בהרבה מקרים התיקון בולט לעין. לעיתים גם אם התיקון נעשה ברמה טובה, עדיין התאמת הגוון תלויה בתנאי התאורה. בתנאים מסויימים ההתאמה ניראת מושלמת ואיך שתנאי התאורה משתנים, גם התאמת הצבע משתנה. חוסר היכולת להשיג התאמה טובה לגוון הרכב, הופך את חלקי הרכב ל"חד פעמיים", דבר שמחייב סופר…
הודעה אחרונה מאת ליין מן, -
-
צהריים טובים. לא מזמן ראיתי פיאט טמפרה שבלמה חזק, וננעלו רק הגלגלים הקדמיים. (האחוריים המשיכו להסתובב) והיום ראיתי חיפושית, (VW) שבלמה בפיתאומיות כשהרמזור הפך לאדום, וגם הפעם, הגלגלים הקדמיים ננעלו, והאחוריים המשיכו להסתובב. עד כמה שאני יודע, אם לוחצים חזק על דוושת הבלם, כל הגלגלים אמורים להינעל, לא? ואם משתמשים רק בבלם היד, אז ננעלים רק הגלגלים האחוריים, נכון? אז איך זה שמכוניות הללו זה היה הפוך? יום טוב.
הודעה אחרונה מאת נהג רגוע, -
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני נהג חדש שנוסע עם מלווה(אבי). אני יכול להסיע יותר מ-2 נוסעים?(כאשר אני נוסע עם המלווה) תודה לעונים. נ.ב. מצטער אם זו שאלה מטופשת, פשוט אני לא ממש בקיא בדברים האלה.
הודעה אחרונה מאת scorpion-x, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 906 צפיות
מישהו מכיר מקום או מישהו שעושה חלונות שחורים (מדבקה) עבודה טובה ובמחיר טוב? (האשכול שהיה מקודם נמחק לא יודע למה )....
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
- 5 תגובות
- 992 צפיות
ברצוני לקבל דעות מכם לגבי אירוע שקרה לי .... עצרו אותי נוסע באזור עירוני בהרצליה על מהירות של 88 קמ"ש באזור עירוני שהמהירות המותרת היא 50 לא רשמו ממני כלום רק לקחו לי את הרישיון ובדקו במחשב . אין לי שום עבר שלילי בנהיגה חוץ מאיזה 2-3 דוחות חניה .. שיש לכולם כמובן אמרו לי חג שמח ולילה טוב סע הביתה שאלו אותי מה שטתית. וכמובן לא הייתי תחת השפעת אלכוהול. האם יש סיכוי שישלחו לי זימון או משהו בדואר מה נסגר בקטע הזה שאלתי מה קורה , השוטר אמר זה זימון לבית משפט ומיד אחרי זה אמר סע בזהירות לילה טוב אני ישמח לדעת מכם מה אתם חושבים.
הודעה אחרונה מאת pskicker, -
- 0 תגובות
- 959 צפיות
רכב המירוץ החדש של קבוצת סרטינה החל להבנות לפני כחודש אחרי הריון ארוך. השלדה מוצגת לראווה בביתן של אירו-אסיה (יבואנית שעוני סרטינה ונותנת החסות הראשית של הקבוצה) בתערוכת אוטומוטור בחול המועד. אתם מוזמנים לקרוא סיכום של תהליך התכנון של הרכב ולראות עוד המון תמונות מהתהליך בשרשור שרץ כבר איזה שנתיים בפורום הבונים בג'יפולוג. חג שמח ובואו לבקר, רצוי ביום שלישי אחרי הצהריים אז נוכל לארח אתכם באופן אישי. נמרוד
הודעה אחרונה מאת נמרוד33, -
- 6 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם, אני וחבר מתכננים בקיץ לעשות טיול לגרמניה או לצרפת , התכנון עלה בימים האחרונים. המטרה היא להשכיר רכב ספורט (לא יקר במיוחד) ולחרוש במשך כמה ימים את גרמניה או צרפת (איפה שיותר מעניין) מישהו עשה פעם את הטיול הזה ויכול לעזור לי לגבי משרדי השכרת רכב, מה העלויות של טיול כזה, עזרה בבחירת מסלולים ואם יש בעיה עם העובדה שאנחנו עדיין לא בני 24 אלא בני 23. תודה רבה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Ghost G, -
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
האם הביטוח לסיוויק אמור להיות יקר יותר ? אני מדבר על סיוויק\לאנטיס שנת 98. המבטח בן 24+ ללא הרשאות קודמות. אשמח לכל מידע.
הודעה אחרונה מאת Godflash, -
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3531980,00.html מסכן מי שעוד לא קיבל רשיון.
הודעה אחרונה מאת benj, -
- 3 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
הסתכלתי באינטרנט סתם על מוסטנג 2007 4 ליטר אוטומוט משהו בקשר לצריכת דלק שלה ומצאתי משהו ולא הבנתי איך הם מחשבים את זה אם מישהו יכול לעזור לי כמה זה אז זה יהיה מצויין Fuel Type Regular MPG (city) 16 MPG (highway) 24 …
הודעה אחרונה מאת eladshapsa, -
ב-4 שנים שיש לי רישיון הסתכלתי מאד מרחוק על העיניין של הדו"חות. אף פעם לא עיניינו אותי הנקודות, השלילות, אני הרי נוהג זהיר ולפי החוק אז מה לי ולזה. ובכל זאת מקרה שקרה היום: פניתי ימינה בצומת שבו יש מעבר חציה בפניה ימינה בלי רמזור. המתנתי עד שההולך רגל יעבור, וכשהוא התרחק מספיק מנתיב הנסיעה שלי המשכתי לגלוש וברגע שהשלמתי את הפניה עצרה אותי שוטרת. כמו בכל בדיקה שגרתית, חייכתי ונתתי רשיונות וציפיתי להמשיך בדרכי. ואז הייתי בהלם ממה שהיא אמרה: היה הולך רגל על המעבר חציה כשנסעת. אומנם איפשרת לו לעבור, אבל היית צריך לחכות שהוא יעלה למדרכה כי ככה אומר החוק וזה מעבר חציה של 5 פסים ובגלל שאין לך 5 שנים רישיון אתה לא רשאי לאזהרה ואתה מקבל דו"ח. ניסיתי לשאול אותה מה הבעיה בזה שאני …
הודעה אחרונה מאת Yoni84, -
- 1 תגובות
- 726 צפיות
אהלן! לא מזמן עברתי בדיקת שכרות בעת בדיקה שגרתית ונכשלתי. 290 (מ"ג אלכהול לליטר), כאשר הגבול החוקי הוא 240 (?). השוטר אמר לי שזה די גבולי.. בכל מקרה, קיבלתי שלילה לחודש ימים וכן גם הרכב שלי הוחרם לחודש. אני נהג צעיר (20) אבל לא חדש, ולפי מה שידוע לי אין לי עבירות תנועה קודמות, אלא אם כן דו"ח על אי חגירת חגורות מאחורה ב100 שקל נחשב עבירת תנועה שנרשמת בתיק איפשהו. יש לי משפט בעוד כחודשיים ששם יוחלט מה העונש שלי. עכשיו, אני יודע שאם אקבל יותר משנה שלילה אני אצטרך לעשות רשיון מחדש (וזה יהיה בעיה בגלל שאני משוחרר נפשית מהצבא?).. רציתי לשאול מהם הסיכויים שאני אקבל עונש שפחות משנה שלילה? אני אוסיף שביצעתי את הבדיקת מאפיינים (צעדים ישרים, נגיעות באף) של…
הודעה אחרונה מאת שניר106,
-
מי מחובר 66 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 1,024 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- elad18
- Night Driver
- פריג'י
- orsh99
- FlicK
- Beacon
- Camaro 92
- avargel
- Igalz
- אריה שאג
- amosbmw
- itzik123