רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,620 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם רציתי לשאול עם משהו מכיר את הרכב הזה ?? עם הוא אמין ?? איך הוא נוסע ??? ולמה בחיים לא ראיתי אוטו כזה על הכביש ?? במחירון לוי יצחק הוא לא מופיע כמה הוא שווה ?. בקיצור אני ישמח עם מישהו יספר לי הכול אבל הכול על הרכב הזה .. "מחלות לא מחלות לגעת לא לגעת " תודה לכול מי שעוזר
הודעה אחרונה מאת RS, -
- 0 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
לפני למעלה משנה רכבי הורד מהכביש בעקבות תאונה ונמסר לחברת הביטוח. לאחר מספר חודשים קיבלתי בדואר ממשרד הרישוי טופס קבלת החלק היחסי של אגרת הרישוי עבור התקופה מיום התאונה ועד גמר תקופת הרישוי של הרכב (קרוב לשנה). את הטופס מילאתי ושלחתי אל משרד הרישוי בדצמבר שעבר בצירוף צילום צ'ק. מאז לא שמעתי ממשרד הרישוי ובמוקד הטלפוני לא ידעו לתת לי פרטים. האם אתם יודעים תוך כמה זמן מקבלים את החלק היחסי של התשלום לעו"ש ? או לחילופין מי הגוף האחראי על הנושא ואיך אפשר לברר פרטים איפה הבקשה עומדת ? תודה ויום עצמאות שמח
הודעה אחרונה מאת מרטין מקפליי, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום. אני כרגע מתעניין בקניית קורבט. אני מחפש רכב משנתון יחסית גבוהה-2000 ומעלה. אין לי מושג אפילו איפה להתחיל לחפש. אם תוכלו להפנות אותי לבן אדם/פורום שמתמחה בנושא אני אודה לכם. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Blue Jay, -
- 9 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
שלום ברשותי רכב מיצובישי קולט 99 תמונה מימין יש לי בעיה קבועה כל הזמן אני מקבל מכות של דלתות של רכבים ש חונים ליידי בדגם של הרכב שלי משום מה לא חשבו להוסיף פלסטיק מגן אני מבין ש זאת בעיה אצל כולם למי ש אין מגן כזה ניסיתי לחפש כזו תוספת ו אני לא מוצע כלום ! מישו ניתקל בזה פעם? או פתר את זה אני יודה מעוד למי ש יפנה אותי לחנות או למשהו דומה תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת shay18, -
http://www.shoutfile.com/v/c10nNWwp/Oil_On_The_Highway_At_150kmh
הודעה אחרונה מאת falou, -
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם! אני מפעיל ציוד חקלאי . ולאחרונה אני נתקל בתופעה ששוטרים עוצרים את המפעילים שלנו שעובדים על הטרקטורים הגדולים ( אלה עם המספר השחור) לביקורת וטוענים שעם רישיון טרקטור רגיל אין אפשרות לנהוג כלי בעל לוחית זיהוי שחורה או ללא לוחית כלל כגון מקצרה קומביין או טרקטור משא גדול ללא היתר מסוים שאותו הם בעצמם לא יודעים איך משיגים. השאלה שלי איך אני מסדר את העיניין הזה ואיפה. כבר נמאס לנו להתעכב בדרכים בגלל שוטרים שטוענים שהרשיון שלנו לא מתאים תודה לעונים..
הודעה אחרונה מאת maier, -
- 7 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
מסיבות אלו או אחרות אני כבר חודשיים בלי טסט .. מה קורה אם שוטר תופס אותי ואיך זה משפיע על הביטוח ?
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם, אתמול לחצתי על הגז והעברתי ממצב N לD כשהסל"ד הצביע על 4K. הרכב "פירפר" בלשון הרחוב ויצא חזק מהמקום, אני חושב. השאלה: איזה נזק יכול להיגרם לרכב מדבר כזה ? נ.ב אני לא עושה את זה אבל אתמול משום מה הייתי חייב לנסות
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
dahitsu סיריון
מאת סמי21-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 825 צפיות
צה אתם אומרים על הרכב ? שווה לקנות ? מבחיננת הכל אשמח לקבל פירוט ?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 3 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום חברים. לאחר המון חיפושים לא נשאר לי אלה לשאול כאן כאופציה אחרונה לפני שאני מוותר. יש לי סיוויק 2005 והחסרון היחיד שאני רואה ברכב זה הוא משענת יד או למעשה החוסר שבה. כל המשענות של ה after market פשוט לא מתאימות וניסיתי הרבה מהן. האם מישהו יודע או מכיר מישהו שהצליח למצוא אחת שמתאימה? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Slava_RC, -
- 15 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
אני יודע שכבר דובר רבות על הענין. אבל בכל זאת רוצה לשתף אתכם. אם אציל נפש אחת מחובבי ההגה, כאילו הצלתי עולם ומלואו. ראשיתו של הסיפור לפני כחודש וחצי, עת הסלולרי רטט בשקט ומהעבר השני של הקו היה קצין הרכב שביקש אותי לסור למשרדו עם הרכב הישן, בכדי להחליפו בחדש. סוג הרכב לא כל-כך חשוב כרגע, רק אספר שלקחתי את הרכב בחופזה ועיקר הלחץ היה העברת הדיבורית באותו היום. לאחר מספר ימים גילתי שהאבק על מכסה המנוע לא "מתפזר" באופן אחיד וקיים אזור שמושך יותר את האבק. לאחר שטיפת הרכב ראיתי כאילו מישהו ריסס בצבע איזור מסויים בכדי להסתיר פגמים (נקבוביות) בצבע. אחרי כשבוע גיליתי גם תיקון צבע גרוע בנקודת החיבור בין הגג לאחת הדלתות. כמובן שאת קצין הרכב זה לא ממש מעניין, ואת האמת שג…
הודעה אחרונה מאת rover turbo, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אתם פשוט לא מאמינים מזה הדבר הזה אני הולך אבא שלי קנה לי אוטו מתנה עכשיו הוא רוצה להעביר את זה על שמי אני הולך עם המוכרת לדואר לוקח ת.ז הכל טוב ויפה אני והיא ניגשים לקבלה כסף והכל מוכן פתאום הבחורה מהמשרד אומרת שאני לא יכול לעשות העברת בעלות כי אין לי 18 (ואני 17.10) וגם עם אני בן 17מה הרעיון פה אני הוצאתי רישיון לגיל 17 בול אני ונגיד להורים שלי לא היה רישיון או הכי גרוע חס וחלילה חס ושלום לא היו לי הורים ולא היה לי על מי לכתוב את האוטו מה הייתי עושה אני רק רוצה לדעת ?הייתי צריך לחכות שנה בשביל שאני אכול לעשות העברת בעלות?
הודעה אחרונה מאת nisan161, -
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לפני קצת יותר משבוע עמדתי ברמזור וחיכיתי שהאור יתחלף בירוק. איזה נהג החליט שהחלק האחורי של הרכב שלי הוא בלם טוב ונכנס בי. הנזק לא כזה רציני. סדק בטמבון האחורי וזהו(כנראה..). החלפנו פרטים ואני הלכתי לסוכן ביטוח שלי למלא את פרטי המקרה. הוא לעומת זאת לא פנה לסוכן הביטוח שלו. ומבחינת חברת הביטוח שלו לא קרה כלום. הרכב הוא מחברת השכרה, לכן אני לא בטוח אם הוא בכלל שוכר הרכב. לדברי הסוכן שלי, הדרך היחידה שלי לפעול עכשיו היא לתקן את הרכב ולתבוע אותו בתביעות קטנות, בכדי שזה לא יחשב לי כתאונה ושאני לא אצטרך לשלם את ההשתתפות העצמית. בינתיים אני אישיתי לא דיברתי עם הנהג, כי אני לא רוצה לעשות משהו פזיז, לפני שאני אהיה סגור על זה שאני תובע אותו ולתת לו את האופציות. …
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
בוקר טוב, לפני כשבוע אחותי בת ה 18 שנוהגת מזה כחצי שנה, קיבלה הביתה דו"ח על שמה, כי הרכב שלה על שמה שבו מצויין הזמנה למשפט עקב מעבר ברמזור אדום במפגש פסי רכבת. דיברתי איתה היא זוכרת את המקרה, אמרה שהיא נכנסה אחרי משאית גבוהה למפגש המסילות וכך לא ראתה את הרמזור. יש לי מספר שאלות. היכן ניתן לקבל תמונה של העברה, וכמה זה עולה? כמו שציינתי היא נהגת חדשה והרכב משמש אותה ואת אחותי השניה, איך אפשר למנוע את החרמת הרכב? האם מחרימים רכבים על עביחרה כזו, כי ידוע לי שבאור אדום בצומת כן. מה צפוי לה במשפט?, יש לציין שזו עברה ראשונה בזמן הקצר שהיא נוהגת, אם היא מודה והכל האם יש סיכוי לתנאי או התחשבות? ראוי לציין שהיא קיבלה רק הזמנה לדין ללא קנס או שלילה.
-
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
מפגש אופל הצפוני החל למעשה בדרום הארץ, כאשר חברי המועדון הדרומיים נפגשו והחלו בנסיעה מנהלתית אל נקודת המפגש במרכז הארץ, אצטדיון רמת גן. כעבור כשעה הגענו לאצטדיון, שם חיכו לנו חברי המועדון, מוכרים וחדשים, עם רכבים מדהימים כגון ה"נמרה" הכתומה, קליברה מהבודדות בארץ וגם וקטרה מיוחדת מאוד. השיירה הלכה וגדלה, כאשר היעד הבא הוא מבצר עתלית. הנסיעה על כביש החוף עברה בסדר מופתי ובכיף גדול. הגענו למבצר ונפגשנו עם החברים הצפוניים, לאחר כשעה יצאנו בשיירה ענקית לעבר קארטינג חיפה דרך כבישים מפותלים ונופים מדהימים ביופיים. התחנה הבאה: קארטינג אלפא בחיפה, ישבנו על שתיה וכיבוד ונכנסנו להראות את כישורי הנהיגה המדהימים שלנו. זהו, היה מפגש מעולה, עד הפעם הבאה.
הודעה אחרונה מאת Tigra95, -
-
שאלה בקשר לביטוח
מאת chah- 1 תגובות
- 808 צפיות
יש לי רשיון כ4 חודשים ואני נחשב נהג צעיר וחדש כמובן.. עכשיו לאח שלי יש אוטו והוא עם ביטוח חובה והכל.. אבל אחי הוא לא נהג צעיר ולא חדש.. ואני עשו לי ביטוח נהג צעיר וחדש כשהייתי צריך מלווה.. עכשיו השאלה שלי היא אם אני צריך לשלם עוד כסף בשביל ביטוח חובה נוסף שיהיה על שמי או משו.. או שאני יכול לנהוג כבר ככה עם הביטוח חובה על שמו של אח שלי.? http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959&postcount=11
הודעה אחרונה מאת אורר, -
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שלום, אתמול קרובת משפחה שלי עברה באור אדום מעבר חצייה בעיר הרצליה, שוטר ניגש אליה, וביקש ממנה להגיע איתו אל הניידת ולהזדהות. שוטר אחר שהיה בניידת רשם בינתיים דו"ח. ועכשיו לעיקר- הדו"ח נכתב על שמה אך עם מספר ת"ז של בעלה, כתוצאה ככל הנראה שהשוטר שרשם את הדו"ח הסתכל על הספח ורשם את הת"ז של הבעל. השאלה מה אפשר לעשות? זאת עילה לביטול הדו"ח? והאם חייבים להגיע למשפט בשביל לבטל? דבר חשוב נוסף, בדיעבד, היא ספרה לי כי השוטר עיין בעבירות התנועה שלה ואמר לה שיש עבירת תנועה ולכן הוא נותן לה קנס ולא אזהרה על כך שעברה כהולכת רגל באור אדום. אשמח לדעת מה קשור עבירות תנועה לעבירות של הולכי רגל, האבסורד עוד יותר שהעבירות תנועה שהשוטר ראה במסוף היו של בעלה ולא של עצמה!!! ולה…
הודעה אחרונה מאת dovrich, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
כבר זמן רב טוענים היצרנים שהמצברים שלהם הינם מצברים ללא טיפול קרי יבשים . אז איך אפשר להסביר את עניין חוסר המים המזוקקים במצבר לאחר זמן מה של שימוש , ולמה יש את הפקקים הללו בכל זאת שמכסים את הפתחים למילוי מים מזוקקים ?
הודעה אחרונה מאת שרות לקוחות טלרון, -
-
מה יהיה הסוף עם הדלק הזה?! לטענת מינהל הדלק, העליות נובעות עקב העליה הגלובלית במחירי הדלק. רק חבל כאשר יש ירידה בעולם, המינהל "שוכח" לעדכן את המחירים. ליטר 95= 6.29 ש"ח. ליטר 96=6.31 ש"ח. *המחירים מתייחסים לתידלוק עצמי, יעודכנו החל מ-1 באפריל.
הודעה אחרונה מאת Olechko, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3538136,00.html
הודעה אחרונה מאת dorki, -
-
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לאחר חיפוש בנושא לא מצאתי תשובה ברורה . אין בידי תעודת זהות , השאלה שלי האם ניתן לעשות העברת בעלות עם דרכון או כל תעודה מזהה אחרת ?? תודה וערב טוב . *** עריכה - הכותרת נערכה לטובת גולשים שיקראו את השרשור בבוקר, בצהרים, או בלילה ***
שלום חברים. איזה סוג רכב ומה המנוע ברשותכם? באיזה טווח סל"ד אתם בד"כ נוסעים? הכוונה שלי לא באיזה סל"ד אתם מחליפים הילוך, אלא טווח סל"ד שהרכב שלכם נמצא בו בד"כ בזמן נסיעה. סוג רכב:_________ מנוע:_________ אני נוסע בתחום סל"ד הבא (בחר אפשרות אחת): [1] 1000-2000 [2] 1500-2500 [3] 2000-3000 [4] 2500-3500 [5] 3000-4000 [6]3500-4500 [7] 4000-5000 [8]4500 + מחזיק אותה בטורים גבוהים אתחיל בשלי: סוג רכב: אלפא 164 מנוע: בנזין 2 ליטר T SPARK אטמוספרי תחום סל"ד: [3]
הודעה אחרונה מאת Dhp_venom, -
- 1 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
בוקר טוב ,חבר רוצה למכור תרכב שלו,ברכב שלו הוחלף מנוע מיבוא ,ועדיין לא הגיע השטר מכר האם ניתן למכור לבן משפחה ,ולהעביר בעלות בינתיים ואחרי שיגיע לקחת תרכב לתאם תשטר במכון?
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אם לא אז מתי?
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם,אחותי עשתה תאונה כאשר המשיכה בתמרור עצור ולא צייתה לו וכתוצאה מכך נכנס בה רכב. ברכב היו 2 צעירים בני 18 שיצאו מהרכב בצעקות וקפיצות ונראו בריאים כשור. הוחלפו פרטים בצורה נהימה וזאת התאפשר רק לאחר שאני ואבא של הילד בעל הרכב הגענו למקום וההתנהגות קיבלה גוון בוגר יותר. הרכבים תוקנו ועברו כבר שבועיים וכעת אחותי מקבלת טלפון מהמשטרה שדורשת ממנה להגיע לחקירה מכוון שהילד הגיש תלונה על כך שנפגע. בחקירה היא לא הודתה שהיא לא עצרה בעצור ושהילד קפץ לו שם לכל מקום ושלא קרה לאף אחד כלום,על אף העובדה שהשוטר ברוב נחמדותו ניסה להוביל אותה בשאלותיו לכיוון שנוח לו ולא הסכים שאני התערב. בסוף השיחה נאמר לנו שיש מצב גדול שיפתחו נגדה הליכי משפט מתוך העובדה שזה חובותם לחקו…
שאלה בקשה לתאוריה
מאת Guest galinka- 9 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום אני עושה תאוריה ונכשלתי בראשונה ואני רוצה לדעת עם צריך לשלם עוד פעם אגרה? נ.ב אני עושה לטרקטור
הודעה אחרונה מאת gil elbaz, -
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום חברה , רציתי לדעת מה ניתן לעשות ואם בכלל ניתן לעשות משהו בקשר לרשיון נהיגה שלא חודש במשך 20 שנה . האם פשוט צריך לעשות תאוריה וטסט או שאפשר להסתפק באחת מהן . תודה לכל העונים
הודעה אחרונה מאת manger20, -
- 59 תגובות
- 7.6 אלף צפיות
ת'שמעו סיפור שאני בטוח שהרבה מאוד אנשים עברו לפניי,והרבה יעברו אחריי, אתמול ברוח החג נסעתי לנהריה לקנות קצת דברים ל"על האש",עמדתי בצד הכביש כשידידה שלי נכנסה לקנות משהו ברחוב הגעתון שהוא הרחוב הראשי בנהריה,בעודי מחכה ברכב עצרה אחרי ניידת ובקשה שאתקדם קצת ואעצור בצד,בנוהל,רשיונות רשיון נהיגה,וכאן זה מתחיל,"מה זה כל השעונים האלה?(שעון של מצבר ושעון של חום מנוע,)אני מזמין בוחן"...איי איזה סרט! הקניות באוטו ואני ממתין לבוחן!הגיע הבוחן,פתח מכסה מנוע,בוא בזמן מתקבצים אנשים מיסביב לבדוק על מה ולמה שתי ניידות חוסמות אותי ומתחילות לפרק ולהפוך את כל האוטו,שני ערסים נחמדים בטנדר פיז'ו עברו וסימנו לי"אל תדאג,זה סתם..."ואז הבוחן נכנס למצב לואי דה פינס,בצעקות! אתה לא …
הודעה אחרונה מאת אאוץ, -
- 1 תגובות
- 845 צפיות
זה מה שקורה לפעמים בצילומי סרט פעולה: http://www.iaroc.org.il/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=3765 בברכה - רפי לין
הודעה אחרונה מאת Slava_RC, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני מעוניין לעשות רישיון לאופנוע 500 ועשיתי רישיון על אוטו יש לי כבר שנה ואני לא עשיתי בגיל 16 על טוס טוס כדי לא לעשות שוב תיאוריה עכשיו הגעתי למורה והוא אומר לי שאני צריך לעשות תיאוריה שוב מזה איזה חוק יצא ?הוא מתישו יפוג?שמעתי משו שתוך 3 חודש זה כבר לא יהיה אני רק רוצה לדעת עם לא חרטטו אותי תודה רבה לכול העוזרים ניסן
הודעה אחרונה מאת Kernel, -