Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כתם שמן על הכביש ב-150 קמ"ש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6614 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כן, ראיתי איך אתה משתלט על דריפטים ב-GT5... :wink: (ואל תתחיל אפילו עם מדרכות וכולי :-P )

תחושה שלי - כמעט אף נהג לא היה מגיב מהר יותר להחלקה שמגיעה בכזאת הפתעה. רואים שבהתחלה הוא בעצמו לא חשב שהרכב יחליק ככה - תיקן קצת ואז הבין שהרכב ממש יוצא חזק - ועשה נעילה נגדית.

הזיכרון שלי מאתמול זה שאחרי 4 משחקים ראשונים בחיים שלי, אחרי פעם ראשונה שאני מחזיק הגה צעצוע ביד, הייתי די קרוב לשבור את השיא שהשגת אחרי 5092 שעות אימונים. שלא לדבר על הביצועים שלך באש חיה (וכן, אצלך אש חיה זה מושג מדוייק).

כנראה שאני באמת טועה בשל ניסיוני עם המיאטה. בינתיים אני יכול לומר לך שלי יצאה החלקה בסביבות 125 קמ"ש בטעות (היגוי ייתר בסיבוב מאשדוד לכביש תל אביב), היה תיקון מיידי ולרכב לא היה זמן להשתולל, היה לי כבר היגוי ייתר ב 90 קמ"ש (בסיבוב מגהה לראשון - מחלף דקר) וזה הסתיים בשליטה יפה לאורך הסיבוב. גם לתום היו זריקות במהירות תלת סיפרתית וגם יגאל שהיה אצלך אתמול הראה תגובות מהירות מאוד להיגוי ייתר במיאטה בנסיעה הראשונה שלו איתה.

כנראה אולי שהנעה אחורית מלמדת אותך להגיב באופן שונה...

בכל מקרה, לי נראה שזמן ההשהיה עד להיגוי הנגדי היה יותר מדי, הרבה יותר מדי. אני מקווה מאוד שגם אתה ניר ואפילו רוני היו מספיקים להגיב מהר יותר ולהפנות את ההגה...

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קודם כל, כשאומרים ש"בהנעה קדמית צריך ליישר את ההגה ולתת גז", מתכוונים ליישור ההגה לכיוון ההחלקה, ולא ליישור מוחלט. דבר שני, ב150 קמ"ש, אין לרוב המכוניות כוח זמין בשביל לייצר איזושהי העברת משקל משמעותית. בהתחשב בזה, הדרך הכי אפקטיבית היא תיקון עם ההגה.

הטעות שלו הייתה תיקון התחלתי איטי מדי, מה שגרם להחרפה בהמשך. בנוגע לכישורים שלו? קיימים בלי ספק, והוא מנוסה - גם אין ספק. הבעיה במצבים כאלו היא ההפתעה. זה מאוד שונה בין תיקון מכוון להחלקה מכוונת, לבין תיקון החלקה שמגיעה out of nowhere באמצע כביש מהיר.

אחרי שעברת את השניה-שתיים הראשונות של ההחלקה ולא גרמת יותר מדי נזק, גורם ההפתעה מנוטרל ויתר התיקון כבר טריוויאלי למדי.

בהתחשב בזה, כל הקרדיט לו, וקשה לי לראות הרבה נהגים שהיו מתקנים זאת טוב יותר.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אני חושב שאם אני הייתי הבחור בסרטון, קודם כל הייתי קולט שהלב שלי בתחתונים.

אחר כך הייתי מחזיר קצת את ההגה לכיוון המרכז (של ההגה), בדיוק כמו שהוא עשה, בתקוה שהכל ירגע.

ואז כשאני קולט שמשהו לא בסדר והאוטו לא מסתדר (שמן על הכביש) והזנב ממשיך לצאת, הייתי מתקן עם ההגה, אבל אני לא מאמין שהייתי חוזר לגז, בטח לא ב 150 קמ"ש וכשאין אחיזה בכלל (שמן).

סביר להניח שבסופו של דבר הייתי מגיב בול כמו הבחור כולל הנסיונות השתלטות המפחידים אך המוצלחים.

גם לדעתי ההחלקה האיטה אותו, מקסימום הוא ליטף את הברקס אבל לא לחץ ממש.

גם אני לא מאמין שהייתי יורד חזק על הברקס, למרות שזה פתרון טוב מאוד אם הכביש לא עמוס ברכבים.

רק אם הייתי פתאום מאבד את השליטה על כיוון הנסיעה ומתקרב לאחד המעקות- הייתי לוחץ ברקס עד הסוף ועובר למצב של "צופה פסיבי" שמחזיק אצבעות לעצמי.

פורסם

רק תזכרו שכל הסיפור מהרגע שהתחילה ההחלקה ועד התגובה שלו זה בכל מקרה עשיריות שניה אז אני לא הייתי מגזים ויורד על "הטעות" הזאת שלו של תגובה איטית מדי.

אגב, נראה לי שאתם מחשיבים את תחילת ההחלקה מוקדם יותר ממה שאני ולכן נראה לכם שיש לו הרבה זמן. אני חושב שהחלק הראשון (מעבר נתיב אחד תוך כדי העקומה) זה משהו מתוכנן פחות או יותר והמרכוז של ההגה מגיע בציפיה להחלקה (מאחר והוא קלט שיש שם משהו על הכביש) ומשם רק התחילה ההחלקה ואז התגובה שלו היא דווקא מהירה מאוד.

אכן שאלתי לפני כשבוע על קורס נהיגה מתקדמת ואני באמת עושה אותו בעוד שבוע, זה מורכב מ3 קורסים, נהיגה מתקדמת, אימיון אישי בנהיגה מתקדמת ונהיגה ספורטיבית.

מעולה.

החלטה מצויינת :mm_yeah:

שום נסיון בנהיגה מתקדמת זה דבר שלא היה נכון לומר עליי, תרגלתי הרבה במסלולים עם עצמי, והבנתי ממש בהתחלה עוד לפני שקראתי אפילו ידע תיאורתי ולפני שהיה לי רשיון אפילו שברקס בסיבוב מעביר משקל קדימה וגורם להיגוי יתר.

תשמע, עם כל הכבוד להתנסויות לבד במגרשים, אתה בעצמך אומר שזה נעשה עוד לפני שאפילו צברת קצת רקע תיאורטי וגם עם רקע תיאורטי חזק לפעמים צריך איזו הכוונה של מישהו עם ניסיון ויכולת להצביע לנו על טעויות (לכולנו).

אני בטוח שלמדת הרבה מההתנסויות האלה, אבל קח בחשבון שפחות או יותר כולנו מוגבלים ביכולת הלימוד העצמי וגם אתה כנראה עדיין לא יודע הכל בתחום (וזה שאתה לוקח את הקורסים מראה שגם אתה מבין ומסכים עם זה).

אם באים לסיבוב מעט מהר , ונותנים פתאום ברקס פתאומי הרכב מתחיל להחליק, אם הפגו זה היה קיצוני מאוד, אני זוכר שכשהתחלתי לגלות עניין בנהיגה ספורטיבית, כאשר הרכב נכנס להיגוי יתר ולחצתי מעט על הברקס זה הסתיים ב 360 והחלקה דיי ארוכה הצידה, אם נגיד זה היה בכביש רגיל אז הרכב היה עובר בכיף 2 נתיבים, דבר שהיה מסתיים ככל הנראה בגדר הפרדה.

בכל מקרה, אני מסכים איתך שביום אחד ללמוד לשלוט על הרכב בהחלקה לא הולך, את התאוריה אפשר להעביר אבל התרגול הרבה יותר מורכב מזה, בכל אופן המלצה של ללחוץ על ברקס לא נראת לי הגיונית, יותר חכם היה לומר לא לגעת בכלום ולנסות לכוון את ההגה לכיוון המסלול, עצם ההחלקה של הרכב גורמת לעצירתו.

את הקונספט של ברקס בסיבוב ואיבוד זנב הבנת מהתירגולים שלך וזה נכון כמובן ולא אמרתי אחרת אבל זה לא כל הסיפור. ברגע שאתה כבר בהחלקה (כלומר בלי אחיזה או אחיזה נמוכה והרכב בזווית לכיוון התנועה) נעילת גלגלים (ולא "ללחוץ מעט על הברקס" אלא ברקס חזק) לא תעשה הרבה יותר ממה שכבר נעשה מבחינת הסבסוב.

ככה אתה אמנם לא מתקן אותו (ולכן הוא יכול להמשיך באותה עוצמה) אבל אתה גם לא מחריף ומקצין אותו עם הכיוון ההפוך (שבדרך-כלל מגיע בצורה הרבה יותר חמורה אם לא עובדים נכון).

[אם נקצין לצורך ההסבר, נניח שהרכב עכשיו לגמרי ב-90 לכביש ומחליק על הצד (הגה ישר, כלומר מכוון לשוליים) בצורה קבועה לאורך 100 מטר. אם תלחץ עכשיו על הברקס תהיה העברת משקל ? שינוי זווית ? לא ממש. לא תהיה שום השפעה]

שוב, טכנית/פיזיקלית זה ההסבר וזה עובד. אם זאת דרך לימוד טובה בהתחשב בסיטואציה של קורס בסיסי מוגבל בזמן ? לא יודע אבל אני נותן להם את הקרדיט שהם מגיעים להחלטה הזו עם ניסיון של אלפי מודרכים בשנה שזה קצת יותר ממה שיש לשנינו.

תזכור שההסבר הזה שלהם לא בא לענות על "איך נמנעים מהיגוי יתר" או "איך מתקנים אותו" אלא "שיט, איבדתי שליטה, הזנב עוקף אותי ואין לי מושג מה לעשות" = תבלום חזק, תעצור במינימום זמן ומרחק ובתקווה זה גם יביא למינימום נזקים.

בכל מקרה, לי נראה שזמן ההשהיה עד להיגוי הנגדי היה יותר מדי, הרבה יותר מדי. אני מקווה מאוד שגם אתה ניר ואפילו רוני היו מספיקים להגיב מהר יותר ולהפנות את ההגה...

ניב, בוא נגיד שאני הייתי "שותף" לכמה התנסויות דומות עד זהות לסיטואציה המדוברת ולכן אמרתי שאני "מאמין" שהייתי עומד במקום דומה פלוס מינוס :wink:

ניר

פורסם

לא יודע מה כולם חושבים אני דווקה יצאתי ברושם גדול מהסרטון הזה וכן אני דיי חושב שזה הכול היה מראש כי למה שהוא סתם יצלם איך הוא נוסע..?

פורסם

תשמע, עם כל הכבוד להתנסויות לבד במגרשים, אתה בעצמך אומר שזה נעשה עוד לפני שאפילו צברת קצת רקע תיאורטי וגם עם רקע תיאורטי חזק לפעמים צריך איזו הכוונה של מישהו עם ניסיון ויכולת להצביע לנו על טעויות (לכולנו).

אני בטוח שלמדת הרבה מההתנסויות האלה, אבל קח בחשבון שפחות או יותר כולנו מוגבלים ביכולת הלימוד העצמי וגם אתה כנראה עדיין לא יודע הכל בתחום (וזה שאתה לוקח את הקורסים מראה שגם אתה מבין ומסכים עם זה).

ניר

ללא ספק אני יודע שיש לי עוד הרבה מה ללמוד ולהשתפר בכל הנוגע לנהיגה ספורטיבית, ולכן גם אני לוקח 3 קורסים מרוכזים בבת אחת כאשר כל יום אבצע קורס אחד.

אני מאמין (ומקווה מאוד בשביל סכום הכסף הלא בטל שהוצאתי בשביל זה) שהקורסים ישפרו את רמת הנהיגה והמיומנות שלי ויתנו לי כלים נכונים לנהיגה להמשך אימון.

פורסם

גם אם אתה מעביר משקל קדימה זה לא חייב להסתיים בהחרפת הזריקה או סחרור.

עדיין יש לך הגה להשתמש בו.

קח מצב קיצוני- תרים אמברקס ותקבל גם העברת משקל קדימה וגם אפס אחיזה מאחורה. עדיין בעזרת ההגה אפשר לשמור על הזנב שלא יברח (ברור שעם אפס אחיזה הוא תמיד ימשיך לשקשק מצד לצד, אבל בממוצע הוא ישאר בשליטה).

לגבי נעילת 4 גלגלים, זה כמו שתיקח קופסת סיגריה ותדחוף אותה כך שתחליק על גבי השולחן.

הקופסה תחליק קצת ותעצר.

אם נתת לקופסה קצת סבסוב כשהיא עזבה את היד שלך, היא תמשיך בסבסוב תוך כדי שהיא מחליקה ובסוף נעצרת.

לכן אם לחצת ברקס חזק מאוד כתגובה למצב של היגוי יתר שמתפתח, ונעלת 4 גלגלים- הרכב יעצר מאוד מהר, ותוך כדי זה ימשיך להסתובב סביב עצמו.

פורסם
קודם כל, כשאומרים ש"בהנעה קדמית צריך ליישר את ההגה ולתת גז", מתכוונים ליישור ההגה לכיוון ההחלקה, ולא ליישור מוחלט.

לא נכון אבסולוטית.

תלוי במצב, כי כשההגה מיושר לחלוטין יש יותר אחיזה, כלומר, אפשר לתת יותר גז בלי "לפרפר".

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...