Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כתם שמן על הכביש ב-150 קמ"ש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6611 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

וואו, זה ממש לא נראה מבוים כי התגובה אינסטינקטיבית מדי והנהג נראה ממש מופתע.

השאלה היא על איזו מהירות מדובר. ואם מדובר בשמן אז כבר ב80 קמ"ש זו משימה לא פשוטה.

ליום יום: Alfa Romeo 147 2.0 TS 2002 with 4 Koni & 30mm MAD lowering springs

לאישה: Alfa Romeo Mito Multiair 135HP 2014

לנשמה: Lancia Delta GTi.e 2.0 16v

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הויכוח פה על המהירות הוא לא רלוונטי, פחות או יותר 80 אחוז מהנהגים גם כאן בפורום במצב הזה היו מסיימים בתוך איזה עמוד כולל אותי והיכולת שלו להחזיר את האוטו מהמצב הזה גם אם הסרטון מבויים בהחלט הרשימה אותי.

אבי.

פורסם
dorki, אני חולק על דעתך.

הנהג נסע בכביש מהיר. מי מצפה למצוא כתם שמן באמצע כביש מהיר?!

תראו, התבוננתי בסרט פעמיים ויצאתי משם עם הרבה ספקות:

- למה הבחור הסריט את הדרך ואת הנהיגה ה"ספורטיבית" שלו?

- למה הוא נוהג במהירות גבוהה מאוד ביחס לתנועה שעל הכביש (זה אחלה כשמכירים את הכביש והרכב, אבל נראה שזה לא המקרה)?

התשובה לשאלה הזו ברורה - כי הוא הסריט את "מעללי הגבורה" שלו.

- למה לאחרים זה לא קרה?

- היכן בתמונה רואים משהו שמזכיר שמן?

בקיצור, לדעתי מדובר באידיוט, שצריך להודות על מזלו הטוב ועל פלאי האלקטרוניקה שהצילו אותו מידי עצמו.

פורסם
הרושם שאני קיבלתי, שמדובר בנהג פזיז שלא נהג לפי תנאי הכביש וכמעט איבד את הרכב.

לא כבוד, לא יכולת מדהימה, לא שמן, פשוט אידיוט.

והרושם שאני מקבל מהתגובה שלך הוא שאתה לא ממש מבין בנהיגה ספורטיבית. הנהג השתלט על הרכב באופן פשוט ראוי להערכה. בין אם זה שמן או לא (כנראה שכן, רואים שהוא לא גרם לשום פרובוקציה מכוונת) - הוא בפירוש לא אידיוט.

כל הכבוד, באמת השתלטות יפה.

מה הדרך הנכונה לצאת ממצב כזה באמת?

בדיוק מה שהוא עשה. ליתר דיוק - תגובה ראשונית מהירה יותר להחלקה (רואים שהוא טיפה היסס בהתחלה) הייתה פותרת את ה-fish tail במהירות רבה יותר, אבל עדיין - יפה מאוד.

אישית, דיי בטוח שה-ESP גם עבד שעות נוספות והנהג רק עזר למערכת.

בכלל לא בטוח שיש ברכב ESP, אבל בכל מקרה גם אם יש הנהג לא "רק" עזר - אם הוא לא היה מגיב ככה הוא היה נכנס במעקה בוודאות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
והרושם שאני מקבל מהתגובה שלך הוא שאתה לא ממש מבין בנהיגה ספורטיבית. הנהג השתלט על הרכב באופן פשוט ראוי להערכה. בין אם זה שמן או לא (כנראה שכן, רואים שהוא לא גרם לשום פרובוקציה מכוונת) - הוא בפירוש לא אידיוט.

נו מה לעשות, דעתי שונה.

נהיגה ספורטיבית על כביש ציבורי? :shock:

הכביש הררי ומתפתל, הנהג מהיר מאוד ביחס לשאר התנועה ואתה רוצה לספר לי שהוא כמעט איבד את הרכב בסיבוב כי הוא נהג כ"כ טוב?

אגב, אני נסעתי פעם על שמן, מנסיון - אם זה היה שמן על הכביש אז האדיוט הזה לא היה יוצא מכך.

פורסם

איפה אתה רואה שהוא נהג נהיגה ספורטיבית? גם לא אמרתי את זה. אמרתי שהוא הגיב מאוד יפה להחלקה, באופן שנהג ספורטיבי יודע לעשות. נהג לא ספורטיבי היה כנראה עוזב את ההגה בהיסטריה ושם את הידיים על העיניים (סתם, הוא כנראה היה מסובב מאוחר מדי לכיוון הנגדי להחלקה, ובוודאות מוחלטת לא היה מחזיר מספיק מהר כשהתחיל ה-fish tail).

תן לי לחדש לך, גם אני נהגתי פעם אחת על שמן. זה קרה בירידה לאיילון ליד מחלף הסירה. הייתי על 80-90 ופתאום קלטתי פס שמן ארוך שמישהו השאיר להנאתי ולהנאת הנהגים האחרים על הכביש. האוטו קיבל זווית מטורפת ולמזלי הגבתי מספיק מהר (רק כי ראיתי את השמן לפני שעליתי עליו) והצלתי את האוטו. מה שאני מנסה להגיד זה שלא כל כתם שמן הוא הרסני - אם הוא קטן מספיק יש סיכוי להציל את המצב.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

נו באמת.

איך אתה יודע איך הנהג הפעיל את דוושות הרכב בעת הארוע? איך אתה יודע שהוא לא לחץ בהסטריה על הבלמים?

מה בעצם אנחנו רואים? נהג שאכן מתפעל יפה את הגה של הרכב, זה ותו לא.

מה עוד אנחנו רואים? צעיר שנוהג במהירות הסטרית ביחס לתנועה, מצלם את מעלליו על הכביש, נכנס לסיבוב וכמעט מאבד את הרכב.

למזלו של האדיוט הכביש היה פנוי ולא היה לצידו רכב נוסף.

עוד נקודה, אני עליתי על כתם שמן רציני, הצלחתי לשמור על הרכב ללא פגיעה כי הבחנתי בזה בזמן (אחרים החליקו כמו בלט על הקרח), הגבתי "רך" ונכון ובעיקר כי היה לי מזל - הרבה, הרבה מזל.

פורסם

תסלח לי,

א. אתה לא יודע את גיל הנהג.

ב. זה שהוא אידיוט שהוא נוסע מהר יותר מהתנועה (נניח) לא הופך אותו לנהג טוב יותר או פחות. שים לב אגב שהכביש כמעט ריק ממכוניות - זה לא שהוא איבד אחיזה בתוך תנועה עמוסה... ועוד דבר - זה צולם כנראה בפורטו שבפורטוגל על הכביש המהיר. יש לך מושג כמה אנשים נוסעים שם במהירויות דומות לאלו?

ג. לפי כל הסימנים הוא באמת איבד אחיזה כתוצאה מכתם שמן או משהו דומה, ולא כתוצאה מפרובוקציה. הוא לא "נכנס לסיבוב" אלא נסע בעקומה מהירה, כזו שתאמין לי - אתה לא מתכנן לאבד אחיזה בתוכה.

ד. אני יודע שהוא לא לחץ בהיסטריה על הבלמים כי אז הוא: 1. היה עושה ספין בוודאות. 2. מאט הרבה הרבה יותר מהר.

ה. בכתם שמן האחיזה הופכת להיות אפסית באופן מיידי. זה בפירוש עניין של מזל. מה שקרה פה (תן לי להניח הנחה מושכלת) היא שגורם איבוד האחיזה (כנראה שמן) היה ממוקם בשטח קטן והמהירות הגבוהה גרמה לכך שהנהג עבר עליו מהר מאוד. כך איבוד האחיזה הראשוני התרחש (אמנם באגרסיביות) אבל לאחר מכן הרכב קיבל את מרבית האחיזה בחזרה (ועובדה שהנהג הצליח בכשרון רב להחזיר את הרכב למסלולו).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אתה יודע מה - הנהג איננו אידיוט, הוא תותח על - עכשיו אני בסדר ? :lol:

אגב, תנסה לאמוד את התאוטה של הרכב (אני ניסיתי) הבחור לחץ על הבלמים (איך נגיד את זה בעדינות) די בכבדות.

פורסם

קרה לי אותו דבר בדיוק לפני שנתיים בפיתול במהירות גבוהה שהצמיג הקדמי התפוצץ לי!

גם אני תיקנתי בדיוק כמוהו,רק שאצלי בסוף נכנסתי קלות במדרכה:roll:

זה היה ממש ככה אבל,כמו שקרה לו.

DSCF901111111105_resize1.jpg
פורסם
תראו, התבוננתי בסרט פעמיים ויצאתי משם עם הרבה ספקות:

- למה הבחור הסריט את הדרך ואת הנהיגה ה"ספורטיבית" שלו?

- למה הוא נוהג במהירות גבוהה מאוד ביחס לתנועה שעל הכביש (זה אחלה כשמכירים את הכביש והרכב, אבל נראה שזה לא המקרה)?

התשובה לשאלה הזו ברורה - כי הוא הסריט את "מעללי הגבורה" שלו.

- למה לאחרים זה לא קרה?

- היכן בתמונה רואים משהו שמזכיר שמן?

בקיצור, לדעתי מדובר באידיוט, שצריך להודות על מזלו הטוב ועל פלאי האלקטרוניקה שהצילו אותו מידי עצמו.

"למה לאחרים זה לא קרה" אתה יכול לראות שרכבים אחרים לא המשיכו לנסוע כרגיל.

ועם תסתכל שוב תראה את הכתם שמן

• תוכן חדש...