רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,620 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום רב אני מנסה לברר לחברי מאילת מה צפוי לו דרך הפורום הניכבד כעיקרון הוא נתפס כאשר ביצע חנייה מופרעת נעצר ונבדק ונימצא כי הוא נוהג בשיכרות רישיונו נשלל לחודש בעברו יש לו חמש עבירות על נהיגה ללא חגורה האם אין מנוס מעורך דין האם ישנה אפשרות לעיסקה אם בכלל ? כל מידע יעזור..... בתודה ליאור
הודעה אחרונה מאת ytzhak, -
-
ביטוח חובה לרכב.
מאת גוטה- 9 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום. רציתי לשאול אם ביטוח חובה של רכב מכסה נהג צעיר וחדש או שצריך להוסיף נהג חדש וצעיר לפוליסה. תודה רבה לעונים דן.
הודעה אחרונה מאת גוטה, -
- 27 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
ציינו דגם ושנה, ציינו את המחיר שאתם משלמים וציינו גם את הביטוח שיש לכם (מקיף חובה צד ג') וציינו כמה זמן אתם נוהגים.
הודעה אחרונה מאת dorki, -
- 26 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
מרתק לצלול לסקר האמינות הזה- המשקלל נתונים לא משכן ידען או מטוקבקיסט בתחתית מבחן רכב של עוד צרפתיה, אלא מ 16000 נהגים בריטיים. ה c5- אמנם מקום 32 בסקר- אבל לפני המונדאו במקום 36 ומייד אחרי ה מזדה 6 במקום 28. מי המנצחת? אתם מוזמנים להציץ. מעניין לקרוא גם את הסקר המלא עם הפילוח לפי קטגוריות, הרי אין די מיני עירונית כדין מכונית יוקרה כדוגמת ה S-type
הודעה אחרונה מאת Discover, -
- 0 תגובות
- 809 צפיות
משהו נחמד שמצאתי, יכול להיות שחלקכם מכירים: http://www.miata.net/sport/Physics/ הכותב הוא פיסיקאי ונהג חובב. יש שם הסברים פיסיקליים לדברים שקשורים במירוצים כמו העברות משקל, קווי מירוץ, שחיקת צמיגים וכו' מאוד עוזר להבין את הפיסיקה מאחורי הדברים.
הודעה אחרונה מאת Tamir h, -
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
מכתבה ב YNET : בפס"ד שנתן בית המשפט הוא קובע שגם שוטרים צריכים לציית להוראות התנועה , מעניין לדעת מה הםפ יעשו בפעמים הבאות שהם יעשו פרסה לא מותרת או כול הפרה אחרת כדי ל"צוד" דוחו"ת ?
הודעה אחרונה מאת EniGmA, -
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם , מזה כשנה אני מנסה להבין איך מערכת בקרת האקלים ברכב קובעת את המצב. למה היא מעבירה באופן אוטומטי לסירקולציה או שלפעמים היא לא מעבירה לסירקולציה ? שמתי לב שכמה רכבים זה אותו דבר , לפעמים הם לא מעבירים לסירקולציה ולפעמים תוך כמה דקות של פעולת מזגן ולפעמים הם מעבירים מיד לסירקולציה. תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת dorki, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 818 צפיות
אני טס לאיטליה השבוע לשבוע.. מתפנים לי שם יום וחצי-יומיים של ימי מנוחה.. חשבתי לנצל את המצב ולקפוץ אולי ליום "בילוי" במסלול זה או אחר... איפה אני יכול למצוא פרטים על מסלולים שנמצאים באזור מילאנו-ויצ'נסה-ורונה שבאיטליה, או האם מישהו היה במקום כלשהו שם ויכול להמליץ/לשלול מקום כזה או אחר? בתודה מראש רמי
הודעה אחרונה מאת חנרו, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
אז ככה: בן דוד שלי רוצה לפתוח עסק בארה"ב ולהתחיל לייבא רכבים יד 2 לישראל. יש אפשרות שתפנו למקום בו אני יוכל למצוא את התשובות: איזה סוג רכבים מותר לייבא לארץ ומה המגבלות? באיזה גיל צריך להיות הרכב המיובא? ועוד שאלות רלוונטיות לייבוא רכב באמצעות חברה ששולחת רכבים יד 2 למדינות בחו"ל.
שלום, בפסח נפתחת תערוכת אוטומוטור 08,כרגיל תמיד בפסח כמו שאתם יודעים. התערוכה חוגגת 20 שנה ולכן הושקעה בה למעלה מ 100 מליון שקלים. מחיר? 90 שקלים כניסה. לפרטים : http://www.ravmotor.co.il/ מי מתכוון לבוא השנה?
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 785 צפיות
אהלן חברים, במקרה בזמן נסיעה באוטובוס שמתי לב לפאסאט סמויה לבנה שעובדת עם בגאז' פתוח ליד תחנת האוטובוס שנמצאת על שדרות רוקח, כיוון מזרח, ממש לפני הגשר שעובר מעל דרך נמיר. סעו בזהירות נ.ב. השעה הייתה שעת צהריים - סביבות 13:00 ונראה שהניידת רק הגיעה כי השוטרת הסתובבה מסביבה.
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
-
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
רציתי לשתף אתכם במספר אנקדוטות חביבות ממגזין אוטו מסוף שנת 1986 - גיליון 10 ליתר דיוק. כבר אז היה שם מדריך למכוניות חדשות ואפילו מפורט למדי. מעניין לדעת שהיו אז מעט מאוד יבואנים בארץ ומעט מאוד יצרנים מכרו כאן את המכוניות שלהם - אודי, אוטוביאנקי, אוסטין, אופל, אלפא רומיאו, ב.מ.וו, דייהטסו, וולבו, לנצ'יה, מרצדס, סובארו, סוזוקי, סיאט, סיטרואן, פולקסווגן, פורד, פיאט, פיז'ו ורנו - סה"כ 19 יצרנים. שימו לב - הטעויות (הבודדות) במקור, וגם - בוודאי תזהו הרבה דברים שהשתרשו עד היום... נחמד לקרוא. אודי מכרו את ה-100, עליה נכתב בין השאר במדריך - "ארוכה מדי, לוהטת בקיץ" אוטוביאנקי מכרו את ה-Y10, עליה נכתב גם "היגוי חד וספורטיבי" ואפילו "ביצועים טובים" (אני מניח שהתייחסו ל…
הודעה אחרונה מאת aa123, -
-
- 4 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מכתב שקבלתי במייל יהודה אלגרבלי קצין בטיחות בתעבורה LADPC.CO.IL@YUDAE סלולרי 052-5656170 טלפקס 03-9275198 לתשומת לבכם מתדלקים בתדלוק עצמי ? חובה לדעת !!! אנא הפיצו לכל מכריכם חברות הדלק דור אלון ופז הזהירה לאחרונה את הציבור הרחב אחרי שלוש תקריות בהן טלפונים ניידים הציתו אדי דלק בעת מילוי : vבמקרה הראשון, היה הטלפון מונח על גבי מכסה תא המטען בזמן התדלוק: הוא צלצל והאש שרפה/הרסה את המכונית ואת משאבת הבנזין . vבמקרה השני, בן אדם נפגע מכוויות בפניו כאשר ענה לטלפון בעת תדלוק . vבמקרה השלישי, נפגע אדם מכוויות בפלג גוף תחתון כאשר הטלפון, שהחזיק בכיס המכנסיים צלצל בעת תדלוק. לפנינו ארבעה …
הודעה אחרונה מאת עומר, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני יודע שזה די נדיר וחיפשתי המוון באינטרנט ולא מצאתי, מצאתי תמונות של כאלו מחו"ל.. רציתי לשאול אם מישהו יודע אם יש מקום בארץ שניתן להשיג אחת כזאת בכל גודל. תודה,שחר.
הודעה אחרונה מאת קדילק, -
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
קצת לפני השקת הB3 בארץ, זכור לי כי קראתי בYNET או בוואלה כי יבואנית סובארו לארץ תייבא גם את הדגם של האימפרזה עם ה4 דלתות. האם מישהו יודע מה קורה עם זה ? והאם ביטלו את זה או שזה עוד עומד על הפרק ? אני מתכוון לזה : http://www.subaru.com/shop/overview.jsp?model=IMPREZA&trim=4DOOR&command=overview
הודעה אחרונה מאת יניב1, -
התמרורים החדשים 1 2
מאת BeN_VW- 16 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
הנה כמה מהתמרורים החדשים :]
הודעה אחרונה מאת BeN_VW, -
נקודות ונהג חדש. 1 2
מאת Shay900- 15 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום, קיבלתי לאחרונה ולצערי 6 נקודות ואנוכי נהג חדש. מה יהו ההשלכות כשהנקודות יכנסו לתוקף? ( ברגע שאני אשלם את הדו"ח הנקודות נכנסות לתוקף) תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 19 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אני עם הBMW מגיע לתוך מקום שאין לי שדה ראיה. אני מתקדם ומגיע לסככה שממנה יוצאת ההונדה. הוא נכנס לי בכנף השמאלית ופוגע עם הטמבון ועם האמצע שלו,כלומר הוא נכנס בי ולא אני בו אחרת הייתי אני נכנס בכנף שלו. מה אתם אומרים? לי כמעט ואין נזק,וגם לו כמעט ואין יש לו כיפוף קל בטמבון שאפשר ליישר על "יבש" אבל הוא טוען לנזק. באופן כללי,מי לדעתכם אשם?
הודעה אחרונה מאת cocAIn, -
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
יש לי סובארו 82 שעברה רק במשפחה ויש לה ערך רב היום התחדשתי לי בסיאט טולדו 2002 ואני לא ממש רוצה למכור את הסובארו האם יש מקומות לאחסון הרכב לתקופה מסוימת ?ומה העלות
הודעה אחרונה מאת ~shay~, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 11.6 אלף צפיות
יש לי שאלה למביני עניין בביטוח מקיף אני שמעתי שיש אפשרות לתבוע ביטוח מקיף במקרים של תיקון גדול, מנוע או גיר סעיף שאותו תובעים זה נזק עצמי !!!!! האם זה נכון או סתם פוקס של מישהו רכב שלי כרגע במוסך לאחר שנסתמה משמנת שמן והלך מנוע:cry: הצעת מחיר לתיקון עומדת על 9000 ש"ח חברה תודה מראש, מוטי
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
ביטוח חובה לרכב
מאת גוטה- 0 תגובות
- 583 צפיות
שלום אני נהג חדש ואני רוצה לנהוג על רכב- יש לי שלט נהג חדש... מלווה... אבל אם יש ביטוח חובה לרכב אני יכול לנהוג? כי שלמתי ביטוח חובה על רכב מסויים והתעודה החדשה והישנה שניהם אותו דבר..הוספתי כסף... http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959&postcount=11 השאלה בביטוח חובה צריך להוסיף נהג חדש או לא ( אני מדבר רק על החובה)? וגם צעיר? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת גוטה, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום רב ברשותי 206 CC כסופה ורציתי לדעת כמה דברים לגבי צביעה 1)כמה אחוז מערך הרכב יורד אם מבצעים צביעה ? 2)אני מעוניין לצבוע את החלק של הגג בשחור או אפילו את כל הרכב מה העלויות הצפויות והאם עושים בעיות ברישיון שהגג והאוטו לא באותו הצבע?
הודעה אחרונה מאת fish, -
-
- 1 תגובות
- 856 צפיות
אני רוצה לצבוע את הרכב שלי (אקסנט 98 GLS) מירוק לשחור, צביעה כללית של כל הרכב.. עכשיו... השאלה שלי היא אם אני צריך קודם לצבוע ואז לשנות במשרד הרישוי או קודם לשנות במשרד הרישוי ואז לצבוע? בתודה מראש, אלכס ריבקין
הודעה אחרונה מאת 206 gti, -
- 0 תגובות
- 894 צפיות
ויותר ספציפית, האם יש מצב שהיא מיוצרת בארה"ב? היכן המפעל אם כן..
הודעה אחרונה מאת rb555, -
- 1 תגובות
- 826 צפיות
ערב טוב. ברשותי גולף TSI 2008. כמעט בכל רכב חדש, במערכת הסאונד המובנית שבאה עם הרכב - קיים כפתור REAPEAT שמנגן את השיר שוב ושוב (ע"ע מאזדה 3, דייהטסו סיריון). נכון לעכשיו, עוד לא מצאתי את הכפתור הנ"ל בגולף. אין לי ספק שקיים כפתור שכזה, אודה למי שיכול להגיד לי רק כיצד להגיע לתפריט שמביא אותי אל האופציה הזאת. תודה, ליאור. נ.ב - לא ידעתי אם לפרסם את הנושא ברכב כללי או באודיו, מתנצל מראש.
הודעה אחרונה מאת bar72, -
- 1 תגובות
- 671 צפיות
אני רוצה לרכוש מגבים ל C 5 (אורגנלים) במוסכים המורשים של ציטרואן מבקשים יקר מאד משהוא שמע או יודע על מקום שמוכרים מגבים כאלה שלו בחברה?
הודעה אחרונה מאת ytzhak, -
האם בעל רשיון נהיגה לגיר אטומטי בלבד רשאי לנהוג ברכב בעל גיר רובוטי לפי החוק?
הודעה אחרונה מאת avi2014, -
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
רכב הפנאי הראשון של סקודה עושה עליה, ללא 4x4 אך עם קוסמטיקה מבדילה היא לא שונה מכאנית מהרומסר הרגילה. חוץ שיש לה מראה טיפה קרבי ליצירת מראה אופנתי יותר ויותר מתאימה למדרכות היא לא תהיה עם הנעה 4X4 אלה 2X4 מחיר התעוג יהיה 120.000 שקל , קצת יותר מהגרסה המצוידת הרגילה של הרומסטר,אבל לפי דעתי היא ניראת פיצוץ. אוראל(RS) שאני שאלתי/ביקשתי תמונות של הסקאוט מאוטומוטור היא בכלל לא הוצגה שם בגלל בעיות מנהלתיות תקעו אותו בנמל. הנא הקישור http://www.auto.co.il/Content/Articles/ArticlesView.asp?ArticleId=5011&SubjectId=81 יניב
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום אשמח לקבל הצעות לשמות של ספרים בעברית ... לגבי מכניקה של הרכב תקלות בו ... קראתי קצת בויקיפידה אבל זה ממש לא מספיק
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
סוחרי רכב מסווים 1 2
מאת לאון- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
לאחרונה אני אני רואה תופעה די מוזרה, חונות מספר מכוניות במקביל לצד כביש שיש בו תנועה די ערה כאשר כולן אחת אחרי השנייה למכירה ו"במקרה" לכולן יש מודעת למכירה על החלון האחורי ועל החלון צד שפונה לכביש, ראיתי את זה בקריות, חיפה ונהריה ורציתי לשאול האם זו שיטה חדשה (או שאולי היא ישנה ורק עכשיו שמתי לב) של סוחרי הרכב למכור מכוניות ? וכך להתחזות למוכר פרטי.
הודעה אחרונה מאת kompy,