רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,620 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכולם, תמיד עניין אותי לדעת מה אומרים מושגים בנהיגה וברכב ואיך הם מתבטאים תכל'ס בנהיגה עצמה. 1. מה זה היגוי יתר ותת היגוי ואיך זה מורגש בזמן הנסיעה ? 2. אני יודע שמומנט קשור לכוח של האוטו להאיץ אבל איך בא לידי ביטוי מומנט גבוה בנהיגה ובהאצה ובמה הוא שונה מכ"ס גבוה למשל ? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת ytzhak, -
-
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 2 אלף צפיות
אחי הקטן לומד כרגע נהיגה, יום אחד הוא בא אליי ואומר לי שהמורה שלו אמר לו שלנהוג במנוע בנזין 1.6 ידני ועוד בחיפה זה יותר קשה למשל מללמוד על מנוע דיזל... השאלה שנלוותה למשפט הנ"ל "למה?" לא יודע לענות ולכן אני שואל את המומחים כאן, האם זה נכון או לא?
הודעה אחרונה מאת Platinum, -
יעוץ בקנית רכב
מאת guyy17-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 677 צפיות
שלום אני רוצה לקנות רכב חזק וטוב (דגש על חזק) עד 60 אלף ואוטומט מה אתם ממליצים? תודה לכולם
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
נסעתי באיזשהו צומת בבאר שבע, בקיצור נסעתי, ראיתי שירוק פתאום שהגעתי למעבר חציה ועברתי אותו הבהב, באמצע הצומת הייתי בכתום ואז יצאתי מהצומת באדום... יש לציין שאם הייתי בולם בהבהוב היו נכנסים בי מאחורה כי הייתי במהירות יחסית גבוה (לא מעל המותרת, אבל בבלימת חירום הזו היו נכנסים בי.) אני נהג חדש, מה הלאה:\?
הודעה אחרונה מאת גיא .ב, -
- 8 תגובות
- 957 צפיות
שלום. להלן הכתבה הזו: http://www.motocar.co.il/news/new.aspx?0r9VQ=MIKH&Pn6Vq=E 3.5 שניות ל-100, ומה הלאה? החשמלית נעצרת ב-160 קמ"ש. איזה אבסורד... פשוט חבל. ליאור
הודעה אחרונה מאת ZX2.0, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום. ברשותי מאזדה 3 אוטומטית עם טיפטרוניק. השאלה שלי היא : האם אני יכול להשתמש בטיפטרוניק באמצע נסיעה? כאילו אם אני עכשיו בערך על 70 קמ"ש ואני מעביר מ D ל M (טיפטרוניק) וההפך - מהטיפטרוניק ל D זה אפשרי , או שאני צריך להתחיל את הנסיעה עם הטיפטרוניק? תודה.
הודעה אחרונה מאת RedLabel, -
-
- 10 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אני בן 20 חייל כבר לא נהג חדש ולא עשיתי תאונה ברוך השם אחרי 3 שנים של נהיגה... קיצר הייתי כניראה ממש לא מרוכז ונסעתי באדום בטעות ממש בטעות היום יום שבת בשעה 6 בערב.. ברוך השם כולם בסדר!!! הצומת היה פנוי... לא עצרו אותי, לא היה מישטרה אחרי שקלטתי שעברתי באדום הייתי בהלם איזה כמה דקות ועצרתי בצד.. http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959&postcount=11 קיצר סיפרתי את זה לחבר לשלי והוא אמר שיש מצלמה בצומת הזאת.. היה 6 בערב עוד אור מלא אז לא ראיתי איבהוב של מצלמה... חזרתי אחרי זה לצומת וראיתי שבאמת יש שם מצלמה. מצלמה מצלמת כל אחד שעובר באדום? או שרק מי שעובר מהירות מסויימת? כמה דוח זה מי שעובר באדום? ונק' אני לא מקבל נכון? ואחרי כמה …
הודעה אחרונה מאת raptor0102, -
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
אני יודע שיש הרבה שאומרים שבכביש החוף המצלמות הם לא מצלמות מהירות אלא כל מיני מצלמות סולריות או מצלמות של חברת חשמל, אבל ידידי היקרים אתמול נסעתי 150 מכיוון תל אביב לנתניה קצת אחרי הירידה לפולג ופתאום היה פלאש של צילום..קיצור אני כל היום בסרטים אם זה באמת מצלמת מהירות או לא מישהו יודע בוודאות מזה?
הודעה אחרונה מאת locus, -
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לא יודע, אולי חלק מכם ראו את הפרסומות הללו, אבל אני חייב להראות למי שלא : New Subaru Boxer Diesel Engine - The New Subaru Impreza STI Commercial - הראושנה פשוט חמודה, והשנייה, לדעתי קורעת מצחוק
הודעה אחרונה מאת asif84, -
- 1 תגובות
- 951 צפיות
במסגרת בירורים שאני עורך בימים אלה, לקראת חידוש הביטוח המקיף, הוצעה לי פוליסה של ניו קופל סיקסט בעלות יותר זולה מפוליסות אחרות. האם מישהו פעם שמע על כזה דבר? היה מבוטח שם ? או אפילו חס וחלילה הגיע למצב בו היה צריך לנצל את הפוליסה עקב תאונה או פגישה ויכול לחוות דיעה? תחושת הבטן שלי היא שכדאי לשלם עוד קצת ולהישאר בחברות המסורתיות (מגדל, מנורה כו'ו...) תודה, אייל.
הודעה אחרונה מאת redroze, -
- 25 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
בהנחה שהם יצאו מאותו קו באותה מהירות, האם הגיוני שהאימפרזה ניצחה ? ואם כן, איך ?
הודעה אחרונה מאת jeep cj, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 18 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
להלן סיפור המעשה: בקיצור יש לי ילד בן 6+ שהושבתי על "מושב מגביה" (בוסטר) מקדימה מאחר והחגורה האלכסונית (במקום ליפול לו על החזה מגיעה יותר לאיזור הצוואר) הסטתי אותה למאחורי גב הילד (כך שהילד חגור למעשה דרך חגורת הרכב אך רק למותניו!!!) עצר אותי שוטר ונתן לי דוח + איזה 3 נקודות... כששאלתי אותו על מה ענה לי שאסור להושיב ילד קטן מקדימה כך...?!? כשעיינתי בתקנה 83 א/ב לתקנות התעבורה נושא זה לא מוגדר! מהו לפיכך החוק המיושם הנהוג! בנוגע להושבת ילד מקדימה בכלל - מותר או אסור??? או האם השוטר היה אהבל נוקשה מצוי... ויש עוד רבים שכמותו שיעצרו אותי... ואם כן מותר אבל אך רק בחגירה תקנית רגילה הרי ששום מושב מגביה/בוסטר אינו נותן פתרון לילד מתחת לגיל 9 שהחגו…
הודעה אחרונה מאת asafk, -
-
- 0 תגובות
- 541 צפיות
לדעתי פוליסה ביטוח מקיף חייבת להיות ל-"כל סיכון" זה לא צריך לייקר את הפוליסה באופן משמעותי כי סטטיסטי המקרים שאני מתייחס אליהם, הם ספורות. כאשר אני מבטח רכב ברצוני להיות מבוטח מעבר לכל דאגות. יש כמה סעיפים שלא תמיד מופיעים בביטוח מקיף: נזקי טבע (זה כולל סערות, ברד, רעידות אדמה), פרעות ומהומות, זדון. גם אם נופל פסנתר מי קומה חמישית על רכב חונה, זה לא תאונת דרכים ואינני יודע אם הביטוח מכסה. יש פוליסות שאפר להוסיף "חלק" מי הסעיפים בתוספת תשלום לא מבוטל. אבל זה לא פותר את הבעיה של הדאגות הנשארות. לפני כמה שנים היה ברד כבד בבאר שבע והמדינה לקחה על עצמה ושילמה לחברות ביטוח. גם לפני כמה שנים היו שיטפונות בתל אביב ואינני יודע מה קרה עם זה. הש…
הודעה אחרונה מאת adddiaz, -
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
ראיתי היום בטלויזיה פרסומת חדשה לדלק יורו 5 של בנז"ן. באתר שלהם יש כל מיני טבלאות ומספרים וכ"ו, השאלה היא האם באמת הדלק הזה שונה מהדלק הרגיל שמוכרים לנו? מישהו יודע מה העלות לליטר של הדלק הזה? ואיפה ניתן לקנות כזה?
הודעה אחרונה מאת ToMeR, -
ייבוא אישי ל Hot Hatch 1 2 3 4 6
מאת Flyingphone-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 79 תגובות
- 9.5 אלף צפיות
אני מעוניין להביא בייבוא אישי Hot Hatch לישראל. חשבתי על: פורד פוקוס St רנו מגאן F1 רנו קליאו 197 VW גולף R32 האם אפשרי להביא לארץ את אחד הרכבים שכתבתי? במידה וכן מה צפויה להיות העלות הסופית של הרכב על הכביש בישראל?
הודעה אחרונה מאת yarongti, -
-
שאלה לי, מצאתי מספר מקומות שמציאים התקנת סאן רופ... השאלה שלי, האם הפגיעה בשילדת הרכב ( חיתוך הגג ), תפגע ברכב ? או אולי תפגע במחיר שלו, כשארצה למכור... תודה.
הודעה אחרונה מאת mdogg, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
רובינו כאן אוהבים מאד את המכונית שלנו, אוהבים לנקות אותה לבד, לשפוך את המים ולהבריש, להשקיע, אבל מצד שני גם אוהבים את הכנרת המסכנה שלנו ואת הארץ. אפשרי בהחלט לרחוץ מכונית שלמה, ואפילו יחסית גדולה (ג'טה (עוד אפילו שחורה) אם אתם ממש מתענינים) עם דלי מים אחד ולהשאר עם ספייר !, כולל גלגלים שמשות ופנים האוטו, אין צורך בצינור אין צורך בעשרות דליים עם ריכוזים שונים של סבון. דלי מים אחד, ג'ילדה וקצת וקס והאוטו מבריק, הת'רד הזה הוא סתם חומר למחשבה, שכן לי לפחות כל פעם שאני עובר ברחוב ורואה איזה בחור שפשוט עומד עם הצינור ומשפריץ שעות על הרכב כואב לי הלב. נסו ותוכחו שכך הדבר, קיץ נעים ורטוב שלא תגמר לנו הכנרת.
הודעה אחרונה מאת qil, -
-
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אולי אתם זוכרים ביקשתי עצה בקשר לקניית רכב במחיר 10k עד 14 .. לפני כמה שבועות קניתי מיצובישי סופר לנסר 94' פרטים: שנה:1994 נפח :1.600 גיר : ידני דגם: סופר לנסר Glxi אולי משהו יודע את היכולות של הרכב ? לא לרכב שלי ספציפית לרכב עצמו איך שהוא בא מהחברה אם מישהו יכול לעזור תודה
הודעה אחרונה מאת עומר, -
- 1 תגובות
- 746 צפיות
למה על חלק מדגמי b3 רשום גם אימפרזה ועל חלק לא? מה הb3 הוא תת דגם?
הודעה אחרונה מאת RedLabel, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
נסעתי לי בשישי לילה ממחלף ירקונים לגלילות,נסיעה רגועה על בערך 100 כשפתאום עקפו אותי שתי מכוניות שכנראה היו עסוקות אחת בשניה במהירות שאין מילים לתאר... אחת מהן הייתה X5 של BMW, וזה לא מה שהפתיע אותי, אבל מה שהיה לפניו, ושאחריו הוא רדף בעצם, היה משהו בצבע אפור כהה מטלי עם מספר שמסתיים ב89 נדמה לי, ודומה לגולף פחות או יותר, אבל יותר נמוך ועם בודי של זויות ולא עגול. נסעו כלכך מהר שלא הספקתי להבחין אפילו באיזה רכב מדובר אפילו שניסיתי לרדוף קצת.. מישהו יודע מה זה יכול להיות?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הרכב החדש יושק במהלך השנה הבאה (כנראה ישווק כמודל 2010) ויתבסס על פלטפורמת גרסת הסטיישן של סדרה 3 הנוכחית (E9X). מעיון מעמיק בתמונות הריגול המצ''ב ניתן להבחין ללא קושי בתצורה ועיצוב השונים מהותית מה-X3 המוכר, וכפי שהשם מבטיח (אך לא קיים עד כה...) קל יותר להבחין בקרבה המשפחתית לסדרה 3. מתחרה הרבה יותר ברור וממוקד ב''סטיישן לשטח'' המוכרים כמו האודי אולרוד, ב.מ.וו XC70 או סובארו אאוטבק. יחד עם זאת, המתחרים הישירים יהיו עדיין ה-SUV ה''קומפקטיים'' מגרמניה, בראשם מרצדס GLK, פולקסווגן טיגואן ואודי Q5 הוא אגב מאוד דומה לסדרה 3 סטיישן אבל מוגבה אבל הוא נותן לו תחושה ספורטיבית ומאוד קרבית במובן המליה לפי דעתי הדגם הנ"ל של הX3 יותר יפה אבל זה כבר עניין של טעם ה-X3 הבא מתוכנן להי…
הודעה אחרונה מאת Casper, -
-
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
מי שעוקב יודע, שעל אף שאנוכי בלב העיר (ת"א - מגורים ועבודה), הרי שליבי בעיר הספר (אני מרצה באונ' חיפה). היום התחיל הסמסטר ולקראת הצהריים שמתי פעמיי לעיר המפרץ. התלבטתי מהיכן לנסוע לאוניברסיטה - כביש החוף עד הסוף או ימינה בעתלית. לא ממש החלטתי עד המחלף של עתלית, ואז הרכב בחר מעצמו לפנות ימינה. שויין, זה האופי שלו. העברתי את ה- DSG למוד ידני, ולדרך. העברות ההילוכים מדהימות, גם כאשר מורידים שני הילוכים בבת אחת (שתי לחיצות רצופות כלפי מטה בטיפטרוניק). מעולם לא נסעתי בכביש הזה ברכב עם כ"כ הרבה כוח ומומנט זמינים, כך שמאוד נהניתי, עד שכמובן נתקעתי אחרי סוויפט ישנה (באותה מידה זה כמובן היה יכול להיות משאית). לא בדקתי מגבלות ולא הגזמתי במהירות הנסיעה, אבל אין ספק שלר…
הודעה אחרונה מאת רועי צוקרמן, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
ערב טוב לחברי הפורום! למי שגר בחיפה ומכיר אותה טוב, שמתי לב לתופעה ממש מוזרה ולא רק ברכב שלי (קולט 94'). יוצא לי לנסוע בכביש גשר פז (בכביש הישר בעל ה3 נתיבים שעובר מתחת לגשר פז וממשיך לכיוון המפרץ\נשר שתמיד בחורף יש שם הצפות ו2 נתיבים מלאים במים) בערך 3-4 פעמים בשבוע עם הרכב שלי, ושמתי לב כל פעם שאני עובר את ה70-80 קמ"ש כל הרכב כולל ההגה וגם האנשים שיושבים בפנים מרגישים רעידות חזקות (כאילו הם יושבים על טרקטור), ברגע שנגמר הקטע כביש הזה ומגיע הפיצול לנשר\מפרץ - הרעידות האלו מפסיקות כאילו לא היו. יצא לי לנסוע עם הרכב שלי במהירויות של 120 קמ"ש ויותר מזה בכבישים אחרים (יקנעם-חיפה\כביש 58\חיפה-ת"א לדוגמא). ולא היו רעידות ולא שום דבר - נסיעה חלקה לחלוטין. בנוסף יצא לי ג…
הודעה אחרונה מאת ZX2.0, -
-
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
היום התחדשתי בסקודה פאביה משנת 2005 הביטוח דורש: "תיגבור אמובילייזר מקורי או מקומי ע"י יחידת ניתוק עלוקה אלחוטית נשלטת ע"י לוח מקשים, או לוח מקשים מפוצל עלוקה קווית, (אם לא קיים אמובילייזר)". מיגונים קיימים: הרכב עם המיגון המקורי שהגיע מהיבואן- יש אמובילייזר מקורי על המפתח. יש קודנית שבטח הותקנה בארץ אצל היבואן (לוגו של סקודה) אשר המקשים ממוקמים ליד הבלם-יד. ויש אזעקה. יש לי מסמך של צ'מפיון המפרט את הנ"ל: PS1 משבת VSI+שלטי נוחות והשאלה: מנסיונכם, האם המיגונים הללו עונים על הדרישות המפורטות מעלה? אם לא, מה חסר? כיצד ניתן להתקין בצורה הטובה ביותר, במחינת מינימום הוספה והחלפה של הקיים. מה העלות והיכן מומלץ? אני אומנם אגש לאחד המתק…
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 1 תגובות
- 811 צפיות
אז ככה, ליפני שבועיים בערך עברתי תאונה עם הרכב של העבודה. אני יסביר בקצרה מה הלך : עברתי כיכר, ונכנסתי לרכוב דו סיטרי שמשני צדדיו יש מקומות למכוניות להחנות במקביל לכביש, מצד ימין (הצד הקרוב לנתיב שלי) יש בית ספר ותחנת אוטובוס, ככה שיוצא שבצד ימין אין חניות, אלה מקומות להורדת תלמידים, ותחנת אוטובוס, איפה שמורידים תלמידים עמד ג'יפ ראב 4, שהייתי ממש צמוד אליו, הבחורה בג'יפ החליטה שהיא לא מסתכלת במראות, לא מאותת, בלי שום סימן, חותכת לנתיב שלי (ככה זה היה נראה בהתחלה), אני בלי לחשוב פעמים לחצתי על ברקס ומשכתי תהגה שמאלה (לא היו מכוניות בצד הנגדי), אך הבחורה לא רק שקפצה לנתיב שלי, אלה החליטה שהיא עושה פרסה באמצע הכביש. (יש קו מקוקו בכביש, אך רק לידע, כ50 מטר קדימה -במרחק ריאה…
הודעה אחרונה מאת Niro Levy, -
שלום לכל חברי הפורום , רציתי לשתף אתכם למקרה שקרה לאבי היום באחד ממכוני הטסטים בצפון הארץ . לפני הטסט הרכב נכנס למוסך על מנת לבצע בדיקה כללית של הרכב ולוודא שהכל תקין , הרכב עבר את הבדיקות כולל בדיקת זיהום אויר ונמצא תקין . כאשר אבי הגיע לטסט הרכב עבר את כל הבדיקות אך בבדיקת זיהום אויר נכשל , ניגש לאבי מבצע הבדיקה ואמר כי בקרבת המכון יש מוסך לתיקון מערכות הרקה וכדאי שיגש לשם . כאשר אבי ניגש למוסך בחוץ כבר עמד וחיכה לו בעל המוסך אשר פנה אליו ב "הא אתה זה בעל הטויוטה " . בתוך המוסך עמדו עוד 3 רכבים שכולם נכשלו על בדיקת זיהום אויר . הוא הציע לבצע אינפוזיה לרכב ועל כך דרש 350 ש"ח כאשר טסט חזור כלול בתשלום , אבי הסכים . כאשר אבי חזר למכון הטסטים , הבו…
הודעה אחרונה מאת יבגני, -
- 3 תגובות
- 988 צפיות
קרוב שלי עושה עלייה לארץ מגרמניה (הוא גם נכה) אם הוא מביא רכב לארץ אני יכול לנהוג בו אם זה כתוב על השם שלו ?
הודעה אחרונה מאת adddiaz, -
- 2 תגובות
- 802 צפיות
כמו שכולם יודעים לפיז'ו יש דגמים (XN,SR וכו',) עכשיו רציתי לדעת איך אני יודע מה טוב ומה פחות, ואם אפשר לדרג מהטוב לפחות טוב.. אני אישית לא מצליח להבדיל ולהבין מה ההבדל תודה לעונים!
הודעה אחרונה מאת DATURA, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אני צריך לחדש את הביטוח ברכב שלי -חובה+צד ג' ומסקר שוק שערכתי מצאתי שהביטוח שלי עכשיו (של חברת הראל דרך סוכן) יקר במאות שקלים מול חברות איי איי גי,שירביט,איי די איי -האם יש סיבה לפער -כגון רמת שירות והתחמקות מתשלום בעת הצורך וכו? האם הזול יעלה ביוקר או שזה פשוט ענין של תימחור ותחרות ואין ממה לחשוש? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת dani12, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
המכונית הכאילו שטח של סיאט בארץ היא תוצע עם מפרט נדיב והמחיר המשוער שלה ינוע סביב ה220.000 שקל אבל מה שכרגע מרתיע את סיאט בארץ זה העדר של תיבה אוטומטית היא אמורה להגיע עם תיבה ידנית עם 6 הילוכים והם כרגע בודקים האם יהיה ביקוש לרכב בארץ. הנא הקישור http://www.auto.co.il/Content/Articles/ArticlesView.asp?Arti cleId=5009&SubjectId=81. יניב
הודעה אחרונה מאת BMW_525_89, -