Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6609 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחי הקטן לומד כרגע נהיגה, יום אחד הוא בא אליי ואומר לי שהמורה שלו אמר לו שלנהוג במנוע בנזין 1.6 ידני ועוד בחיפה

זה יותר קשה למשל מללמוד על מנוע דיזל...

השאלה שנלוותה למשפט הנ"ל "למה?"

לא יודע לענות ולכן אני שואל את המומחים כאן, האם זה נכון או לא?

פורסם

תעשה חיפוש. יש שרשור בנושא סיטרואן סקסו דיזל שבעל הרכב מתפלא שאפשר לעזוב קלאץ' על הילוך שלישי והאוטו ייסע ובנזין לא.

שם יש הסבר טכני.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

המורה נהיגה צודק בגלל שמנועי הדיזל יותר גמישים ברצועת הכוח שלהם ולכן יותר קל לתפעל מנוע דיזל

במקומות כאלה כמו חיפה נצרת ירושלים וכ''ד.

בהחלט עדיף ללמוד על דיזל

לפי דעתי

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

מנוע הדיזל יותר סלחן ממנוע הבנזין, לרוב בגלל המומנט היותר גבוה.

לאו דווקא בגלל מומנט יותר גבוה. חברים כבר יש שרשור עם הסבר טכני בנושא, תעשו חיפוש.

ישנם רכבי דיזל ללא טורבו, עם מומנט מאוד קטן של כ-12קג"מ ואפילו פחות. יחד עם זאת, גם ברכב כזה אפשר להתחיל לנסוע בהילוך שני ואפילו שלישי ללא גז. בבנזין לאומת זאת, אפילו עם מנוע 2 ליטר על הילוך שני מנוע כבר בכלל לא יהיה מרוצה ויהיה צורך לעבוד עם קלאץ' מאוד בעדינות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

בגיר רגיל זה נכון ללא ספק

המומנט של מנוע הדיזל גבוה יותר ומשום כך הרכב פחות רגיש לזריקות קלאץ בזינוקים ומכאן שפחות נוטה להכבות

פורסם

גם המומנט בסל"ד נמוך הרבה יותר גבוה ממנוע בנזין

וכמובן רצועת כוח מאוד רחבה

אני אישית לומד על איפרזה 2 ליטר בנזין בחיפה ומסתדר סבבה דווקא

פורסם

יוסי, הבנתי שאתה רוצה רכב יותר מעניין, אבל מייקרה ורודה?

ועכשיו ברצינות, כולם פה אומרים כמה קשה ללמוד נהיגה על בנזין, ומתאבלים שלמדו על 1600. אני למדתי על גטס ידנית 1300 והסתדרתי מצוין, ואפילו יצא לי להתחיל נסיעה בשני מספר פעמים בלי שהמנוע יכעס או בכלל יגיב בצורה שונה מהתחלה בראשון (זה שצריך להיות יותר עדין, ברור, אבל אם תלמיד נהיגה כמו שהייתי אז הצליח לעשות את זה, אני מניח שלנהג קצת יותר מנוסה זאת לא תהיה בעיה).

אגב, אם הסתדרתי בקרית אתא (גם כן עליות וירידות, כמו בחיפה) עם הגטס, אפשר להסתדר עם 1600.

"ai motoare capul doare"

פורסם

בשביל להנות מהנסיעה ברור שעדיף בנזין ועל זה אין עוררין.

מצד שני, הרבה יותר קל לנהוג על דיזל כי פחות "אכפת לו" מה אתה עושה והוא יותר גמיש.

לי היה מזל שלמדתי לנהוג בבית ספר לנהיגה ענק, ככה שלפני שקיבלתי רישיון נהגתי על פולקסווגן GOL (יותר קטן מגולף), יונדאי אקסנט, פורד ריינג'ר וCHEVROLET CORSA EVOLUTION (אין בארץ, רק בדרום אמריקה, וזאת גרסה מעפנה של הקורסה, ששם נמכרת כשברולט).

אני חייב להגיד לכם שלמרות שהריינג'ר היה בנזין, עודף הכוח שלו עזר לי המון, ככה שעם דיזל זה עוד יותר קל.

אגב, נהגתי פעם על סאקסו 1.5D וזה היה מזעזע. אין מצב שבו האוטו נכבה בזינוק בעליה, אבל החוויה הייתה כמעט טראומטית.

מהיום אני לא ממש צריך לדאוג כבר להילוכים:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=208122

פורסם

ועכשיו ברצינות, כולם פה אומרים כמה קשה ללמוד נהיגה על בנזין, ומתאבלים שלמדו על 1600. אני למדתי על גטס ידנית 1300 והסתדרתי מצוין. אגב, אם הסתדרתי בקרית אתא (גם כן עליות וירידות, כמו בחיפה) עם הגטס, אפשר להסתדר עם 1600.

כן אבל את למדת על גטס ואבי למד על לגאסי- ישנם פערים לא קטנים במשקל הרכב.

פורסם
גם המומנט בסל"ד נמוך הרבה יותר גבוה ממנוע בנזין

וכמובן רצועת כוח מאוד רחבה

אני אישית לומד על איפרזה 2 ליטר בנזין בחיפה ומסתדר סבבה דווקא

שים לב, שברכבים חדשים יותר, כשאתה משלב ראשון ללא גז, המנוע לא נכבה, גם במנועי בנזין.

הבנתי שמחשב ניהול המנוע הרבה יותר מתקדם, ככה שלשלב לראשון בלי גז כבר לא מכבה את המנוע.

GS300.

פורסם

שמתי לב למשהו דומה במגאן ידנית, ממש כשהתחלתי לנהוג עליה לא לחצתי קלאץ' בזמן לפני עצירה (לא לחצתי על הבלמים, נתתי לרכב להתגלגל), ובמקום שהרכב יכבה, הרגשתי שמישהו נותן גז במקומי (כנראה שמחשב ניהול המנוע הכניס יותר דלק כדי למנוע מהרכב לעצור). חשבתי שדמיינתי, עכשיו אני מבין שזה דבר שקיים בהרבה כלי רכב חדשים.

כן אבל את למדת על גטס ואבי למד על לגאסי- ישנם פערים לא קטנים במשקל הרכב.

יש גם פערים בכוח, מה גם שמכוניות משפחתיות של לפני עשור שוקלות בערך כמו סופר מיני של היום (אני יודע שהלגאסי היא משפחתית גדולה, אבל לדעתי הפרשי המשקל לא גדולים כמו שאתה חושב). בכל מקרה, אני לא חושב שאביך היה מסכן כמו שאתה כותב.

אגב, אם כבר מדברים, סבא שלי למד בזמנו (שנות ה-60) לנהוג על פלימות' V8 כלשהי (הוא לא זוכר בדיוק איזה, ולמען הסר ספק, היא היתה ידנית). בזינוקים בעליה, יש לי תחושה שזה עדיף מכל רכב דיזל של ימינו.

"ai motoare capul doare"

• תוכן חדש...