Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6623 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חגורת מותן היא אחת ההמצאות המסוכנות יותר שתעשיית הרכב המציאה.

בעת בלימה פתאומית הגוף מתקפל כמו אולר אולם במקום שמרכז ציר התנועה הסיבובית יהיה במותן הוא עובר קדמית יותר באזור החגורה. עובדה זו גורמת לכך שהגב סובל מפגיעה שנקראת FLEXION-DISTRACTION ששוברת את חוליות הגב מול החגורה או שקו השבר עובר בין החוליות ללא פגיעה גרמית אך תוך כדי נזק בלתי הפיך לחוט השדרה, קרי שיתוק.

תמיד תמיד שימו חגורה עם 3 נקודות עגינה.

נסיעה בטוחה

פורסם

קוברה - אין כיום שום תקנה שמגבילה לגיל 14 ישיבה במושב הקדמי.

ישיבה במושב הקדמי אסורה רק לילד הרתום ב"מושב בטיחות" כפי שמוגדר בתקנות. ההגדרה הנ"ל מתייחסת למושב בעל רצועות פנימיות ולא ל"בוסטר".

כך שמותר בהחלט להושיב ילד על בוסטר במושב הקדמי ומותר גם שכרית האוויר מולו תהיה פעילה.

לגבי גובה החגורה - יש כל מיני סוגים של בוסטרים ואני חושב שאפשר למצוא כזה שמתאים.

בנוסף ברוב הרכבים שאני מכיר יש אפשרות לכיוון גובה החגורה הקדמית (המקום ממנו היא יוצאת בקורה B) אם כי לפעמים גם הכי נמוך לא מספיק נמוך.

ואם אי אפשר - אז מושיבים את הילד מאחורה בחגורת 3 נקודות בלבד - כמו שציינו פה חגורת 2 נקודות מספקת הגנה מאוד חלקית - היא בעיקר מונעת מהנוסע לעוף החוצה מהרכב ו/או לפגוע בנוסעים אחרים.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אין שום בעיה לרכוש בוסטר עם גב מלא בשילב, יש יותר מדגם אחד.

לכל המושבים שאני מכיר יש תופסנים בצידי המושב, ליד הראש, שמיועדים להשחלת החגורה כך שהיא תעבור לילד על הכתף במקום המתאים (כמו למבוגר). במושבים של הבן שלי (בן 7) אפשר להרים ולהוריד את כל משענת הראש כך שתופסני החגורה עולים ויורדים יחד עם המשענת, להתאמה לגובה הילד, ואין צורך לשנות את גובה החגורה ברכב עצמו.

לא מעט הורים נוטים לוותר לילדים באחת משני האופנים:

1. מעבירים את הילד מוקדם מידי למושב ללא משענת גב ואז החגורה לא ממוקמת היטב (חגורת 3 עוגנים).

2. מעבירים את החגורה הצולבת מאחורי הגב כי ככה יותר נוח לילד.

המלצות ארגון "בטרם" להסעת ילד בבוסטר.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

ישיבה במושב הקדמי אסורה רק לילד הרתום ב"מושב בטיחות" כפי שמוגדר בתקנות. ההגדרה הנ"ל מתייחסת למושב בעל רצועות פנימיות ולא ל"בוסטר".

לפי התקנה מותר להסיע ילד במושב הקדמי גם אם הוא במושב בטיחות (המתאים לגבהו ומשקלו וכו') וכרית האוויר (במידה ויש) מנותקת. זה כתוב באופן די ברור בתקנה.

אסף.

• תוכן חדש...