Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6622 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

להלן סיפור המעשה:

בקיצור יש לי ילד בן 6+ שהושבתי על "מושב מגביה" (בוסטר) מקדימה

מאחר והחגורה האלכסונית (במקום ליפול לו על החזה מגיעה יותר לאיזור הצוואר)

הסטתי אותה למאחורי גב הילד (כך שהילד חגור למעשה דרך חגורת הרכב אך רק למותניו!!!)

עצר אותי שוטר ונתן לי דוח + איזה 3 נקודות...

כששאלתי אותו על מה ענה לי שאסור להושיב ילד קטן מקדימה כך...?!?

כשעיינתי בתקנה 83 א/ב לתקנות התעבורה נושא זה לא מוגדר!

מהו לפיכך החוק המיושם הנהוג! בנוגע להושבת ילד מקדימה בכלל - מותר או אסור???

או האם השוטר היה אהבל נוקשה מצוי... ויש עוד רבים שכמותו שיעצרו אותי...

ואם כן מותר אבל אך רק בחגירה תקנית רגילה הרי ששום מושב מגביה/בוסטר

אינו נותן פתרון לילד מתחת לגיל 9 שהחגורה לא תעלה לו על הצוואר - וזה מגוחך

(וזאת בין הוא יושב מקדימה ובין אם הוא יושב מאחור!!!)

הרי מי באמת קונה כיסא בטיחות מלא לילד בן 7 (אני לא חושב שמייצרים כאילו בכלל - לראייה תכנסו לשילב)

כשציינתי זאת לשוטר הוא התרגז ואמר שהוא לא קובע את החוק ושאם יש לי בעייה

אני יכול לחגור את הילד מאחור במושב האמצעי שם מותר שהחגורה תהיה רק למותניו... ???

נשמע לי הזוי עוד יותר הרי זה סותר את זה שהסטתי את החגורה במושב הקדמי שהרי זה לא תקין...

(ובאמת איך זה שבמושב האמצעי חגורה למותניים בלבד הפלא ופלא זה כן בטיחותי...?!)

:roll::cry::shock::?::-o:?:

תקנה_83_א.pdf

זה שאמר "מכונית זה לא בשמים" סתם חסר מעוף

פורסם

מהתקנה שצירפת חסרות הגדרות למונחים משפטיים הכרחיים בנוגע לתקנה עצמה בכלל, ולדו"ח שקיבלת בפרט, כגון:

- ההגדרה המדוייקת בתקנות למילה "רתום". מהי הצורה בה התכוון המחוקק שיש לחגור מישהו (ילד\מבוגר) שיחשב "רתום"?

- בתקנה זו (סעיף קטן 2) רשום בבירור"...אלא אם כן הוא רתום במושב בטיחות או במושב מגביה המתאים לגובהו ומשקלו של הילד." - וע"פ הודאתך כאן, הרי שלא עמדת בהגדרה זו. ציטוט: "...מאחר והחגורה האלכסונית (במקום ליפול לו על החזה מגיעה יותר לאיזור הצוואר)".

טכנית, הושבת הילד כפי שתיארת מחבלת למעשה בפעילות התקינה של החגורה, ובעת תאונה (חו"ח) היא עשויה שלא לבצע את תפקידה, שהוא הצמדת גוף הילד למושב. החגורה למעשה לא תימתח, או שתימתח בלחץ לא נכון (בחגורות המתקדמות) ו/או שלא בזמן הנכון לביצוע ההצמדה מעצם חגירתה שלא ע"פ תיכנונה.

מעבר לכך, ובשל כך, אם יש כרית אוויר מול המושב הקידמי בו הושבת את ילדך, אי הצמדת גוף הילד בתזמון המתאים לכרית (כפי שתוכנן ע"י היצרן, ועבר כך מבחני ריסוק), יגרום לגוף הילד לקבל מכה מכרית האוויר בעת ניפוחה (שמתבצע בכעשירית שניה +/-). מכה שכזו דומה למפגש עם גוש בטון. כרית אוויר מתוכננת כך שרק לאחר ניפוחה המלא היא תספוג את האנרגיה מהטחת הגוף קדימה, ותמנע בכך מפגש בין הגוף לחלקי הרכב השונים.

אם השוטר רשם לך את הדו"ח, ובדו"ח רשם בפירוט מה ביצעת לא נכון וזה עונה להגדרה שפירטתי למעלה - עצתי לך היא שלם !

בכל מקרה, השוטר ה"אהבל הנוקשה המצוי" כדבריך אולי הציל את ילדך למרות הכל מפציעה רצינית או גרוע מכך. שהרי אם לא היה עוצר אותך, והגורל חלילה היה מזמן לך להיות מעורב בתאונה (גם אם אתה לא היית האשם בה, או הגורם לה), התוצאה יכלה להיות אחרת לחלוטין.

עדיין רבים הוויכוחים לגבי אופן הושבת ילדים ופעוטות כך שיימנע מהם נזק באופן הטוב ביותר. חגירת חגורת מותן הוכחה אך לאחרונה כמסוכנת יותר מחגירת חגורת 3-עיגונים. היא עדיפה על כלום אך אינה חפה מפשע ואף גורמת בעצמה לנזקים, למרות המיקום העדיף שלה ברוב הרכבים - במרכז המושב האחורי !

לכן יותר ויותר רכבים כיום מגיעים עם חגורות 3 עיגונים לפחות בכל המושבים - גם זה האמצעי מאחור, דבר שהופך אותו למושב המועדף לחגירת פעוט או ילד בודד בנסיעה.

ע"פ מכון מחקר בריטי, שביצע מחקר משותף כלל אירופאי, ככלל - המושב האחורי הוא הכי פחות מועד לפורענות ברוב סוגי התאונות, והנמצאים בו חשופים להכי פחות פגיעות ולחומרת פגיעות פחותה בעת מעורבות בתאונה חלילה.

לתשומת ליבכם.

סעו בזהירות ובעירנות - ודרך צלחה.

TIFF.

מונדיאו טיטניום שחור-פנתר, 2.3ל' בנזין, 6היל' טיפט', חלונות כהים, עור, סאן-רוף חש', ב. שיוט, ב. אקלים מפוצלת, צ'יינג'ר MP3 Sony ל-6 דיסקים, AUX מובנה, שליטה מלאה מההגה, גודייר 235/45 עם מגנזיום R17 וחיישני חניה היקפיים.

פורסם

שכפטל יש לך באוטו?

כי שיטת החגירה שלך מבטיחה שלאחר תאונה, חס וחלילה, תצטרך לגרד את הילד מהשמשה הקדמית (או מכרית האוויר).

אם הילדה שלי, בת 5.5, יושבת על בוסטר והחגורה לא נחה על הצוואר, אז אני בטוח שגם לילד שלך יש פתרון שידאג שהחגורה לא תנוח עליו באופן לא בטיחותי. אם אתה אוהב את הילד שלך חי ובריא, תושיב מאחור, חגור כהלכה ותפסיק לשחק באיזו תקנה מתאימה לאיזו עבירה על חשבון השרידות של הילד שלך.

לשאלתך, חגורת מותן מאחור בטוחה יותר מחגורת מותן לפנים ושתיהן לא מספיק טובות. תחגור את הילד בצד ימין של הרכב ומאחור.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אם אתה אוהב את הילד שלך חי ובריא, תושיב מאחור, חגור כהלכה ותפסיק לשחק באיזו תקנה מתאימה לאיזו עבירה על חשבון השרידות של הילד שלך.

:mm_yeah:

פורסם

אגב, אני לא יודע אם זה חכם , ואשמח לשמוע תשובה.

את בני אני חוגר על בוסטר במושב האחורי שמאלי, ואת רצועת החגורה מעביר מתחת ידו כדי שלא תציק לו בצוואר.

אשמח לחוו"ד.

צביקי

פורסם

חגורת בטיחות שלא נחגרה כראוי תגרום יותר נזק מתועלת. אם צריך הסברים גרפיים יותר- היא תקטע לילד את היד ואולי תערוף לו את הראש. יש על זה המון מחקרים. מי שרוצה מוזמן לחפש בגוגל- יש גם סרטים שרואים איך לבובות של ילדים נקטעים איברים בהתנגשות.

בקיצור- "המתאים לגבהו ומשקלו של הילד" זה ברצינות. זה אומר שהחגורה צריכה לעבור כמו שצריך ולא מתחת ליד ולא על הצוואר.

יש בוסטרים בכל כך הרבה צורות ודגמים, ש"אין בוסטר מתאים לילד בן 7" זה תירוץ- אבל זה הילד שלך, והחיים שלו.

41115.jpg

(זה דוגמה לדבר הראשון שמצאתי בחיפוש "בוסטר לילד" בגוגל)

אסף.

פורסם

רק לידע כללי - ההמלצות בעולם אינן מתייחסות לגיל הילד, אלא לגובהו וגודלו.

מקובל מאוד בחו"ל שגם ילדים בני 12 יסעו עם בוסטר במידה ונדרש.

ויש מספיק בוסטרים, אולי לא ב"שילב" אבל יש בוודאות, אני מכיר בוסטרים של "פרארי" מאגניבים שכל ילד ישמח לשבת בהם.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

בעניין הזה, התקנות - גם אם מאפשרות להסיע ילד באופן כזה או אחר - אינן מעניינות אותי.

חגורת הבטיחות חייבת להרכס באופן הבא:

חלקה התחתון חייב לאחוז בעצמות הירכיים של הילד, במידה והחגורה "מטפסת" למעלה - החגורה תבלום את הילד באיזור הבטן. מה שאומר מעיכות וקרעים באיברים פנימיים (צביקי - לשאלתך).

חלקה העליון חייב לשבת על עצמות הכתפיים, שאלמלא כן הילד יבלם בידי החגורה באיזור הצוואר. משמע חנק עד כדי סכנת מוות.

הילד תמיד חגור בהתקן מתאים ובמושב האחורי - התקנות אמנם מאפשרות להעביר אותו למושב הקדמי אבל (כפי שכבר אמרו קודמי) המקום הבטוח ביותר ברכב הוא המושב האחורי.

פורסם

אני לא יודע מה קורה ברכב שלך - אבל רכב שלי החגורה האמצעית האחורית (3 נק' כמובן) יוצאת מחלק העליון של המושב ולא מלמעלה, אם גם אצלך זה כך - אז שם יהיה לילד נח יותר ופחות סיכויים שהחגורה תחתוך לו את הצוואר.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אמממ..

כן כמובן שאתה צודק - כנראה שלא הסברתי את עצמי טוב.

התכוונתי שרוב הסיכויים ששם הוא ימצא את המקום המתאים לילד, זאת אומרת שאם כבר מחפשים מקום - אז לחפש קודם כל במושב בעל חגורה מסוג כזה (3 נקודות שיוצאת מהמושב עצמו ולא מלמעלה על הקורה).

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אני מכיר בוסטרים של "פרארי" מאגניבים שכל ילד ישמח לשבת בהם.

איפה אפשר לרכוש בארץ ?

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

עד כמה שזכור לי אסור להושיב ילד במושב הקדמי מתחת לגיל 14 או מתחת לגובה מסויים.

אם הבוסטר שהילד יושב עליו לא מגביע אות מספיק זה אומר שהבוסטר בעצם לא מבצע את המוטל עליו.

בלי שום קשר לדו"ח אתה רוצה שבמידה ותהיה תאונה יקרה משהו לילד שלך??????

אלה מסוג הדברים שלדעתי צריך להפעיל את הראש בלי שום קשר אם התקנה נכונה,מלאה או חסרה.

פורסם
ויש מספיק בוסטרים, אולי לא ב"שילב" אבל יש בוודאות, אני מכיר בוסטרים של "פרארי" מאגניבים שכל ילד ישמח לשבת בהם.

כן ישמח, לא ישמח, יש דברים שלגביהם "התוכנית לבקשתך" לא מופעלת.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בבוסטר שלי (איני יודע מה מצבם של האחרים, אך כזכור לי - הם זהים בזאת) ישנם שני ידיות קצרצרות מפלסטיק מציד המושב, שהינן בעצם קרסים. ביכולתך להעביר את רצועת החגורה שיוצאת מההתקן בו החגורה מתהדקת (וממשיכה כלפי הקורה מלמעלה) בתוך הקרס או מחוצה לה. במידה והרצועה בתוך בקרס אני חוגר בבוסטר את ילדי בני הכמעט 2 וכמעט 3 (אמנם גבוהים בלעה"ר) בצורה תקינה ביותר. כמובן שגם כיוון גובה החגורה משפיע.

• תוכן חדש...