רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,620 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
רכשתי ולנטיין, טכנתי אותו לארץ לפני המדריכים ברשת. יש לי סימן של האות U עם קו מעל האות, החץ אמור להיות למעלה או למטה? למה כאשר אני עובר באיזור של תחנות דלק הגלאי "מקבל סיבוב" ומתחיל לתת התרעות?
הודעה אחרונה מאת פליקס, -
-
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אהלן מאד מעניין אותי איך שיווקו את המיצובישי קולט שבשנת 93'(או בהמשך 94-95-96 אני מדבר רק על הצורה הראשונית של הרכב) שהוא הגיע לארץ. ראיתי כאן באתר שיש פרסומות (לאודווקא וידאו אלא פרסומת מעיתונים כמו פיג'ו 505 וכאלה) אז אני מאמין שיש איפשהו באינטרנט (חרשתי על יוטיוב לא מצאתי) פרסומת שהרכב פורסם לראשונה. מבחינתי פרסומת אפילו בטורקית שלא מבינים כלום, העיקר לראות איך הסתכלו על זה פעם ואיך פורסם. תודה, אוהד.
הודעה אחרונה מאת ohanaohad, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
יש סיכוי, קלוש אמנם אני מודה, שהנהירה האוילית הזו אחרי ג'יפים כמדד יחידי ל"תראו כמה אני גבוה יפה ועשיר" ( בלשון נקבה גם כמובן ), תתמתן במקצת. מצד שני תמיד אמרו לי שאני נאיבי.
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
- 13 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אשמח לעצה ממבינים בנושא: בשבוע שעבר חסמה המשטרה את כביש 1. רכב גנוב אחריו רדפה המשטרה ניסה להשתחל בין הרכבים העומדים, וכמובן פגע במספר רכבים עד שנעצר ברכב שלי. מי אמור לשאת בעלות התיקון, והאם למשטרה מותר להשתמש בנו כמחסום ולסכן את חיינו גם בנסיון תפיסת גנב רכב. מיותר לציין שהגנב ברח רגלית לרכב מלווה אחר, שהשתחל בשוליים, והם הצליחו לברוח מהמשטרה.
הודעה אחרונה מאת אריק, -
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
**כותרת**
הודעה אחרונה מאת אריק, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
בשבוע שעבר קיבלתי את החשבון של הנסיעות מכביש 6. הוא הגיע לבית של אח שלי כי הכתובת של אמא שלי מופיעה אצלו והיא לא הכתובת פה. הוא לא פתח אותו וחיכה שהיא תחזור מטורקיה כדי להעביר לה אותו. היה צריך לשלם אותו עד ה15 לחודש אבל בגלל שהיא הייתה בחו"ל לא ראינו אפילו את החשבון ושילמנו ב19. החשבון המקורי היה 124 ש"ח, שזה הגיוני לגמרי. היום הגיע עוד מכתב שאנחנו חייבים עוד 119 ש"ח על האיחור. לי אין כל כך בעיה, אני יכול להוכיח שבעלת הרכב הייתה בחו"ל ולא סביר שהיא תשלם את זה בזמן. סביר להניח שיבטלו את הקנס. השאלות שלי: -מה קורה אם מישהו לא יכול להוכיח דבר כזה? הוא צריך לשלם את זה או לשקוע בחובות? החיים שלו נהרסים? -מאיפה יש לזבלים האלו את הסמכות לג…
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
-
- 2 תגובות
- 794 צפיות
אנחנו אמורים לקבל הזמנה להשקה, לפי מה שהבנתי ההשקה היתה צריכה להיות ב-10/5 יש לימשהו מושג מה התאריך אם יש כזה בכלל?
הודעה אחרונה מאת edan82, -
גנבו לי את האוטו. 1 2 3
מאת adirh-
- אחראי פורום
- 37 תגובות
- 6 אלף צפיות
כן,עוד גניבת רכב נכנסת לסטטיסטיקה. את האמת לא חשבתי שדווקא לי זה יקרה,ועוד בגיל כזה צעיר-בן 17 וחצי וכבר חווה את גניבת הרכב הראשון שלי.השקעתי באוטו הרבה זמן וכסף(מערכת נחמדה,מצבר חדש,אלטרנטור חדש,צמיגים ועוד חלקים קטנים)והוא היה אצלי בסך הכל חודש וחצי עד שנגנב אתמול מתחת לבית שלי. אי אפשר לתאר את ההרגשה של לרדת למטה ולראות שהאוטו פשוט איננו,בדקה הראשונה עוד חשבתי שאני סנילי ואולי חניתי במקום אחר אבל אחרי שיחזור קצר אמרתי לעצמי שזהו,הלך האוטו. אין לאוטו ביטוח מקיף ומהביטוח אני לא יקבל אגורה ומהמשטרה אני לא מצפה לכלום. באוטו היו גם תעודת הזהות שלי ורישיון הנהיגה. הרכב הוא מסוג סובארו ליאונה DL,שנת 87 שמספרו הוא 77-361-87,בצבע לבן שנהב,נגנב באשדוד באיזור י"ב. אם לומר את …
הודעה אחרונה מאת אור .ס., -
-
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
נסעתי בכביש 6 בפורים האחרון. לא קיבלתי עדיין הוראת תשלום. פרק הזמן שחלף סביר? שכחו? משהו אחר התפספס?
הודעה אחרונה מאת danny66, -
שלחו לי מכתב ממשרד התחבורה ורשום שמה: "כידוע לך רשיון הנהיגה שברשותך הינו לתקופה מוגבלת,עקב היותך נהג חדש(ד.א יש לי עוד חודש עד שהוא נגמר) על פי סעיף 12א.לפקודות התעבורה,נהג חדש שהורשע באחת מן העבירות המנויות בתוספת השלישית לפקודה - חידוש רשיונו מותנה בבחינות ובבדיקות שתקבע רשות הרישוי. בהתאם לרישומינו הורשעת באחת מו העבירות המנויות בתוספת השלישית. להלן פירוט עבירות: עבירה אחת. בתאריך 7.8.2007 תקנה\פקודה א 054 תיאור מקוצר של התקנה- דרך עירונית מהירות מ21 ועד 30 קמ"ש עליך לפנות בהקדם האפשרי למשרד הרישוי באזור מגוריך-לקביעת הבחנות והבדיקות לצורך חידוש רשיונך. חברה לא הבנתי על מה בדיוק הורשעתי,מישהו יכול להסביר את התקנה? ודבר שני מה זה אומר ה…
הודעה אחרונה מאת eran.gz, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
זה מטוס? לא... זה טייס? לא... זה רוכב אופנוע שלא השתמש בקובץ המכמונות שלי... כן. תמונה זו התקבלה לאחרונה במשטרת התנועה בהולנד: רוכב אופנוע עובר ליד הרדאר במהירות של 137 קמ"ש ב... גלישה! הרוכב הצהיר שהוא בלם חזק מדי כשגילה את הרדאר, ונפל. לרוכב -חוץ משבר בשורש כף היד ודו"ח- שלום...
הודעה אחרונה מאת Discover, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הצעת חוק של ח"כ איתם הולכת לעשות טוב לאוצר המדינה , ע"פ הצעת החוק כמעט כול אחד שיוכשר לכך יוכל לחייב אותך בעבירת קנס . אם ההצעה תאושר יוכלו פקחים עירוניים וסתם אזרחים שיוכשרו לכך לחייב בקנס ברור מדוע השרים רוצים את זה , השאלה היא מה ימנע מאנשים לתת עבירות קנס לכול אלו שהם "שונאים" ? על שוטרים יש פיקוח מי יפקח על ה"נאמנים" ? מה דעתכם ?
הודעה אחרונה מאת ZX2.0, -
-
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מה זה בדיוק?
הודעה אחרונה מאת Top Geek, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 28 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
אז ככה אני אמור מחר לאסוף רכב חדש מהחברה (B3 של אבא שלי (אבל שלו אוטומט)), ובמקרה אנחנו אמורים לסוע לאילת בחמישי בבוקר עם 4 אנשים ואוטו מלא ציוד . השאלה שלי אם זה יהיה מזיק בצורה מוגזמת כי קראתי שאסור לסוע מונוטוני על רכב חדש , וכידוע נסיע לאילת זה הכי מונוטוני שיש . בקיצור יש פיתרון או שאכלתי אותה ? תודה למגיבים .
הודעה אחרונה מאת adddiaz, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני ועוד 3 חברים שלי חזרנו מת"א, חבר שלי נהג והרגיש שהוא עייף אז אח שלו החליף אותו, לאח שלו נגמר בדיוק אתמול המלווה והוא בן 17 וחצי איך שהם באו להתחלף, ניידת משטרה עצרה את הרכב ונתנה לו ולאח שלו הזמנה לקצין לקחו לו את הרישיון (לאח הקטן) ולאח הגדול לקחו את רישיון הרכב, חוץ מזה שלאח הגדול יש רישיון על רכב ועל משאית ומותר לו להסיע עד 11 נוסעים, ולאח הקטן יש שנה וחצי רישיון על 125 סמ"ק והוא הסיע רק 1 מעל המותר. לאח הקטן לקחו את הרישיון מיכוון שהוא הסיע יותר מ-2 המלווה שלו נגמר כבר, האח הגדול בן 20 נגמר לו הנהג חדש ובגלל שהוא הוציא רישיון על משאית מותר לו להסיע עד 11 נוסעים. עוד פרט הההזמנה לקצין היא ליום ראשון הקרוב עוד שלושה ימים. עם אפשר גם המלצות מה אפשר להגיד …
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
בתור אחד שחווה את ההשפלה...אני חושב שזו יוזמה מצויינת.... [כאן היה קישור לאתר אשר מנסה לעשות כסף על חשבון נהגי ישראל האומללים, וזאת על ידי גביית 5 שקלים על קבלת SMS] מה אומרים?
הודעה אחרונה מאת cartom, -
-
פולקסווגן איוס 1 2
מאת Yakird12-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 27 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
מדוע נדיר כ"כ למצוא את הרכב הנ"ל על הכבישים בארץ ? מה הסיבות שגורמות לחוסר ההצלחה במכירות שלו ? אפילו ביד 2 אין רכב אחד למכירה.
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 6 אלף צפיות
ראיתי היום בכביש חיה מוזרה ומעניינת. מספיק מעניינת בשביל לגרום לי לחקור קצת יותר, למרות שעל הבסיס לחיה הזאת כבר קראתי לא מעט. קבלו מבחן וידאו הלקוח מכתבה של fullgaz. כלי מדליק כתבה מדליקה http://www.youtube.com/watch?v=5KMTB6GDZMI&eurl=http://www.fullgaz.co.il/tests/2008/gf-fuoco-ie-321.php דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת Casper, -
-
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם...יש לי שתי שאלות: 1. היום צצה במוחי הסוגייה: האם עקיפה שמתחילה בקו הפרדה לא רצוף ומסתיימת בקו הפרדה רצוף נחשבת מותרת? 2. ברכב של אבי יש בעיה, כשממלאים טנק מלא הסולר מתחיל לנזול...הסיבה היא בעיה בהברגה שאי אפשר לתקן. לכן הוא אף פעם לא ממלא טנק מלא אלא רק חצי או שלושת רבעי טנק... איך ניתן (אם ניתן) לבדוק צריכת דלק במצב כזה? תודה לעוזרים ולילה טוב!
הודעה אחרונה מאת RedLabel, -
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם, אני חי באירופה(רומניה ליתר דיוק) אני רוצה להגיע בקיץ לארץ עם הרכב,יש לי אזרחות כפולה, ישראלית ורומנית, אני רוצה להגיע לארץ בתור תייר עם הרכב האישי שלי לחודשיים, הרכב שלי הוא אודי A3 משנת 2002 אם זה חשוב. לפי בירורים שעשיתי אני יכול לנסוע מכאן לטורקיה ומשם לעלות על ספינה עם הרכב ולהגיע ישירות לנמל אשדוד. רציתי לשאול אם יש עוד מישהו בפורום שעשה זאת בעבר. ואם מישהו יכול להגיד לי גם מהם המסמכים הדרושים לעשות זאת. בתודה מראש לכולם, רועי
הודעה אחרונה מאת Discover, -
נצפתה בארץ פורשה GT3 לבנה בנמל אשדוד היא הגיעה לשם תקינה ישראלית מקווה מאוד שניראה כאלה בארץ עם מספר צהוב הלוואי ידוע לי בפורום שיש משתמש ששמו ייטב והוא סוכן פורשה אולי הוא יוכל לתת קצת פרטים לגבי הרכב. הנא תמונות פשוט יפה ח
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם! אני מתכוון לרדת לאילת למשך תקופה של חצי שנה עד שנה ויש לי פיג'ו 205 שצריכה לעבור טסט בחודש השביעי. הרעיון שלי הוא כזה שהרכב יישאר מתחת לבית בלי טסט וכמובן שאף אחד לא ייסע בו וכאשר אני אחזור מאילת אני יילך ויעביר אותו טסט וימשיך לנהוג בו כרגיל... האם דבר זה אפשרי מבחינה חוקית? תודה מראש לכל העוזרים!
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 16 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום אני רוצה לשתף אתכם בשני מקרים אתמול בערב אני נוסע לכוון בית שמש מהמושבים הסמוכים. יש את הכביש הצר שמחבר בין רמת רזיאל - כסלון לבית שמש באחד הסיבובים המסוכנים מגיעה הונדה מפוצצת בפוזה במהירות וכמעט מועכת אותי למרבה המזל ברחתי הצידה וכלום לא קרא ברוך ה' היום לפני כשעה אני נוהג במושב שלי פתאום בפנית טי אני יוצא שהכביש רק ואין אף אחד חוץ מרכב אחד שחונה בצד חכיתי כמה שניות ראיתי שהוא לא זז ויצאתי איך שאני יוצא הוא מחליט לצאת כמעט עולה עלי אני בלמתי מיד באוטו הזה היו 4 ילדים לא חגורים קטנים ונהגת אני לא רוצה לחשוב על התוצאה המפחידה שהיתה יכולה להתרחש. סעו לאט עוד 5 דקות כלום לא יקרה. אימפרזה איזה אוטו...
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 750 צפיות
מחפש מישהו שמגיע לקרית שמונה ועובר דרך רוויה (ליד בית שאן) לגרירת רכב במחיר הגיוני. אם אפשר היום או מחר. תודה, אלעד. 054-6780052
הודעה אחרונה מאת wonderd, -
- 2 תגובות
- 690 צפיות
שלום לכולם, שאלה לי אליכם. האם אופל קורסה שנת 99 כוללת כיוונן של ההגה לפי הגובה? האם גם המושבים מתכווננים לפי הגובה או רק קדימה\אחורה? בתודה,
הודעה אחרונה מאת PKME, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 3 אלף צפיות
רציתי לדעת האם יש בארץ מוסכים שעובדים עם חלקי חילוף של רובר ?(לפי מה ששמעתי נדיר) והאם חלקי החילוף של רובר יחסית יקרים בארץ ? תודה
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- 9 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
הלן לכולם! כל תייר רשאי להביא איתו אוטו לארץ, כפי שאני יודע האוטו יכול לנסוע בארץ עם מספרים מגרמניה עד שנתיים. אבל שמעתי שכל חצי שנה צריך להוציא את הרכב ולעשות לו טסט. האם מישהו יודע על זה?
הודעה אחרונה מאת alon, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
קראתי שיטה די מעניינת,שנישמעת לי תאורטית אפשרית,לא חושב שיתפוס במציאות כמו שבעל הראיון אומר,אבל בכול אופן אשמח לשמוע דעתכם. http://net.mekusharim.co.il/Forums/TopicView.aspx?ForumID=5537&TopicID=209510 לאלו שלא רשומים באתר אז הינה מה שרושם הבחור: שלום אני בנימין מזרחי אדם חולה הגה ורכב בכלל ... בתור דוגמא אישית לאדם שנתפס על מהירות 130 בעיר עלה בי רעיון איך לצאת זכאי במשפט על מכמונת הטעות הנפוצה של השוטרים היא הייתה שהם מעמידים את המכמונת מהירות מתחת לעמוד חשמל ראשי שיש בו מתח גבוה בתור הנדסאי רכב למדתי הרבה על אלקטרוניקה וחשבתי להוכיח להם שהמכשיר יכול להיות מושפע כתוצאה מזה .. בטח אתם שואלים איך יהיה מושפע מכך .. התשובה היא כל מכשיר ח…
הודעה אחרונה מאת RRRRR, -
-
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
מה אני אגיד לכם , הקדימו אותנו בהרבה . http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3545792,00.html
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 3 אלף צפיות
וליתר דיוק בשניים . למי שזוכר את הת'רד הקודם שלי http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=203306 הזכרתי שם שסיימתי קורס מדריכים לימי מסלול. היום היה היום הראשון שלי כמדריך ביום המסלול של מועדון פורשה. כדי לתת לכם קצת רקע, למדריכים של ימי מסלול יש רגשות מעורבים, מצד אחד הם רוצים ללמד ולהעביר את הידע שלהם, אך מצד שני פוחדים פחד מוות מהמופרעים שמגיעים למסלול עם ה500כ"ס WRX שלהם ורוצים לראות כמה האוטו סוגר. השאיפה של כל מדריך זה לקבל סטודנט מתחיל בסביבות גיל 50 שבא עם מיאטה או איזה גולף GTI ורוצה לנסוע על המסלול. היום שהגעתי למסלול, הלכתי להסתכל ברשימה שעל הקיר כדי לראות מי הסטודנט שמסופח אלי ואיזה רכב הוא נוהג. השם היה פרנקי לאן והרכב היה SKYLINE GTR. …
הודעה אחרונה מאת golangti, -