Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6622 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

וליתר דיוק בשניים 8).

למי שזוכר את הת'רד הקודם שלי http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=203306

הזכרתי שם שסיימתי קורס מדריכים לימי מסלול.

היום היה היום הראשון שלי כמדריך ביום המסלול של מועדון פורשה. כדי לתת לכם קצת רקע, למדריכים של ימי מסלול יש רגשות מעורבים, מצד אחד הם רוצים ללמד ולהעביר את הידע שלהם, אך מצד שני פוחדים פחד מוות מהמופרעים שמגיעים למסלול עם ה500כ"ס WRX שלהם ורוצים לראות כמה האוטו סוגר. השאיפה של כל מדריך זה לקבל סטודנט מתחיל בסביבות גיל 50 שבא עם מיאטה או איזה גולף GTI ורוצה לנסוע על המסלול.

היום שהגעתי למסלול, הלכתי להסתכל ברשימה שעל הקיר כדי לראות מי הסטודנט שמסופח אלי ואיזה רכב הוא נוהג. השם היה פרנקי לאן והרכב היה SKYLINE GTR. לרגע חשבתי בדיחה, אחר כך חשבתי אולי מדובר באיזה ילד אסייתי עם ניסן 240SX ומדבקות של GTR כי הרי SKYLINE בארה"ב יותר נדירות מבתולות בתל ברוך. הן מעולם לא יובאו בצורה סדירה לארה"ב וכם בייבוא אישי זה לא פשוט להכניס אותם. תוך כדי שאני מנסה לחשוב איך אני מתמודד עם הרייסר שבדמיוני אני רואה 2 SKYLINE R32 ועוד RX- 7זוחלות לתוך החניון של המסלול...הייתי כחולם.

חיכיתי על שהבחורציק שלי יסיים את הבדיקה הטכנית, והלכתי להציג את עצמי. שמו הוא פרנקי. פרנקי וחבריו, כולם ממוצא יפני, הגיעו למסלול הביתי שלי כל הדרך מקנדה, מרחק של 11 שעות נהיגה. הבוס שלו שנסע בסקייליין השנייה הוא יבואן של המכוניות האלה לקנדה, שם מותר לייבא כל רכב אם הוא מעל 15 שנה על הכביש.

לפרנקי יש נסיון בנהיגת מסלול, אבל הוא לא מעולם לא היה ב PIR ולכן הצמידו לו אותי כמדריך.

מקצה ראשון. אני נכנס לאוטו ומבין שההגה בצד הלא נכון, מסתבר שהניסן לא עברה הסבה וההגה עדיין בצד ימין, אני מסתכל מסביבי ורואה כל מיני מכשירים אלקטרונים ושעונים. פרנקי אומר שהאוטו "קצת" משופר, ולמה קצת בגלל שלבוס שלו יש יותר (גדול?) אצל פרנקי יש בוסט קונטרולר, שעונים למיניהם, HUD, בקרת דיפרנציאל, צמיגיDOT , ברקסים ענקיים כ400 כ"ס ועוד ועוד.

יצאנו לדרך, האוטו מהיר, מושך כמו קטר, פרנקי נוהג בבטחה אבל צריך לשפר את הקו שלו, והעברות המשקל מבלימה לגז. בסוף היום הוא כבר נוהג הרבה יותר חלק עם שמירה על איזון הרכב בבלימה ופניות.

בסוף היום הבוס של פרנקי מבקש ממני להצטרף אליי לסיבוב כדי לראות את הקו שלי, לאחר מכן אני מצטרף אליו למיקצה.

הרכב הזה אפילו יותר משופר,כל מה שיש לפרנקי + הסבה לסינגל טורבו = לפחות 500כ"ס. יצאנו לדרך הילוך שני ואני נדבק למושב, המילה היחידה שקופצת לי לראש זה בהמה , הדבר הזה פשוט בהמה, כל כך הרבה כח, ברקסים מעולים, והנעה לכל הגלגלים שעוזרת למצות את זה. הבחור הוא נהג מיומן, למרות שיש לו שליטה מצוינת הוא לא מקיף את המסלול בצורה מהירה, הבחור אוהב דרמה, הרבה החלקות כח והיגוי הפוך- היה כייף. סיבה נוספת לזמנים האיטיים חוץ מהסגנון המחוספס יחסית זאת השהיית הטורבו, פשוט היו כמה פניות שהוא עם הרגל בריצפה אבל האוטו לא זז, עד שמגיעים ל 5000 סל"ד ואז אתה עף קדימה כאילו אין מחר. בהחלט חוויה...אולי זה לא כזה נורא להיות מדריך :wink:

norm_F9A4B54112E74AE7AFA4334FA83BD5B9.JPG

norm_BECD6E937C2C454CBF8F4A8EBD2B8C1F.JPG

norm_9CD4288A991E44928763EDC5F75B9551.JPG

norm_44FE6BBF206A4682A54160A614E43F67.JPG

norm_E570D8DEA8B9439083707765007875AC.JPG

פורסם

אפשר להתחלף איתך?

מזל טוב- אחד הרכבים הנדירים והכייפים ביותר לנהיגה (לפי מה שקראתי במגזינים מחו"ל).

פורסם

מיותר לחזק את כל הקנאה שכבר הובעה כאן בשרשור כדי שלא תחטוף איזה נקע בצוואר מהעין, בקיצור נשמע כמו תחביב/מקצוע חלומי.

אפשר לקבל פרטים על ה RX7 ?

פורסם

גם לי היה הכבוד לנהוג ב-R32.

אם גם באלו היה שטח מת במרכז ההגה, ומהלך היגוי ארוך יחסית?

כולן הגיעו עם הנעה כפולה?

אביחי

פורסם

ת'שמע, יותר גבוה ממה שאתה ברשימת המועמדים שלי לחיסול בגלל שהחיים שלהם יפים לא תוכל להגיע, אז מצידי אתה יכול לנהוג גם בשלוש סקייליין ודעתי עליך לא תשתנה...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

כבר הרבה זמן לא קראתי בכזאת שקיקה, אני לא רק מקנא בזכות שהייתה לך לנסוע על דבר כזה, גם בעצם העובדה שאתה עוסק איפה שאתה עוסק (בעיקר גם איפה, אתה יודע בארץ לימי הדרכה בדרך מקובל שמגיע איזה לאנטיס או גולף 1.6 להדרכות כאלה).

יש עוד מכוניות מעניינות שנסעת עליהם?

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

נהנתי לקרוא והתמונות מעולות.

למה אגב היא מעולם לא יובאה בצורה סדירה לארה"ב? זה קשור אולי לעבודה שהן לא יוצרו עם הגה שמאלי או שאני טועה בגדול?

פורסם

יופי של מקצוע בחרת לעצמך:lol:

אחלה מכוניות וחוויה אמיתי.

תגיד...לא חסר הגה לאחת המכוניות:shock:?

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם

וואלה אתה הבנאדם עם המקצוע אחד הכי טובים בעולם!!!

רק משהו אחד קשה לתפוס.. כזאת מכונית משופרת ופאנל של 2 שקל?

פורסם
מיותר לחזק את כל הקנאה שכבר הובעה כאן בשרשור כדי שלא תחטוף איזה נקע בצוואר מהעין, בקיצור נשמע כמו תחביב/מקצוע חלומי.

אפשר לקבל פרטים על ה RX7 ?

לא יודע הרבה על ה RX-7 חוץ מזה שיש לה כ400כ"ס, WIDE BODY ברקסים גדולים ועוד הרבה ממתקים אחרים אבל אל יודע בדיוק איזה

ת'שמע, יותר גבוה ממה שאתה ברשימת המועמדים שלי לחיסול בגלל שהחיים שלהם יפים לא תוכל להגיע, אז מצידי אתה יכול לנהוג גם בשלוש סקייליין ודעתי עליך לא תשתנה...

Oh man, I'm not feeling the love

אני עושה את זה רק בשביל שיהיה לי מה לכתוב בפורום, אני לא נהנה מזה... :-P

כבר הרבה זמן לא קראתי בכזאת שקיקה, אני לא רק מקנא בזכות שהייתה לך לנסוע על דבר כזה, גם בעצם העובדה שאתה עוסק איפה שאתה עוסק (בעיקר גם איפה, אתה יודע בארץ לימי הדרכה בדרך מקובל שמגיע איזה לאנטיס או גולף 1.6 להדרכות כאלה).

יש עוד מכוניות מעניינות שנסעת עליהם?

לא יותר מידי למען האמת, אני חושב שעכשיו בתור מדריך יהיו לי יותר הזדמנויות, אבל חוץ מהסקייליין הייתה גם וייפר.

נהנתי לקרוא והתמונות מעולות.

למה אגב היא מעולם לא יובאה בצורה סדירה לארה"ב? זה קשור אולי לעבודה שהן לא יוצרו עם הגה שמאלי או שאני טועה בגדול?

בהחלט יכול להיות אבל לא ודאי

יופי של מקצוע בחרת לעצמך:lol:

אחלה מכוניות וחוויה אמיתי.

תגיד...לא חסר הגה לאחת המכוניות:shock:?

לא מקצוע, רק תחביב אני לא עושה את זה על בסיס יומיומי ובטח שאני לא מקבל כסף בשביל זה.

אכן זהו הגה נשלף להקל על הכניסה והיציאה מהרכב.

עוד תמונות:

norm_2398946FF3154A4D85AA8FFBA3F3E177.JPG

norm_62AC8E600C014E8086660EDD69E50BDF.JPG

norm_4D97D756CA484A64BC38DA55C55FF70B.JPG

norm_E46B5C0C57FC4EA280406014F42504EC.JPG

norm_9C2E578C025C4EA389997BD052CD547C.JPG

• תוכן חדש...