רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,621 נושאים בפורום הזה
-
וילונות לרכב 1 2
מאת ROEI-A- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
בימי הקיץ שכבר הגיעו השמש היא בלתי נסבלת ועם כמה שהמזגן חזק ברכב השמש לפעמים מציקה כשהיא מהצד, קניתי את הסט הזה ורציתי לדעת אם מבחינה חוקית יש איזשהו איסור לנסוע כאשר מצמידים את זה לחלונות הקדמיים? http://sounder.co.il/emall/product.asp?pc=98745&af=10
הודעה אחרונה מאת Tiff, -
מה זה DSC ?
מאת mazda 6- 5 תגובות
- 37.4 אלף צפיות
רציתי לדעת מה זה DSC אני מתלבט הרבה זמן לגבי זה עד עכשיו חשבתי שזה בקרת יציבות האם זה באמת בקרת יציבות
הודעה אחרונה מאת barzelay, -
- 7 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
לפני כמה ימים ביקשו ממני כאן לדווח מה הביצועים של הרכב אותו קניתי - Volvo 850 T5 משנת 96. אז ערכתי כמה מבחנים, הנה התוצאות.. מד אוץ: 131,000 קמ' צריכת דלק מיטבית (ב-90 קמ"ש) : 14.5 קמ' לליטר צריכת דלק עירונית: 7.2 קמ' לליטר תאוצה 0-100 קמ"ש: 9.2 שניות (הנתון הרשמי לרכב חדש: 7.7 שניות). מהירות מירבית: טרם נמדד אגב, יש לדגם הזה בקרת שיוט מעולה ומחשב דרך שהופכים את העניין הזה לדי מדוייק יחסית.. רק שאלה - זה נכון לעשות "ערך משולש" בין ה"מחסור" בתאוצה לבין ה"מחסור" בהספק? כלומר, אם הרכב איטי ב-20% בהשוואה לתאוצה שלו כשהיה חדש 7.7/(9.2-7.7) , זה אומר שחסר לו בערך 20% מההספק המקורי שלו ? - 0.8 * 225 כ"ס = 180 כ"ס ...
הודעה אחרונה מאת לירן_ל, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
והאם זה שהוא זול יותר עושה אותו פחות טוב/חשוד במהילה?
הודעה אחרונה מאת xbox12341, -
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
איך כל העניין הזה עם הדגמים החדשים מתי דגמי 2009 יגיעו ארצה?
הודעה אחרונה מאת guyush, -
- 7 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
אז ככה - יש לי רשיון לרכב במשך שנתיים וקצת (כבר אינני נהג חדש), ורשיון A2 במשך שלוש וקצת שנים. אני רוצה להגדיל אחרי החג את רשיון האופנוע ל A1, ולפי מה שזכור לי בגלל שיש לי רשיון לרכב ו A2 מגיע לי פטור מתיאוריה ואני מחוייב למינימום של 8 שיעורים. אני צודק? לפי מה שאני זוכר, ולפי מה שהצלחתי למצוא באינטרנט אני צודק - אבל מורה לנהיגה שדיברתי איתו טוען ששינו את זה ועכשיו חייבים גם בתיאוריה מחדש אפילו אם יש רשיון לרכב. אני מניח שאני צודק, אבל סתם שואל כדי להיות בטוח - במידה וכך הדבר אני יכול להתחיל לתקתק שיעורים כבר בצאת החג ולגמור עם זה יותר מהר. תודה רבה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת שניר106, -
שלום, אתמול בלילה נשרף לי הרכב, הבנתי שיש מקומות שאני יכול למכור להם את השאריות, מישהו מכיר מקום כזה באזור חולון? תודה...
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
באילו שנות דגם יובאה טויוטה סיליקה לישראל?
הודעה אחרונה מאת favorite 1, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני צריך לברר לגבי רכב מסוים אם יש לו אילו שהם חובות, דוחות משטרה, פיקוח.. תודה מראש, גיל
הודעה אחרונה מאת Gerassi, -
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
http://www.topspeed.com/cars/toyota/2008-toyota-supra-ar6872/picture56012-2.html תהנו
הודעה אחרונה מאת INTEGRA1800, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 720 צפיות
מה שנת הדגם המקסימאלית שניתן לייבא ממנה והלאה? הרכב הוא לא רכב שהיה בשימוש שלי בחו"ל (אני פשוט יודע שאזרח חוזר יכול לייבא את רכבו בלי הגבלות רבות)
הודעה אחרונה מאת koka, -
- 4 תגובות
- 831 צפיות
בימים אלו נגמר לי המלווה וקראתי פה בפורום שקורס לנהיגה מתקדמת עוזר לרכוש מיומנויות שלא לומדים בתקופת המלווה או בשיעורי הנהיגה אז רציתי לדעת היכן עוברים קורסים כאלה ? ופחות או יותר מה עלותם? תודה
הודעה אחרונה מאת ytzhak, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום רב, עקב חשד שהתעורר אני מבקש לדעת האם למוסך רגיל יש אפשרות לבדוק את איכות הסולר שנמצא במיכל הדלק שברכבי? הכוונה כמובן מבלי לשלוח לבדיקת מעבדה. תודה!
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
לא יאומן : http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3532497,00.html
הודעה אחרונה מאת ZX2.0, -
http://www.keshet-tv.com/VideoPage.aspx?MediaID=36079&CatID=250&CurrentCatID=330 הכל טוב ויפה שהם רוצים לעשות פוזות, זה לא פשע, אבל למה בחניון כזה?! תשימו לב על מה הם מדברים, דיבורים של ערסים טיפוסיים על BMW... "חבורת ה-BMW".
הודעה אחרונה מאת method, -
- 6 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
יצא ששפשפתי את הכנף של הרכב באיזה עמוד בחניה חשוכה . יש שפשוף וסדק בכנף. אני יודע שעלי למלא דו"ח נזק. האם תכול עלי איזה השתתפות עצמית כלשהיא כתוצאה מהתיקון? מדובר ברכב ליסינג(אלבר) ובחברה עם אלפי רכבים. כמדומני בחברות עם הרבה רכבים תיקון הנזק הוא בד"כ על חשבון המעביד?
הודעה אחרונה מאת haimy, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום אני רוצה לקנות ג'נטים יותר רחבים ממה שיש לי עכשיו,האם אני צריך אישורים?אם כן איך אני משיג את האישור תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
האם מותר לינסוע על קטנוע 50 סמ"ק בכביש בין עירני? נגיד מאשקלון לאשדוד? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Kernel, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
כחלק ממתנות החג המתקרב , קיבלתי בדואר רשום (לתיבת דואר שלי) דרישה נוספת לתשלום קנס על עבירת תעבורה כדלקמן :"ביום 12/02/08 נשלחה אליך דרישה לתשלום הקנס טרם שילמת את הקנס . פירוטו חובך נכון להיום הינו כדלקמן : סכום הקנס 250 ש"ח תוספת פיגורים 188 ש"ח סה"כ 438 ש"ח ........ מס רכב******* תאריך עבירה 22/02/05 מס רשיון ******** סוג עבירה דרך עירונית מהירות עד 20 קמ"ש ....................." נתחיל מזה שלא קיבלתי את הדרישה הראשונה והיות וזה נשלח לת.ד אני לא מבין כיצד אבל נעזוב את זה , מאימתי שולחים לי על עבירה מ2005 , ומה בדיוק העבירה ? שנסעתי ב20 קמ"ש ?!!!! מה בדיוק עושים עם הסיפור הקפקאי הזה ?
הודעה אחרונה מאת truejoker, -
-
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, יש לי בעסק שתי משאיות שכיום מחוברות לאיתוראן, אני מעוניין להתקין עליהם בנוסף מכשיר איתור נוסף שהמטרה היא שהוא רק יספק לי את המיקום של המשאיות דרך האינטרנט באונליין בזמן אמת, האם יש מכשיר עצמאי שניתן לרכוש אותו/או חברה שמספקת את השירות הזה ? מבלי להתקין עוד פעם קודנים ואת כל המכשור הזה אלא רק מכשיר איתור שישמש למטרה אחת בלבד. תודה מראש לעוזרים
הודעה אחרונה מאת YoSSi123, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 4 אלף צפיות
יום שישי יצאתי לאשדוד והחלטתי לקפוץ למסלול שיש שם. לאחר כמה סיבובים במסלול החנתי את האוטו בחולות שם, כשהתחלתי לנסוע ברוורס עליתי עם הגלגל האחורי על צמיג של טרקטור שנימצא שם והגלגלים היתחפרו עמוק בתוך החול(יצא שהגלגלים באויר מכיוון שכל האוטו נישען על החצאית הקדמית של האוטו ואי אפשר להזיז בכלל את האוטו). לאחר שעה של ניסיונות שלי ושתי חברים שלי שעזרו לי לא הצלחנו. לאחר מכן הגיעו כמה חברה טובים הגיעו למסלול וביקשנו מהם עזרה והם בלי שום בעיה ישר הסכימו ועזרו לנו (חסר אנשים כאלה בארץ), עם העזרה שלהם וכולנו ביחד הצלחנו להוציא את האוטו משם. לא הספקתי להגיד אפילו תודה והם נסעו. אם אתם רשומים בפורום פה אז באמת תודה לכם, ללא העזרה שלכם לא היינו מוציאים את האוטו משם ללא גרר. …
הודעה אחרונה מאת חנן-ג'יפולוג, -
-
- 11 תגובות
- 23.5 אלף צפיות
שלום חברים! אם ירצה השם אני קונה רכב ביום יומיים הקרובים הבחור שאני קונה ממנו עובד כל יום עד שעות הערב ואמר שיש בתל אביב סניף דואר שפתוח 24 שעות ואפשר להעביר שם בעלות גם בלילה שמעתי שגם בנתב"ג יש דואר כזה (עדיף לי - פ"ת) מישהו יודע פרטים יותר מדוייקים? בתודה אלעד
הודעה אחרונה מאת simon377, -
- 7 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
בשבוע שעבר הזמנתי כפל רישיון רכב מהמענה הקולי של משרד התחבורה. אתמול הגיע הרישיון החדש בדואר, ולהפתעתי גיליתי שמספר השילדה התקצר משמעותית בעוד מספר המנוע התארך מאוד. מבט זריז ברישיון הישן גילה את הטעות. מסתבר שמישהו החליף את מספר השילדה עם מספר המנוע ברישיון החדש. טלפון למענה האנושי של המשרד לא הניב תוצאות, הם לא יודעים במה מדובר ושלחו אותי למשרד הרישוי. אני חושב שהבחור החביב שענה לי זרק איזו מילה על עמדה מספר 1, מה שכמובן גרם לי לרעד בלתי נשלט בברכיים. הערב הגעתי למשרד הרישוי בחולון וניגשתי לאחת הפקידות. אם לשפוט לפי התגובה שלה היא לא התרגשה מהתופעה ומיד הראתה לי שבמחשב הנתונים מופיעים בצורה הנכונה והפיקה לי רישיון חדש ומתוקן. לדבריה שינו את התוכנה שמדפי…
הודעה אחרונה מאת CaR MaN, -
- 3 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
היום החניתי את הרכב שלי ברח' הרצל פינת רוטשילד בפ"ת. רח' חד סטרי. בשני הצדדים המדרכה צבועה בכחול-לבן אבל שלט של חניה בתשלום יש רק בצד ימין של הכביש. בצד שמאל יש תמרור שאוסר חניה לרכב מעל 4 טון ואין תמרור של חניה מוסדרת בתשלום. החניתי את הרכב ולא שמתי איזי-פארק בידיעה שבלי תמרור, לצביעת המדרכה אין כל משמעות. יש לציין שגם אם אפשר לומר שהשלט בצד ימין תקף גם לצד שמאל, אני את האוטו החניתי עוד לפני השלט שבצד ימין. כשחזרתי לאוטו ראיתי פקח שבדיוק סיים להדפיס לי את הדו"ח. אמרתי לו שאין שלט, והוא אמר לי שכחול לבן זה מספיק בשביל לחייב חניה בתשלום, ושאם אני רוצה לערער אני מוזמן לעשות זאת. הוא את הדו"ח כבר כתב... השאלה שלי אם הוא צודק? האם באמת אסור לחנות בכלל בכחול לבן? …
הודעה אחרונה מאת dorbenish, -
- 7 תגובות
- 11 אלף צפיות
שלום לכולם, אימי מגיעה לארץ לביקור, ומיכיוון שאני מעדיף להשאיר את הרכב שלי ב"קרבת עין", הייתי רוצה למצוא לה רכב חלופי (מושכר לצורך העניין). העניין הוא, שבגלל התקופה המחירים בשמיים, אני מדבר על משהו כמו 300 ש"ח ליום!! אם ידוע לכם על סוכנויות קטנות להשכרה, שלא מבקשות למכור את המכנסיים אני אודה לכם... **שמעתי שיש פירסומות על שלטי חוצות של השכרת רכב ב-100 שקל ליום! אם מישהו מכיר את שם הסוכנות אנא הודיעו לי! בברכה, marksab
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
כמו שחלק מכם כנראה יודעים, ברשותי רנו מגאן סדאן 2008, לאחר מתיחת הפנים. לחבר של המשפחה היתה גם כן רנו מגאן סדאן 2007 (גם כן לאחר מתיחת הפנים), בגירסת 1500 דיזל, שאמנם השתייכה לקבוצה 2, אבל היתה מאובזרת ברמה היקרה יותר. אותו חבר, רצה בזמנו להתקין רמקולים בדלתות האחוריות, ובעזרתו של אבי, הם הסירו את הדיפון הפנימי של הדלת על מנת לעשות זאת. הם מספרים שבלט שם מאוד מוט חיזוק עבה בצבע צהוב (למיטב הבנתי, מסוג המוטות שאמור להעביר אנרגיה של תאונה לאורך הרכב). ברכב שלנו, היה צורך בהתקנה מקומית של חלונות חשמליים, וגם לצורך זה יש להסיר את הדיפון הפנימי של הדלת. הסתכלנו פנימה- ואין כלום. שום מוט חיזוק, פשוט חלל אחד גדול. הדלת מורכבת משלד פח, והפלסטיק החיצוני (וכמובן גם …
הודעה אחרונה מאת RedLabel, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היום ניגשתי לשלם את אגרת הרישוי של הרכב ונדהמתי מגובה הסכום (כ 1850 ש"ח), לפי הבנתי האגרה נקבעת ע"פ הדירוג והדירוג נקבע ע"פ שנת ייצור ועלות הרכב כחדש. מי יודע לומר לי כמה בערך עלתה הקסנטיה טורבו דיזל כחדשה? אלעד.
הודעה אחרונה מאת wonderd, -
-
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
לאחרונה ראיתי כמה גולפים חדשים עם מראות בצבע ניקל לטעמי ממש יפה! יש למישהו מושג איפה אפשר להשיג מראות צד כאלה ? מקווה שזה קשור לכאן. תודה
הודעה אחרונה מאת Discover, -
- 19 תגובות
- 4 אלף צפיות
גם בארזים נפלה השלהבת , בגרמניה הירוקים גרמו לכך שתוגבל המהירות ולכמה ? ל120 בדיוק 10 ק"מ יותר מישראל
הודעה אחרונה מאת בן ה, -
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם,אני כבר מזמן חשוב על איך מחשב הרכב מודד את צריכת הדלק(למאה ק"מ)? השתמשמתי בכפתור "חיפוש" לא ממש עזר,ואני די צריך תשובה מדוייקת כי אני מתכנן על בניית מערכת שכזאת. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת נהג רגוע,
-
מי מחובר 66 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 1,024 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- elad18
- Night Driver
- פריג'י
- orsh99
- FlicK
- Beacon
- Camaro 92
- avargel
- Igalz
- אריה שאג
- amosbmw
- itzik123