Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם למוסך יש אמצעים לבדיקת איכות דלק?

IsraelR
שימו לב! השרשור הזה בן 6081 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום רב,

עקב חשד שהתעורר אני מבקש לדעת האם למוסך רגיל יש אפשרות לבדוק את איכות הסולר שנמצא במיכל הדלק שברכבי?

הכוונה כמובן מבלי לשלוח לבדיקת מעבדה.

תודה!

כדי להיות זקן וחכם צריך קודם להיות צעיר וטיפש (א.ב לא זוכר מי אמר את המשפט הזה)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא אומר שאין אבל לא מוכרת לי בדיקה כזו זמינה למוסכים.

מה שכן אפשר לעשות, וזו בדיקה שעונה על חלק גדול מזיהומי הסולר, זה לשים את הסולר בכלי זכוכית נקי, ולתת לעסק לעמוד כמה דקות. חפש דברים מוזרים בתחתית הכלי ובחלק העליון שלו. מים יצטברו בתחתית הכלי. נוזלים אחרים ע"פ משקלם הסגולי ביחס לסולר. תסתכל היטב על הצבע של הסולר, אם כי יצא לי לראות סולר בצבעים שונים. בד"כ אתה רוצה לראות נוזל צלול בצבע ויסקי.

אגב, גם בבדיקות מעבדה מסחריות קשה להגיע להרכבים מדויקים של הנוזלים. יש לי למשל בעיה לזהות חומרים שנוספו למיכל האוריאה (שייך ליורו4 ברכב כבד). המעבדה יודעת רק לומר לי שיש שם משהו שהוא לא אוריאה. היא לא יודעת לומר לי מה זה. יש בדיקות מעבדה מדויקות יותר במכוני מחקר באוניברסיטאות, אבל זה לא זמין בקלות לקהל הרחב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

במידה שאני באמת רואה בתוך הכלי השקוף הבדלים בין הנוזלים השונים,

איך אפשר להוכיח שזה מהתדלוק האחרון? או שזה מתחנה ספציפית?

המיכל עצמו מלוכלך, ולדעתי גם המסנן מלוכלך למרות שאני מקפיד כל טיפולים מסודרים.

כדי להיות זקן וחכם צריך קודם להיות צעיר וטיפש (א.ב לא זוכר מי אמר את המשפט הזה)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ניתן לשלוח כמות סולר כ-300 סמ"ק לטכניון למעבדה מיוחדת הנותנת שירות לכל דכפין כולל למוסכים , תתקשר לטכניון ובקש פרטים . אם אתה רוצה יותר פרטים מדויקים , תתקשר לפקידה שלי בשם ובקש ממנה את הפרטים והכתובת המדוייקת של המעבדה. בעבר שלחתי מספר פעמים דגימות שמן מנוע וקבלתי דו"ח מאוד מפורט .

שם הפקידה: מרים , הטלפון : 086234670 .מטעמי אטיקה אני מנוע מלרשום את שם העסק איתך הסליחה.

דוד ברזילי

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 6081 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...