רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,620 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
האיבולוציה החדשה,לא תיקרא איבולושן 10 אל רק איבולושן לצורך דרך שיווקית. בקרוב אצלנו (ספטמבר) במחיר של 300000 ש"ח בלבד!!
הודעה אחרונה מאת Discover, -
-
- 1 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
שלום אני מעוניין לקנות ראב 4 אבל אני רואה שיש רק את הארוכות ואני מחפש את ה2 הדלתות השאלה אם הקצרות ניקראות בדגם מסויים? או שפשוט צריך לחפש 2 sku,u,?
הודעה אחרונה מאת THE-ONE, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם. מה ואיפה צריך ללמוד כדי לפתוח פנצרייה לבנאדם ללא הכשרה כלשהי?
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
אתמול איבדתי חבר יקר 1 2 3 4
מאת נהגת שודים-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 54 תגובות
- 7.4 אלף צפיות
אתמול 4/4/08 איבדנו חבר יקר אורון לאחר שנפגע ונהרג בתאונת דרכים. אי אפשר לתאר את הכאב העצום והחלל העמוק שנפער בלב עם האובדן שלך לכולנו. עדיין לא מצליחה להוסיף לך את האותיות ז"ל כי רק לפני פחות מיממה עוד שוחחנו בטלפון. איך אפשר להתחיל לדבר עליך בלשון עבר...? איך שדברים שוליים פתאום הופכים להיות בעלי ערך וחשובים, סרטון שצלמנו יחד בחזרה מירושלים, לא טרחתי לשלוח לך אותו... 7Fy7ez1ASYE דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. AqoKG-_dbOc דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash inst…
הודעה אחרונה מאת amitt, -
-
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לא ידעתי לאיזה פורום זה מתאים אז אם לא פה אני מצטער. רציתי לשאול אם יש 200SX S15 בארץ ואם אפשר לראות אחת במפגש כלשהו?
הודעה אחרונה מאת itamareiny, -
- 16 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום. אני גר בשכונת קריית גנים, שנמצאת במערב ראשון לציון. ליד בייתי יש כביש ישר באורך של 500מ' או יותר (לא יודע בדיוק), שבסופו כיכר רחבה מאד. בזמן האחרון אני רואה הרבה רכבים שבאים לעשות פה "סיבוב" עם הרכב. ממש בזמן זה אני שומע אותם עושים סיבובים בזוגות. הרכבים נראים מוכרים וחלקם נראים שייכים לאנשים מהפורום. זה מישהו מפה? אם כן תקראו לי פעם הבאה אני תמיד רואה אותכם שאתם הולכים . רק רציתי גם להזהיר, יכולים להתלונן עליכם, ואני ראיתי כבר כמה פעמים סמויים נכנסים לפה ומתחילים להחרים רכבים, רשיונות ואפילו כמה פעמים מרדפים [=.
הודעה אחרונה מאת 106devil, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
הולכים לתערוכת אוטומוטור בגני התערוכה ? זה נפתח בחול המועד כרטיס כניסה עולה בין 70-80 ש"ח מה אתם אומרים זה שווה?
הודעה אחרונה מאת asif84, -
-
- 17 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
אני נוסע בערב אם האוטו של אבא שלי שכמובן יש ביטוח והכל בקיצור חשבתי שהוא יציב כמו הגולף אך התברר לי שממש לא! בקיצור נכנסתי לתוך כיכר ונכנס טיפה מים לגלגלים פתאום דפקתי כזאת החלקה עם האוטו, אבל בגלל שלמדתי נהיגה מתקדמת הצלחתי להשתלט על המצב. פשוט הדבר הכי מפחיד שקרה לי בחיים ורק שתהיו בעיניינים, שהאוטו הזה לצערי ממש לא יציב חייב לשכנע את אבא שלי להחליף. מבחינת ביצועים בשטח הוא טוב אבל בכביש על הפנים לצערי אני אומר את זה, כי אני אוהב אותו אבל זה היה כזה מפחיד רבותי. *נוסח ההודעה שופץ ותוקן,ונוספו סימני פיסוק באדיבות ההנהלה*
הודעה אחרונה מאת tomush18, -
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, יש לי פג'ו 106 ראלי דור ראשון שנת 94. התקנתי אתמול את האזעקה הרשומה, והמתקין שם את האנטנה מבאמצע החלון מעל המראה האמצעית. טווח הקליטה ככה ככה, 120 מטר מהרכב בתוך בניין שכולו חלונות לא קולט, אין שום חוסם מהרכה עד לבניין, רק במרפסת הבנין קולט באות חלש את הרכב ומצליח לקבל להוציא קריאה לרכב. אשמח לדעת אם יש לי את הבעיה של השמשה שחוסמת קרינה והצעות למיקום האנטנה. תודה לכל העוזרים, ואם דני זומרשטיין עונה ומקווה שתענה, תודה גדולה לך מראש!!
הודעה אחרונה מאת אלמנט, -
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מה הבעיה בעצם ברכב שעבר תאונה אם הוא תוקן כראוי?
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
-
- אחראי פורום
- 37 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
איזה צבע חלונות כהים אתם ממליצים לי?(אני מדבר על המדבקה הזו)
הודעה אחרונה מאת oz17m, -
-
ידוע לי שמזגן פוגע בצריכת הדלק ומבזבז דלק. אך שאלתי היא לגבי המאורר העם אמה הכי גבוה שהמאורר פועל בשיאו צורכת יותר דלק מאשר הרמה נמוכה? תודה מראש לעונים.
הודעה אחרונה מאת evyatar11111, -
- 5 תגובות
- 838 צפיות
שלום, לפני כמה זמן ידידה שלי קיבלה דו"ח על נסיעה מנתיב בפניה שמאלה ישר. אם זכור לי נכון הדו"ח הוא על "אי ציות לתמרור" העניין הוא כזה, השוטר לא רשם את מחיר הקנס,שכח כנראה . כשהיא שלחה את הדו"ח חזרה,וכתבה שלא מצויין מחיר הקנס וביקשה לבטל אותו. נשלח אליה חזרה קנס ושם כבר היה רשום מחיר הקנס. השאלה היא כזאת. האם מותר להם לעשות את זה? ברגע שהשוטר טועה\שוכח לרשום משהו, האם הדו"ח לא מתבטל? תודה וסופשבוע טוב
הודעה אחרונה מאת STAS-S, -
- 0 תגובות
- 533 צפיות
לסיריון 2002 יש שתי צורות לcz?
הודעה אחרונה מאת meymia, -
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 2 אלף צפיות
"אם בארזים נפלה שלהבת מה יגיגו אזובי הקיר"? והסיפור שהיה כך היה: ציטוט מתוך מדור הרכב במוסף כלכלה של ידיעות אחרונות: בני ברק כתב הרכב של ידיעות אחרונות, מספר שברשות אישתו פיאט פונטו חדשה כמעט, אשר נוסעת מעט, ובעיקר נסיעות עירוניות, כשלפתע נדלקה נורית צהובה בלוח המכוונים , ניתק בני ברק לפי שיטת "מצליח", את אחד הגבלים של המצבר כדי לבצע איתחול, כשהנורה חזרה לדלק, ניגש בני ברק למוסך, שם הודיעו לו לצערו שיש להחליף ממיר ומיד, העלות 4000 שקל, בני לא מיהר להחליף, , שפף תוסף לדלק לטנק, , אך הנורה חזרה לדלוק, ניגש בני ברק , למוסך אחר בראשל"צ שם חיברו את הרכב למחשב, ואיבחנו שהממיר גבולי, אך יעצ לו לבצע אינפוזייה, בעלות של 500 שקלים, הרכב ניגש לטסט ועבר אותו בהצלחה עם נתוני…
הודעה אחרונה מאת nik, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
הנה סרטון מדהים של מכונית המרוץ אודי R8 במסלול הטיפוס course de cote. אל תשכחו להגביר את הווליום! http://www.youtube.com/watch?v=vvuuEt1Mgp0 (ואם זה היה כבר - תגידו ואוריד) רוני
הודעה אחרונה מאת אייזיק, -
-
מנוע וונקל
מאת fanmanuv- 11 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מישהו (סביר שמתחום הקארטינג) מכיר את מנוע ה-וונקל הגרמני XR50 ? מכל הנתונים המרשימים מאד שלו- 50 כ"ס מנפח המקביל ל250 סמ"ק ומשקל של 15 ק"ג ,כאשר בתוספת סופרצ'רג'ר מקבלים 100 כ"ס-לא מצאתי את נתון ה TBO שלו.
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
אז ככה,חשוב לציין קודם כל שאני עובד במשרה מלאה בתור אחראי משמרת באחד מרשתות בתי הקפה בארץ. בימים האחרונים קיבלתי הצעה לעבוד בתור שליח של מסעדה כלשהי באיזורי,העבודה כוללת שימוש ברכבך הפרטי,הוצאות הדלק,הביטוח,טיפולים (שאלו דברים שגם ככה משולמים) הכל עלייך. השכר הוא 35 ש"ח לשעה (משמרת של 6 שעות,4 ימים בשבוע),המשלוחים הם לא חינם,משלוח ברדיוס של 10 ק"מ עולה 10 שקלים,ומעל ל 10 ק"מ (25 זה המירב) יעלה ללקוח 25 שקלים, כאשר הכסף שהלקוח משלם על המשלוח הולך לכיסו של השליח (דהיינו אני). בנוסף רוב הלקוחות משאירים גם כמה שקלים טיפ לשליח. הנסיעה היא רק כאן באיזור זכרון\פרדס חנה\בנימינה\גבעת עדה למי שמכיר.. הבנתי מהמכונאי שלי שהבלאי היחידי לרכב עלול להיות למצבר,אבל המצבר ברכבי ה…
הודעה אחרונה מאת Muzic4Ever, -
-
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
כמו שנאמר בכותרת. לדעתי הרבה יותר כיפי מאיזו פחית עגלתית (כמו 205). למרות שכנראה (כנראה? בטוח!) שה-205 תהיה, כמו בכביש, מהנה יותר לנהיגה. מה שמושך אותי זה בעיקר המנוע החזק והבשרני, וגם הצליל שלו לא רע. ויש מזגן! עוד וידוי: לטמפסט יש פינה חמה אצלי בלב - אפילו שזה רכב זוועתי. כשהייתי קטן הייתה להורים של חבר אחת כזו כחדשה ב-92 - ואני בתור ילד בן 7 (שמן הסתם לא הבין כלום על עפיצות ההיגוי ותקשורת מהשלדה ) התלהבתי. התקציב- 5000 ש"ח יקנו לי טמפסט סבירה מ-92. 3 חודשים טסט יספיקו - אח"כ הרכב ילך לפירוק. מכיוון שאני אדם מאמין - אני מאמין שהאלטרנטור והגיר יחזיקו שלושה חודשים. כמובן שהייתי מעדיף לקנות באגי - אבל הרישיון חשוב לי מכדי לאבד אותו על שטויות. (עכשיו אנ…
הודעה אחרונה מאת Herman, -
- 6 תגובות
- 935 צפיות
נכשלתי טסט היום (על שטויות) ומחר אני יוצא לטיול וחוזר בסוף השבוע עד אז יגמר לי התוקף של הטסט, יש בעיה עם זה שאני יסע בלי טסט רק למכון הרישוי?
הודעה אחרונה מאת poyas, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
לא הנהג אלא לנוסעים.
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 968 צפיות
http://finance.walla.co.il/?w=/4700/1263590 ציטוט קצר כבר בקילומטרים הראשונים, מבינים שחדוות הנהיגה לא עברה בתורשה אל הלאנסר העממית. זו בנויה ממרקחת של רכיבים אשר נועדו למלא דרישות פונקציונאליות ותו לא. כך למשל היא צוידה במנוע 1.8 ליטר 143 כ"ס שאמור לתת הרבה יותר מחץ מכל מנוע 1.6 שנמצא היום בשוק, אבל זה שודך אל תיבת הילוכים רציפה ושילוב זה לא מצליח לעמוד בציפיות. רמיסת הדוושה הימנית ממריץ את הסל"ד אל איזור ה-5,000 סל"ד ורק אז הקמ"שים מתחילים להיאסף – לאט מדי ורועש מדי. במבחני ההאצה שערכנו, במצבה האוטומטי הזדקקה הלנסר לכמעט 13 שניות כדי להגיע מעמידה ל-100 קמ"ש וזה לא רק מרגיש איטי. למרבה הצער, גם אפשרות התפעול הידנית המחלקת את התיבה ל-6 יחסי העברה שנ…
הודעה אחרונה מאת doperla, -
- 14 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
טוב, שלום לכולם אני מגיעה אליכם מפול גז ואיתי אני מביאה הצעה מעניינת, אז ככה, בחול המועד פסח ב- 21/22/23 לאפריל, אנחנו מתכננים לצאת לטיול אופנועים סובב ישראל, אתם יכולים לקרוא עליו כאן וזו ההודעה שמסכמת הכל בערך. העניין,כפי שתראו בשירשור,אנחנו רוצים שיצטרף אלינו רכב לטיול כדי להקל עלינו את ניידות הציוד, בתמורה אנחנו מציעים : 1 תשלום עבור הדלק במהלך הטיול 2 חברה נעימה,אנחנו אנשים כיפיים, איכותיים ומצחיקים 3 טיול בארץ הקטנה והמקסימה שלנו יש מעוניינים ? (אגב, אני מקווה שכתבתי בפורום הנכון,באוף טופיק לא נתן לכתוב)
הודעה אחרונה מאת סיטרא אחרא, -
פורד מוסטנג 2007 1 2
מאת guyush- 23 תגובות
- 5 אלף צפיות
הגיוני שהרכב פורד מוסטנג דגם 2007 שלדעתי נראה מדהים ! ונראה יקר מאוד יעלה רק 187k-200k ואם כן למה אין אותם הרבה בארץ?
הודעה אחרונה מאת favorite 1, -
- 13 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכם ידוע לי שאתר מפה יש בו את כל סוגי המכמונות מהירות ברצוני לדעת אם איפשר לסמוך על אתר אם הוא נחשב אמין ומתעדכן? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת amos17, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
לחבר טוב יש פיאסטה מודל 95. כל פעם שאני נוסע איתו אני רואה את הצמיגים הישנים והיבשים (משנת 2001 (!) ) וזה מעצבן אותי. מדי פעם אני מעיר לו אבל הוא לא מתייחס. (הוא טוען שיש מספיק "בשר" ולכן הם תקינים. עוד טיעון היה שהם עוברים טסט. [. גם האוטו של מוישה אופניק יעבור טסט במכונים מסויימים]). עד שעלה במוחי רעיון - אמרתי לו שפעם הבאה שיבקר בגן השעשועים הקרוב לביתו עם האחייניות, שישים לב שלרוב הצמיגים שם (שנזרקו ע"י בעליהם) יש מספיק "בשר". אם אנשים זורקים לפח צמיגים עם בשר, כנראה שיש לזה סיבה. הוא גמגם טיפה, אבל סוף-סוף הסכים איתי. נקווה שיצליח לשכנע את אמא להחליף אותם. מקורי, לא? אביעד
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום לכולם עשיתי יבוא אישי של מנוע מארצות הברית לאופנוע שלי bmwf650 קניתי אותו בebay ,המנוע מורכב באופנוע ובטסט שעשיתי שבוע שעבר היפנו אותי לעמדה מיספר אחת בחולון כי אין לי כמובן שטר מכר,יש לציין שיש לי את הרישומון מכס וחשבונית הebay ומיספר המנוע ואישור התקנת מנוע ממוסך. מה שרציתי לדעת האם כל זה יספיק בשביל לאשר את המנוע ברישיונות? רק מי שבאמת יודע או בעל נסיון יענה. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Herman, -
- 4 תגובות
- 897 צפיות
הייתה כתבה יפה בגלובס על הנושא של המכוניות והרגולציה הירוקה . הנקודה היא שהמכוניות הולכות לעלות לכולנו יותר כסף (ובישראל עם המיסוי עוד יותר) , ואני עדיין לא מצליח להבין , למה העולם חושב שבדרכים כאלו הוא יתקן מה שהוא עיוות , כשהוא כבר רואה שבמצריים יש מהומות מזון , הרכבים יעלו ובקיצור מכול הסיפור הזה רק העשירים יעשו כסף וכולם יסבלו . ואחרי הכול העסק אפילו לא יעבוד (ולא . גם לא המכונית החשמלית של אגסי ,לא תהיה מכונית להמונים וגם זה ע"פ דיבורים של המנכ"ל שלהם שפורסמו בגלובס) מעניין לדעת מה דעתכם
הודעה אחרונה מאת RedLabel, -
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום. היום נסעתי בקטע כביש (בתחום העיר ראשון לציון). במטרה להוריד נוסע, נסעתי בקטע כביש המוגדר כנתיב לתחבורה ציבורית(מוצב תמרור ב-35). במקום קיים גשר להולכי רגל- אולם המקום היחיד בו ניתן להוריד נוסע כך שתהיה לו גישה סבירה אל הגשר הינה באחת מ-2 הדרכים: 1. נסיעה בנת"צ. 2. נסיעה בנת"צ לשם פניה ימינה (נסיעה מותרת), ביצוע פניית פרסה לאחר הפניה ימינה, וחזרה לנת"צ במרחק של 3-4 מטרים מהמקום בו יצאתי מהנת"צ. מאחר ונראה לי קצת דבילי לבחור באפשרות השניה (באמת מדובר במספר מטרים בודדים) בחרתי באפשרות הראשונה. ע"פ החוק- מאחר והשילוט על תחילת הנת"צ נמצא מיד לאחר הפניה ימינה, ואין שילוט דומה בחזרה לאותו הקטע- סך כל הקטע המוגדר כנת"צ הוא 3-4 מטרים (כגודל אי-התנועה…
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הבנתי שלפי השיטה החדשה שנכנסה לתוקף שנת המודל לא מתתחילה יותר בחודש מאי, אלא בחודש ינואר, וכן ברשיון הרכב יירשם מועד עליית הרכב על הכביש. האם מישהו יכול לאמר האם וכיצד בדיוק מעבר זה משפיע על מחירון לוי יצחק? ואם זה משפיע, אז החל ממתי. אם למשל אני רואה במחירון הנוכחי שדגם מסויים משנת 2002 , מחירו 88000 ש"ח, האם זה לפי השיטה הישנה או החדשה? האם מועד עלייתו לכביש של רכב מסויים שאני מעוניין לרכוש (לפני/אחרי ינואר 2002) אמור להשפיע באופן משמעותי על המחיר שרשום במחירון לוי יצחק? כלומר, נגיד שהרכב עלה לכביש בדצמבר 2001, האם אני יכול כעת לטעון בפני מוכר הרכב ש"מחיר המחירון" הרלוונטי של הרכב שלו הוא לפי 2001? או שהשיטה החדשה כבר משוקללת (פחות או יותר..) במחירון…
הודעה אחרונה מאת dorki,
-
מי מחובר 5 משתמשים רשומים, 2 אנונימיים, 864 אורחים (הצג רשימה מלאה)