Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6670 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו שנאמר בכותרת. לדעתי הרבה יותר כיפי מאיזו פחית עגלתית (כמו 205). למרות שכנראה (כנראה? בטוח!) שה-205 תהיה, כמו בכביש, מהנה יותר לנהיגה.

מה שמושך אותי זה בעיקר המנוע החזק והבשרני, וגם הצליל שלו לא רע. ויש מזגן!

עוד וידוי: לטמפסט יש פינה חמה אצלי בלב - אפילו שזה רכב זוועתי. כשהייתי קטן הייתה להורים של חבר אחת כזו כחדשה ב-92 - ואני בתור ילד בן 7 (שמן הסתם לא הבין כלום על עפיצות ההיגוי ותקשורת מהשלדה :)) התלהבתי.

התקציב- 5000 ש"ח יקנו לי טמפסט סבירה מ-92. 3 חודשים טסט יספיקו - אח"כ הרכב ילך לפירוק. מכיוון שאני אדם מאמין - אני מאמין שהאלטרנטור והגיר יחזיקו שלושה חודשים.

כמובן שהייתי מעדיף לקנות באגי - אבל הרישיון חשוב לי מכדי לאבד אותו על שטויות. (עכשיו אני כמעט לא נוהג - אבל התקופה של 35K ק"מ בשנה עומדת לחזור בגדול :))

מה דעתכם? לרדת מהעץ או ששווה לנסות?

אביעד

פורסם

אם הבנתי אותך נכון, אתה מתכוון לעשות עם האוטו ראלי בשטח.

ממליץ לראות סרטים ב-YOUTUBE, כמה דקות מחזיקים רכבים בסוג נהיגה כזה. טמפסט יחזיק עוד פחות מיפנית.

אם כוונתך לשלושה חודשים של נהיגה כזאת, צר לי לאכזב אותך, אבל אני בספק שהאוטו יחזיק יותר מיום אחד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ממש לא נהיגת שטח כ"כ אגרסיבית. שמע, עם קנגו הגעתי לאיפה שרק רציתי. אני מתכוון יותר בכיוון של לטייל, ולא להרוס את הרכב בכוונה-תחילה.

בברכת דונג דונג דונג דונג דונג דונג דונג..... :lol:

אביעד

פורסם

עזוב אותך משטויות, אך תישכח שאתה צריך גם ביטוח וזה לא מעט כסף. (רק חובה יעלה לך באיזור ה1500)

זה גם מתכון בטוח לצרות- הטמפסט והקורסיקה נמוכות ומנסיון זה ממש לא נעים ללכת 7 ק"מ ברגל בחולות בגלל שנישבר הקרטר או משהו בסיגנון.

כמו כן אני לא מאמין שתימצא קורסיקה 3.1 ב3500 ש"ח במצב סביר לנסיעה.

נישמע לי כאב ראש ותו לא.

עדיף לך לקנות ב 3000 ש"ח באגי ולחנות אותה בבית של ההורים שלך, יש לך גם אחלה שטח באיזור.

פורסם

עם לא תנסה להרוס אותו בכוח הרכב בהלט יחזיק מעמד (דוגמה הסרטוגה שלי :) )

אבל במחיר כזה לא הייתי בונה על מזגן עובד 8)

What's the first rule when into a man's car ?

RESPECT a man's car the man RESPECT you !

פורסם
עזוב אותך משטויות, אך תישכח שאתה צריך גם ביטוח וזה לא מעט כסף. (רק חובה יעלה לך באיזור ה1500)

זה גם מתכון בטוח לצרות- הטמפסט והקורסיקה נמוכות ומנסיון זה ממש לא נעים ללכת 7 ק"מ ברגל בחולות בגלל שנישבר הקרטר או משהו בסיגנון.

כמו כן אני לא מאמין שתימצא קורסיקה 3.1 ב3500 ש"ח במצב סביר לנסיעה.

נישמע לי כאב ראש ותו לא.

עדיף לך לקנות ב 3000 ש"ח באגי ולחנות אותה בבית של ההורים שלך, יש לך גם אחלה שטח באיזור.

לא אמרתי 3500. המוכרים רוצים 8000 - אני הולך לראות את הרכב עם 5500 מזומן בכיס - ואנשים יתגמשו, אין לרכב שוק. אני לא אחד שמבלבל למוכרים בשכל. (את כל הרכבים שהיו לי קניתי תוך יומיים מהרגע שפורסמו).

לגבי הביטוח - עושים שלושה חודשים ומקבלים על השאר החזר בצ'ק כשמבטלים. הם שולחים מהר ולא עושים בעיות. (במקרה שלי מדובר הראל. במקרה של שירבט נראה לי הם משלמים במסטיקים כמו הגרוזיני במכולת :lol:)

לגבי זה שהן נמוכות - נק' שאני צריך לבדוק - עד כמה הרכב פגיע.

לגבי באגי - שוב, בתקופה הקרובה אני אצטרך את הרשיון, ושלילה לא מתאימה לי. אם אני נתפס עם באגי - מה הצפי לענישה?

ולמה לנסוע רק ליד הבית? רוצה להכיר את הארץ :)

באגי עם רישיונות וטסט זה עסק יקר. (תוםקאר - הלוואי והייתי יכול :))

פורסם

לא מזמן עזבתי את הראל- ברגע האמת השירות שלהם היה מזעזע...

בקשר לפרוייקט- נראה לי כאב ראש לא הכרחי- אולי תוכל לרכוש איזה טרקטורון ישן או שמהו בסגנון.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

אהבתי את הרעיון :-)

שים לב שמערכת הקירור במכוניות האלה גם ככה די גבולית בתנאי ארצינו. החשש העיקרי שלך לדעתי צריך להיות מנוע שמחמם את עצמו לדעת בתנאי טיול שטח. חוץ מזה, מבחינה מכנית, היא תחזיק מעמד. אגן השמן עשוי ברזל ולא אלומיניום, הוא לא יישבר כל כך בקלות, מקסימום יתעקם קצת.

אני מציע לתקוע את התרמוסטט במצב פתוח, או להוציא אותו בכלל לפני ה"ירידה לשטח". וגם - לעשות חיבור ישיר שעוקף את הרדיאטור הפנימי, שהוא בדרך כלל הראשון להתפוצץ תחת עומס. קח איתך הרבה נוזל קירור אקסטרה.

תבדוק לפני הקנייה שגיר 3 ההילוכים המיתולוגי לא מחליק, עם דגש על רוורס (שתמיד נוטה "ללכת" לפני הקדמיים בגירים האלה).

שיהיה בהצלחה!

פורסם
התקציב- 5000 ש"ח יקנו לי טמפסט סבירה מ-92. 3 חודשים טסט יספיקו - אח"כ הרכב ילך לפירוק. מכיוון שאני אדם מאמין - אני מאמין שהאלטרנטור והגיר יחזיקו שלושה חודשים.

5000 ש"ח יקנו לך לאדה ניבה.

היא תביא אותך הרבה יותר רחוק בשטח מהפונטיאק וגם תיהיה עמידה יותר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בתור בעל רכב כזה לא הייתי ממליץ עליו לתנאי שטח וכאלה.. אם כבר אתה רוצה,יש 2 קורסיקות בפירוקיה באזור שלמות אולי יצא יותר זול.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם
לא אמרתי 3500. המוכרים רוצים 8000 - אני הולך לראות את הרכב עם 5500 מזומן בכיס - ואנשים יתגמשו, אין לרכב שוק. אני לא אחד שמבלבל למוכרים בשכל. (את כל הרכבים שהיו לי קניתי תוך יומיים מהרגע שפורסמו).

לגבי הביטוח - עושים שלושה חודשים ומקבלים על השאר החזר בצ'ק כשמבטלים. הם שולחים מהר ולא עושים בעיות. (במקרה שלי מדובר הראל. במקרה של שירבט נראה לי הם משלמים במסטיקים כמו הגרוזיני במכולת :lol:)

לגבי זה שהן נמוכות - נק' שאני צריך לבדוק - עד כמה הרכב פגיע.

לגבי באגי - שוב, בתקופה הקרובה אני אצטרך את הרשיון, ושלילה לא מתאימה לי. אם אני נתפס עם באגי - מה הצפי לענישה?

ולמה לנסוע רק ליד הבית? רוצה להכיר את הארץ :)

באגי עם רישיונות וטסט זה עסק יקר. (תוםקאר - הלוואי והייתי יכול :))

אתה מתכוון לנסוע ברחבי הארץ עם רכב חצי מפורק שקרעת לו את הצורה בשטח ובמקרה הטוב עם ביטוח חובה בלבד ללא צד ג'?

אתה אולי אדיוט אבל לא מפגר :wink:

חשוב לך הרישיון? קנה טרקטורון ב 5K ותיתחרע עליו בשטח, רוצה לטייל ברחבי הארץ? קח את ההונדה של אמא, תרכיב לה ספוילר של GT, תצבע את הטאסות בזהב ולך תעשה פוזות על ילדות בחטיבת ביינים בכל הארץ :lol:

פורסם

לגבי הניבה - אתה בטוח שניבה תצליח לנסוע חודשיים? אני בספק, אבל רעיון נלמד מאוד, יישקל בחיוב.

אופק - אני הולך לעשות צד ג', ברור. לחודשיים-שלושה העלות זניחה. ועשית ממני הורס מכוניות סדרתי :). קנגו מכיר? מכיר. היא ממש לא התפרקה מנסיעה סבירה בשטח, לפחות לא בידיים שלי ;-). (אין לי תוכניות לעצום עיניים ולתת גז בלי לחשוב פעמיים, חלק גדול מהמכשולים ניתן לעבור אם יורדים מהרכב וחושבים דקה, מניסיון). אם תהיה לי עבירות של קנגו עם ביצועים של הטמפסט - מבחינתי זה מספיק.

מה אומרים על הניבה?

פורסם

1. אתה הורס מכוניות סידרתי, צה"ל הפסיד עליך הרבה כסף...

2. קנגו צבאית זה אחלה רכב בשטח, אפילו יותר טובה מיונדאי גטס מהשכרה :wink:

3. לא הבנת? אתה מחפש לעצמך כאב ראש וכאב כיס, תחסוך את ה 5K לאוטו הבא ולך לישון טוב בלילה.

4. אתה באמת חם על הרעיון של לירות לעצמך ברגל? קנה סובארו טנדר וסע לשלום. (ובוא לאסוף אותי :twisted:)

פורסם

ניבה - יש לה יכולת שטח אמיתית והילוך כוח. היא 4X4 ומנוע כמו בפיאט 124 בנפח 1.6-1.7 ובהספק של כ-70 סוסים.

מבחינת אמינות, הרכבים האלה יוצאו מהמפעל לעיתים עם חלודה, פלסטיקים שבורים וכו'. הרכבים ליבוא הורכבו במיוחד באיכות טובה יותר וגם יבואנים שיפצו את המכוניות לפני מכירה.

הבעייה שבמקרה שמשהו נשבר, קרוב לוודאי צריך להזמין מחו"ל. אבל אם תמצא אחת במצב מכאני סביר, שלושה חודשים שאתה צריך תחזיק בכבוד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...