Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תאונה בין מכונית לקטנוע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6630 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שימו לב שישנה תקנה שאני לא בטוח לגבי מספרה נדמה לי תקנה 28....

הנקראת חוק הזהירות הכללית,לא נרחיב בזה יותר מידי,מספיק להגיד שהרוכב קטנוע יש לו חלק מהאשמה,בגלל הסיבה הפשוטה שהוא נוסע כל כך מהר בכביש כל כך צר כשאין לו שדה ראיה מספק,לגבי חסימת שדה ראיה יש צורך בצילום המקום מנקודת ראיה של הרוכב קטנוע ושל נהג המכונית מכמה זויות,רצוי בשעות שקרה הארוע,באם ביום אז לצלם ביום באם קרה בלילה,לצלם גם ביום וגם בלילה.

בנוסף יש לצלם רכבים אם חוסמים שדה ראיה וחונים קרוב מידי לצומת,לפי החוק אסור לחנות 12 מטר מצומת בדיוק בגלל הסיבות האלה של חוסר שדה ראיה.

בנוסף גשו לעו"ד המתמחה בנושאי תחבורה אפילו בשביל יעוץ,אם אתה מורשע בתאונה כזאת זה יכול להיות מאוד לא נעים מבחינת תוצאות,כמובן שהעבר של הנהג משחק תפקיד מכריע במתן עונש במידה ואתה מורשע.

בהצלחה.

פורסם

מיכאל,

איך הגעת למסקנה שהחוק לא חד משמעי.

זה שחור או לבן - או שנתת זכות קדימה או שלא נתת.

(בהנחה שהאופנוע לא הגיח כברק, שאז ממילא אינו בשדה הראיה גם אם הכביש פתוח ושדה הראיה מצויין).

אם שדה הראיה שלך חסום ואתה לא רואה מה קורה בכביש, למה אתה מהמר ויוצא? כמו שלא רואים את האופנוע, אולי גם לא רואים סמי-טריילר ואז כנראה הנהג כבר לא יכול להאשים אף אחד.

נהג שנותן זכות קדימה, עושה זאת לא רק כי זה החוק, אלא כי הוא בעיקר רוצה לחזור שלם הביתה.

ברור שאם שדה הראיה שלך חסום, אתה צריך לנקוט משנה זהירות. אם אתה לא יכול לנסוע, אל תהמר. אם אתה מחליט להתקדם תהיה בטוח בעצמך.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אני לא מסכים עם חלקכם, אתם אולי צודקים בזה שהוא היה צריך להיות "זהיר", אבל העיניין כאן שהוא היה זהיר, והוא

גלש באיטיות לכיוון הצומת, ואם באמת השדה ראיה שלו היה חסום ולא ברור.. מה בדיוק אתם מציעים לו לעשות? הרי הוא יהיה חייב

מתישהו לנסות ולחצות את הצומת, זאת לא אשמתו שבדיוק בשניה שהוא גלש אופונוע עבר במהירות את הכביש ופגע בו.

אני לא יודע כמה הוא גלש לתוך הצומת, וכמה הוא היה כבר בפנים.. אבל אני מנסה להציב את עצמי במקומו, וזה מבאס לחשוב שאם אפילו אני לא אשם, החוק יהיה נגדי במקרה כזה.

שיהיה בהצלחה, ואיחולי החלמה לאופנוען שנפגע.

פורסם

למקרים שכאלה יש בית משפט.

לשופט יש את האפשרות לשקול את המכלול ולהחליט כהבנתו.

אגב, לא בהכרח זה חייב להגיע למשפט. יכול להיות שתובע שילמד את החומר יגיע למסקנה דומה ויסגור את התיק.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תוכן חדש...