Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6642 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תלוי בגיר.

יש רכבים שעומדים על 4,000 כבר ב- 120 קמ"ש, יש כאלו שמשייטים בנינוחות על 3,000 גם על 150 קמ"ש.

לא שניסיתי, כן ? מהירות גבוהה זה פיכסה.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמו שקונדסון אמר, לא חסר רכבים שעל 4,000 סל"ד נמצאים הרבה מתחת ל 140. לדוגמא אני יכול לציין מאזדה 6, שאני חושב שנמצאת על אזור ה 125-130 קמ"ש בלבד.

חוץ מזה שהקמ"ש לא רלוונטי במה ששאלתי אלא רק ההיבט הטכני, האם יש הבדל במצב המנוע.

Back to the original - NC again.

פורסם

אפשר כדי להעלים את נושא המהירות, להציב שתי מכוניות על 100 קמ"ש, זהות.

אחת תהיה בהילוך העליון והשנייה תהיה הילוך אחד כלפי מטה.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

עוד מעט תגידו לי שאסור לאכול 7 זיתים ביום :lol:

אגב, בדיזל יש מנתק הצתה? אף פעם לא יצא לי לבדוק :)

נ.ב יש רכבים בהם 4000 סל"ד זה 110 קמ"ש. כאלה עם שלדה מטורפת ;-)

פורסם
זה מזכיר לי את הטור של ניצן אביבי (אם אני לא טועה, ואני מתנצל על זיכרוני הלא משהו) במגזין אוטו, על "מחסום ה3000".

.

תוכל להביא קישור לטור?

פורסם

אגב, בדיזל יש מנתק הצתה? אף פעם לא יצא לי לבדוק :)

איך יהיה מנתק אם אין הצתה :roll:?

יש לו מגביל טורים ואין לי ידע איך הוא עובד

vw-golf כתב:

זו פאקינג מדינה דמוקרטית, זה לא שהוא הרים יד על מישהו, אז חלאס, סתמו פיות!!
פורסם
תוכל להביא קישור לטור?

לא מצאתי את המאמר באתר אינטרנט של מגזין אוטו.

אם אתה ממש רוצה, אני יכול לחפש את העיתון שהטור פורסם בו (וזה תלוי בזמני הפנוי, שלא בטוח שיהיה הרבה כזה).

אתה יכול לפנות לאחד מחברי המערכת, שחברים בפורום הזה, אולי הם יוכלו לעזור לך.

יאיר.

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

פורסם
תוכל להביא קישור לטור?

אכן טור מאוד מעניין. אם תיתאפקו שבוע אני אז אני אביא אותו ואסרוק ויעלה אותו לפה. (ואם יש אותו למישהו אז שהו יעשה את את זה)

וכמו שפיתגם סיני עתיק אומר: "אם אין לך משהוא חכם להגיד - תגיד פיתגם סיני עתיק אמר"

פורסם
אכן טור מאוד מעניין. אם תיתאפקו שבוע אני אז אני אביא אותו ואסרוק ויעלה אותו לפה. (ואם יש אותו למישהו אז שהו יעשה את את זה)

אני גם יכול לסרוק.

פשוט אין זמן וכוח לחפש עיתון עיתון את המאמר.

אם אתה יודע באיזה עיתון זה נמצא, אני יסרוק.

שאלה נוספת, האם זה מותר לסרוק דבר כזה לפורום?

זכויות יוצרים וכאלה...

יאיר.

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

פורסם

אפשר כדי להעלים את נושא המהירות, להציב שתי מכוניות על 100 קמ"ש, זהות.

אחת תהיה בהילוך העליון והשנייה תהיה הילוך אחד כלפי מטה.

חוץ מזה שהקמ"ש לא רלוונטי במה ששאלתי אלא רק ההיבט הטכני, האם יש הבדל במצב המנוע.

ברור שאם נקח שני רכבים זהים ואחד יסע כל הזמן בסל"ד גבוה יותר באוטוסטרדה, יהיה לו יותר בלאי במנוע. למרות שימון טוב יותר, עדיין המנוע באותו זמן עושה יותר שעות, הבוכנות נשחקות יותר וכן גם המיסבים.

מעבר לזה, מחירי הדלק כל הזמן עולים וסתם להחזיק מנוע בס"ד גבוה יותר פשוט חבל, הוא שורף יותר דלק.

הרעיון שבגללו במכוניות יש גיר עם הילוכים, לאפשר להחזיק את המנוע במצב אופטימאלי לתנאי הדרך.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
עדיין המנוע באותו זמן עושה יותר שעות,

:conf:

ואם כבר אנחנו נכנסים כאן לשיקול של חסכון בדלק, קבלו את המקרה הבא:

השבוע יצא לי לנסוע הרבה מאוד עם ה-33: ביום שלישי עשיתי 270 ק"מ, וביום חמישי 350 ק"מ.

הנסיעה הקצרה יותר היתה לצפון הארץ, והארוכה היתה דרומה (ובניגוד לכתבה שהיתה אמש בחדשות, היא לא עשתה אפילו חצי סימן של התחממות - THAT'S MY GIRL :-P).

הנסיעה צפונה היתה רוב הזמן במהירויות יחסית נמוכות, ולוותה בלא מעט עמידה בפקקים והשתרכויות אחרי משאיות איטיות להחריד, בעוד שאת הנסיעה דרומה עשיתי בקטע גדול יחסית במהירויות שהשתיקה יפה להן בכביש 6. כמה בדיוק? לא משנה, אבל העניין הוא שהסל"ד היה לא מעט זמן באיזור ה-4 וצפונה.

התוצאה: בניגוד מוחלט לדעה הרווחת, דווקא בנסיעה המהירה יותר והלכאורה בזבזנית יותר, ה-33 הציגה תצרוכת דלק טובה יותר בכ-0.7 ק"מ לליטר מהתצרוכת שהושגה בנסיעה האיטית. עכשיו רק תארו לעצמכם מה היתה התצרוכת אם הייתי נוסע יותר לאט.

ומהי המסקנה? יותר משנסיעה מהירה איננה חסכונית, נסיעה איטית בזבזנית ממנה בהרבה!

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

עם הוולקן נאלצתי פעם אחת לנסוע מערד לאשקלון במהירות 80-90 קמ"ש. ההבדלים בצריכה לא היו כאלה משמעותיים מול נסיעה של 130-140 קמ"ש - ובטח שלא שווים את הסיכון בלהירדם על ההגה.

כשניפרדתי מהשיירה בצומת פלוגות - הוצאתי את העצבים (הכביש מצויין) וסיימתי את הקטע במהירויות שבאמת השתיקה יפה להן. :)

פורסם

בקשר לשעות עבודה של מנוע, אסביר את עצמי:

נניח כנקודת מוצא לחישוב של שעות עבודה ניקח סיבובי סרק 1000סל"ד. נגיד שמנוע שעבד שעה שלמה על סל"ד הזה, עשה שעת עבודה. כלומר את אותה שעת מנוע, המנוע יעשה בחצי שעה על 2000סל"ד.

זה אומר, שאם נסעתי באוטודטרדה ב-100קמ"ש על 4000סל"ד, במשך שעה, מנוע עשה 4 שעות עבודה. על 3000סל"ד - רק שלוש שעות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

בחיים שלי לא שמעתי על חישוב "שעות מנוע" לפי סל"ד עבודה :?

פורסם
בקשר לשעות עבודה של מנוע, אסביר את עצמי:

נניח כנקודת מוצא לחישוב של שעות עבודה ניקח סיבובי סרק 1000סל"ד. נגיד שמנוע שעבד שעה שלמה על סל"ד הזה, עשה שעת עבודה. כלומר את אותה שעת מנוע, המנוע יעשה בחצי שעה על 2000סל"ד.

זה אומר, שאם נסעתי באוטודטרדה ב-100קמ"ש על 4000סל"ד, במשך שעה, מנוע עשה 4 שעות עבודה. על 3000סל"ד - רק שלוש שעות.

אלפא - אני ממש לא מסכים איתך.

אם כבר אז הגורם המשמעותי לצורך חישוב השחיקה הוא מהירות הבוכנה הממוצעת ובטח שלא סל"ד (שבמנועים שונים ייתן בסל"ד זהה מהירות בוכנה שונה).

גם מה שכתבתי בטל בשישים, שכן עיקר השחיקה נגרמת למנוע בעת ההתנעה. קראתי באיזה מקום שהתנעת המנוע שווה מבחינת השחיקה לנסיעה מאומצת של 400 ק"מ.

עם המתכות שיש היום מנועים מגיעים בקלות ל- 300K בעוד שלפני 20 שנה, 150K היה הישג מכובד למנוע.

נדמה לי שזה מקור האגדה העירונית.

חג שמח !

• תוכן חדש...