Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6650 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעקבות ריבוי השרשורים על המלצות לצמיגים והשרשור על "מה אתה חושב על מכוניתך", חשבתי שיהיה לא רע לחוות דעה גם על הצמיגים שחברי הפורום מתנסים בהם.

הפרמטרים:

1.יצרן+דגם+גודל+טווח מחירים:

2.יעוד הצמיג(ירוק/ספורטיבי/שטח)+על איזה רכב הוא הורכב:

3.כמה זמן נסעתי/נוסע עם הצמיג:

4.חוות דעת:

5.סיכום:

אני אתחיל:

1.יצרן+דגם+גודל+טווח מחירים: דאנלופ SP SPORT490 185/60/14,עלה בסביבות האלפייה לרביעייה.

2.יעוד הצמיג(ירוק/ספורטיבי/שטח)+על איזה רכב הוא הורכב: הצמיגים הורכבו על ZX 1.6 כשהשימוש העיקרי הוא נסיעה רגילה ומדי פעם תקיפה של קצת פניות,ז"א שהיו לנו ציפיות שהצמיג יהיה בעל תכונות ספורטיביות מינימליות.

3.כמה זמן נסעתי/נוסע עם הצמיג: הניסיון שלי עם הצמיג הוא בסביבות השלוש שנים.

4.חוות דעת: אחיזה בינונית על יבש,מספיק לרכב משפחתי לנסיעה רגילה אך ללא שום יומרות ספורטיביות. אחיזה על רטוב פשוט גרועה,במיוחד במעבר ראשוני,לאחר מכן קצת משתפרת אבל עדיין לא טובה בכלל. מבחינת שחיקה,הצמיג לא נשחק מהר וגם לא מתייבש מהר.

5.סיכום: לא הייתי קונה שוב את אותו צמיג מכיוון שבמחיר שלו ניתן למצוא צמיגים הרבה יותר טובים ובטוחים. אם זכרוני אינו מטעה אותי,כשחיפשתי באינטרנט את הדגם הזה ראיתי שהוא מיוצר במלזיה והוא אינו משווק באירופה.

1.יצרן+דגם+גודל+טווח מחירים: goodyear duragrip 195/65/15 עלו לי 1000 ש"ח רביעייה טריה.

2.יעוד הצמיג(ירוק/ספורטיבי/שטח)+על איזה רכב הוא הורכב: הצמיג הורכב על סיאט טולדו TDI שרוב הנסיעה בו היא מנהלתית ללא שום יומרות ספורטיביות.

3.כמה זמן נסעתי/נוסע עם הצמיג: אנחנו עם הצמיג הזה חצי שנה

4.חוות דעת: מרוצים מאוד מבחינת התמורה לכסף. אחיזה טובה על יבש ומעולה ברטוב (זה דגם מיוחד שפותח על מנת לספק אחיזה גבוהה גם על כביש רטוב). כמעט ולא מרגישים הבדל במעבר מיבש לרטוב. הצמיגים לא הכי שקטים אבל גם לא רועשים במיוחד. והם די רכים ונעימים בנסיעה.

5.סיכום: לרכב משפחתי זה צמיג טוב ונותן תמורה טובה לכסף.

אם יש למישהו תוספות/הערות הוא מוזמן להוסיף.

מנהלים,לא ידעתי אם עדיף לשים את זה בטכני או בכללי מכיוון שזה סקר.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

רעיון נחמד.

לי זה לא רלוונטי מכיוון שיש לי 10 גלגלים שכל שבועיים אני מחליף בין המידות והייעוד של הצמיגים, והצמיגים עצמם מתחלפים אחת לחודשיים בממוצע.

אביחי

פורסם

הפרמטרים:

1.יצרן+דגם+גודל+טווח מחירים: GOODYEAR + DURAGRIP + 15/195 + 400NIS

2.יעוד הצמיג(ירוק/ספורטיבי/שטח)+על איזה רכב הוא הורכב: הורכב על אלפא 164TS, צמיגים רגילים לקיץ וגשם

3.כמה זמן נסעתי/נוסע עם הצמיג: 4 חודשים

4.חוות דעת: אחיזה טובה, מחיר נוח

5.סיכום: מומלץ!

תוספת:

1.יצרן+דגם+גודל+טווח מחירים: goodyear duragrip 195/65/15 עלו לי 1000 ש"ח רביעייה טריה.

איפה קנית במחיר כזה? 1000ש"ח ל4 צמיגים! :shock: אני שילמתי כמעט כפליים. :-(

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

Dunlop SP490 - שנתיים על האלמרה, אחיזה בינונית על יבש, אפסית על רטוב, אבל שורדים נהדר, גם התעללות, ודיי צפויים באיבוד האחיזה. 1200 לרבעייה בזמנו.

Kleber Dynaxer HP2 - כחצי שנה על הרכב, הורכבו כזוג קדמי במקום הדנלופ - ההבדל? שמיים וארץ. והאוטו נהיה TAIL HAPPY, במיוחד על רטוב. בנוסף שקטים מאד (אפילו יותר מדי) אוחזים טוב מאד יחסית לצמיגים "משפחתיים", אני מרוצה.

700 לזוג אגב.

*המידה: 185\65\14

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

סקר מעולה :-)

יצרן ודגם: Conti Premium Contact.

מידה: 185/60/14, דירוג מהירות H.

המחיר: 300 ש"ח לצמיג.

הרכב: Skoda Fabia 1.4 16V.

היעוד: נסיעות רגועות והתגרזנויות קלות פה ושם :wink: מדובר בצמיג איכותי שהוא בין לבין - לא ירוק ולא ספורטיבי.

תקופה עם הצמיג: כשנה וחצי.

חוות דעת: היינו מרוצים מאוד. אוחז יפה ביבש ומעולה ברטוב, ושקט להפליא.

חסרון אחד - נשחקים מהר יחסית (ט'רדוור 280).

סיכום: לסופר מיני'ס ולמשפחתיות הוא מעולה - מאוד שקט ונוח והמחיר סביר בהחלט.

יצרן ודגם: Yokohama C-Drive.

מידה: 185/60/14, דירוג מהירות H.

המחיר: 250 ש"ח לצמיג.

הרכב: Skoda Fabia 1.4 16V.

היעוד: נסיעות רגועות והתגרזנויות קלות פה ושם :wink: נחשב כצמיג ספורטיבי (לייט).

תקופה עם הצמיג: כחודשיים.

חוות דעת: אומנם תקופה קצרה, אבל היינו מרוצים. אוחז יפה ביבש (מעט יותר טוב מה-Conti) ושקט גם כן. על רטוב לא יצא לי לבדוק אותם.

סיכום: צמיג נחמד מאוד. מעט יותר טוב מה-Conti.

יצרן ודגם: Dunlop SP2000 E SPORT.

מידה: 205/45/16, דירוג מהירות W.

המחיר: 600 ש"ח לצמיג.

הרכב: Seat Ibiza 1.6 SPORT.

היעוד: נסיעות רגועות והתגרזנויות קלות פה ושם :wink: נחשב צמיג ספורטיבי (יחסית).

תקופה עם הצמיג: חצי שנה.

חוות דעת: לא מרוצה במיוחד. אוחז בסדר על יבש, מזעזע על רטוב ורועש להפליא.

כמו כן, הוא רך למדי (ט'רדוור 200 :shock:) ונשחק מהר יחסית.

סיכום: יקר, רועש, סביר על יבש ומזעזע על רטוב. לא מומלץ :| יש אופציות טובות משמעותית - בפחות כסף.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

יצרן ודגם: Pirelli Pzero Nero.

מידה: 205/40/17.

המחיר: כ1200 שקל ליחידה.

הרכב: SEAT Ibiza FR 2007

היעוד: נסיעה רגועה ואולי פעם בכמה חודשים ללכת למסלול המקומי..אבל לא לשכוח שהאיביזה מפרפרת גם עם ESP בהילוך שני.

תקופה עם הצמיג: כשנה ו8 חודשים

חוות דעת: צמיג עם אחיזה אבסולוטית גם ברטוב וגם ביבש, דביק מאוד. רועש יחסית וגם נשחק מהר מאוד (אחרי 22 אלף קילומטר הצמיג גמור לגמרי) , אולי בגלל הכח של האיביזה.

הצמיג עשה פלאים לאחיזה המעורערת שיש לאיביזה ופשוט גרם לה לרקוד יפה מאוד בסיבובים.

סיכום: צמיג מעולה והמחיר גבוה מידי.. מי שיכול להרשות לעצמו ויש לו כסף מיותר שיבושם לו , הייתי ממליץ לחפש צמיג ספורטיבי שאולי טוב קצת פחות אבל הרבה פחות יקר. (TOYO)

פורסם

1.יצרן+דגם+גודל+טווח מחירים: yokohama Adrive 175\65\13 כ 300 לחתיכה

2.יעוד הצמיג(ירוק/ספורטיבי/שטח)+על איזה רכב הוא הורכב: לא ירוק אבל בכלל לא ספורטיבי. פולו 1.6 00'

3.כמה זמן נסעתי/נוסע עם הצמיג: 3 חודשים

4.חוות דעת: בעיקרון הוא בסדר, למרות שטיפה יקר למה שהוא מציע, אבל אני לא מתלונן. תת היגוי מאוד מוקדם, אבל זה יותר בגלל האוטו והמידה.

5.סיכום: הכי טוב שיש במידה הזאת לדעתי.

פורסם

סקר מעולה!

יש עוד פרמטרים שלדעתי כדאי להוסיף:

• דירוג שחיקה (TREADWARE)
  • דירוג בלימה
  • דירוג אחיזה
  • דירוג מהירות

הרכב הנבדק: אלפא 33 מנוע 1.5IE

מידת הצמיגים הנבדקים: 185/60/14

דירוג מהירות הצמיגים הנבדקים: H

YOKOHAMA V500

שחיקה: 300

בלימה: A

אחיזה: A

כמה זמן נסעתי עליו: 3 שנים

התרשמותי: צמיג כיווני, שקט מאוד! אחיזה טובה ביבש, מעט פחות טובה ברטוב, אך בסה"כ לא משהו מיוחד להתלונן עליו. תמורה לא רעה לכסף, חבל מאוד שלא ניתן להשיגו עוד.

המחיר: 1,200 ש"ח לרביעיה

GOODYEAR HYDRAGRIP

שחיקה: 240

בלימה: A

אחיזה: A

כמה זמן אני נוסע עליו: ארבעה חודשים

התרשמותי: צמיג מצוין המצליח להתעלות על קודמו. האמת היא שרכישתו לוותה בחששות קלים מצדי, בהיותו של הצמיג צמיג גשם. בדומה ליוקוהאמה, גם צמיג זה הוא כיווני, אשר ברטוב הוא מתעלה עליו ללא קושי ונדמה כאילו הוא פשוט נטוע במקומו. ביבש הוא משתווה ליוקוהאמה. הוא מעט יותר רועש, אולם זה בטל בשישים לעומת התמורה שהוא מספק. ללא ספק, אחת הקניות הטובות שלי.

המחיר: 1,200 ש"ח לרביעיה

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

טויו T1R מידה 195\45\R16 יושב על איביזה 20VT.

אוחז מצויין יחסית למחיר, אוחז אפילו יותר טוב מצמיגים יקרים ממנו. (P-ZERO)

קצת פחות טוב ברטוב מה P-ZERO אבל משמעותית טוב ממנו ביבש.

דווקא זמן השחיקה הפתיע אותי לטובה, 17K קילומטר והצמיגים בסדר.

לא יותר מידי שקטים וממש לא יקרים, עלה לי 480 ש"ח לצמיג.

פורסם

אני מכיר:

Goodyear F1 GS-D3

Falken ZE-512

Pirelli P6

Michelin Energy

Bridgestone ER30

נתחיל בסדר הפוך:

מישלין אנרג'י

1) מידה 195/65/15, לא מעודכן במחיר כנראה 450 שקל לדרוג מהירות T,

2) הורכב על פיז'ו 406 , צמיג "ירוק".

3) נסעתי כ 3 שנים

4) אחיזה בהחלט סבירה לא יותר, מתחיל להרעיש לקראת איבוד אחיזה הדרגתי, שקט מאוד, רך ונוח, אמור לחסוך דלק, לא נשחק בכלל. בסדר גם בכביש רטוב.

5) מומלץ לרוב הנהגים הפנסיונרים בישראל.

ברידג'סטון טורנזה ER30

1) מידה 195/65/15 , מחיר 550 ש"ח לדרוג מהירות מהיר - V.

2) הורכב על 406, צמיג איכותי אך ללא יומרות ספורטיביות במיוחד.

3) נסעתי כשנה

4) אחיזה בהחלט טובה, לא רעה ברטוב. מרעיש מעט במגבלות. די נוח במידה הזאת אך לא רכות מדהימה. רעש מאוד חלש שלא ממש מפריע. מגיב די מהר להיגויים.

5) מומלץ למי שתקוע עם מידה לא ספורטיבית כזאת ורוצה אחיזה.

פירלי P6

1) מידה 205/60/16 מחיר ??

2) צמיג מקורי על פיז'ו 407, צמיג איכותי אך לא ספורטיבי

3) נסעתי כשנתיים

4) אחיזה גבוהה מאוד אך כנראה שזה האוטו בעצם. צמיג עם רעש נסיעה קל, לא רך מספיק. מגיב מהר להיגויים.

5) לא מומלץ. אני בטוח שבמחיר שלו יש צמיגים עם אותה אחיזה לפחות ונעימים יותר לנסיעה.

פאלקן ZE-512

1) מידה 195/45/16 , מחיר כנראה 400

2) הורכב על איביזה טורבו, צמיג טוב אך לא ספורטיבי במיוחד

3) נסעתי חצי שנה

4) אחיזה טובה מאוד ביבש, טובה ברטוב (איבוד אחיזה לא מספיק הדרגתי), די שקט ודי נוח יחסית למידה. לא צועק אלא אם ממש ממש מגזימים. נשחק לדעתי קצת מהר (מקדימה).

5) מומלץ לרכבים משפחתיים.

גודייר F1 GS-D3 (תוצרת גרמניה)

1) מידה 195/45/16 , מחיר 600

2) הורכב על איביזה טורבו, צמיג ספורט אמיתי

3) נסעתי חודש

4) אחיזה מעולה ביבש, לא בדקתי ברטוב אבל אמורה להיות גם מעולה. די שקט, נוחות סבירה. צועק קצת יותר בקלות מהפאלקן 512 אך עדיין די נדיר. בולט יחסית למראה, בזכות הצורה של החריצים אפילו אבא שלי (שמכוניות לא מעניינות אותו) שם לב שהחלפתי צמיגים. לגבי שחיקה נחכה ונראה.

נותן שיפור משמעותי מאוד בתחושה בהגה, אפשר להרגיש התנגדות גדולה בהגה כשמתקרבים לזוית סיבוב שנותנת את שיא האחיזה (שאחריה המשך סיבוב ההגה רק מחריף את התת-היגוי). מהירות תגובה להיגוי סבירה, כמו בפאלקן. לדעתי יש לו התנגדות גלגול לא קטנה (מורגש כשעומדים בניוטרל בירידה קלה והאוטו לא מתגלץ').

פורסם

יצרן: יוקוהאמה.

דגם: גיאולנדר AT

גודל: 205x70x15

היו מורכבים על סובארו פורסטר כשלוש שנים וכ-100K ועדיין במצב סביר. הוחלפו לאחרונה (בצמיגים דומים של יוקוהאמה).

צמיגי ALL TERRAIN (לכביש ולשטח), נקראים בלשון העם 50:50.

בעלי אחיזת כביש טובה ושקטים. סבירים בשטח.

החליפו צמיגים מקבילים של דנלופ שהיתה להם אחיזת כביש גרועה והרעישו נוראות.

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

dunlop sp-9000

מידה 195.50.15, רביעייה עלתה 1600 ש"ח, כחצי שנה על וולקן 2.0.

צמיגי Max Performance, לא מעמיד אותם במצבי קיצון, אחיזה טובה ביבש וברטוב, שוקל להחליף את האחוריים על מנת לקבל זנב מקשקש, מרעיש מעט מעל 90+-, נשחקים מהר.

בקיצור, תמורה מעולה לשקל.

זה נכון

פורסם

GoodYear Excellence

מידה 185/55-14.

שחיקה : 240

אחיזה : A

בלימה : A

מהירות : V

מיוצרים בצרפת.

רכב: מורכבים על פז'ו 106 ראלי

חוות דעת: הצמיגים האלו מוגדרים כ-HP ובעלי מכלול תכונות מאוד מאוזן ללא נפילה משמעותית באף פרמטר.

צמיג א-סימטרי עם כיוון הרכבה, אחיזה טובה (לא מעולה) ביבש ברטוב, נוח מאוד, יחסית שקט.

בנהיגה חזקה איבודי האחיזה איתו יותר פרוגרסיבים, הכתפיים והדופן מרגישות לא כל כך חדות,

על כביש רטוב ברכב קליל כמו ה-106 ראלי הוא נוטה לפעמים מעט לציפה,

כנראה בגלל שתוכנן על רכבי סאלון ו-GT כבדים בהרבה.

ולראיה בגולף של אימי גם יש צמיגים כאלו, במידה 205/55-16 והחיסרון אינו מורגש.

סיכום: ה-Excellence הוא צמיג אול-ראונד טוב מאוד.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

שרשור מבורך, כל הכבוד על הרעיון!

יצרן ודגם: ברידג'סטון פוטנזה RE050A

מידה: 87Y215/45R17 מורכב על סובארו B4 מנוע 2000 סמ"ק

מחיר: 151,000 שקל לרביעיה פלוס B4 סטיישן כחולה. (קיבלנו עם האוטו, ואין לנו תלונות)

סוג: צמיג ספורטיבי יחסית, אך לא הארדקור.

חו"ד: פנטסטי! אחיזה מעולה ביבש, טיפה פחות טוב ברטוב. בלימה טובה. שקט ויחסית נוח (או שזה האוטו...).

מחזיק כ 60,00 ק"מ אם אני לא טועה (בB4 הקודמת שלנו), אבל יש לי תחושה שהוא נשחק יותר מהר בגלל מערכת ה4X4.

בכל אופן, אני ממליץ, ושמעתי על הצמיג רק דברים טובים.

יאיר.

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

פורסם

יצרן ודגם: יוקוהמה A539

מידה: 175/60/14

מחיר: 300 לצמיג

סוג: צמיג ספורטיבי יחסית, כנראה שהכי ספורטיבי במידה הזאת

חו"ד: אוחז מצויין ביבש וברטוב, הדפנות קצת רכות, עם לחץ אוויר מתאים הבעיה כמעט נעלמת, החיסרון הוא שברגע שכל הכתפיים נשחקו אפילו שיש עדין המון בשר על הצמיג הוא כמעט ולא אוחז, נסעתי עליו כ 20 אלף קילומטר בשנה וקצת עם כמה וכמה ג'ימקאנות וביקורים בנס הרים.

• תוכן חדש...