Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6652 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הצמיג פירלי P400 אצלי כ 5 חודשים.

350 ש'ח לצמיג, ביבש אוחז מעולה,ברטוב אפשר למצוא יותר טוב.

יעוד נסיעה רגילה + התגרזנויות פה ושם בסיבובים.

לא נשחק מהר בכלל.

המידה אני לא זוכר אבל מה שכן הגלגל הוא 13.

תמורה מעולה לכסף.

מומלץ.

If you're a DJ, whether you're a local DJ or a superstar, if you pull a crowd and you give people a great night with your music then you're #1 anyway. Armin van Buuren

פורסם
יאיר, ה-RE050 הוא צמיג ספורטיבי להפליא :-)

אני שמח לדעת את זה.

בכל אופן, זה הצמיג שקיבלנו עם האוטו, ועדיין לא יצא לי לחפש צמיג לקנייה. לכן אין לי מושג מה הבדלי האחיזה וההרגשה עם צמיג יותר או פחות רדיקלי באופיו.

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

פורסם

Kleber Dynaxer HP2 - במידה 185/65/14 דירוג מהירות H.

הצמיגים ברשותי כמעט 3 חודש, האמת הופתעתי לטובה.

אני חושב שיחסית למחיר שלהם הצמיגים נותנים תמורה מעולה.

אחיזה חזקה ברטוב/יבש, שקטים מאוד ודי נוחים.

בשורה תחתונה:למי שמחפש צמיגים ברמה גבוהה במחיר יחסית נמוך למותגים טובים אחרים.

"חייל שנלחם תמיד מקווה לימים טובים יותר. אבל אלה שלא נלחמים הם שקובעים איזה ימים יבואו"

פורסם

אחלה סקר !

Yokohama C.drive

מידה: 185/55/15

דירוג שחיקה: 300

דירוג אחיזה: A

דירוג בלימה: A

דירוג מהירות: V

תוצרת: יפן

רכב: פונטו HGT

אצלי כשנתיים

מטרת השימוש: נסיעות באופן ספורטיבי + נסיעות רגועות.

התרשמותי:

ההחלטה לרכוש את הסט הזה הייתה דיי קלה עקב הנסיון שיש לי עם צמיגי יוקוהמה.

מדובר בצמיגים אסימטריים לא כיווניים, הנחשבים לצמיגים ספורטיביים (יחסית לייט).

נוחות הנסיעה השתפרה אל מול הסט הקודם (זבל סיני), ובכללי טובה מאוד יחסית לקשיחות של הרכב. כל זה למרות הדפנות השטוחות של הצמיג.

האחיזה על יבש מעולה לדעתי, בדיוק במגבלות שאני מחפש. גם לאחר איבוד האחיזה על המגבלות, קל לשלוט ברכב.

האחיזה על רטוב טובה מאוד וזאת נוכחתי ללמוד על בשרי ביום גשום אחד כאשר לא נזהרתי מספיק.

סייג אחד, במעבר בין משטח יבש לרטוב, ישנה תחושה של אי שליטה לפרק זמן קצר מאוד.

לסיכום:

במבט לאחור אני מאוד מרוצה מהרכישה. אני שם את חיי בכל נסיעה בצמיגים האלו, והם הוכיחו את עצמם יותר מפעם אחת. בכל אותן הפעמים בהם כן הייתי מופתע, מכל מיני חוליגנים סביבי, אני חב את חיי לצמיגים האלה.

לכל אלו שמחפשים צמיג המשלב תכונות ספורטיביות בצמיג יומיומי, אני ממליץ בחום על הצמיג הזה.

מחיר דאז: 1700 ש"ח לרביעיה.

מבט לעתיד: Yokohama S.drive / Toyo T1R.

!AWDSOME

פורסם

גולף 2001, מידה- R14-175-80

מקדימה הנקוק, מתחילת 2005, ומאחורה פדרל, האוטו נקנה עם הצמיגים הנ"ל לפני שנה וחצי.

יבשים, אחוזים רע מאוד ביבש ועוד יותר ברטוב!, קשים כמו אבן.

בתקווה לעלות מידה ל16' ולקנות צמיגים נורמלים :wink:

"אתה רוצה לקנות ביוניר דולבינים?! חדש, לא גנוף. נפל ממשאית"

HU: pioneer 5800 AMP: soundstream lw 4.500 COMP: morel pulse SUB: rockford P2

פורסם
גולף 2001, מידה- R14-175-80

מקדימה הנקוק, מתחילת 2005, ומאחורה פדרל, האוטו נקנה עם הצמיגים הנ"ל לפני שנה וחצי.

יבשים, אחוזים רע מאוד ביבש ועוד יותר ברטוב!, קשים כמו אבן.

בתקווה לעלות מידה ל16' ולקנות צמיגים נורמלים :wink:

תעשה טובה לעצמך, ולפני שאתה מחליף חישוקים, תחליף לצמיגים נורמליים חדשים. אתה סכנה לעצמך ולציבור, ואני אומר את זה בלי לפגוע. פשוט כשאני יבלום בלימת חירום ואתה תהיה מאחורי, ספק אם תצליח לבלום בבטחה.

צמיגים זה ממש חשוב, לא משחקים עם צמיגים כמו שלא משחקים עם חגורות בטיחות.

שמור על עצמך.

יאיר.

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

פורסם
שרשור מבורך, כל הכבוד על הרעיון!

יצרן ודגם: ברידג'סטון פוטנזה RE050A

מידה: 87Y215/45R17 מורכב על סובארו B4 מנוע 2000 סמ"ק

מחיר: 151,000 שקל לרביעיה פלוס B4 סטיישן כחולה. (קיבלנו עם האוטו, ואין לנו תלונות)

סוג: צמיג ספורטיבי יחסית, אך לא הארדקור.

חו"ד: פנטסטי! אחיזה מעולה ביבש, טיפה פחות טוב ברטוב. בלימה טובה. שקט ויחסית נוח (או שזה האוטו...).

מחזיק כ 60,00 ק"מ אם אני לא טועה (בB4 הקודמת שלנו), אבל יש לי תחושה שהוא נשחק יותר מהר בגלל מערכת ה4X4.

בכל אופן, אני ממליץ, ושמעתי על הצמיג רק דברים טובים.

יאיר.

יכול רק לחזק.. יש לי את אותו הצמיג.

צמיג מדהים באחיזה, סיבובים נהדרים הצמיג מעולה ביבש, ברטוב לא ממש התרכזתי בזה אז אני לא יודע..

כמה הוא מחזיק אני לא יודע, לאחר 20 אלף קילומטר הרכב כבר מחליק לי המון אבל המון, הרבה מאוד תת היגוי כניראה שהצמיגים כבר גמורים מהסיבובים שלקחתי מרוב שהתלהבתי ממנו, ויש ממה.

מחיר: לפי מה שידוע לי המחירון הוא 2000 לצמיג, כמובן שלכל מחירון יש הנחה אז אני סבור שהמחיר הוא בסביבות 1300-1600 לצמיג.

פורסם

אני חושב ששירשור כזה חייב להיות מחולק לפי סוגי הצמיגים, יהיה קשה מאוד - ברגע שהשירשור יגיע ל 10 עמודים, להתחיל לדפדף על כךל השירשור כדי לקבל חוות דעת על צמיגים מסויימים.

בינתיים, הרשימה שלי:

ברידזסטון טורנזה 205-45-16- צמיג סביר, הגיע כמקורי על המיאטה, שקט יחסית, אוחז פחות מצמיגים סופר ספורטיביים.

ברידזסטון פוטנצה RE40 -185-55-15 - צמיג הספורט שהגיע עם היאריס T - אוחז טוב מאוד, נותן מרווח למשחקים ובסופו של דבר מתאים ליאריס - אחיזה טובה מאוד אבל עדיין לא רמות האחיזה של ה F1 ושל הברידסטונים הבכירים יותר. החזיק אצלי כ 30,000 ק"מ, אבל היום בראיה מפוקחת הוא היה יכול לחיות עוד כמה ק"מ טובים :-)

ברידזסטון פוטנצה RE50 215-45-17- צמיג מצויין ! מגיע כבסיס על הS2000 ועל המיאטה NC ומציג אחיזה פנטסטית עם אורך חיים סביר, כיום זה הצמיגים האחוריים שלי ואין ספק שברגע שהצמיג מתחמם הוא אוחז מצויין. בחירה נהדרת כצמיג סופרספורטיבי.

ברידזסטון פוטנצה RE70 225-45-17- הבכיר מבין משפחת הפוטנצות שמגיע לארץ. צמיג שנמצא על הקו בין סמי סליקס וצמיגים רגילים. אחיזה שלא נגמרת ביחד עם אפשרות מדי פעם לזריקות קטנות ומאוד נשלטות. מדהים כמה הצמיג הזה אוחז. הוא מחזיק די הרבה זמן יחסית לצמיג מסוגו אבל אל תצפו לקבל 40K ק"מ עם נסיעה אגרסיבית ... מומלץ ביותר לנהגים שאוהבים להרגיש את האחיזה, לשלוט ברכב ויכולים להרשות לעצמם. מגיע אך ורק במידה 225-45-17

ברידזסטון פוטנצה RE80 185-60-15- צמיג ספורטיבי לייט, אצלי על הסוזוקי סוויפט. צמיג מצויין שאוחז טוב מאוג גם מול רכבים ספורטיביים הרבה יותר. הצמיג עבר אצלי כמעט 30K ועדיין שמור למדי (אבל זה כנראה עקב העובדה שהוא נוסע כל יום יוקנעם וחזרה - נסיעה שלא ממש מאתגרת את הצמיגים...) למעשה אני די בטוח שעם הצמיגים האלו אני יכול לקחת סיבובים במהירות מאוד קרובה למיאטה שמצויידת בצמיגים סופר ספורטיביים - צמיג נהדר למידות הקטנות.

טויו T1R - 205-45-16- היה על המיאטה NC, צמיג מצויין שעולה מעט יחסית, גבולות האחיזה שלו מרגישים נמוכים משל המובילים בקטגוריה, בעיקר בשל הרגשה קצת "רכה" שגורמת להרגיש את התחלת ההחלקה עוד לפני שזו התחילה..., אך הוא עובד טוב גם בלי חימום והוא אוחז תוך כדי החלקה. בגימקנות רבות שבוצעו בארץ התברר ללא ספר שהצמיג הנ"ל עומד ביחד עם גדולי הקטגוריה כמו ה F1 והפאלקן אזניס. השחיקה סבירה אבל בשל רכות לעומת זאר הצמיגים רצוי למלא לחץ אוויר גבוה, אחרת הופיע שיקה מוגברת בשולי הצמיג.

פאלקם אזניס RT615 - 205-40-16 - בעולם כינו אותו צמיג הגימקנות המושלם, אני לא יכול להתווכח אבל בהחלט לפרט :-), צמיד בעל דופן קשיחה מאוד, פקדות היגוי חדות, אחיזה טובה. חסרונות: בסיום חיי הצמיג האחיזה יורדת משמעותית, הרגש נמוך יותר מאשר צמיגים אחרים כמו הטויו, וה F1, בסיכום הגימקנות, לא היה הבדל אמיתי בזמנים ביינו לבין ה T1R. שחיקה סבירה לצמיג עם TW200 בשל קשיחות הדופנות שלו, לא הייתה שחיקה בדופן אלא רק שחיקה אחידה על כל רוחב הצמיג.

הנקוק Z212 - צמיג ספורטיבי נפלא, אחיזה מצויינת בעלות נמוכה. היה על המיאטה NB במשך כמה חודשים (עד מותה) והרשים אותי מאוד בזמן הזה. אחיזה מצויינת (כולל עליה לגמר ה MDC), רגש סביר ועלות נמוכה. בעיה - שחיקה יחסית מהירה.

גודייר F1 GSD2 ביחד עם ה גודייר F1 GSD3. שניהם במידות 205-45-16 - נחשב לצמיג הספורטיבי הטוב בארץ, אחיזה פנטסטית שמגיעה רק לאחר שהצמיג מתחמם, שרידות סבירה, הבעיה העיקרית איתו היום זה מחיר מפלצתי שהופך את הקניה שלו לבלתי כדאית וייצור של חלק מהמלאי בתאילנד - שם התוצרת פחות טובה מהגרמנית. מומלץ עם משיגים מחיר טוב. בסופו של דבר, ה RE50 והאזניס הציגו אחיזה לא פחות טובה ממנו ובגימקנות לא היה הפרש ביינו לבין האזניס, הטויו וה S DRIVE

דנלופ דירזה O2G במידה -225-45-17- צמיג סמי סליקס אמיתי, תענוג אמיתי. אחיזה מדהימה יותר מכל שאר הצמיגים שתוארו. למי שלא היה את הניסיון של נסיעה עם סמי סליקס על המגבלות, לא יכול להבין את הכיף הכרוך בדבר. כיום מורכבים על הצמיגים הקדמיים של ה NC ובקרוב יגיעו למשפחה הדור החדש שלהם - ה O3G.

מישלין פיילוט פראסאדה 205-45-17- הצמיגים המקוריים של ה NC שהגיעו עד 2007. צמיגים שאמורים להיות ספורטיביים אבל פשוט מאכזבים, אחיזה ביינונית עם רגש נמוך. לא מקיימים את ההבטחה הספורטיבית. חלק ניכר מבעלי ה NC העבירו את הצמיגים הנ"ל למטרות צמיגים דריפט.

דנלופ SP9000 215-40-16 - היו מורכבים על ה NB וקצת על ה NC, צמיגים סבירים, בעלי אחיזה ספורטיבית, לא משתווים לאחיזה של הצמיגים הסופר ספורטיביים האמיתיים. לאנשים עם תקציב נמוך או שפחות מעניינת אותם האחיזה האבסלוטית.

עדיין חושב שצריך לחלק את הצמיגים לקטגוריות, ואולי להגדיר מרכיבים ספציפיים של דרוג. אני מניח שהכי טוב היה לחלק כל צמיג לקטגוריות - אחיזה, אורך חיים, נוחות(שקט) ומחיר...

פורסם

1.יצרן+דגם+גודל+טווח מחירים: falken ze-512 205/50/16 מחיר 400-450 ש"ח

2.על איזה רכב הוא הורכב:פיאט קופה 16VT

3.כמה זמן נסעתי/נוסע עם הצמיג:כ-7 חודשים

4.חוות דעת:צמיג מאוד טוב אך לא מצויין,אוחז בצורה טובה על יבש ורטוב,איבוד אחיזה ברטוב די מפתיע.לא רועש בכלל.מרוצה מאוד מההתנהגות הכללית.

5.סיכום:תמורה מעולה למחיר,צמיג ראשון על הרכב ומאוד מרוצה.

פורסם
אני חושב ששירשור כזה חייב להיות מחולק לפי סוגי הצמיגים, יהיה קשה מאוד - ברגע שהשירשור יגיע ל 10 עמודים, להתחיל לדפדף על כךל השירשור כדי לקבל חוות דעת על צמיגים מסויימים.

אפשר לבצע חיפוש אם מחפשים חו"ד על צמיג מסוים.

יאיר.

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

• תוכן חדש...