Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6599 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לגבי כפתור ה"HOLD" קראתי בספר הדרכה של מיצובישי מה תפקידו, התפקיד שלו להוריד את תגובת דוושת הגז, כדי שהאוטו לא יסחרר גלגלים ויחליק בהתחלת נסיעה, בדקתי את העניין ובאמת הייתה ירידה בתגובת הדוושה ו"הפתיחה" הייתה יותר איטית.

לגברי שאר ההילוכים בתיבה אצלי ברכב, פשוט מורידים את הידית ל3 או 2 והאוטו מוריד הילוכים בלי צורך בכפתור הזה והוא לא מעלה את ההילוך להילוך גבוה יותר כל עוד לא מחזירים חזרה לD.

בכל מקרה אני מעדיף את הכפתור שמתחת לדוושה הגז שעושה פלאות מתי שרומסים את הדוושה לרצפה, ויורד הילוך או שתיים לפי הצורך והאוטו פשוט טס :lol:

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

במרצדסים ישנים ממש שומעים "קליק" כשמדביקים את הדוושה לרצפה.

זה ממש נחמד.

אצלי יש כפתור "MANUAL" בשביל להחליט אם אני רוצה שהתיבה תעביר הילוכים לבד או שאני רוצה להעביר אותם.

פורסם

בי פאסט- בכל רכב הכפתור הזה עושה דברים קצת שונים. אצלי הוא גורם לתיבה לא להעביר הילוכים (HOLD+L- רק ראשון, HOLD+S- רק שני, HOLD+D- מתחיל משני, מעלה לשלישי ולא מוריד), כאשר HOLD+D או HOLD+S גורמים לרכב להאיץ יותר בעדינות בגלל ההתחלה בשני.

יוסי- הקליק הזה קיים גם בנו מגאן החדשות, ונדמה לי שגם באימפרזות האחרונות (לא יודע לגבי B3). התיבה נותנת קיק גם לפני זה אם צריך, אבל ברגע שהקליק מגיע היא מורידה להילוך הכי נמוך האפשרי (היא לא תוריד לראשון ב 110, לדוגמה).

"ai motoare capul doare"

פורסם

יש לי שאלה,למה כולם פה תמיד מתבאסים מרכב אוטומט מה רע בו? אני רואה הרבה ששונאים אוטומט...

וכמה שיש יותר שסתומים ככה הרכב יהיה יותר.......?(השלימו)

פורסם

לא מתבאסים ולא שונאים אוטומט.

פשוט יש הרבה אוהבי נהיגה בפורום ועם אוטומט זה פחות כיף.

מעבר לזה, חוץ מהעברת הילוכים אוטומטית, כל שאר היתרונות הם של ידני - חיסכון בדלק, אמינות, ביצועים וכו'.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני ממש לא אוהב אוטומט, וזה אפילו ששתי המכוניות שלי כרגע הן אוטומטיות.

זה יותר נוח לפעמים אבל אם רוצים להתגרזן זה עוזר שיש הילוכים כי האוטו עושה בדיוק מה שאני רוצה ולא יכול להעביר הילוך כשאני לא רוצה שהוא יעשה את זה.

לגבי הגה כוח, הגה כוח משמש כדי להעביר את המאמץ של סיבובי ההגה מהנהג למכלולים מכאניים.

זאת אומרת שבמקום לשבור את הידיים כשאתה עומד ורוצה לצאת מהחניה, האוטו מתגבר את ההגה ושולח אותו לאן שאתה רוצה.

אם אין לך הגה כוח, סביר להניח שאתה מתאמץ המון בשביל לצאת מהחניה.

פורסם
מה התפקיד של הגה כוח ולמה הוא חשוב כל כך?

הגה כוח, תפקידו שיהיה לך קל לסובב את ההגה, במיוחד זה עוזר בחנייה ומהירויות נמוכות.

למה הרבה אנשים פה שונאים הנעה קידמית מה רע בה?....

למה שונאים?! חייבים או לאהוב או לשנוא משהו?

הנעה קדמית זה פתרון אולטימטיבי למכוניות עם מנועים קטנים ובינוניים. שליטה בפניות בטוחה יותר והיתרון הגדול הוא בכביש רטוב. גם זה פותר במובן מסויים בעיית חלוקת משקל ועומס על ציר אחורי.

כניסה לפניות במיוחד בכביש רטוב, דורשת יותר מיומנות בנהיגה עם רכב בעל הנעה אחורית. בנוסף לרוב ברכבים עם מנוע קדמי, יש משקל רב יותר על הציר הקדמי, לכן עפ הנעה קדמית יש פחות אובדן כוח ויותר שליטה.

הנעה קדמית יש גם לחלק ממכוניות ספורט. ברכבים עם מנועים גדולים, כגון V8, לפעמים זה שיקול של מקום למנוע ויש אילוץ על הנעה אחורית.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

בעקרון, הנעה קדמית נחשבת פחות טובה לרכבים ספורטיביים, כי לרכבים בעלי הנעה קדמית יש נטייה לתת היגוי, ואילו לרכבים בעלי הנעה אחורית יש נטיה להיגוי יתר, שנחשב ליותר טוב (למה בדיוק, יסבירו לך אחרים, כי אני לא ממש בטוח).

הסבר קצר שלי על תת היגוי והיגוי יתר, משרשור שהיה לא מזמן:

תת היגוי הוא מצב שבו אתה מפנה את ההגה, הגלגלים הקדמיים מאבדים אחיזה, והרכב ממשיך לנסוע ישר (למען הדיוק, יכול להיות שהרכב יפנה, אבל פחות ממה שהיה אמור). מצב זה נפוץ במכוניות שבהן המנוע ממוקם לפני הגלגלים הקדמיים, כמו רוב (אם לא כל) המכוניות המשפחתיות. היגוי יתר הוא מצב שבו אתה מפנה את ההגה והגלגלים האחוריים מאבדים אחיזה, מה שגורם לרכב "לזרוק" זנב (כלומר, הזנב יחליק והרכב ינסה להסתחרר). מצב זה נפוץ במיוחד ברכבים בעלי הנעה אחורית, אבל קיימים גם רכבי הנעה קדמית שנוטים להיגוי יתר (כגון הפז'ו הספורטיביות הישנות, לדוגמא 205 GTI). בנסיעה רגועה, לא אמורים להיות מורגשים היגוי יתר או תת היגוי.

זה יותר נוח לפעמים אבל אם רוצים להתגרזן זה עוזר שיש הילוכים כי האוטו עושה בדיוק מה שאני רוצה ולא יכול להעביר הילוך כשאני לא רוצה שהוא יעשה את זה.

בשביל זה, אפשר להשתמש גם בתיבה רובוטית או טיפטרוניק טובה (לדוגמא DSG). לדעתי, בעידן התיבות הרובוטיות (הטובות, לא כמו של טויוטה, לדוגמא ה SMG של BMW, או תיבות כפולות מצמדים), התיבה הידנית הרגילה הולכת ונעשית מיותרת, חוץ מלאנשים שרוצים להרגיש את הקלאץ' (אני לא אחד מהם- שליטה אבסולוטית בלי צורך ללחוץ על קלאץ' נראה לי פתרון אידיאלי).

"ai motoare capul doare"

פורסם

צודק, אבל שתי המכוניות שלי הן משנות ה90 המוקדמות ויש להן תיבות מיושנות של 4 ו3 הילוכים.

האמת היא שDSG טובה ביחד עם מנוע גדול זה פיתרון טוב.

במרצדס הייתה לי תיבה אוטומטית שמתחילה תמיד מהילוך שני, אלא אם כן אתה אומר לה לעשות את זה.

עוד לא יצא לי לנהוג על רכבים מודרניים ומהירים עם טיפטרוניק.

כל הרכבים המודרניים שבהם נהגתי היו ליסינג בדרך כלל, והיו מזעזעים פשוט.

(הפוקוס שהשכרתי הייתה עגלה ועקפתי אותה בלי בעיה בעליה עם הרנו שלי כשאמא שלי נהגה בפול גז)

פורסם

אין קשר לגיל המכונית- ברנו מגאן שלי (2008 ) יש טיפטרוניק, אבל הוא מעביר הילוכים על דעת עצמו, מה שהורס את כל הכיף. התיבה הזאת היא לא תחליף ראוי לידני.

"ai motoare capul doare"

• תוכן חדש...