Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6598 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב אוטומט למה הוא צריך הילוכים?

ועוד שאלה:

מה זה כל הח"ח וה"כ וכל מיני ראשי תיבות שאני תמיד רואה ביד שתיים?

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני חושב שצריך להתחיל לאסוף קולקצייה משאלות כאלו. :-)

הילוכים נועדו כדי להתאים בין מנוע למהירות. מנוע בנזין/דיזל לא מספיק גמיש ובעל טווח סל"ד שיאפשר לו לוותר על גיר. מנוע חשמלי אינו צריך בעיקרון גיר.

בגדול גיר אוטומטי מעביר את ההילוכים בעצמו וזה ההבדל שלו לאומת גיר ידני.

ח"ח = חלונות חשמל

נ"מ = נגד מטוסים, משמע ברכב מותקנת מערכת ליירוט מטוסים. אם ברצינות זה נעילה מרכזית.

ה"כ = הגה כוח

מ"ח = מראות חשמל

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אף בפעם לא ראיתי מישהו באוטומט משתמש בהילוכים האלה אפילו בחיפה שיש פה ממש המון עליות....

מתי אמורים להשתמש בהם?

פורסם

אתה צוחק נכון?

גם בתיבה אוטמטית יש הילוכים (מן הסתם). הם פשוט נשלטים ע"י מחשב.

ישנם מצבים בהם אתה (הנהג) תרצה לשלוט באיזה הילוך אתה נמצא. לדוגמא, ירידה תלולה וממושכת תצריך הילוך נמוך על מנת לבלום את הרכב בצורה נכונה.

!AWDSOME

פורסם
אף בפעם לא ראיתי מישהו באוטומט משתמש בהילוכים האלה אפילו בחיפה שיש פה ממש המון עליות....

מתי אמורים להשתמש בהם?

לרוב שהרכב די ישן ולא סוחב בעליות אז נותנים לו יותר כוח ע"י הורדת הילוך

פורסם

אוקיי הבנתי תודה לעוזרים.

בטוח שאין עוד מושגים שצריך לדעת?

נ"ב:

זה משנה כמה הילוכים יש לך בידני עם יש 4 או 5 זה ממש קריטי ומה ההבדל?

....

פורסם

זה לא קשור לגיל הרכב. גם רכבים חדשים מתקשים לסחוב בעליות תלולות. בגלל זה, בכל רכב אוטומטי יש את כפתור ביטול האוברדרייב. כאשר הוא לחוץ, התיבה לא תעלה להילוך רביעי ולא אמורה להיות בעית סחיבה. הבעיה בעליה היא שהרכב מעלה לרביעי, אין לו מספיק כוח, הנהג לוחץ על הגז, התיבה מורידה הילוך, הרכב מאיץ, כשהוא מגיע למהירות שבה הנהג רוצה לנסוע הוא מוריד את הרגל מהגז, התיבה מעלה לרביעי, וחוזר חלילה. ביטול האוברדרייב (הגבלת הרכב להילוך שלישי) מונע את התהליך הזה.

"ai motoare capul doare"

פורסם
בטוח שאין עוד מושגים שצריך לדעת?

צריך לדעת מושגים או לא זה משיקולים שלך. בפרט לגבי רכב, תלוי איך אתה מתיחס למכונית שלך.

מושגים יש אינסוף, תעשה חיפוש בפורום, אתה יכול כאן למצוא המון מושגים. אני אישית למדתי הרבה מאוד מחיפוש.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

האוברדרייב נמצא גם במכנויות ישנות או רק חדשות?....

אני ממש מתעניין במושגים אין לי מושג איזה לחפש תביא לי כמה מושגים שאני יחפש עם אין לך בעיה...

פורסם

לא בכל המכוניות יש את כפתור הOD

במכוניות חדשות יותר כמו פוקוס ומזדה 3 וכו אין את האופציה הזאת אבל יש אופציית התפעול הידני המכונה טיפוטרוניק.

אתה תמיד יכול להעביר את התיבה למצב 3 או 2 ובכך להגביל את ההילוכים של התיבה.

פורסם

גם בחלק מהמכוניות הישנות יותר אין את הכפתור הזה- בלאנטיס, לדוגמא, יש כפתור HOLD שתפקידו מעט שונה. כדי להוריד לשלישי, צריך להוריד את הידית עוד קליק למטה מ-D (למצב שנקרא S). בכל מקרה, הרעיון הוא למנוע מהרכב לעלות להילוך רביעי.

האוברדרייב נמצא גם במכנויות ישנות או רק חדשות?....

אני ממש מתעניין במושגים אין לי מושג איזה לחפש תביא לי כמה מושגים שאני יחפש עם אין לך בעיה...

אוברדרייב (או באנגלית-overdrive) הוא פשוט שם להילוך האחרון בתיבה, שמיועד לנסיעה במהירות גבוהה אבל בלי האצות חזקות (לא לגמרי מדויק- אבל זה הרעיון בבסיס). בעליה, כשאתה צריך יותר כוח, לעיתים קרובות ההילוך הזה לא מספיק חזק, וצריך להוריד הילוך על מנת לשמור על המהירות.

"ai motoare capul doare"

פורסם

ממליץ לדפדף בפורום הטכני, לקרוא תיאורים של תקלות במכוניות, שם תמצא הרבה מושגים וגם זה יעזור לך אם בעתיד תהיה לך בעייה דומה ברכב.

פעם אני הייתי מדפדף בפורום, רושם לעצמי תקלות אופיניות של כל מיני דברים, מקטלג וככה למדתי המון, גם מושגים וגם מעבר לזה.

פורסם

זה משנה כמה הילוכים יש לך בידני עם יש 4 או 5 זה ממש קריטי ומה ההבדל?

יותר הילוכים= יותר אפשרות להתאים את מהירות המנוע למהירות הרכב ולקצב שבו אתה רוצה להתקדם, בנוסף כמה שיותר הילוכים ככה השיוט נעשה בסל"ד נמוך יותר מה שתורם לחיסכון בדלק.

באמצע-סוף שנות השמונים כל הרכבים כמעט עברו לשימוש בתיבות 5 הילוכים.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

בנסיעות לאילת כל פעם אבא שלי מוריד ל-2 ואז זה לא יכול לעבור את ה-80

כי בירידות אם כול פעם תישתמש בברקסים הם מיתחממים

ושברקסים מיתחממים מידי האוטו יכול לא לעצור!!!

• תוכן חדש...