Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6597 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הנזק מסל"ד נמוך מידי (למשל 3000 בעלייה קשה), גדול בהרבה מבלאי המנוע שבסל"ד גבוה.

אני גם מסכים עם זה, אבל ראוי לציין שאי אפשר לדבר על סל"ד מבלי להתיחס למנוע ספציפי.

למנועים שונים, יש נתונים שונים, כולל מומנט מקסימלי וכו'. טורבו דיזל עם מומנט נכבד על כ-2000 סל"ד, בלי שום בעייה יכול לטפס עלייה גם על 2500 סל"ד. מנוע בנזין שמפיק מומנט על 5000 סל"ד, לאומת זאת, כאן הדוגמא שלך נכונה.

לדוגמא, מנוע CAT C16, אני בספק רב שיוכל להגיע ל-3000 סל"ד בלי נזק, אצלו הספק מקסימלי על כ-2100 סל"ד ומומנט אסטרונומי על קצת יותר מ- 1000סל"ד (או בסביבות 1500 סל"ד - לא בדיוק זוכר).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אז איפה אתה לא מסכים איתי? :)

אין שום קונטרה בין דבריך לדבריי, אתה התייחסת לסוגיה שונה לחלוטין.

שלייקס, אתה צודק פשוט התחשק לי להכניס קצת פלפל לשרשור. :wink:

למנועים שונים, יש נתונים שונים, כולל מומנט מקסימלי וכו'. טורבו דיזל עם מומנט נכבד על כ-2000 סל"ד, בלי שום בעייה יכול לטפס עלייה גם על 2500 סל"ד. מנוע בנזין שמפיק מומנט על 5000 סל"ד, לאומת זאת, כאן הדוגמא שלך נכונה.

התייחסתי אך ורק למנוע בנזין בעל מאפיינים ממוצעים.

פורסם

אם אחרי שהנעתי חיכיתי דקה עם גז ,ויצאתי חזק(טורים גבוהים ופירפור ), זה הורס את המנוע ?(אני יודע שכן ,השאלה היא האם זה משהו רציני או לא)

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם
אם אחרי שהנעתי חיכיתי דקה עם גז ,ויצאתי חזק(טורים גבוהים ופירפור ), זה הורס את המנוע ?(אני יודע שכן ,השאלה היא האם זה משהו רציני או לא)

כן, זה הורס את המנוע. בלאי מואץ בגלל שהמנוע בנוי מחומרים שונים בעלי מקדם התפשטות חומר שונה, רק בטמפרטורת עבודה יש התאמה מלאה בין חלקים.

גם כאשר טמפרטורת נוזל קירור הגיעה לטמפרטורת עבודה, השמן עדיין לא התתמם, אני יודע זאת בזכות מד לחץ זמן שיש באלפא.

כאשר שמן חם, צמיגות שלו נעשית נמוכה יותר והוא זורם קל יותר ומשמן את חלקי מנוע טוב יותר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אבל זה שאני נותן גז לפני לא עוזר לשימון?

ובקשר למים הם גם ככה בקושי עוברים את ה50 מעלות..

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

הכי טוב ללחוץ על מנוע קר !

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

עדיף לסוע כמה דקות רגוע כדי שהרכב יגיע לטמפרטורת עבודה.

אח"כ אפשר להתעלל בו קצת :twisted:

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם
אבל זה שאני נותן גז לפני לא עוזר לשימון?

עצם זה שאתה נותן גז זה כבר לא טוב, רוצה לעשות שטויות? תעשה אותן כשהרכב חם.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...