Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6611 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
A3 זה לא רכב ספורט - לא משנה איך שלא תנסה לסובב את זה.

הקשר של S3 לA3 זה בדיוק כמו גולף 2.0 וGTI, האחת משפחתית קומפקטית והשנייה היא הוט האץ'

אין מה לסובב, אם לא הייתי מספיק ברור אז אף אחת מהן לא רכב ספורט, לדעתי.

לא כל רכב מהיר הוא רכב ספורט בדיוק כמו שלא כל רכב ספורט הוא רכב מהיר. קאפיש?

205 94' 1.4, שלוש דלתות אדומות, שני פגושים שחורים והזרקה אחת, מצחיק איך שהאהבה עיוורת... :inlove:

205 1.4 94' 3 דלתות לפניות. :twisted:

KLE 500 2004 לשיוט בקו ישר. :cool:

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מניח שרוני מתכוון לגרסה האירופאית לCTR. זאת שמבוססת על ההאצ'בק.

במבחן שערכו בפיפת' גיר בין הטייפ R האירופאית לבין הטייפ R היפנית (שמבוססת על הסדאן), ניצחה היפנית. הם טענו שהיא יותר רידקלית, יותר מערבת את הנהג ועם מתלים יותר קשיחים (כמה קשיח אפשר להיות?). בכל מקרה היא לא מגיעה לארץ, וחבל.

יאיר.

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

פורסם
סתם מתוך סקרנות.

במידה והרכב יהיה בבעלות פרטית, בסוף המבחן הבחור יקבל סט צמיגים חדש או שהרכב לא יסבול מהתגרזנות יתר?

יש הרבה כלי רכב מבעלות פרטית שמגיעים לכתבה במגזין. שחיקת הצמיגים דומה לשחיקה של טיול נהיגה סטנדרטי. אם הרכב מגיע למסלול בערד עושים עליו שני סשנים בלבד (אלא רק אם לבעל הרכב אין בעיה לעשות יותר - מניסיון בעל הרכב רוצה גם לנסות :wink: ).

אני אישית לא הייתי נותן את הרכב שלי למבחן בשום מצב - במיוחד אחרי ששמעתי סיפורים על היחס, עזוב צמיגים - היו אנשים שנתנו רכבים למבחנים וחזרו על גרר הבייתה, ממה שאני שמעתי היחס שהם קיבלו בתמורה לא היה שווה את זה, אפילו לא רבע מזה.

בוא לא נפתח את הדיון הזה שוב מכיוון שזה כבר היה בפורום ולא פעם אחת. מניסיון - מעל גבי הפורום כל אחד מתבצר בעמדתו ולא יוצא מזה כלום. אם נפגש פנים אל פנים אשמח ללבן איתך את הנושא - כי לכל טענה שלך אני משוכנע שלצוות המגזין יש טענה נגדית. (וספציפית לגבי אנשים שחזרו על גרר - אף פעם זה לא היה ישירות בגלל נהגי המגזין. אבל אני משוכנע שאת אותם אנשים זה לא מעניין כי הם התבאסו בלי קשר...)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מה זה חשוב איזו גרסא של המגאן מגיעה לכאן?

מה שחשוב זה להשוות בין רכבים שנמכרים בארץ כדי לסייע לציבור לדעת מה עדיף.

זה שיש בחו"ל גרסא אחרת , זה לא רלוונטי כל עוד לא מביאים אותה.

אפשר גם לשאול למה לא מביאים את ה TYPE-R היפנית שיותר טובה מהדגם האירופאי. (מבוססת על הסיביק 4 דלתות ,בעוד זאת שכאן מבוססת על ההצ'בק) שתתחרה מול המגאן F1.

בקשר לנתינת רכבים למבחן , באמת מעניין אותי מה יוצא מזה לבעלים מלבד חשיפה?

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

בקשר לנתינת רכבים למבחן , באמת מעניין אותי מה יוצא מזה לבעלים מלבד חשיפה?

בתור אחד שנתן את הרכב שלו למגזין אוטו מספר פעמים (משהו כמו 5 פעמים או יותר) יש המון כיף בלראות את הרכב שלך מבצע מול רכבים אחרים, או לדעת איזו תוצאה הוא עושה במנחת.

בסופו של יום אתה יוצא עם חוויה של נהיגה ומוטוריקה מצד אחד, ויום כיף עם אנשים נהדרים מהצד השני. אני יכול לספר על היום הראשון שלי עם צוות אוטו: אני מאוד חששתי מצוות גאוותן ושחצן - עדיין אלו הכתבים של עיתון הרכב הגדול בארץ ונהגים ידועים בפני עצמם, בפועל זכיתי להכיר אנשים מאוד נחמדים, מאוד מעניינים ושמאוד פינקו אותי. במהלך היום הקצר. בכל קטע של נהיגה הם התעניינו שהכל בסדר ואם יש לי טענות, בעצירות פינקו אותי באוכל ושתייה כאוות נפשי ובסיום היום כמובן מילאו את מיכל הדלק שלי בדלק 98 משובח.

אחרי אותו היום לא היה שום שחיקה לרכב שלי, בטוח פחות מנסיעה שלי בנס הרים או בגימקנה.

מאז היו לי הרבה מבחנים, היו ארוחות משובחות לצד המנחת, היו פעמים שאני הרשתי יותר כמו מבחן רכב העשור, והיו פעמים שהרשתי פחות - מדידת זמנים למיאטה שהיו לה צמיגים חדשים. תמיד הקשיבו לי ותמיד לא לקחו יותר ממה שרציתי.

קיצור בהחלט חוויה מומלצת !

אני אישית לא הייתי נותן את הרכב שלי למבחן בשום מצב - במיוחד אחרי ששמעתי סיפורים על היחס, עזוב צמיגים - היו אנשים שנתנו רכבים למבחנים וחזרו על גרר הבייתה, ממה שאני שמעתי היחס שהם קיבלו בתמורה לא היה שווה את זה, אפילו לא רבע מזה.

אתה יודע משהו, אני הייתי במנחת המון פעמים בארועים פרטיים. נראה לי שאחת לשני מנחתים לפחות היה רכב שנשאר מאחור להמתין לגרר. אם זה סילביות שנטו להגיע למנחת ולהשאר שם, אם זו צרפתייה בת עשור או רכבים אחרים שהיו בהם תקלות, למעשה גם פה במרכז הארץ אני יכול למצוא לך תמונות של צרפתייה שנדחפה על ידי חבורת אנשים בלטרון או שלל מכוניות שלא שרד את המגרש של מסלולים (מיציבושי GT3000 טווין טורבו שאיבדה גאנט + גלגל, סיטרואן AX שאיבדה את הגלגל עם הצירייה, גולף V6 שאיבדה את תיבת ההילוכים וכו), אין מה לעשות, ספורט מוטורי קשור בבלאי מסויים.

נכון קל מאוד לשונאי אוטו להאשים את אוטו בארוע, למרות שמהכרותי האישית - הארוע המדובר נגמר בשביעות רצונו המלאה של בעל הרכב. עועד יותר קל לשלוח מילים...

בקיצור - במיוחד שמדובר ברכב חדש, במיוחד שזה מבחן השוואתי שאולי יהיה ניתן לנהוג גם על הרכב השני. אני הייתי ממליץ לבעל CTR להגיע לנסות לחוות - ואולי לחזור ולספר בפורום על החוויה שלו.

פורסם
תזכור להוסיף למבחן את הקושי למצוא סיוויק! יתרון לא?

וזה בדיוק מדגים מה שאמרתי בעמוד הקודם - לא רלבנטי להשוות רכב עם ציפיות מכירה דומות למגאן קופה נניח (ועל הכוונת ברור שנמצאת ה- GTI) עם רכב בעל שאיפות שונות, כיוונונים שונים, שקשה לחיי היום יום ושנמכר במשורה. מה הטעם?

הרי גם לאחר מבחן בו תבחרו את ה- CTR כעולה על כל האחרות (נניח), הרי שמשום שמדובר על טעמי צרכן שונים כל כך, ממילא זה לא יביא לשינוי בבחירה בין GTI ל- CTR. אבל אם תמצאו את המגאן עדיפה על ה- GTI או ה- CUPRA, למשל, נו כאן כבר אתם עושים שירות אמיתי לצרכן (אם זה בכלל מעניין אתכם; כלומר את מגזין אוטו ועורכיו, זה לא נגדך חו"ח).

אגב, העובדה שהיבואן לא נותן לכם CTR מספיקה לדעתי כדי לפסול אותה מהמבחן עצמו. זה פשוט לא מעניין אותו, אז למה זה מעניין אתכם? יש כמה כתבים שעוד מתים לנסות אותה אז מחפשים סיבה? אני כבר רואה את השורה התחתונה: "כרכב ליום יום רוב הנהגים היו מעדיפים את המגאן. היא נוחה יותר, "עגולה" ושלמה יותר, ומעניקה לנהג הממוצע את כל מה שהוא צריך. אפשר להסיע בה בבטחה את הילדים לבית הספר, ולהמשיך משם לעבודה כנשוך נחש ובמהירות שתשאיר את כל שאר נהגי הליסינג עם פה פעור. אבל כרכב ההונדה טובה יותר, חדה ומענגת, גם אם תובענית לנהיגה. המנוע שלה ממש כופה עליך להמשיך במעלה הסל"ד, והצליל שלה, או הצליל המופלא הזה... הבחירה שלנו בסופו של דבר היא... [כבר לא מעניין]".

הנה עוד גיליון שמבחן השער שלו ישלח אותי הביתה ללא המגזין...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
מה זה חשוב איזו גרסא של המגאן מגיעה לכאן?

מה שחשוב זה להשוות בין רכבים שנמכרים בארץ כדי לסייע לציבור לדעת מה עדיף.

זה שיש בחו"ל גרסא אחרת , זה לא רלוונטי כל עוד לא מביאים אותה.

כי ההשוואה לא תהיה נכונה. אם קראת את כל השרשור, אתה אמור להבין מצוין.

חשוב לסייע לציבור לדעת מה עדיף אבל ההשוואה במקרה הספציפי הזה מוטעית ולדעתי האישית נעשית רק בגלל שזאת הגרסה היחידה של מגאן שמשווקת בארץ וגם אני אסכים שעדיף משהו מכלום.

Veni Vidi Vici

פורסם

למרות ההבדל העצום,

ההבדל בין מגאן-ספורט רגילה היא כמו ההבדל בין 911 GT3 ל911 GT3 RS.

שתיהן מכוניות ספורטיביות, האחת יותר "אקסטרימית" ומפוקסת. השניה גם ספורטיבית, אבל פחות מפוקסת.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
אני כבר רואה את השורה התחתונה...

הנה עוד גיליון שמבחן השער שלו ישלח אותי הביתה ללא המגזין...

זה כל כך נכון מה שאמרת. התוצאות ידועות מראש

פורסם
למרות ההבדל העצום,

ההבדל בין מגאן-ספורט רגילה היא כמו ההבדל בין 911 GT3 ל911 GT3 RS.

שתיהן מכוניות ספורטיביות, האחת יותר "אקסטרימית" ומפוקסת. השניה גם ספורטיבית, אבל פחות מפוקסת.

ממש לא. לא כל דגם שנקרא ספורט אכן כזה. מספיק לקרוא ביקורת בחו"ל כדי להבין שהמגאן הנ"ל לא באותה קטגוריה.

ההשוואה במקרה הזה תהיה נכונה מול רכב דוגמת A3 2.0T ולא מול S3 למשל.

בדרך אגב, במס' מבחנים השוואתיים שראיתי מחו"ל, לרוב ה-R26 היא הגרסה שלקחה חלק במבחן.

רועי, ההבדל בין הרגילה (המיובאת ארצה) לבין R26 הוא מאוד גדול.

Veni Vidi Vici

פורסם

לא עקבתי אחרי זה יותר מידי כי הרכב הספציפי לא ממש מדבר אלי,

אבל לפי מה שהבנתי ממה שכן קראתי, המגאן ספורט היא בהחלט ספורטיבית אם כי הR26 נותנת חבילת ספורט טובה יותר.

ובנוסף ל2 הגרסאות האלו יש עוד גרסא יותר "אקסטרימית" שממש מיועדת למסלול המרוצים.

יכול להיות שאני טועה.

בכל מקרה, כשיתחיל הייבוא הסדיר של המגאן-ספורט, אני (רוצה) מאמין שקרסו יסכימו להביא את הR26 למי שיבקש יפה וירשום את המספר הנכון על הצ'ק.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

המגאן ספורט לא קיבלה אף פעם ביקורות טובות, הR26 בצד השני לחלוטין של הסקאלה. תופעה מרתקת, ללא ספק.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
כי ההשוואה לא תהיה נכונה. אם קראת את כל השרשור, אתה אמור להבין מצוין.

חשוב לסייע לציבור לדעת מה עדיף אבל ההשוואה במקרה הספציפי הזה מוטעית ולדעתי האישית נעשית רק בגלל שזאת הגרסה היחידה של מגאן שמשווקת בארץ וגם אני אסכים שעדיף משהו מכלום.

כמו שאמרת - עדיף מכלום. כי אין אופציה אחרת.

כפי שאמרתי - זה חשוב מבחינה תדמיתית למותג. (וכמובן לרגשות הגאווה של בעלי רכבי רנו.)

כי כרגע נוצרת תחושה של משחק לא הוגן : קבוצת כדורגל שעולה עם ההרכב הראשון, מול קבוצת כדורגל שעולה עם ההרכב השני.

אבל אם נניח הייתי ניגש לקנות היום הצ'בק חמה, הייתי רוצה לקבל את ההשוואה בין הרכבים שעומדים על הפרק.

למשל: גולף GTI, לאון קופרה, CTR , מגאן ספורט וכו'....

ולא בין : גולף R32 (שאין בארץ, ומאוד מפתיע שיבואן OPEN MINDED כמו צ'מפיון לא מביא אותה) , CTR בגרסא היפנית (שאין בארץ) , ומגאן R26 (שאין בארץ).

אבל הויכוח הזה עקר, בואו נמשיך הלאה.

ניב, בנוגע לחשיפה וכל השאר : אני דווקא לא הייתי שש כ"כ להיחשף, לא הייתי מתלהב מכך שאנשים אחרים ינהגו ברכב שלי בצורה "לא עדינה" ויביאו אותו למגבלות (אני לא משתמש במילה : "יפרמו אותו").

אלא אם כן אני מחפש לבנות לרכב הספציפי שלי קהל מעריצים , ואז במודעת המכירה בבוא היום אוכל לכתוב : "הרכב ממגזין אוטו מספר XXX".

bar72 , מסכים עם תמצית המבחן שעוד לא נכתבה :)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...