Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לאור עליית מחיר הדלק בארץ

dor12
שימו לב! השרשור הזה בן 5969 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום,

אני ומספר חברים דנו בעלוית הדלק בישראל שהולכות ועולות מיום ליום ,חשבו למה אף אחד לא עושה כלום בנידון ?

וחשבו שם תיהיה התארגנות של אזרחי המדינה נוכל להביא לשינוי המצב.

הרעיון הוא לקבוע שבוע מסויים שבו האנשים הפרטיים לא יתדלקו את הרכבים שלהם ,כלומר נתדלק לפני ואז שבוע לא לתדלק.

ואז אולי נצליח להוזיז משהו במדינה.

זהו הרעיון שלנו בנושא, כול רעיון נוסף רק יכול לעזור.

מה מקווה שנצליח בדבר.

תודה.

אריק ובנץ מכים שנית!!!!:wink:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

מקווה מאוד שזה יצא לפעול .

הרעיון הוא לגבש כמה שיותר אנשים דרך הפורום ודרכם לפיץ מייל מסודר בדבר עם המועד לתחילת המחאה, וכך המייל יעבור כמכתב שרשרת , ובתקווה לכמ העשרות אלפים טובים ונוכל להשיג את המטרה.

כול מי שרוצה לצטרף שיגיב.

אריק ובנץ מכים שנית!!!!:wink:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני בעד כל יוזמה שתאחד קצת את העדר הישראלי כנגד המערכת המושחתת, במקרה זה אני לא חושב שיש איזשהו סיכוי למחאה כזו וזאת מפני שבכל העולם מנסים להתמודד עם אותה הבעיה בדיוק וזה לא ממש תלוי בממשלה שלנו - המס על הדלק נשאר בדיוק אותו דבר ולא עולה עם מחיר הנפט - אתם באמת מצפים שיעלימו לכם את הבלו ויפסידו הכנסה טובה? ומי יממן את המלחמות שלנו, אמריקה?

בריאות לכולם!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש למדינה מספיק כסף מהכנסות ממיסים, כך אני מאמין שהם יכולים קצת להקל על האזרחים. אפילו לתקופה זמנית, עד שהעליות של מחיר הדלק יתמתנו. המדינה לא צריכה לעשוק את האזרח, אלא להטיב עימו כשצריך. כנראה שהאנשים הלא נכונים יושבים בממשלה.

אחח, אילו אני הייתי ראש ממשלה...

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

באנגליה ליטר דלק עולה 1.2 £

שזה בשקלים 7.92

ויש מדינות יותר יקרות.

בארה"ב היו זמנים שגלון(4 ליטר) היה במחיר של ליטר בארץ.

עכשיו הם תמקרבים למחיר בארץ (עד 5 $ לגלון)

אנחנו אשמים ברוב משברי הנפט.

אז לא להתבחין שהמחיר עולה קצת ובהרבה פחות מאשר מקומות אחרים.

תקנו מכוניות חשמליות כמו בשאר העולם

gwiz-side-smaller.jpg

אייל

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא חושב שזה יעבוד, בגלל שיש מאוד הרבה אנשים שנוסעים כל בוקר לעבודה, ולמרות התייקרות הדלק הם ימשיכו לתדלק.

מה שאירגוני המוניות והמשאיות והתחבורה הציבורית רוצים לעשות זה חכם, אבל להתארגן בלתי אפשרי כדיי לעשות שינוי צריך לעשות משהו בסדר גודל מעבר לאנשי הפורום.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא חושב שזה המעשה שיזיז משו במדינה כי כמו שנאמר במילא אחרי שבוע האיזון יופר וכולם יתדלקו, ואם כבר אז זה מרייך להיעשות באופן פוליטי כי ישראל מתיימרת להיות מדינה "דמוקרטית".

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כל ההשוואות של באנגליה זה ככה ובטיזימשהו זה ככה זה לא רלוונטי.

א. אנחנו גרים כאן, לא גרים שם אז לא בדיוק "חצי נחמה" שאם הם ככה אז יאללה גם אנחנו.

ב. אל תשכחו שבכל מדינה המשכורת וערך הכסף הוא אחר לגמרי, אני בטוח שאם באנגליה ליטר דלק הוא כמעט 8 שקל, אז המשכורות שלהם גם בהתאם וגם שאר הדברים.

מה שהולך כאן בארץ זה שהמשכורות נשארות אותו דבר, השכר לשעה נשאר אותו דבר, אבל תנאי המחייה עולים לדוגמא הדלק.

בכל מקרה, אם זה יתפוס, אני בעד אפילו שבועיים לעשות שביתת דלק ומצידי לצאת לרחובות ולסגור כבישים.

אוהד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קצת מושג עד כמה אנחנו טיפה בים הדלק העולמי:

ישראל צורכת בשנה שלמה 80 מליון חביות נפט.

העולם צורך ביום אחד 80 מליון חביות נפט.

אנחנו בערך רבע אחוז מהצריכה העולמית.

כשהאמריקאים רצו להשפיע על שוק הנפט העולמי, הם היו מפסיקים להזמין נפט ומתחילים לצמצם רזרבות. אפילו אצלם התרגיל הזה הפסיק לעבוד.

אתם באמת חושבים שהממשלה שלנו תקטין מיסים על הדלק ואז פתאום המחיר יצנח? זאת טעות לבנות על זה, כי במקרה הטוב הממשלה תוותר על 10-20 אגורות שתוך כמה חודשים יבלעו בגל העליות המתמשך.

צריך לזכור שלמזלנו הדולר ירד כמעט ב-25 אחוז אחרת מחיר הבנזין היה עומד על סביב 8.5 שקלים לליטר.

חלק מהעובדה שהמחיר עולה בעולם, הוא כי הדולר שווה פחות ופחות ולכן המחיר בדולרים עולה כדי לשמור על רמה מסויימת של ערך ראלי לספקים.

זה בדיוק כמו שבעל נכס שהשכיר דירה לפני שנתיים ב- 1000 דולר שהיו אז כ-4,500 שקל, לא יסכים היום להשכיר את אותה דירה תמורת 3,300 שקל ואז או שהוא יבקש 4.500 שקל היום או לחילופין יבקש כ- 1,350 דולר.

מצד שני צריך לזכור שאם באמת התושבים יצמצמו שימוש ברכבים ועקב כך תרד צריכת הבנזין ובעקבותיה ירדו ההכנסות ממיסים - האוצר לא יחשוב פעמיים ויעלה את המע"מ.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 5969 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...