Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לאור עליית מחיר הדלק בארץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6582 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנחנו אשמים ברוב משברי הנפט.

חבל מאוד שאתה אומר דברים כאלה ...זה נשמע כמו ציטוט ממשטר אפל כלשהו ממלחמת העולם השניה...

גם אז "אנחנו היינו אשמים" בכל תחלואי העולם...

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חברים אתם טועים , מספיק שהמדינה תתקע עם כמות גדולה של דלק ותראה שהעם מצביע ברגלים אז הם יתעוררו.

ובגלל אנשים שחושבים שדבר כזה לא ילך , אז המדינה רק תמשיך לעולת את המחיר .

את מחיר הדלק הם לא יכולים להוריד , אבל את המס על הדלק הם כן יכולים לא הגיוני שיש איזה 60% מס על הדלק רק בגלל שאני צריך לפרנס את כול הח"כים המושחתים.

אריק ובנץ מכים שנית!!!!:wink:

פורסם

אני פה מגרד את הראש וחושב האם מישהו שם לב לכך שמחיר חבית עלה מנגיד 30 דולר לחבית לפני שלושה שנים ל 120 דולר כרגע?

אתם מדברים פה על המהפכה הלא נכונה, הבעיה היא באלה שמייצרים ומייצאים את הנפט ובעובדה שהמשאבים האלה נגמרים, הבעיה היא לא ישראלית אלא כלל גלובלית וישראל היא לא מרכז העולם... הבעיה כבר נדונה בכל העולם כולו בין אם זה בוועדות ה G8 ודומות לה ובין אם זה במסע ההסברה המלווה של אל גור וסרטו...

אבל אם כבר בישראל נדון ועניין הפתרונות החלופיים אז קחו לדוגמא באמת את חברות הליסינג שדובר עליהן... כנסו לחניה של מפעל אינטל בקריית-גת ותראו אינספור שורות של קורולות כסופות חונות שם... עכשיו דמיינו אותה חנייה מלאה בסיויקים היברידים...

העתיד נמצא במכוניות היברידיות חשמליות למיניהן ובהבטחה של הביו דיזל העתיד לבוא, תראו את כל יצרניות הרכב של היום ובייחוד את היפנים ותראו את כל התצוגות רכב הקרובות, כמעט כל יצרנית הביאה לבמה דגם שישווק באופן רחב שישתמש במנוע חשמלי, אם אני לא טועה אפילו מרצדס הציגה את ה F700 עם מנוע 2 ליטר שזאת הייתה הפתעה לקבל מנוע כזה בדגם הנ"ל... אני מאמין בביו דיזל שעתיד לבוא ובעיקר אני מאמין שהישועה למחירי אותו מצרך שנשים במכל שלנו לא תבוא מעולם הרכב אלא מעולם האנרגיה הגדול יותר - תחנות כוח למיניהן שמתייעלות, פתרונות אנרגייה נקיים (אנרגיה אטומית) ומפעלים גדולים השואפים לעולם ירוק וחסכוני יותר ושם תימצא הטכנולוגיה או השינוי בגישה שיביא את המהפך וישבור את עולם "חביות השמן" ובעיקר את כל אותם המונופולים של השמן (ראה ערך ערב הסעודית)

אז אם רוצים לעשות שינוי צריך לפעול כך שיהיה שינוי מהותי בגישה של הלקוח כאשר הוא הולך ובוחר את הרכב שלו ל 3 השנים הקרובות וכן הלאה, אם הצרכן יהיה חכם יותר מכל הבחינות (מכוניות חסכוניות, נסיעות משותפות, שימוש באמצעי תחבורה ציבוריים וכו') ומכל ההיבטים כולם רק ירוויחו מזה...

רק דעתי האישית...

ממצרים יצאנו לממ"ס הגענו!

פורסם
חבל מאוד שאתה אומר דברים כאלה ...זה נשמע כמו ציטוט ממשטר אפל כלשהו ממלחמת העולם השניה...

גם אז "אנחנו היינו אשמים" בכל תחלואי העולם...

תקרא קצת היסטוריה

אייל

פורסם

סוף סוף יש התארגנות רצינית של אנשים במדינה הזאת.

אגב, אני בפנים. אני מוכן להפסיד ימי עבודה,להשבית את האוטו לזמן בלתי מוגבל .העיקר שיראו שיש במדינה הזאת עם .

עם שלא מוכן לשלם 50 אחוז מס על ליטר דלק. איפה נשמע כזה דבר? :idea:

לעומת זאת,שאני קורא תגובות של אנשים פה בפורום (בנוסף לאדישות הישראלית האינפנטילית הטיפוסית) אני מבין למה הממשלה דופקת את הזארחים שלה כמה שהיא רוצה.

לאנשים פה לא איכפת כלום חוץ מעצמם והם לא מוכנים להזיז את האצבע מהתחת בשביל שיהיה פה שינוי מינימלי,לטובתם.

העיקר הרי שנסיים כבר את התואר ונרוויח משכורת חודשית שמנמנה. לא ככה? :?אזרחים למופת.

ואיפה כל המועדוני רכב? ( ואל תגידו לי שהם לא קשורים לדלק :roll:)

כל המועדונים האלה זה מועדוני שופוני לעשות פוזות עם האוטו.אין שום התארגנות,אין שום רצינות.

לא פלא שהתרבות נהיגה פה ארץ היא קקה.

יוגב עצבני

(ואל תדאגו, שתיתי כבר מים קרים)

פורסם

מה שכן יש אור קטן וזמני בקצה המנהרה האפלה.

עוד מעט בחירות וכל ח"כ יעשה את מה שנדרש כדי לשמור על הכיסא החמים שלו, אז אולי אם נתפוס ח"כ כזה נספר לו עד כמה אירגון חובבי המוטוריקה בארץ הוא ענק. "ונבטיח" שכל חובבי המוטוריקה יתמכו בו ובמפלגתו ונבקש שיחוקק איזה חוק טוב בשבילנו (ספורט מוטורי, ביטול המיסים על הדלק ).

אני מאמין שזה יצליח כי כמו שאומרים אין דבר העומד בפני הרצון :-D.

קצת נאיבי אבל בישראל הכל יכול לקרות.

פורסם

קצת לא ברור לי מאיפה אנשים פה מביאים מספרים..

50% מס.. 60% מס.. אולי 100 אחוז מס על דלק?

המס על הדלק ק-ב-ו-ע. זה לא משנה אם החבית עולה 20 דולר או 2,000 דולר - המס על ליטר דלק עומד על 2.2 ש"ח (אם אני זוכר נכון) ואינו משתנה.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

קמצ לא נעים לי לכתוב דבר כזה אבל 90% מהדברים הכתובים בשרשור הם שטויות.

חלק גדול מאוד מהעליה במחיר הנפט נגרם בעקבות ספקולציות בורסאיות, מחירה הריאלי של חבית עומד על כ50$ ואותם הספקולנטים שאחראים על עליית מחירי המזון בחדות שכזו אחראים גם על עליית מחירי הנפט (באיחוד האמיריות פשוט לא סובלים מזה יותר מדי).

*בעקבות המשבר (שנהפך לעולמי) שוקלים להטיל בארה"ב מגבלות סחר שיצמצמו את התופעה וינחיתו את מחיר הנפט.

**יש בעולם מאגרי נפט שיספיקו לכמה דורות ושדות נפט שלמים שלא ננגעו עדיין מסיבות כאלה ואחרות.

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

אל תשכחו שגם אתם לא עושים כל כך הרבה, חוץ מלהתלונן פה בפורום.

אני לא רואה מישהו פה מנסה להביא שינוי.

רוצים להביא שינוי? אז למה אתם מחכים? למשיח?

לכו, תצאו אל הרחובות, תפגינו, תכעסו, תחסמו כבישים תראו שאכפת לכם.

אל תשבו פה זועפים וכועסים על "הישראלי המצוי", כי בתאכלס הוא לא כל כך שונה מכם, גם אתם יושבים פה ומתלוננים.

כל מה שצריך זה פוש קטן, לפחות ניצוץ שידליק את המדורה.

גי גי גי גי גי גי גיטרה!

פורסם

לידיעתכם - המיסוי על הבנזין הוא אכן כמעט 100%!

תעשו חשבון

6.4 פחות 15.5% = 5.4

5.4 פחות 2.2 = 3.2

שזה בדיוק 100% מיסוי...

הסבר:

ישנם 2 מסים על הדלק - הבלו שזה מס קבוע בסך 2.2 ואחרי זה מע"מ על כל הסכום

6.4 זה פחות או יותר מחיר הבנזין ללא רווח התחנה.

פורסם

הרווח לתחנה הוא בערך כחצי שקל ברוטו.

מע"מ חל על כל מחיר הדלק לרבות רווח לתחנה.

הבלו הוא סכום קבוע. בעבר סכום הבלו היה אף גבוה יותר. ולהזכירכם שבעבר המע"מ עמד על 18 אחוז.

צא ולמד שאם בעבר הבלו היה 2.5 שקל וליטר בנזין עלה 5 שקלים = שהמס על בנזין עמד על יותר מ-100 אחוז. ככל שמחיר הבנזין עולה, הבלו נשאר במקומו והמע"מ ירד, כך למעשה ערך המיסים על בנזין יורד. מה עוד שבמקרה דנן גם סכום הבלו ירד וגם המע"מ ירד.

מי שגורם לעליית מחירי הנפט הם ספקיות הנפט ולא הממשלה.

גם לא חסר אורז בעולם - בכל זאת ספקיות האורז החליטו שאם אפשר לחנוק את העולם עם נפט - אז אפשר גם לחנוק עם אורז. מי שלא שם לב - מחיר האורז לא זחל למעלה כל פעם ב-10-20 אגורות - הוא יותר מאשר הכפיל את עצמו תוך ימים אחדים וכולם שותקים ומשלמים.

רוצים אורז בזול -לכו תפגינו נגד הסינים וחבריהם. נראה לי שאפילו האמריקאים מפחדים מהסינים קצת יותר מאשר מאחמדינג'אד המטורף.

רוצים נפט בזול - לכו תפגינו נגד ערב הסעודית וחברותיה.

רוצים לעשות רעש וצילצולים - לכו תפגינו נגד הממשלה שבמקרה הטוב תוריד עוד 20 אגורות מהמס אבל תדע לקחת זאת ממקום אחר בכיסנו: למשל - תוספת מס בריאות, צמצום קצבאות, דחיית הורדת מס-הכנסה, הוספת חצי אחוז מע"מ וכד'.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

:twisted::twisted:אני חושב, שצריך לחבוש את כווית.

זהו הפתרון היחדי.

סתם ככה, רק בשביל הידע הכללי,כל הנפט שלנו מגיע מרוסיה .

הבעיה היא, שיש קרטל בינלאומי בין חברות הנפט, ואין הרבה מה לעשות נגד זה.

עוד משהו,

בוש לא מנסה להוריד סנט, מהמחירים של הנפט.

הרי לאביו, יש חברת נפט,בין הגדולות בארה"ב.

אז האינטרסים שלו דיי ברורים.

גי גי גי גי גי גי גיטרה!

• תוכן חדש...