Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שדה ראייה מצומצם בסוזוקי ליאנה - סכנה

barzelay
שימו לב! השרשור הזה בן 5956 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

אתמול הגיעה למכון אישה מבוהלת עם סוזוקו ליינה , באה לבדוק את הרכב כדי לבצע טרייד-אין , הרכב חדש ונסע רק 40K ק"מ. תמיד אני שואל פה שאלה שם שאלה את המוכר , הפעם שאלתי אותה "למה את מוכרת , הרכב חדש " , ענתה לי :כמעט ועליתי על ילד שחצה את מעבר החצייה כי לא ראיתי אותו , לעזאזל עם שדה הראייה המצומצם של הליינה , המשקופים הקדמיים רחבים מאוד ומכסים את שדה הראייה בצידי הדרך , המשקוף הסתיר את הילד וכמעט ודרסתי אותו !, איך מוכרים רכב כזה לא בטיחותי ? מה המהנדסים של סוזוקי עיוורים ?, לכן אני מוכרת אני פוחדת לנהוג על הליינה" .

לפני מספר שנים כאשר הליינה הגיעה לארץ כתבתי באחד המקומונים של באר שבע על שדה הראייה המצומצם מלפנים ועל המשקופים הצדדיים העבים מאוד ביחס למכוניות אחרות למרות החלון המשולש השתול בבסיס כל משקוף, אין שדה ראייה מספיק גדול בצדדים וכי יש סכנה מסויימת לנהוג בה.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש בעיה דומה גם ברנו מגאן (משקופים מאוד עבים), פשוט צריך להתרגל להזיז את הראש ימינה-שמאלה כל פעם שמתקרבים למעבר חציה.

"ai motoare capul doare"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בליאנה לא יצא לי לנהוג, אבל בסיאט ליאון דווקא כן. גם שם, קורה A רחבה מאוד ומצאתי אותה מפריעה מעט לשדה הראיה שלי.

כשציינתי זאת בפני איש המכירות שישב לצידי, הוסבר לי שהדבר נעשה מטעמי בטיחות, במטרה שהקורה תספוג חלק מהעוצמה במקרה של התנגשות חזיתית.

לא יודע עד כמה זה נכון, אבל אישית זה נשמע לי די הגיוני.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גם בסיטרואן C3 יש קורה A רחבה הנמצאת בתחום שדה הראיה.

צריך להסתגל לכך , במיוחד בפניות שמאלה. וכמובן שלא להצמיד את הראש אל החלון מכיוון שזוית ההסתרה של הקורה גדלה ככל שהעין קרובה יותר אליה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עד שלא חווים חוויה של כמעט דריסת ילד בגלל העדר שדה ראייה רחב כי קורת A עבה מאוד , לא נחוש את הסכנה בנסיעה ברכב זה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נסעתי ונהגתי בליאנה, לא פעם.

הקורה אכן רחבה, אבל :

א. יש "חלון" קטן בבסיס הקורה.

ב. זה לא משהו שהסטת הראש אינה יכולה לפתור.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש פתרון טוב יותר : להוציא ראש החוצה ! , החלונות בבסיסי הקורות הם עלה תאנה לכסות את ערוותן של הליינה !

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה ממש נכון מה שאתה כותב.

המשולש הקטן מלפנים לא רק שלא עוזר - הוא נותן תחושה מזוייפת כאילו אתה רואה הכל מה שבפועל לא נכון.

וזה יותר גרוע במזדה 5.

נסעתי לא מזמן עם אשתי במושב הנוסע - ותוך כדי שאני נכנס לכיכר - אשתי מתחילה לצעוק "תיזהר תיזהר אתה פוגע בה".

בלמתי מייד ואני מסתכל ימינה ושמאלה ולא רואה כלום.

אחרי כמה שברירי שניה צצה לי לפני הרכב בחורה שפשוט החליטה לעשות מעבר חציה באמצע הכיכר.

לא ראיתי אותה ולא היה עוזר אם הייתי מזיז את הראש עד מחר. הקורה הזאת פשוט משהו בומבסטי ומאחר והרכב גבוה יחסית - יוצא שזה בגובה הראש של עובר הדרך הממוצע ואם אתה מגיע מפניה ימנית - אתה פשוט לא תראה את מי שבא מולך ובדקתי את זה אחרי זה כמה וכמה פעמים.

פשוט מפחיד ומה שיש לעשות זה פשוט להעיף מבטים לכל הכוונים לפני שאתה פונה כי אחרי זה זה כבר מאוחר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא מבין מה אתם רוצים. בהרבה כלי רכב יש שדה ראיה מוגבל בצדדים עקב קורת A רחבה, יש לכם גב וצוואר גמיש צריך להשתמש בהם!

לכל רכב יש את המגבלות האופיניות שלו, אחד לא ממש סוחב (מסוכן בעקיפות) בשני הבלמים לא ממש נושכים (להזהר בנסיעה ספורטיווית) ובשלישי המראות קטנות (לשם לב בשינויי נתיב). מכאן ועד להכריז כי רכב מסוכן לנסיעה כאשר כל המערכות המכאניות שלו תקינות זה רחוק מאוד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לפחות לא אמרתי שהרכבים מסוכנים לנסיעה

רק שצריך לשים לב טוב טוב מה קורה - לפני שנכנסים לשטח המת - כי כשאתה כבר שם - שום תזוזת ראש שהיא לא הוצאת הראש מהחלון לא תעזור.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גם באוטקביה יש את הבעיה הזו, המשקופים מאוד עבים וזה מורגש בעיקר בסיבוב מסביב לכיכר כשלא רואים כלום ממה שנמצא משמאלך, חייב להזיז את הראש ימינה ושמאלה. למען האמת בכל רכב יש אחוז מסויים של שטח מת, בזה יותר ובזה פחות, אבל אין ברירה, צריך להפגין עירנות ולא לנסות לנסר את הגג והמשקופים של הרכב.

Xbox12341

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 5956 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...