Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נסיעת מבחן על אודי A4 קואטרו 3.2.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6570 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אותה A4 ביקרה אצלי היום. עשיתי איתה נסיעה של יום לצפון. הרשמים די דומים, אבל:

1. עיצוב הפנים מהמם, לא פחות. זה תא הנוסעים הכי מרשים בו ישבתי, כולל דברים יקרים יותר. בעיני, זה גורם לIS להראות כמו קורולה.

2. מבחינת אבזור - זה עניין של איך תבנה את הרכב הספציפי. בחירה של היבואן, במקרה של המכונית הספציפית הזו. לא הרגשתי שחסר משהו. בלוטות', מערכת מצויינת (וזו עוד לא הB&O הפנומנלית), מושבים חשמליים (ללא זכרונות), בקרת שיוט, שליטה מההגה על הכל, MMI צבעוני - ולאודי יש עוד הרבה גאדג'טים אחרים. לאודי היו שתי תוספות בטיחותיות מעניינות - side assist וlane assist, הראשונה מתריעה מפני מכוניות בשטחים המתים (כמו BLIS של וולבו), השניה מתריעה בפני חציה לא מתוכננת של קו הפרדה. שתיהן עובדות היטב.

3. האוטו לא מתנהג. כלומר, אין לו התנהגות - נכה רגשית. הוא פשוט אוחז ואוחז ואוחז. אני לא חושב שנהגתי עד היום במשהו שאוחז ככה, בטח שהGTI שלי לא מתקרבת לרמת האחיזה של האוטו הזה. אין לי הסבר - הקוואטרו עושה את שלו ביציאה מסיבובים, אבל גם לא על הגז, הוא פשוט עלוקה. מרשים, אך סטרילי.

4. בלמים עמידים וחזקים.

5. הגה מלאכותי - בדיוק כפי שdorki אמר, במצב comfort הוא קל להחריד, בdynamic הוא סתם מלאכותי. רואים שהקשיחות מגיעה משינוי תוכנה ולא באמת מקשר אל הכביש.

6. מנוע מדהים, מדהים, מדהים. אולי זה בגלל שאין לי נסיון עם מנועים גדולים לא מוגדשים, אבל הצורה שבה הוא מטפס בסל"ד נהדרת, וזה מלווה בסאונד מצויין (אך קצת מושתק). בסל"ד נמוך ה2.0 טורבו שבגולף מושך חזק יותר, אבל גם ב3000 האאודי מושכת, ב4500 היא כבר משווה ומשם עד המנתק היא חזקה קצת יותר.

7. גיר טוב מאוד, בשביל אוטומטי רגיל. קולקלתי על ידי הDSG, כך שאף גיר קונבנציונלי לא ישמח אותי כנראה (עוד לא ניסיתי את הZF בBMW). התפקוד במצב אוטומטי היה ללא רבב, בידני הוא היה בסדר ולא הרבה יותר.

8. מתלים לא מושלמים. הייתי מצפה לקצת יותר חלקות. שוב, לא הפריע לי, עלול להרתיע רוכשים פוטנציאליים. במצב dynamic כל האוטו מתקשח (מאיפה שאני בא, הקשיחות המוגזמת לא הפריעה, אבל זה קצת יותר מדי לאוטו כזה). אפשר לפתור את הבעיה עם drive select individual, שנותן לך לכוון את המרכיבים (הגה, מתלים, מנוע) בנפרד. לא היה על רכב ההדגמה וחבל.

9. מרווח טוב all around - שימושי מספיק בשביל ארבעה נוסעים מעל 1.80 בנוחות מלאה. כל דבר מעבר לזה (כמו נגיד במונדיאו החדשה) נופל אצלי תחת הגדרת "מיותר".

לסיכום - היה לי קשה להפרד. יותר מכל פרמטר אובייקטיבי, האוטו הזה פשוט משדר premium, לסביבה - אבל חשוב יותר, גם לנהג. אני חושב שזה האוטו הנכון לקבוצה שלו, גם אם לא בשבילי אישית (כנראה שהייתי מעדיף משהו ספורטיבי יותר - אולי סדרה 3, צריך לנסות אחת). הצליח להם.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

"האוטו לא מתנהג. כלומר, אין לו התנהגות - נכה רגשית. הוא פשוט אוחז ואוחז ואוחז. אני לא חושב שנהגתי עד היום במשהו שאוחז ככה"

נראה לי אני הנהג היחיד בישראל שלא מוצא בסעיף הזה שום בעיה.

אמרו אותו דבר על S3 (מה שוב S3 ??? לא מספיק טרד של 13 עמודים כבר ?!) לפני ואחרי המתיחת פנים (אחת כחולה 5 דלתות ב EVO של החודש).

לא כל המכוניות מחויבות לרעש וצילצולים בכל סיבוב כמו שהנינגות היפניות עושות, כן אני מעריך מאוד את היכולת שלהם, ואם היתי יכול לשים בחניה גם EVO8 היתי עושה את זה בשמחה אבל אני בשוטף מעדיף לנהוג מהר וחלק, ולאודי יש יכולת בשנים האחרונות להוציא מכוניות שהן סופר מהירות ולא רק בקווים ישרים.

אודי לא מכוונת לקהל שרוצה לצאת בדריפט מכל סיבוב, אני בספק כמה בעלי A4 יגיעו למצב של צמיגים צווחים בסיבובים בעולם בכלל (בארץ כנראה 0) אודי מכוונת, ולדעתי בצדק, לקהל קצת יותר בוגר וקצת פחות רעשני עם אוטו שעושה הכל טוב בלי דרמה.

לרגע נחזור ל S3, אם היא לא היתה מתנהגת בסיבובים, היא לא היתה יכולה להיות שיאנית המסלול של EVO לקטגוריה, אתה יכול אולי להגיד שאתה לא אוהב את ההתנהגות הקרה שלה, אני אישית מאוד מעריך ואוהב את זה.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

1. עיצוב הפנים מהמם, לא פחות. זה תא הנוסעים הכי מרשים בו ישבתי, כולל דברים יקרים יותר. בעיני, זה גורם לIS להראות כמו קורולה.

ואו, איזו הצהרה. ממך הייתי מצפה שתסע גם על דברים מרשימים יותר. :wink: אגב, אם כבר תאי נוסעים - יצא לי לדגום את זה של היגואר XF החדשה ולטעמי הוא פשוט יפיפה (טוב, אני גם חובב גאדג'טים מושבע).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

דרור, אתה צודק בנקודה מסויימת. אין ספק שההתנהגות של ב.מ.וו, למשל, שכולם כה להוטים לחקות - לפחות בחומר הפרסומי - מוערכת בעיקר על ידי עיתונות הרכב. לרוב הרוכשים זה פשוט לא משחק, בטח ובטח לא בארץ, בה מחירי המכוניות האלו מכתיבים קהל יעד מבוגר ואיטי.

אני לא יודע לגבי הS3; שם זו שאלה של מה אאודי ראו לנגד עיניהם כשהם אפיינו אותה. אבל במקרה של הA4, זה בדיוק כמו שצריך להיות, שוב, בהתחשב בדמוגרפיה והשימוש. עדיין, הייתי מקווה להגה טוב יותר, לפחות.

רוני, תפסת אותי, ישבתי (אך לא נסעתי) בS63AMG. שם היה תא נוסעים יותר מרשים. רק שהריח (אני לא יודע אם הוא הסריח מעור, כסף או מומנט) היה בלתי נסבל. אז אאודי עדיין לא שם. אבל מבחינת עיצוב, אני חושב שהתא בA4 מוצלח יותר גם מהאחיות הגדולות - לפחות בצבעים של רכב המבחן.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם
דרור, אתה צודק בנקודה מסויימת. אין ספק שההתנהגות של ב.מ.וו, למשל, שכולם כה להוטים לחקות - לפחות בחומר הפרסומי - מוערכת בעיקר על ידי עיתונות הרכב. לרוב הרוכשים זה פשוט לא משחק, בטח ובטח לא בארץ, בה מחירי המכוניות האלו מכתיבה קהל יעד מבוגר ואיטי.

אני לא יודע לגבי הS3; שם זו שאלה של מה אאודי ראו לנגד עיניהם כשהם אפיינו אותה. אבל במקרה של הA4, זה בדיוק כמו שצריך להיות, שוב, בהתחשב בדמוגרפיה והשימוש. עדיין, הייתי מקווה להגה טוב יותר, לפחות.

לגבי ההגה אני אישית מסכים שהיתי מעדיף הגה מתקשר יותר, ההשוואה הבאה שלי לא הכי הוגנת אבל זה מה יצא לי:

שנה שעברה היתי בצרפת עם שתי מכוניות בו"ז, אודי A6 ובמוו סדרה 3, שתיהן דיזל, כל עוד נהגתי באודי הסתדרתי עם ההגה, מאוד קל, בלי הרבה תחושה ובלי הרבה דיווחים מה הגלגלים שם למטה עושים, אבל הסתדרנו, איך שעברתי לבמוו זה פתאום כלכך צעק ש"ככה צריך לעשות הגה", זה היה מדהים, התחושה, הדיבור, הכימיה שלנו, אפילו שהאודי היתה חזקה בהרבה (מנוע 3 ליטר לעומת 2 בבמוו) את רוב הנהיגה המעניינת העדפתי לעשות על הבמוו (ועשיתי יותר מ 1500 ק"מ ממנה :) )

אתה יכול להגיד שההשוואה לא הוגנת כי הן מקטגוריות שונות אבל זה מוטיב שמצאתי נכון בכללי, לאודי הגהים קלים מידי וסטרילים מידי, אני יכול לחיות איתם ביום יום אבל בהחלט היתי מעדיף את אלה של הבימרים.

france_1264.JPG

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

אני יכול להשוות בין הS3 לסדרה 1 ואני יכול להגיד שעד עכשיו אני לא מופתע.

ההגה של ה120 2005 הרבה יותר טוב. השליטה אבסולוטית. באמת ההגה הכי מדהים שיצא לי לנהוג איתו.

אבל... ההגה של הS3 לא רע! הוא רך בנסיעות איטיות ובחניות וזה נחמד והוא מתקשה כמו שצריך במהירויות גבוהות וסיבובים.

זה לא כמו ה120, אבל לא נופל מהרבה אחרות.

פורסם

ישבתי ונהגתי על המון מכוניות אבל שיא הפאר ושידור היוקרה היה הפנים של הCL החדשה - פשוט משדר יוקרה ברמה אחרת לחלוטין מכל מה שחויתי.

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם

הפנים של הCL כמעט זהה לזה של הS CLASS, מהסיבה הפשוטה שהיא אמורה להיות גרסאת הקופה של הS CLASS.

בדיוק כמו שהפנים של הA5 כמעט זהה לפנים של הA4 - זה אותו רכב, רק בגרסאת קופה לעומת גרסאת סדאן (כנ"ל סדרה 3 לעומת סדרה 3 קופה).

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
אותה A4 ביקרה אצלי היום. עשיתי איתה נסיעה של יום לצפון. הרשמים די דומים, אבל:

6. מנוע מדהים, מדהים, מדהים. אולי זה בגלל שאין לי נסיון עם מנועים גדולים לא מוגדשים, אבל הצורה שבה הוא מטפס בסל"ד נהדרת, וזה מלווה בסאונד מצויין (אך קצת מושתק). בסל"ד נמוך ה2.0 טורבו שבגולף מושך חזק יותר, אבל גם ב3000 האאודי מושכת, ב4500 היא כבר משווה ומשם עד המנתק היא חזקה קצת יותר.

roee, אני עשיתי את נסיעת המבחן על האודי שצבועה בצבע שחור מיטלי וגימור בז' בתוך הרכב, גם אתה?

לגבי הגימור הפנימי, אמנם על טעם וריח..., אבל תרשה לי לחלוק על דעתך המלומדת. תבחן IS בגווני בז', תעמיד אותה ליד האודי, לדעתי האודי צריכה להשתפר כדי להגיע לרמה הזו, גם העור שב- IS (שרך כמו כפפה) גורם לעור באודי להרגיש כמו ברזנט.

לגבי המנוע של האודי, אכן מנוע משובח, חזק ומטפס יפה במעלה הסל"ד. המנוע ב- IS נותן לו פייט רציני, גם ב- IS מדובר במנוע שמטפס בחלקות נפלאה והשקט השקט... אודי עדיין לא שם.

פורסם

זו אותה אחת. נדמה לי שבA4 זה לא היה עור, אלא דמוי עור כלשהו. אני כמעט בטוח. זה מסביר למה חשבת שהעור בIS עדיף - תבחר בעור אמיתי מאודי וזה יהיה טוב בהרבה.

דווקא העובדה שיש למנוע סאונד ותחושה מוסיפה נקודות בעיני - לפי התיאור שלך, המנוע של הIS זה מנוע "מכונת תפירה" יפני קלאסי...

פורסם

דווקא ממש לא קלאסי - מה שיפה במנוע של ה-IS הוא כמה שהוא שקט. על סרק לא תשמע אותו בכלל וגם אין בכלל רעידות - הוא מאוד מאוזן. במכונית כזו ממילא לא צריך מנוע רועש.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
זו אותה אחת. נדמה לי שבA4 זה לא היה עור, אלא דמוי עור כלשהו. אני כמעט בטוח. זה מסביר למה חשבת שהעור בIS עדיף - תבחר בעור אמיתי מאודי וזה יהיה טוב בהרבה.

דווקא העובדה שיש למנוע סאונד ותחושה מוסיפה נקודות בעיני - לפי התיאור שלך, המנוע של הIS זה מנוע "מכונת תפירה" יפני קלאסי...

איש המכירות אמר לי שזה ריפוד עור, אתה רוצה להגיד לי שמציעים למכירה רכב ב- 400 אלף ש"ח עם ריפוד דמוי עור? :shock:

לגבי המנוע של ה- IS, נסה אותו ואז אשמח להמשיך לנהל איתך את הדיון. אם זו מכונת תפירה, אז אני מאחל כמעט לכל נהגי ישראל לנהוג על מכונת תפירה כזו... :-P.

התחושה היא שמדובר ברכב שממונע במנוע חשמלי, ריחוף חרישי זה סגנון הנסיעה של ה- IS להבדיל מצליל המנוע הנוכח מאוד של ה- A4. יש כאן עניין של טעם אישי, אני התמכרתי לשקט.

אגב, למען הסר כל ספק, הדיון כאן הוא דיון של פיינשמייקרים, שתי המכוניות מעולות, מעולם לא היה המושג "יותר טוב" כל כך יחסי.

פורסם
מעולם לא היה המושג "יותר טוב" כל כך יחסי.

בטח שכן - נסה להחליט מבין מרצדס S, ב.מ.וו 7, יגואר XJ ולקסוס LS :wink:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
איש המכירות אמר לי שזה ריפוד עור, אתה רוצה להגיד לי שמציעים למכירה רכב ב- 400 אלף ש"ח עם ריפוד דמוי עור? :shock:

בטח שכן, במרצדס E320 (שעלתה אז הרבה יותר מ 400 אלף שקל) עם רמת הגימור ההכי גבוה (Avantgarde)דווקא הריפוד הוא ריפוד משולב של בד ועור, אגב אם תבחר באחת משתי רמות הגימור הזולות יותר Elegance או Classic אתה תקבל ריפוד עור מלא.

משום מה אני חושב שבמכוניות המיועדות לנסיעות ארוכות דווקא מעדיפים לוותר על העור.

VW Golf GTI 2006 Manual

• תוכן חדש...