Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6583 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם אתה לא סומך עליו מלכתחילה, חפש מישהוא אחר או טפל ברכב בעצמך. מעניין אם גם במקרה של ניתוח לבן-משפחה (חו"ח) אתה תבקש להיות נוכח כל הזמן בחדר הניתוח לצידו של הרופא...

אם מכונאים היו נותנים לרכבים במוסך אחוז כל שהו של תשומת לב שניתן למנותחים אני בטוח שבמקום שקונדסון היה עומד ליד המכונאי הוא היה נכנס לחדר המתנה עם ראש כל כך שקט עד כדי כך שהיה מצליח להשלים שם שעות שינה.

הלא כך ?

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
  • תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
למה שהמכונאי יפיל מפתח ברגים?

למה שיפול עליך ליפט? אין סיבה. אבל זה יכול לקרות. ואם זה קורה, אין עליך ביטוח, ויכול מאוד להיות שהמוסך יצטרך לשאת בעונש. לכן, המצב ההגיוני הוא שיגידו לך ללכת לחדר ההמתנה ולחכות, כי הם פשוט לא יכולים להיות אחראים על מה שיקרה לך בשטח המוסך.

אם המוסכניק שלך לא עושה את זה - הוא פשוט טיפש, או משחק באש. אם חו"ח יקרה לך משהו, הוא יכול לאבד את העבודה שלו.

בכל מקרה, אני אשמח לדעת על איזה מוסך מדבר פותח השרשור, כדי שאדע להזהיר את חבריי ממנו.

רוני

מבחינה משפטית, ישנה פסיקה מהשנים האחרונות אשר אומרת, כי אדם שנפגע במהלך שהייתו במוסך - יהא המוסך חב לו שיפוי בגין הנזק שנגרם לו, גם אם הנזק ארע בזמן שהיה אותו ניזוק מצוי באיזור משטח עבודה שאסור לו להיות בו.

זו הסיבה העיקרית שמוסכים (מרכזיים / מורשים) מקפידים על כך שלא תהיה נוכחות של לקוחות על משטח העבודה.

מבחינה אישית, לא מעניין אותי מה אומרת הפסיקה וכשהאוטו שלי בטיפול אני עוקב בשבע עיניים (מהצד בלי להתערב) אחרי עבודתו של המכונאי, חשוב לציין שנוהל זה הוכיח את עצמו לא אחת כנבון ומשתלם עד מאוד, וזאת נוכח הגישה הישראלית, לפיה "אם נשבר, נקרע, התפרק ולא שמו לב, ולא מדובר ברכוש שלי- אז לא קרה כלום"!

ולפותח השרשור - אסור לך לוותר !

במידה ותהיה מעוניין בייעוץ משפטי חינם- פנה אלי בפרטי.

פורסם

למה הפסקנות הזו? יש הרבה מוסכים שכן לוקחים אחריות מיידית על נזקים שנגרמים במהלך התיקון ומתקנים מיידית או ברגע שהנזק מתגלה, דווקא מוסכים אחראיים אלו, לא יתנו לכם לשהות בשטח העבודה. וזו לא רק זכותם אלא חובתם.

במוסך שניהלתי בעבר, לקוח שהתעקש לשהות באיזור העבודה, העבודה הופסקה והרכב שוחרר מיידית מהמוסך- שילך לתקן במקום אחר. העניין הבטיחותי והביטוחי יותר חשוב מרצון הלקוח לראות מה עושים ברכב.

לפותח השרשור, גש עם הקנס ישירות למנהל המוסך לשיחה. אני משוכנע שבו במקום הוא יציג לך את הק"מ הרשום של הרכב בכניסתו למוסך באותו היום, והעניין ילובן לשביעות רצונך.

פורסם
מעניין אם גם במקרה של ניתוח לבן-משפחה (חו"ח) אתה תבקש להיות נוכח כל הזמן בחדר הניתוח לצידו של הרופא...

ביום שמכונאים ילמדו 7 שנים ויחתמו על קוד אתיות במקצוע - יהיה על מה לדבר... :shock:

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

תפסיקו לבלבל במוח. כמה שעות לימוד וותק דרושים להוציא תעודת הסמכה במכונאות רכב לדעתכם?

ומה לגבי ההנדסאי הרכב, סתם עוד מיקצוע? לא מדובר בחיי אדם רק ברכב- תכנסו לפרופורציות.

פורסם
ביום שמכונאים ילמדו 7 שנים ויחתמו על קוד אתיות במקצוע - יהיה על מה לדבר... :shock:

7 שנים זו רק ההתחלה. זה בקושי תעודת הסמכה לעסוק ברפואה.

ובכלל, אני מתקשה להבין איך בכלל אפשר להשוות בין רפואה למכונאות כמו שעשה MSIGAL.

Veni Vidi Vici

פורסם

אישית נתקלתי בתופעה דומה.

הכנסתי רכב צבאי למוסך בבאר שבע, ואחרי התיקון עשו לטרופר נסיעת מבחן, לפתע כשהבוחן יוצא מן הרכב, אני רואה שהוא קנה אוכל לכל המוסכניקים. והוא עוד אומר לי "כן הטרופר בסדר, תוך כדי ביס עסיסי בשווארמה שקנה הרגע." זה מאוד עצבן אותי, אך היות וזה היה רכב צבאי, העלמתי עין.

There's not much you could do or say to phase me

People think I'm a little bit crazy

I get it from all angles, even occasionally Doc Dre-zie'll

Have to step in every once in a while to save me

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון...

פניתי למוסך המרכזי והודעתי למנהל למוסך כי קיבלתי קנס ביום בו הרכב היה במוסך. לטענת מנהל המוסך מדובר בטעות רישום של פקח החנייה ולפיכך המציא לי אישור כי הרכב שהה ביום קבלת הקנס, כל היום, במוסך.

במקביל פניתי למח' החנייה של העיר בה קיבלתי את הקנס והם המציאו לי צילום של הרכב חונה בכחול לבן.

כלומר - הפקח לא טעה ברישום מס' הרכב.

ישנה אפשרות נוספת והיא שהרכב שלי שוכפל, אבל מה הסבירות שזה יקרה, ומה הסבירות שהרכב המשוכפל יקבל קנס אחד בלבד וגם הוא "יפול" ביום בו הרכב נמצא במוסך?

בימים הקרובים אפנה למוסך עם כל הממצאים ואבקש הסבר הגיוני.

פורסם

במקרים כאלו, הקנס הוא לא הקנס שבטופס אלא כל ההתרוצציות, עצבים ובזבוז זמן שיכול להיתבטא כשווה ערך ליותר מהקנס.

וזה ברור שבראש ובראשונה יש את הנוכל שממשיך להתגלגל ויש את מי שסופג את מעליליו.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

לחבר - גש עם הצילום למנהל המוסך. בקש שנית את הסברו. אני הייתי מודיע לו שאם הוא לא לוקח מיידית אחריות על הארוע - אני מגיש תביעה לבית משפט לתביעות קטנות וגם פונה לאיגוד המוסכים.

הפיצוי צריך לכלול : עלות הדו"ח, עלות הבנזין ופיצוי על ביטול הזמן שלך.

נ.ב. הרכב שלך לא שוכפל ולא נעליים. המכונאי השתמש בו לנסיעות פרטיות.

פורסם
לחבר - גש עם הצילום למנהל המוסך. בקש שנית את הסברו. אני הייתי מודיע לו שאם הוא לא לוקח מיידית אחריות על הארוע - אני מגיש תביעה לבית משפט לתביעות קטנות וגם פונה לאיגוד המוסכים.

אני הייתי מודיע לו שיערוך בירור אצלו כי אתה הולך להגיש תלונה במשטרה שיבדקו אם הרכב שוכפל או שנעשה בו שימוש ללא רשות על כל המשתמע מכך וכשהמשטרה תגמור לחקור תחליט בקשר לתביעות אזרחיות בהתאם לממצאים.

נסה לבדוק בתמונה אם יש סימנים מיוחדים באוטו שלך שמופיעים בה (ריפודים, עץ ריח, מסגרת עם פרסומת כלשהי למספר, סריטה או מכה, טסות שונות או משהו בסגנון).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מזל שיש לי איתוראן - ככה אפשר להוכיח איפה הרכב נמצא בכל זמן נתון.

אגב, אני מציע שתפרסם לטובת כולנו את שם המוסך ואת שם בעליו ה"נחמד" שדובר הרבה "אמת".

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

תכוב מכתב מפורט למוסך עם כל הפרטים וצרף עותק של תמונה. תאיים בתלונה לאיגוד המוסכים, לסניף היבואן ולבית משפט. תשלך בדואר רשום (חשוב) וחכה לתגובה מהם.

פורסם

Fixxer, לשלוח מכתב צריך להיות מכתב מעורך דין רק לאחר שבעל המוסך ממשיך להתחמק מאחריות והדברות איתו לא מצליחה.

בנתיים עדיף לו לעשות את זה פנים מול פנים.

tom7,תמשיך לעדכן ואל תוותר להם.

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם

אגב, אני מציע שתפרסם לטובת כולנו את שם המוסך ואת שם בעליו ה"נחמד" שדובר הרבה "אמת".

תאמין לי שבשמחה הייתי מעונין לפרסם את שם המוסך פה ובכל מקום אפשרי, אבל היות וקיים סיכוי קלוש שבקלושים שהמוסך לא עשה שימוש פרטי ברכב שלי ( מכונית משוכפלת ) אזי אני לא רוצה מואשם בדיבה ו/או לשון הרע.

רק לאחר שאלבן את העניינים עם המוסך אחליט על המשך צעדיי.

• תוכן חדש...