Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לגבי העברת בעלות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6545 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה:

במאי קניתי רכב, יד ראשונה שלו הייתה חברת ליסינג(להלן "החברה"). הבעלות של הרכב היא על שם החברה.

הטסט היה קרוב-עד סוף חודש יוני. החברה שילמה את האגרה עוד לפני שקניתי את הרכב, כך שעשיתי טסט(בעלות הטסט עצמו בלבד...:-D), עד כאן הכל טוב ויפה.

מה ההשלכות של העובדה שלא העברתי את הבעלות של הרכב על שמי עדיין? לא בנוגע לדוחו"ת חלילה וכולי-הם יגיעו לחברה, אבל- האם יש השלכות אחרות?

תודה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

עניין של ביטוח, כי הרי הרכב בבעלות החברה, ז"א הביטח המקיף והחובה שעשית איננו תקף, כי הרכב אינו על שמך עדיין.

במידה ואתה מורשה לנסוע ברכב ע"פ הביטוח של החברה, אז אתה מכוסה מבחינה חוקית(ביטוח חובה, מקיף תלוי אם הם עשו), במידה ולא, הדבר אינו חוקי ובמידה ותהיה מעורב בתאונה, הביטוח לא יקח אחריות וכל ההוצאה תהיה עליך.

גם במידה ותעצר לבדיקת רשיונות, ויגלו שאתה לא מורשה לנהוג, תהיה כאן בעיה לא קטנה.

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

פורסם

גם במידה ותעצר לבדיקת רשיונות, ויגלו שאתה לא מורשה לנהוג, תהיה כאן בעיה לא קטנה.

ואיך בדיוק דבר כזה יכול לקרות? הרי הרכב אינו מדווח במסוף המשטרתי כגנוב ולשוטר אין שום אפשרות לדעת מי "מורשה נהיגה" ברכב חברה ומי לא.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בספח של הביטוח חובה יש קודי זיהוי כדי לזהות מי מורשה לנהוג את האוטו, לדוגמא יש קוד זיהוי שרק בעל הרכב מורשה לנהוג, ונניח ואתה לא בעל הרכב, מבחינתם אתה לא מורשה לנהוג וזו עבירה.

במידה וזה אוטו של חברה ושמה כל אחד מורשה, אז אין בעיה מבחינה זו, אני לא מכיר את הנהלים של החברה, אבל כאשר אבא שלי קיבל רכב, נאמר לו שכל מי שנוהג חוץ ממנו - מבחינתם זה לא חוקי כי הם לא מאשרים לו, משהו כזה. אני לא מכיר בדיוק את הנהלים בעניין הזה.

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

פורסם

המשמעות היותר גדולה עבורך היא שבמידה והחברה תקלע לקשיים כספיים ויעקלו את רכושה - יעקלו גם את הרכב שלך, כי מבחינת הרישום הרכב עדיין שייך לחברה.

זה שיש לך חוזה לא ממש יעזור לך שהרי רגע אחרי שמעקלים את רכוש החברה לכאורה היא יכולה למכור את כל כלי הרכב עם חוזים פיקטיביים מלפני חצי שנה וכדי למנוע תרגיל שכזה, כונס הנכסים לא ממש איכפת לו מה תגיד, מבחינתו לא העברת בעלות = רכב של החברה. אם ממש תרצה את הרכב שלך בשבילך, תצטרך לפנות לערכאות ולשכנעם - אם הם ישתכנעו הרווחת, ואם לא, הפסדת. בכל מקרה התהליך עצמו יעלה לך לא מעט כסף.

בנוסף, במקרה של טוטאל-לוסט מי שיקבל את הכסף הוא הבעלים הרשום של הרכב ולא בעל הפוליסה. במקרה שכזה אם הוא לא ממש יחשבן לך, את הצ'ק לא תוכל לפדות אלא אך ורק הוא, ושוב תהיה נתון לחסדו של אחר.

להתחכמויות והתחמקויות יש מחיר והחכם עיניו בראשו ויכלכל צעדיו בתבונה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
אני לא מכיר בדיוק את הנהלים בעניין הזה.

השוטר לא מכיר את הקודים השונים הרשומים בספח של הביטוח.

כששוטר עוצר אותך לביקורת רישיונות מעניינים אותו רק ארבעה סעיפים:

א. רישיון נהיגה בתוקף של הנהג (ושל המלווה אם נדרש).

ב. רישיון רכב ורישוי בתוקף.

ג. ביטוח חובה בתוקף.

ד. הרכב אינו מופיע כגנוב במסוף המשטרתי והנהג אינו דרוש לחקירה (וגם זה לא תמיד נבדק).

לשוטר אין שום אפשרות לדעת, ואין גם רצון, לדעת מי מאושר לנהוג על הרכב ומי לא מבחינת החברה שבבעלותה הרכב. נכון, במקרה של חלילה תאונה חברת הביטוח והחברה שבבעלותה הרכב עלולה להתנער מאחריות ביטוחית וכל שאר הבלאגן שתיארת נכון. אבל שוטר שיעצור אותך לביקורת לא יעשה לך כלום.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
השוטר לא מכיר את הקודים השונים הרשומים בספח של הביטוח.

כששוטר עוצר אותך לביקורת רישיונות מעניינים אותו רק ארבעה סעיפים:

א. רישיון נהיגה בתוקף של הנהג (ושל המלווה אם נדרש).

ב. רישיון רכב ורישוי בתוקף.

ג. ביטוח חובה בתוקף.

ד. הרכב אינו מופיע כגנוב במסוף המשטרתי והנהג אינו דרוש לחקירה (וגם זה לא תמיד נבדק).

לשוטר אין שום אפשרות לדעת, ואין גם רצון, לדעת מי מאושר לנהוג על הרכב ומי לא מבחינת החברה שבבעלותה הרכב. נכון, במקרה של חלילה תאונה חברת הביטוח והחברה שבבעלותה הרכב עלולה להתנער מאחריות ביטוחית וכל שאר הבלאגן שתיארת נכון. אבל שוטר שיעצור אותך לביקורת לא יעשה לך כלום.

פשוט לא נכון,

יש סייגים רבים ששוטרים שמים לב אליהם.

הם בודקים ישר בביטוח אם יש מגבלה לבעל הרכב בלבד (זה כתוב בביטוח החובה).

אם יש מגבלה לנהג צעיר במידה והנוהג הוא נהג צעיר.

הם בודקים את סעיף המשקפיים (אעפ"י שאפשר לפטור את הבעיה הזאת בקלות ע"י הצהרה על עדשות מגע).

הם בודקים מי נוהג במידה והרכב הוא ביבוא של תייר.עולה חדש.

הם בודקים אם הרכב ידני במידה ויש הגבלת אוטומטי בלבד ברשיון.

ועוד...ועוד...

להגיד ששוטר רק בודק תוקף של מסמכים זה חוסר הבנה בסיסי בעבודתו של השוטר.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

תודה רבה לכל המגיבים.

היום העברתי בעלות והרכב עכשיו על שמי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...