Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מי קובע קטגוריות בהשכרה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6547 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול הלכתי לסניף "הרץ" לקחת רכב שהזמנתי. ההזמנה היתה לקטגוריה H (קורולה/מגאן/אימפרזה/פוקוס/מזדה 3) כאשר הכוונה היא לרכב משפחתי 1.6 אוט', כאשר לרכ צריכים ליכנס 2 הורים 2 כסאות תינוק, בוסטר, מזזודה, עגלה ותיקים.

אולם הרכב שחיכה לי היה סובארו B3. לבגאז' שלה נכנס בקושי מזוודה.

במזל היה שם אקסנט פנוי, עם בגאז' ענק שהכל נכנס אליו (חוץ מההורים והילדים :-P:-P:-P)

פורסם

סובארו B3 היא רכב אותה קטגוריה כמו המגאן/קורולה/מאזדה3/פוקוס וכו'..

מדובר על משפחתית אוטומטית מנוע 1.6 ליטר.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

בכל חברות ההשכרה אתה יכול לבקש סוג רכב מסויים,או דרישות מסויימות,כמו שרשמת שיש צורך בתא מטען גדול.

באם אתה לא מקבל את מה שהזמנת אתה יכול לבקש להחליף את הרכב או שדרוג לרכב אחר בגלל שאין להם את מה שאתה הזמנת.

בסופו של דבר חשוב לזכור שהם לא עושים לך טובה בזה שהם משכירים לך רכב,יש המון חברות השכרה ונושא כאן שתהיה מרוצה מהרכב

אני למשל לא אחזור בחיים לAVIS אחרי השירות המחפיר שקיבלתי שם.

פורסם

בתור אחד שעובד בהשכרת רכב בנתב"ג, יש לאנשים הרבה חוצפה.

הרבה אנשים מזמינים רכב מסויים(לדוגמא: קורולה) ומקבלים רכב אחר באותה קטגוריה כגון B3 ומתחילים לבכות שהם הזמינו קורולה. ואז מראים להם בהזמנה שלא מתחייבים לסוג הרכב, אלא לקבוצה בלבד. ואז מבקשים שידרוגים בגלל שהם לא קוראים את הכתוב. כמובן שאם יש רכבים פנויים נשמח להחליף לרכב אחר באותה קטגוריה כמו מאזדה 3,פוקוס וכו'. אבל מה לעשות שלפעמים נשארו בעיקר B3 שחייבות לצאת להשכרה. אתה לא יכול לתת למישהו מאזדה 6/אקורד/מונדאו(עונה לחוצה והרבה הזמנות) למישהו שהזמין רכב משפחתי 1.6 אוט' וקיבל רכב עם תא מטען קטן/אין חיבור לAUX IN/לא אוהב את הצורה של הרכב ושאר החרטות.

נכון שבחו"ל ברוב המוחלט של המדינות המתקדמות אתה ניגש למגרש ובוחר איזה רכב שאתה רוצה, מקבל מפתח, מחזיר את הרכב ללא בדיקה וזורק את המפתחות לתיבה ושלום על ישראל. מה לעשות שבארץ זה לא ככה. הלוואי והיה..

מה שכן, אם אתה לא מרוצה מהB3 וביקשת רכב אחר ולא השכימו להחליף לך מסיבה זו או אחרת אתה תמיד יכול לבקש בצורה נחמדה לבוא בעוד כמה ימים להחליף את הרכב(רצוי לא בסניפי נתב"ג,למרות שיש שם את הרכבים בדר"כ במצב הכי טוב, שם גם רוב העבודה ולא ממש ישמחו להחליף לך כי בתקופה כזאת בדר"כ חסר רכבים).

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

הכל טוב ויפה וזה מתחבר בדיוק למה שאמרתי

אם הזמנת וההזמנה לא מתאימה לך ז"א ביקשת רכב 1.6 אוטומט עם תא מטען נורמלי ונותנים לך B3,אז חברת ההשכרה לא עומדת בהסכם ואתה יכול לבטל את ההזמנה.

לא חסר חברות השכרה בארץ,המחירים מאוד דומים,אם היו עושים לי פרצופים על זה שהרכב עם תא מטען של סופר מיני ויש לי מזוודות ואנשים להסיע לא הייתי מוותר

ולבחור מעליי,לא ממש מעניין אותי תקופת הלחץ ולא מעניין אותי בעיות של חברת ההשכרה,הם צריכים לספק לי את מה שאני ביקשתי,אם יש תחליף ראוי ז"א רכב עם תא מטען דומה אז זה יכול להיות בסדר,אבל עם כל הכבוד שני הרכבים האלה קורולה ו B3 בכלל לא אותו הדבר,ומה זה מעניין אותי שחברת ההשכרה לא עושה שיקולים נכונים וקונה הרבה B3 ומעט קורולה?

פורסם

אומנם חברות השכרה נוהגות לשדרג במידה והרכב לא עונה לצרכים, אבל הן אינן חייבות.

נציג חברת השכרה הגון, אמור לעדכנך שאינו יכול להבטיח שתקבל קורולה ויתכן ותהא סובארו ולכן אם מאוד חשוב לך גודל/נפח, אז מומלץ מלכתחילה שתזמין קבוצה גבוהה יותר.

נכון שקבוצה גבוהה יותר, עולה יותר, אבל זאת הדרך היחידה להבטיח רכב תואם, כל השאר זה ענין של רצון טוב.

בתקופה הבוערת - החברות לא ממש מתרגשות אם לקוח יבטל וילך למתחרים. לא לשכוח שגם אצל המתחרים יש לקוח כועס שהולך למתחרים אחרים, כך שהכל נשאר במעגל.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
בתור אחד שעובד בהשכרת רכב בנתב"ג, יש לאנשים הרבה חוצפה.

הרבה אנשים מזמינים רכב מסויים(לדוגמא: קורולה) ומקבלים רכב אחר באותה קטגוריה כגון B3 ומתחילים לבכות שהם הזמינו קורולה. ואז מראים להם בהזמנה שלא מתחייבים לסוג הרכב, אלא לקבוצה בלבד. ואז מבקשים שידרוגים בגלל שהם לא קוראים את הכתוב. כמובן שאם יש רכבים פנויים נשמח להחליף לרכב אחר באותה קטגוריה כמו מאזדה 3,פוקוס וכו'. אבל מה לעשות שלפעמים נשארו בעיקר B3 שחייבות לצאת להשכרה. אתה לא יכול לתת למישהו מאזדה 6/אקורד/מונדאו(עונה לחוצה והרבה הזמנות) למישהו שהזמין רכב משפחתי 1.6 אוט' וקיבל רכב עם תא מטען קטן/אין חיבור לAUX IN/לא אוהב את הצורה של הרכב ושאר החרטות.

נכון שבחו"ל ברוב המוחלט של המדינות המתקדמות אתה ניגש למגרש ובוחר איזה רכב שאתה רוצה, מקבל מפתח, מחזיר את הרכב ללא בדיקה וזורק את המפתחות לתיבה ושלום על ישראל. מה לעשות שבארץ זה לא ככה. הלוואי והיה..

מה שכן, אם אתה לא מרוצה מהB3 וביקשת רכב אחר ולא השכימו להחליף לך מסיבה זו או אחרת אתה תמיד יכול לבקש בצורה נחמדה לבוא בעוד כמה ימים להחליף את הרכב(רצוי לא בסניפי נתב"ג,למרות שיש שם את הרכבים בדר"כ במצב הכי טוב, שם גם רוב העבודה ולא ממש ישמחו להחליף לך כי בתקופה כזאת בדר"כ חסר רכבים).

קשה לי להסכים איתך, אומנם לא הזמנתי אף פעם רכב מהשכרה, אבל נראה לי לגיטימי אם הזמנתי קורולה ואני מקבל B3, לסרב, עדיין אני משלם כסף לחברת ההשכרה (ולא מעט), אז זכותי לקבל מה שהזמנתי. זה שהנציגים "אוהבים" להעלים את המידע הזה בשיחה הטלפוניתן ופוטרים את העניין ב"תסתכל בחוזה", זה לא לעניין וזה הקטנת ראש מצד החברה.

אם במידה ואותו לקוח הזמין רכב מקטגוריה הנ"ל מבלי לציין סוג רכב, ואז בא בדרישות, במקרה זה אני מסכים איתך.

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

פורסם

זה לא לגיטימי כיוון שבכל מקום נאמר/נכתב במפורשות שמדובר על *קבוצת רכב* ולא על רכב ספציפי.

כשאתה מזמין רכב אתה מזמין רכב מקבוצה מסויימת. לצורך העניין, פותח השרשור הזמין רכב מקבוצה H.

פירושה של קבוצה H הוא רכב משפחתי, מנוע 1.6 ליטר עם תיבת הילוכים אוטומטית.

על-מנת לתת דוגמא ללקוח, השתמש סוכן המכירות בדוגמא של טויוטה קורולה.

באותה מידה הוא היה יכול להשתמש במאזדה 3, פורד פוקוס, סובארו B3 ועוד.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
הכל טוב ויפה וזה מתחבר בדיוק למה שאמרתי

ומה זה מעניין אותי שחברת ההשכרה לא עושה שיקולים נכונים וקונה הרבה B3 ומעט קורולה?

האמת היא שלB3 אמורה להגיע באוגוסט אוחתה הסדאנית והיא אמורה יותר "לעזור" לכל חברות ההשכרה, ליסינג, פרטי וכ'ו.

וזה אמור לפתור את כל הבעיות של התא מטען של הB3. בכך שלאחותה הסדאנית, יש מקום ל430 ליטר וגם המחיר נישאר אותו מחיר וכמובן אותו קבוצת רישוי.

יניב

פורסם

אגב הסובארו אומנם בקטגוריה H כי היסטורית האיפרזה הייתה שם.

אין לה מנוע 1.6 וגם אין לה תא מטען מתאים לרכבים אחרים בקבוצה,אז למה להביא אוה בכמויות להשכרה כשאף אחד לא רוצה אותן?

פורסם
הם מביאים, כי סביר להניח שהם קיבלו הנחה גדולה מהיבואן ברכישת הB3.

נו אלא מה?

הכל כאן תלוי בכסף.

אין שום שיקול אחר.

פורסם

אני לא מבין מה הבעיה.

חברת השכרה יכולה לקבוע איזה רכב היא תרצה לייבא ולאיזה קבוצה לקטלג אותו ברשימותיה.

זה לגיטימי להביא מעט קורולות והרבה סובארו. הקורולה היא לכאורה החלון ראווה של הקבוצה- הנה תראו יש לנו בקבוצה רכב גדול. למיטב הבנתי כל נציג מכירות הגון ידגיש שאין התחייבות לדגם מסויים.

ואם נניח שקורולה וסובארו הן קבוצה H (כפי שמישהו ציין כאן קודם לכן) ועכשיו חברות ההשכרה יחליטו להוציא את הקורולה מהקבוצה ולהעלותה מדרגה - זה אומר שמי שממש ירצה רכב גדול יותר יהיה חייב להזמין קבוצה גבוהה יותר. אם כך, מה הבעיה כיום להזמין מראש ומלכתחילה רכב מקבוצה גבוהה יותר ולדעת בביטחון מלא שהרכבים האופציונליים בקבוצה ממילא כולם מתאימים.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

זה לא עניין של קנו קצת קורולות והרבה B3. הקורולות פשוט בתהליך יציאה מחברות ההשכרה.

רובן עם 60 אלף + קילומטרים. ולא ראיתי שיש את הקורולות החדשות בהשכרה בשום חברה. לכן יש מעט מאוד קורולות בצי הרכבים, ורובן גם נראות לא משהו בכלל עם קילומטרג' כזה.

כנראה שחברות ההשכרה עשו לעצמם את החשבון והגיעו למסקנה שהם לא רוצים להכניס את הקורולה החדשה לצי הרכב שלהם מהסיבות שלהם.

אני שוב מסביר, שעיקר הקטגוריות הולכות לפי סוג מנוע/מחיר. הB3 זה רכב משפחתי לכל דבר וזה לא מעניין אף אחד עם כמה תיקים הגעת וכו'. אין ספק שאם ביקשת היו צריכים להחליף לך. אבל כנראה שלא היו רכבים אחרים, והם לא חייבים לשדרג אותך לרמה מעל, כי תכלס מה שהזמנת (קבוצה H) קיבלת והרכב תקין.

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

באף חברת השכרה כשהשכרנו מכוניות בחו"ל זה לא היה המצב.

מקסימום היה ניתן לדסקס על הרכב מתוך אופציות במעמד קבלת המפתח , וברוב החברות היית ממלא דוח לגבי מצב הרכב לפני לקיחת הרכב ובהחזרתו.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...