Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6551 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עקב ההתיקרות של מחירי הדלק הבלתי פוסקים רציתי לדעת לגבי צריכת דלק של נהג אוטומטי

יש ברשותי מאזדה MPV שנת 94 ויש אופציה של נהג אוטומטי לגבי הנוחות אין מה לדבר ,

עכשיו לגבי צריכת בדלק האם זה מייקר? האם זה מוזיל?

וסתם שאלה כללית איך זה עובד במנוע ומה זה עושה בדיוק?

ואהבת לרעך כמוך

פורסם

נהג אוטומטי?!!:shock: גם אני רוצה!!! וחשבתי שרק במטוסים יש..

אתה ודאי מתכוון לבקרת שיוט, בקרת השיוט נועלת את מהירות הרכב על X באופן ממוחשב. בנוגע לצריכת הדלק הדבר כמובן תלוי באיזה מהירות מדובר מול ההילוך הרלוונטי (סל"ד, מומנט, בלה בלה), במהירויות מסוימות תהיה צריכה אופטימלית ובאחרות מוגברת.

פורסם

כן , אני יודע שיש צריכה מוגברת במהירות גבוהה ,

השאלה שלי אחרת , לדוגמה : במהירות 90 קמ"ש עם הרגל על הגז או על שיוט מה עדיף?

במהירות 120 קמ"ש עם הרגל על הגז או על שיוט מה עדיף?

בקיצור בכל מצב נסיעה שלא יהיה מה עדיף על מה , שיוט או רגל יציבה על הגז?

ואהבת לרעך כמוך

פורסם
אין הבדל.

בטח שיש הבדל, אתה מטעה.

לרכב יש נקודה שבה הוא משייט בסל"ד קבוע ובו הצריכה שלו היא הכי נכונה וחסכונית (אם הכביש מאפשר ואין בו תנועה ערה).

במקרה שלך, מאזדה MPV 94 מנוע 2500 סמ"ק, סביר להניח שזה כמו במאזדה קסדוס שברשותנו ב2300 סל"ד ובמהירות של 105-110 , הרכב חוסך בדלק לפי אופי הנהיגה הרגוע לכן אני מרבה להשתמש בו שהדלק 7!! ש"ח

לנעול את בקרת השיוט בכביש מהיר על סל"ד קבוע ללא משחק בדוושה כדי להאיץ, הרכב חוסך אין מה לדבר גם על הנוחות.

פורסם

אתה מדבר על משהו אחר. צריכת הדלק במהירות X קבועה לא משתנה בין מצב ידני לבקרת שיוט. צריכת הדלק משתנה בהתאם למאמץ המנוע בטווח הסל"ד האפקטיבי, בשיא המומנט הצריכה תהיה אופטימלית.

פורסם

ניתן לראות שבמהירות הנכונה עם בקרת שיוט הצריכה של הדלק יורדת לאומת נסיעה כל הזמן בלחיצה על דוושת התאוצה וזה בגלל שלא ניתן להחזיק את הדוושה במצב קבוע כל הזמן,שמתי לב שבהתאם לתנאי הנסיעה כל הזמן משנים את הלחץ על הדוושה כדי להוריד ולעלות המהירות הקבוע כביכול,רואים במחשב דרך צריכה קבוע של דלק,והצריכה נמוכה יותר מאשר נסיעה ללא בקרת שיוט באותה מהירות בדיוק.

פורסם

בקרת שיוט שומרת על צריכה נמוכה מכיוון שהיא נועלת את המנוע על סל"ד מסויים, וכידוע האוטו מבזבז הכי הרבה כשהוא משנה טורים.

לגבי MPV זה מנוע 3000.

פורסם

אם אינני טועה ואין לי יותר מידי ידע בנושא, בקרת שיוט מודרנית נועלת את הרכב על מהירות מסוימת באופן ממוחשב, מה שאומר שאם תיכנס לעלייה מתונה תוך כדי נסיעה, המחשב יעלה את סיבובי המנוע כדי לשמור על המהירות. תקן אותי אם אני טועה.

פורסם

אכן נכון,הרכב ישמור על המהירות בצורה של העלאת סל"ד במידת הצורך,ותפעול תיבת ההילוכים.

כמובן שהמחשב עושה את זה בנינוחות ולא לוחץ על הרכב כמו שהנהג יכול לעשות את זה.

במניסיון עם הרכב שלי בנסיעות ארוכות כאשר עוקבים אחרי המחשב רואים צריכה עדיפה על פני לחיצה על הדוושה.

כמובן שזה מוזר מאוד ואין לך לאן לתקוע את הרגל אבל זה כבר סיפור אחר.

פורסם

כמה חירטוטים.

בקרת שיוט לא חוסכת בדלק - היא סך הכל עושה את העבודה בשבילך.

במקום שאתה תשאיר את הרגל על הדוושה היא משאירה את הדוושה לחוצה קצת.

הבעיה מתחילה כשיש עליות שבהן צריך ללחוץ יותר, בקרת השיוט תעשה הכל בשביל לשמור על המהירות שהוגדרה לה ולכן עלולה לנסולת להאיץ יותר ממה שאתה היית עושה ובכך לבזבז יותר דלק.

כנ"ל ירידות וכנ"ל שינויים במהירות התנועה - כשאתה רואה האטה מרחוק אתה עוזב גז, אבל אם תשכח את בקרת השיוט ותחכה עד הרגע האחרון - אתה תמצא את עצמך בולם ומאיץ (מה שיגרום לצריכת דלק גבוהה יותר).

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אכן, כמה חירטוטים בשרשור אחד...

תאורטית - בקרט שיוט לא חוסכת דלק.

בפועל - היא כן.

רגל שלך "ננעלת" על מצב מסויים בדוושה - ומה שזז זה המחוג של המהירות (גם אם הוא זז רק קצת) בהתאם לעליות/ירידות של הכביש.

מניסיון, עם בקרת שיוט נעולה על (נגיד) 120 קמ"ש - צריכת הדלק תהיה נמוכה יותר מנהיגה במהירות 120 קמ"ש ללא בקרת השיוט.

למה? כובע! עובדה!

טל.

אל תעבור על החוק! עברת - אל תתפס! נתפסת - אל תודה! הודית - אל תחתום! חתמת - אל תתפלא!

זהו! אין יותר מאזדה :cry: (או אוטו בכלל :shock: )

פורסם

תאורטית לא אמור להיות הבדל.

מעשית - סביר שיהיה הבדל לטובת בקרת השיוט, בגלל שהרגל שלנו לא בדיוק עובדת באותה הרגישות כמו המחשב.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

טוב אז ככה, נפח המנוע שלי הוא 3000 לגבי כל ההצעות להחליף , למכור וכו' תשכחו , זה נוחות שאני לא מוכן לוותר תמורת עוד טנק דלק בחודש (500 ש"ח , פעם היה 350 :cry: )

לאור כל התגובות עשיתי ניסוי ועליתי לכביש 4 ונעלתי את הבקרת שיוט על 90 וראיתי שהסיבובי מנוע היו על קצת פחות מ 2000 אבל כאשר כיביתי את השיוט ועברתי לרגיל אז הצריכה עלתה יותר מ 2000 והגיע לפעמים ל 2500 , ככה שנראה לי לפי הניסוי הזה שהשיוט חוסך יותר.

מה דעתכם?

נ.ב. צודק מי שאומר שצריך להתרגל לזה , מבחינה שפתאום חסר לרגל ימין את המקום הקבוע שלה....

ואהבת לרעך כמוך

פורסם

אני לא יכול להגיד שבימר שלי למשל עם מנוע 3000 ומשקל עצמי מעל 1600ק"ג במישור במהירויות שיוט שתיין רציני.

הוא אוכל רק 8 ליטר ל-100 קילומטר (זה בערך 1 ל-12.5). כך, מי שנוסע בעיקר בכבישים, הבדל צריכת דלק לא כ"כ גדולים כמו ההפרש בכיף שמקבלים מרכב גדול יותר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...