Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6548 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דבר ראשון תודה לפרום, ומזל טוב על 6 שנות פעילות שתורם רבות לקהילה ולי....

שלום שמי טל, חייל משוחרר שעובד למחייתי, ומתחיל ללמוד בקרוב.

לפני כ 3 שבועות עברתי תאונה שלא באשמתי (מסתבר בדיעבד שהפוגעת טוענת שאני אשם), החלפנו פרטים והגשתי תביעה מסודרת, לאור העובדה שהייתי צריך לפנות את חברה שלי לבית חולים לא היה באפשרותי לגבות עדות מאנשים שהיו באזור.

אתמול קיבלתי תשובה בקשר לתביעה של חברת הביטוח ששלחה לחברה של הפוגעת והם טוענים שהיא איננה אשמה.

כרגע מוצגות לי 2 אפשרויות, לשלם השתתפות עצמית של 2000 ש"ח ולהגיש תביעה בבית משפט על חשבוני, או לתבוע את הפוליסה שלי ולשלם 2000 ש"ח, והם יגישו תביעה והם יזכו בפיצויים (הפיצויים שמעבר למחיר הכולל אם יהיו אני יקבל כזיכוי על ההשתתפות העצמית).

אני מכיר את הנושא שחברות הביטוח טוענות שמבוטח שלהם לא אשם, כל זה במטרה שאחד הצדדים ישבר ולא ימשיך עם התביעה.

אינני רוצה להכניס אותכם לפרטי המקרה שלי שהוא דיי מסובך להסביר,

זה כמו שמישהוא נכנס במישהוא מאחורה כשעמד ברמזור, והפוגע האשם יטען שהנפגע עשה רוורס והוא פגע בו.

מה עושים במקרה כזה שאין אפשרות להוכיח מי אשם, או שהפוגע טוען שאני אשם במטרה שאני ישבר ויבטל???

אודה לכם על כול עצה, או המלצה שיעזרו לי בבלאגן הזה...

אם דרוש פרטי התאונה שלי אני יפרסם.

נ.ב: לא הוזמנה משטרה, בגלל חוסר ידיעה שצריך ובגלל העובדה שרציתי לקחת את חברה שלי לבית חולים בהקדם כי היא נפגעה.

תודה רבה לכול העוזרים :-)

פורסם

אם לא תרשום את פרטי המקרה, איך נוכל לייעץ לך?

אם אתה מבוטח באחת החברות הגדולות דרך סוכן - תתייעץ איתו. בשביל זה הוא שם.

אם חברה שלך נפגעה בתאונה חובה עליך להזמין משטרה ואמבולנס.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

הוא לא חייב להזמין משטרה במקום, אבל הוא חייב להודיע למשטרה על קיומה של התאונה (טופס הודעה על תאונת דרכים)כדי שהחברה תוכל לקבל את עלות האשפוז חזרה מקופת החולים שלה.

לפותח השרשור - כשלקחת את חברה שלך למיון, נבדקת בעצמך?

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם

אני מבוטח בשירביט למי שמכיר.

עכשיו בדיעבד אני יודע שחובה להזמין משטרה ואמבולנס, מה שבטוח לפעם הבאה אני ידע, בע"ה לא יהיה תאונה הבאה.

הודעתי למשטרה, והלכתי לתת תצהיר.

אני לא נבדקתי, אני לא נפגעתי.

אני ירשום את פרטי המקרה:

1) רכב פג'ו (פוגע)

2) רכב יונדאי (אני – הנפגע)

3) כביש דו סיטרי,, מסלול אחד לכול כיוון.

נסעתי ברחוב יהודה המכבי מכיוון מזרח לכיוון מערב, באחד הקטעים שבכביש עצר אוטובוס לזמן ממושך.

מאחוריו היה את רכב הפג'ו, 2 רכבים נוספים והרכב שלי (יונדאי).

בכיוון הנגדי היה תנועה של מספר כלי רכב, ולאחר שהפסיקו בחנתי את אפשרות העקיפה, חשוב לציין שהמכוניות שהיו לפני לא יכלו לבצע עקיפה בגלל שהאוטובוס חסם להם את טווח הראיה לרכבים הבאים מהכיוון הנגדי.

לאחר שווידאת שאין תנועה בכיוון הנגדי, שאינני מפריע לכלי רכב אחרים, ושהעקיפה מותרת ע"פ חוק, אותתי ועקפתי את הרכבים מצד שמאל, ביצעתי עקיפה של 2 כלי הרכב שהיו לפני (דבר המעיד על הימצאותי ב במסלול העקיפה מספיק זמן כדי שרכב הפג'ו יוכל להבחין בי) וכשהגעתי במקביל לרכב הפג'ו הבחנתי שהוא יוצא לעקיפה בזווית חדה מאוד לאוטובוס (דבר המעיד על אי אפשרות לראות אותי במראת צד וגם בגלל האוטובוס את הרכבים הבאים ממול), צפרתי לרכב הפג'ו תוך כדי ניסיון עצירה של רכבי , ולאחר שעברתי חלקית את רכב הפג'ו הוא החל זינוק מהיר בנסיעה ופגע עם הפינה השמאלית קדמית באמצע הצד הימני שלי, דבר זה המעיד שרכב היונדאי היה קרוב להשלמה של העקיפה והוא נפגע באמצע ולא פגע מאחורה, ראוי לציין שרכב הפג'ו ברגע הפגיע המשיך לתת גז למספר שניות אחרי הפגיעה.

לאחר התאונה אמרה הפוגעת: "מצטערת" "לא ראיתי אותך" " מאיפה באתה לי"

לפני יומים קיבלתי בפקס:

מבדיקתנו עולה כי אין ליחס רשלנות כל שהיא למבוטחנו ולכן אנו נאלצים לדחות את תביעתכם.

כמו כן היה רשום: ..."שאני סטיתי לנתיב לרכב מבוטחנו בעת עקיפת רכב - סטייה לנתיב רכב מבוטחנו."

פורסם

האם אתה יכול בצורה סכימתית לצייר את המקרה? קצת קשה לי להבין מהתיאור שלך מיקום של רכבים.

לפי דעתי מתיאור (הבנתי אותו חלקית בלבד), יוצא שהנהגת של פג'ו אשמה, מכיוון שיצאה לעקיפה מבלי שראתה אותך. יכול להיות שהיית בשטח מת שאינה מסוגלת לראות במראות, אבל יכול גם להיות שבכלל לא הסתכלה במראה לפני המעשה.

ניראה גם שביטוח שלה מנסה לתפור לך תיק אשמה על מקרה הזה. מעניין מה העדות שלה במקרה הזה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

את מי בכלל מעניין מה הביטוח שלה אומר, אתה בכלל לא אמור להיות בקשר איתו.

תפעיל לחץ על הביטוח שלך שיטפלו בעניין.

הגיע שמאי מהביטוח שלך לבחון את הרכב, לצלם אותו ולקבוע מי אשם?

איך בדיוק חברת הביטוח מסבירה את אשמתך בסוג הפגיעות שציינת?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

עדכון.

אני התיעצתי עם עורך דין, ואני ישלח מכתב לרכב הפוגע המסביר את הטעות שלה ואת המקרה לפי דבריי, כמו כן אבקש להגיע לפשרה על סכום הנזק לרכב בלבד שהוא לא גבוה, ובמידה ותבחר להגיע למשפט בכול זאת, הסכום יכלול הוצאות נוספות וכפולות ממחיר הנזק בלבד.

אני ניסיתי לחפש את החוק שמסביר מה התהליך שיש לעשות לפני עקיפה, כמו להסתכל במראה ולראות שאין רכב אחר שעוקף, אני ישמח עם מישהו יעזור לי לחפש את החוק הנ"ל, כדי שאוכל לעיין בו ולהציג אותו במכתב שלי.

בתודה מראש לכול העוזרים

פורסם

אתה לא צריך להסביר ולפרט לפוגע מדוע הוא אשם.

אתה לא צריך מראש להציע פשרה.

אם אתה צודק - שלח דרישה לתשלום הנזקים נקודה.

אם זה יגיע לבית משפט, שם תצטרך להסביר מדוע הוא אשם ולנמק הכל.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אמיר.

לפי דעתי היא חושבת באמת ובתמים שהיא בסדר, מהסיבה שהיא לא יודעת חלק מהעובדות.

אני חושב שאם אני יסביר לה במסגרת "פשרה לפני משפט" את מה שקרה בתאונה ואסביר לה למה היא אשמה, יש סיכוי אפילו שהוא לא גבוה שיפול לה האסימון והוא תהיה מוכנה לוותר בשביל לא להגיע לבית משפט עם הוצאות עורכי דין ושאר הירקות מסביב.

ואז אולי הכול יסגר בטוב

פורסם

אתה עולך לגרום נזק לתיק שלך.

אתה לא אמור לעשות דבר במקרה הזה, וחברת הביטוח של הפוגעת עושה את תרגיל הקבוע של הולך הרווחנו , לא הולך לא נורא..

תן לסוכן הביטוח שלך לטפל בנושא ואו לעורך הדין, המקרה אינו מסובך ונדרש לאיים קצת על הנתבעת על מנת לגרום לה לשלם.

המקרה שלך הינו סימפטום הולך וגדל של שיטת המצליח, כנראה שרק לאחר תשלום + הוצאות טירחה תבין הפוגעת שהנ"ל אינו משתלם.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

זה מסוג התאונות שאין ספק מי אשם, היא כן יודעת וגם לא תמימה, היא פשוט מנסה למזער לעצמה נזקים ואם אפשר שאתה גם תשלם לה על התיקון.

בפרנציפ לא היתי נותן לה אפשרות לפשרה רק בגלל החוצפה שלה.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

דבר ראשון, הסוכן שלי לא מי יודע מה מתאמץ.

דבר שני לפי מה שהבנתי, לא משנה אם יש לי הכחות מצולמות שהיא אשמה, כול עוד היא טוענת שלא, חברת הביטוח שלה תדחה את התביעה של חברת הביטוח שלי.

נזק אני לא יוכל לגרום לתיק כול עוד אני רושם שזה "לצורכי פשרה בלבד ולא ניתן להשתמש במכתב בבית משפט".

לי אין זמן לבתי משפט ותהליכים ארוכים, אני עובד ויש לי מלא על הראש, זה לא אומר שאני יוותר לה, אבל גם לא ללכת לבית משפט בגלל פרנציפ.

מישהוא הצליח למצוא את החוק שאומר שצריך להסתכל במראות לפני עקיפה????

פורסם

אני בספק שיש חוק כזה.

מה שיכול לעזור לך זה אולי חוק הזהירות הכללית, וחוק מתן זכות קדימה לרכב הנוסע בנתיב שאליו ברצונך לעבור.

פורסם

1. נראה לי שהתקנה היחידה שיכולה להתאים לך היא תקנה 47 לתקנות התעבורה העוסקת בשירשור זה "עקיפה":

.*47 עקיפה(א) נוהג רכב לא יעקוף בכביש רכב אחר, בין שהוא באותו נתיב-נסיעה ובין אם לאו, אלא מצדו השמאלי.

(ב) מותר לנוהג רכב לעבור על פני רכב אחר מצדו הימני במקרים אלה:

(1) נוהג הרכב האחר נמצא בנתיב לפניה שמאלה בלבד או מתכוון לפנות שמאלה ואותת על כך;

(2) בפניה שמאלה אל כביש חד-סטרי או אל כביש שיש בו שני נתיבים או יותר בכל כיוון נסיעה ועד שנוהג הרכב האחר השלים את פנייתו לתוך הנתיב השמאלי;

(3) נוהג הרכב נוסע בנתיב שיועד לתחבורה ציבורית;

(4) נוהג הרכב נוסע בנתיב המיועד לפניה ימינה בלבד.

(ג) בלי לפגוע בהוראות תקנת משנה (א) ותקנה 35, בכביש חד-סטרי שיש בו שני נתיבים או יותר באותו כיוון נסיעה, אשר מחמת צפיפות התנועה נעים בו כלי רכב בטורים בכל נתיב, לא יראו כעקיפה את תנועתם של כלי רכב הנעים בנתיב אחד והנוסעים במהירות העולה על המהירות שבה נוסעים כלי הרכב שבנתיב האחר, ובלבד שהדבר לא יגרום הפרעה או סיכון לתנועה.

(ד) נוהג רכב לא יעקוף רכב, אלא אם הדרך פנויה במרחק מספיק כדי לאפשר לו את ביצוע העקיפה ואת המשכת הנסיעה בבטיחות ללא הפרעה וללא סיכון לנסיעתו של רכב אחר, וללא הפרעה אחרת לתנועה מכל כיוון שהוא.

(ה) נוהג רכב לא יעקוף, לא ינסה לעקוף ולא יסיט את רכבו שמאלה או ימינה כדי לעקוף רכב או בעל-חיים באחד מאלה:

(1) הראות לקויה או שדה הראיה חסום או מוגבל;

(2) הוא נמצא אחרי התמרור א-30 לפני מפגש מסילת ברזל, ועד אחרי מפגש מסילת הברזל;

(3) הוא מתקרב אל מעבר חציה להולכי רגל המסומן על פני הכביש או על ידי תמרור המציין מקום מעבר חציה להולכי רגל, ועד שעבר את מקום מעבר החציה;

(4) הוא עובר בתוך צומת, או אינו משלים את העקיפה לפני הגיעו לצומת;

(5) הוא חוצה קו הפרדה רצוף, אלא אם כן בסמוך לו בצדו הימני נמצא קו קטעים;

(6) הוא נמצא במנהרה או בתוך 50 מטרים לפני מנהרה או 50 מטרים אחרי היציאה מן המנהרה.

(ו) הוראת פסקה (4) בתקנת משנה (ה) לא תחול על –

(1) עקיפה בכביש שיש בו שני נתיבים או יותר באותו כיוון נסיעה;

(2) עקיפת בעלי-חיים, רכב בעל שני גלגלים או רכב הנגרר על ידי בהמה, ובלבד שהעקיפה ממלאה אחר ההוראות האחרות של תקנות אלה.

(ז) נוהג רכב לא יעקוף רכב, ולא יעבור על פני רכב, שעצר לפני צומת, לפני מעבר חציה או לפני מפגש מסילת ברזל לשם מילוי אחרי הוראות חלק זה.

(ח) נוהג רכב לא יעקוף רכב עוקף אלא אם הכביש חד-סטרי או בכביש שהותרה בו העקיפה לפי תמרור או לפי הוראות תקנות אלה ויש בו יותר משני נתיבים באותו כיוון נסיעה; לענין זה לא יבוא במנין הנתיבים נתיב שיועד לתחבורה ציבורית. הוראות תקנת משנה זו לא יחולו על רכב מסחרי או על רכב עבודה שמשקלם הכולל עולה על 3,500 ק"ג ורכב כאמור לא יעקוף רכב עוקף אחר בכל דרך.

2. אני מציע לך לא לדבר ו/או לכתוב מכתבים אם בפשרה ואם לא בפשרה לצד שכנגד.מי שתפקידו לפנות לצד השני הוא סוכן הביטוח. מו"מ לצורכי פשרה הן לא מילות קסם, אם תגיע לבית המשפט לתביעות קטנות, האמן לי שהיא תשתמש בכל מה שכתבת.

3.אתה קצת בבעיה, אני מפנה אותך לסעיף ד'; אתה עקפת כאשר הדרך לא הייתה פנויה ומשום כך הנהגת הפוגעת מכחישה את אחריותה לפגיעה וזאת לאחר שהתייעצה עם מביני עניין.

4. אל תפעיל את פוליסת הביטוח שלך משום שבחידוש הביטוח יהיה עליך לשלם מלוס. אם הנזק קטן תגיש נגדה תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות לחילופין בדוק אם בפוליסת ביטוח המקיף שלך יש הגנה משפטית.

פורסם

אני מבין שאין לך זמן למשפט וכו'... אבל תפעיל לחץ על הביטוח שלך, אל תשלח מכתב פשרה בגלל שהיא אשמה והיא צריכה לשלם את הנזק.

• תוכן חדש...