Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מילה טובה על וואלה רכב.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6512 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם יש לכם גרסת CARS FORUM של אקספלורר (משמע אתם יכולים לגלוש בקראזפורום בלבד) ולא יצא לכם לבקר במדור הרכב הצעיר של אתר וואלה, אז הרשו לי לציין שלדעתי בזמן הקצר יחסית שהוא קיים המדור רק התפתח לטובה וגדל. הנה מבחן לאלפא בררה שעדיין רחוק מהרמה שיש בתוכניות מחו"ל אך בהחלט עוקף בסיבוב את ה"ביזיון המוטורי" של ערוץ 10 ומראה פוטנציאל מעודד. http://cars.walla.co.il/?w=/4701/1322765

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

האתר עצמו בסדר, אבל האנשים שם, זה משהו מיוחד.

בדרך כלל, אפשר למצוא שם תגובות מטומטמות מהרגיל.

משהו בסגנון של "לאבה שלי יש 7 פארהרי אחת לכל יום בשבוע הו הכי מאיר בעולם"

יש כמעט בכל כתבה, מקבץ כזה של תגובות מפגרות.

אפילו בכתבה הזאת יש כמה תגובות מפגרות,

"למה לקנות אלפא שאפשר לקנות הונדה"

גי גי גי גי גי גי גיטרה!

פורסם

יותר מדי מוסיקת רקע מעצבנת. קיוויתי שאחרי 30 שניות עורך הוידאו יתעשת, אבל הוא בחר לייסר אותנו עם הרעשים הנוראיים שלו לאורך כל הסרטון. רבאק, אפילו את רעש המנוע שדובר עליו כ"כ לטובה לא נתת לנו לשמוע...

המבחן עצמו שנעשה לרכב נותן רושם חובבני משהו. כאילו מה, אין לך אף מילה רעה לומר על הרכב? הוא מושלם?

בקיצור, אני מקווה שחברנו ניר יתפוס שם פיקוד במהרה, כדי שאולי באמת יהיה לנו איזה מדור רכב שניתן להתגאות בו.

פורסם

Exodus תודה על המחמאה.

אנו בוואלה! רכב באמת משתדלים להפיק את המייטב מהחומר.

Ben VW, אין מה לעשות. התגובות המטופשות הן לא הנחלה הבלעדית שלנו. זה העם שבתוכו אנו חיים.

Kof-Sheleg, חבל שלא נהנית מהסרט. קורה. אולי אחד מהסרטונים הבאים ימצא חן בעניך יותר. אבל לא נסחפת קצת? ייסורים? יכול להיות שלא אהבת את העריכה, אבל חבל שזה ייסר אותך.

אולם, אני מזמין אותך לחפש בכל הרשת, אצל כל העוסקים במלאכה, בכל מדיה, אם תמצא חומר מגוון ואיכותי יותר. אם תמצא, אני אשמח אם תפנה את תשומת ליבי כדי שנמשיך להשתפר. כמו כן, פעם אחר פעם חובבי הרכב שצופים בסרטוני וידאו בארץ, מנסים להשוותם לסרטוני טלוויזיה מחו"ל. יש בכך משום מחמאה, אבל גם חוסר הוגנות, בייחוד אם מדובר בטופגיר. רק טופגיר יכולים לעשות טופגיר וכל מי שנסה לחקות אותם נדון לכישלון. זו גם דעתי על תוכנית טופגיר העתידית שתצא בארה"ב. האנשים שם שונים והתקציבים שלהם מפלצתיים. תן גם לנו תקציב של 200 אלף פאונד לפרק וכל מכונית שרק קיימת, עם מסלול מטוסים מתחת לאף, אולי גם אנחנו נצליח לעשות משהו טוב. ובניגוד לכמה ניסיונות כושלים של מתחרים, אנחנו לא מנסים "לעשות טופגיר".

הסרטון הוא רק טעימה קלה מהרכב. אם תקרא את הכתבה, תמצא לא מעט הערות כלפיו.

ניר בן טובים אכן הצטרף אלינו בשבועות האחרונים, כחלק מהרחבת צוות העוסקים במלאכה וכולנו מאחלים לו הצלחה.

יתפוס פיקוד? אתה רוצה להסביר?

קובי ליאני

עורך וואלה! רכב

פורסם

כנראה היית שלילי מדי :)

אם כבר קובי פה, אז קצת ביקורת בונה.

תפסיקו-עם-הצילום-המואץ! זה נראה זול ולא קשור לענייני תקציב.

לדעתי כמו שכבר נאמר פה, אין מספיק פרטים טכניים על הרכב בקטע הווידיאו. נכון שהכל כתוב בכתבה אבל במקום המוזיקה המעצבנת ברקע הייתי מעדיף לשמוע קצת על ההיסטוריה של הרכב המדובר או על נתוני המנוע.

סה"כ הצילום מוצלח למרות התקציב הדל, אישית כשאני רואה כתבה על רכב אני מחפש להתרשם מכל הזוויות שלו ולהרגיש כאילו בחנתי אותו בעייני, הכתבות בוואלה מאוד קרובות לזה.

פורסם
כבר כתבתי דיון על המבחן הזה בגלל שהתעצבנתי מאוד מהכתבות שלהם מוזר שאף אחד לא התייחס לדיון

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=219337

Dar, אני שמח שהנושא עלה לדיון ואני אגיב לכל טענותיך, רק מלבד לאלו האישיות והמעט עוקצניות שלך כלפי.

תראו כולם, אני חייב לספר לכם משהו על סרטוני רכב, בייחוד על אלה האינטרנטיים.

בניגוד לסרטונים טלוויזיוניים, באלה האינטרנטיים אפשר לדעת בדיוק את כמות החשיפה של כל אייטם וכמה זמן כול גולש צפה בו וכמה זמן אחרי הסרט הצופה עוד שהה באותו דף (לרוב מעיד על קריאת הכתבה) וכן על כמות צפיות בתמונות (הקלקות להגדלה וכו').

כולכם חובבי רכב הארדקור, גם אני וגם אני הייתי שמח לקבל את כל האינפורמציה האפשרית על כל רכב. אולם, תחשבו על זה רגע, אם למעשה אני צריך להקריא או להציג לכם את כל הכתבה בסרטון, אורכו לא יהיה כ-4 דקות, אלא מעל לרבע שעה. מניסיון, זה ישעמם, קשה להציג את זה, וזה פוגע באופן ישיר בהעברת האינפורמציה לגולש. מכו כן, אתם מהווים רק קומץ זעום מכלל הגולשים שנכנסים לאתר וצופים בסרטונים.

אורך הסרטון עומד ביחס ישר לכמות הצופים בו ולאחוז אלה שצפו בו עד הסוף. ככל שהסרטון ארוך יותר, פחות ופחות אנשים צופים בסרטון ורק אחוז זעום רואה אותו עד סופו.

אותו הדבר לגבי פרטים טכניים וניתוח מעמיק. אליכם, הניתוח המעמיק מדבר, אבל רוב רוב רוב הקהל בישראל הוא חובב לייט של רכב. כמה אנשים באמת יודעים להבחין בין סוגים שונים של מתלים? אחוזים בודדים. כאן בפורום שלכם אתם נאלצים להתמודד יומיום עם גולשים ששואלים שאלות שנראות לכם הזויות כמו מה זה מומנט. אז לכם זה נראה ברור, אבל לרוב הציבור, זה סינית ולא רק שזה סינית, זה בכלל לא מעניין אותם. אז מה יראה אם אני אנדב להם נתונים מקצועיים רבים וארוכים? נכון, רק אתם תצפו עד הסוף וגם על זה יהיו לכם הערות.

הסרטונים מעבירים טעימה של אינפורמציה ואחריהם, מי שרוצה להעמיק, קורא את הכתבה.

Dar, הנה ציטוט מתוך דבריך

"תמיד אומר את ההפך הגמור על כל רכב שהוא בוחן..."

OK, הביקורת שלך מקובלת עלי. יתכן שאתה חושב אחרת. נפלא. הביקורת שלי לא לרוחך, אתה לא חייב לצפות בה או לקרוא אותה. יש מספיק מדיות רכב בישראל כדי שמהן תברור את המתאימה לך וזה לגיטימי לגמרי. אגב, הערת שם עם ה-R8. תקרא את הכתבה ותמצא ניתוח מלא של הרכב. ת-ק-ר-א.

בדבריך גם אמרת: "לא היה לי אפשרות אחרת כדי לדעת בוודאות שהוא טועה כי לא נהגתי על אף רכב שהוא בחן."

הגיוני ומקובל, אבל אתה מכניס בעצמך את עצמך לפרופורציות. שוב, אני מקבל כל ביקורת, מכל סוג ואני תמיד זמין לשאלות. יכולת לנסות.

נמשיך

המשפט הבא:

"הוא אומר ש"הגה חד" "רמת מעורבות של הנהג בנהיגה מהגבוהות שאנחנו מכירים"?!

אני לא מבין את זה לכן אני אשאל שאלות לפני שאני ירד פה על הכתב, אני צריך שמשהו יסביר לי מזה רמת מעורבות של נהג בנהיגה? כי עד היום הבנתי שרכב לא יכול לנוע ללא נהג שיתערב בנהיגה?"

כמו שכבר אמרתי, זו חוות הדעת שלי. אתה לא חייב לקבל אותה, מותר לך לא להסכים ואתה מוזמן לקרוא גם חוות דעת אחרות. אדרבא.

שנית, לפני שתרד על הכתב? נו באמת.

שלישית, אני לא הולך להסביר לך כאן לעומק מה זו מעורבות בנהיגה, אבל לא, אין הכוונה בזה שאתה צריך להתניע, להכניס הילוך ולסובב את ההגה כדי שהאוטו יסע. תחושות. הכל בתחושות. מעורבות בנהיגה זה שילוב של כל האינפורמציה שעוברת לנהג מהרכב דרך כל נקודות המגע. דרך הידיים (תקשורת בהגה), דרך הישבן, דרך העיניים וכו', אוסף של תחושות שגורם לך להרגיש לא רק זה שמסובב את ההגה ומשלב הילוכים, אלא גם נהנה מזה ותמיד נדרש להיות בשליטה. רוצה דוגמה? תנהג בסוזוקי ליאנה ואח"כ תנהג באיבולושן.

הלאה

"אני לא חושב שאני מבין גדול במכוניות אבל על האלפא בררה יצא לי לנהוג על מסלול אני יכול להגיד לכם שכבר בפנייה הראשונה היא מתחילה לברוח לא מרגישים את הגה והיא החלק הקידמי שלה כבד יותר בגלל המנוע וגורם לה להזרק לכל מיני מקומות לא מתוכננים."

חשוב להבין שעל מסלול מכוניות מקצינות מאוד את ההתנהגות שלהן (מעט תת היגוי בכביש, המון תת היגוי על המסלול למשל) וגם הנהג נוטה לדחוק ברכב הרבה מעבר לנהיגה ספורטיבית רגילה. שנית, יש כמובן סגנון נהיגה. כמעט כל מכונית, לא משנה מאיזה סוג או איזה נטיה יש לה, סגנון הנהיגה יכול להשפיע מאוד על אופי "צליחת הפניות" שלה. לא יודע איך אתה נוהג ולכן לא ארחיב בנושא. אגב, איזו גרסת בררה הייתה לך? אנחנו נהגנו ב-3.2 ליטר עם הנעה כפולה.

"הצמיגים שלה לא מדהימים בכלל 225 50 R17"

מכונית המבחן הגיעה עם צמיגי 235/45 R18 מאוד דביקים, אולי משם ההבדל. אגב, זה כתוב בכתבה. תקרא.

"עכשיו בכתבה בסוף הוא רשם "בסכום שכזה, אפשר לקנות גם מיצובישי איבולושן חדשה שתציע יותר ספורטיביות".

אני מצטער לבאס את המעריצים של הנינג'ות אבל איבו היא לא באותה קטגוריה של האלפא ואם יש רכב שאי אפשר להשוות אותו לרכב אחר הוא האלפא בררה שהיא פתחה לעצמה קטגוריה חדשה של רכב שקשה להגדיר אותו כמו הכלאה של רכב ספורט, קופה, האצ'באק, יוקרתי.

ואני לא יודע למה דווקא הוא נתפס לאיבו מכוון שהיא לא דומה מאף זווית לרכב הזה."

אולי ניסחתי זאת לא נכון או לא חד מספיק אבל הכוונה בזה הייתה שאם מישהו היה קונה את האלפא בגלל הספורטיביות, יש חלופה יותר ספורטיבית ממנה ובפחות כסף שתשאיר לך עודף לקנות גם מכונית מנהלים (משפחתית גדולה) ליומיום. נתפסת כאן לקטנה לדעתי. תשאל את עצמך מה אתה היית קונה בחצי מיליון שקל. בררה? אני בספק.

Exodus, ההקרנה המהירה היא אפקט עריכתי בלבד ואין לו מטרה לגרום לרכב כאילו נוסע מהר יותר. זה אך ורק משיקולי עריכה, של קצב, זרימה וכו. אבל הערתך נלקחה לתשומת ליבי.

אם יש עוד הערות, הארות, אני אשמח לשמוע ולהגיב.

אגב, שאלו במקום אחר מדוע רק עכשיו התפרסמה כתבת נהיגה ברכב. התשובה, כי רק עכשיו נזכרו בסמל"ת להקצות רכב מבחן ואין סיבה שנחמיץ כזה רכב בארץ ולא בהשקתו בחו"ל.

תודה

קובי

פורסם
Kof-Sheleg, חבל שלא נהנית מהסרט. קורה. אולי אחד מהסרטונים הבאים ימצא חן בעניך יותר. אבל לא נסחפת קצת? ייסורים? יכול להיות שלא אהבת את העריכה, אבל חבל שזה ייסר אותך.

אולם, אני מזמין אותך לחפש בכל הרשת, אצל כל העוסקים במלאכה, בכל מדיה, אם תמצא חומר מגוון ואיכותי יותר. אם תמצא, אני אשמח אם תפנה את תשומת ליבי כדי שנמשיך להשתפר. כמו כן, פעם אחר פעם חובבי הרכב שצופים בסרטוני וידאו בארץ, מנסים להשוותם לסרטוני טלוויזיה מחו"ל. יש בכך משום מחמאה, אבל גם חוסר הוגנות, בייחוד אם מדובר בטופגיר. רק טופגיר יכולים לעשות טופגיר וכל מי שנסה לחקות אותם נדון לכישלון. זו גם דעתי על תוכנית טופגיר העתידית שתצא בארה"ב. האנשים שם שונים והתקציבים שלהם מפלצתיים. תן גם לנו תקציב של 200 אלף פאונד לפרק וכל מכונית שרק קיימת, עם מסלול מטוסים מתחת לאף, אולי גם אנחנו נצליח לעשות משהו טוב. ובניגוד לכמה ניסיונות כושלים של מתחרים, אנחנו לא מנסים "לעשות טופגיר".

הסרטון הוא רק טעימה קלה מהרכב. אם תקרא את הכתבה, תמצא לא מעט הערות כלפיו.

ניר בן טובים אכן הצטרף אלינו בשבועות האחרונים, כחלק מהרחבת צוות העוסקים במלאכה וכולנו מאחלים לו הצלחה.

יתפוס פיקוד? אתה רוצה להסביר?

קובי ליאני

עורך וואלה! רכב

מבחינת הוידאו עצמו רק המוסיקת רקע הפריעה לי. היא הייתה מאוד מעיקה, ובנוסף גם מנעה מאיתנו לשמוע את רעש המנוע שדיברת עליו... טיפ לפעם הבאה: שימו מוסיקת רקע טיפה יותר נעימה לאוזן, ותחלישו אותה כשצריך לשמוע את דברי הבוחן או את הרכב.

באמת לא קראתי את הכתבה שנלוותה לוידאו. חשבתי שהוידאו ממצה את הכתוב, יכול להיות שטעיתי ופיספסתי חלק מהביקורת.

בקשר לניר, כמי שמכיר אותו אישית אני פשוט מחכה בקוצר רוח לראות כתבות שלו. זו הייתה הכוונה. :)

שלא תבין אותי לא נכון, אני מאוד רוצה לראות פה סוף סוף מדור רכב כמו שצריך, שמביא מבחני רכב עניניים וברמה גבוהה, ולכן הביקורת שלי הייתה טיפה נוקשה. אני מאחל לכם שם בוואלה המון הצלחה, כי בסופו של דבר אנחנו, חובבי הרכב, נצא נשכרים מזה.

פורסם

זה ברור שלא תתחיל לספר את כל מה שכתוב בכתבה עצמה בסרטון הווידיאו, אבל קח את המבחן על הR8. במקום משהו כמו "המנוע שלה שווה את משקלו בזהב" זרוק איזו הערה אינפורמטיבית יותר על המנוע. אבל זו רק דעתי.

אגב, זה מובן שההקרנה המהירה היא לא כדי ליצור אשליה של מהירות, רמת פתטיות כזו אני מצפה רק מערוץ 10, אבל היא בהחלט לא תורמת לזרימה.

נ.ב

זה נכון שאחוז קטן מאוד מבדיל בין מיתילים שונים, ויודע מה זה עקומת ממונט. אבל אם לא נתחיל לחשוף למושגים אלו יותר ויותר אנשים המצב הזה מעולם לא ישתנה והתרבות המוטורית בארץ תראה כמו שהיא נראת עכשיו, תקוע בימי הביינים.

פורסם
Dar, אני שמח שהנושא עלה לדיון ואני אגיב לכל טענותיך, רק מלבד לאלו האישיות והמעט עוקצניות שלך כלפי.

תראו כולם, אני חייב לספר לכם משהו על סרטוני רכב, בייחוד על אלה האינטרנטיים.

בניגוד לסרטונים טלוויזיוניים, באלה האינטרנטיים אפשר לדעת בדיוק את כמות החשיפה של כל אייטם וכמה זמן כול גולש צפה בו וכמה זמן אחרי הסרט הצופה עוד שהה באותו דף (לרוב מעיד על קריאת הכתבה) וכן על כמות צפיות בתמונות (הקלקות להגדלה וכו').

כולכם חובבי רכב הארדקור, גם אני וגם אני הייתי שמח לקבל את כל האינפורמציה האפשרית על כל רכב. אולם, תחשבו על זה רגע, אם למעשה אני צריך להקריא או להציג לכם את כל הכתבה בסרטון, אורכו לא יהיה כ-4 דקות, אלא מעל לרבע שעה. מניסיון, זה ישעמם, קשה להציג את זה, וזה פוגע באופן ישיר בהעברת האינפורמציה לגולש. מכו כן, אתם מהווים רק קומץ זעום מכלל הגולשים שנכנסים לאתר וצופים בסרטונים.

אורך הסרטון עומד ביחס ישר לכמות הצופים בו ולאחוז אלה שצפו בו עד הסוף. ככל שהסרטון ארוך יותר, פחות ופחות אנשים צופים בסרטון ורק אחוז זעום רואה אותו עד סופו.

אותו הדבר לגבי פרטים טכניים וניתוח מעמיק. אליכם, הניתוח המעמיק מדבר, אבל רוב רוב רוב הקהל בישראל הוא חובב לייט של רכב. כמה אנשים באמת יודעים להבחין בין סוגים שונים של מתלים? אחוזים בודדים. כאן בפורום שלכם אתם נאלצים להתמודד יומיום עם גולשים ששואלים שאלות שנראות לכם הזויות כמו מה זה מומנט. אז לכם זה נראה ברור, אבל לרוב הציבור, זה סינית ולא רק שזה סינית, זה בכלל לא מעניין אותם. אז מה יראה אם אני אנדב להם נתונים מקצועיים רבים וארוכים? נכון, רק אתם תצפו עד הסוף וגם על זה יהיו לכם הערות.

הסרטונים מעבירים טעימה של אינפורמציה ואחריהם, מי שרוצה להעמיק, קורא את הכתבה.

Dar, הנה ציטוט מתוך דבריך

"תמיד אומר את ההפך הגמור על כל רכב שהוא בוחן..."

OK, הביקורת שלך מקובלת עלי. יתכן שאתה חושב אחרת. נפלא. הביקורת שלי לא לרוחך, אתה לא חייב לצפות בה או לקרוא אותה. יש מספיק מדיות רכב בישראל כדי שמהן תברור את המתאימה לך וזה לגיטימי לגמרי. אגב, הערת שם עם ה-R8. תקרא את הכתבה ותמצא ניתוח מלא של הרכב. ת-ק-ר-א.

בדבריך גם אמרת: "לא היה לי אפשרות אחרת כדי לדעת בוודאות שהוא טועה כי לא נהגתי על אף רכב שהוא בחן."

הגיוני ומקובל, אבל אתה מכניס בעצמך את עצמך לפרופורציות. שוב, אני מקבל כל ביקורת, מכל סוג ואני תמיד זמין לשאלות. יכולת לנסות.

נמשיך

המשפט הבא:

"הוא אומר ש"הגה חד" "רמת מעורבות של הנהג בנהיגה מהגבוהות שאנחנו מכירים"?!

אני לא מבין את זה לכן אני אשאל שאלות לפני שאני ירד פה על הכתב, אני צריך שמשהו יסביר לי מזה רמת מעורבות של נהג בנהיגה? כי עד היום הבנתי שרכב לא יכול לנוע ללא נהג שיתערב בנהיגה?"

כמו שכבר אמרתי, זו חוות הדעת שלי. אתה לא חייב לקבל אותה, מותר לך לא להסכים ואתה מוזמן לקרוא גם חוות דעת אחרות. אדרבא.

שנית, לפני שתרד על הכתב? נו באמת.

שלישית, אני לא הולך להסביר לך כאן לעומק מה זו מעורבות בנהיגה, אבל לא, אין הכוונה בזה שאתה צריך להתניע, להכניס הילוך ולסובב את ההגה כדי שהאוטו יסע. תחושות. הכל בתחושות. מעורבות בנהיגה זה שילוב של כל האינפורמציה שעוברת לנהג מהרכב דרך כל נקודות המגע. דרך הידיים (תקשורת בהגה), דרך הישבן, דרך העיניים וכו', אוסף של תחושות שגורם לך להרגיש לא רק זה שמסובב את ההגה ומשלב הילוכים, אלא גם נהנה מזה ותמיד נדרש להיות בשליטה. רוצה דוגמה? תנהג בסוזוקי ליאנה ואח"כ תנהג באיבולושן.

הלאה

"אני לא חושב שאני מבין גדול במכוניות אבל על האלפא בררה יצא לי לנהוג על מסלול אני יכול להגיד לכם שכבר בפנייה הראשונה היא מתחילה לברוח לא מרגישים את הגה והיא החלק הקידמי שלה כבד יותר בגלל המנוע וגורם לה להזרק לכל מיני מקומות לא מתוכננים."

חשוב להבין שעל מסלול מכוניות מקצינות מאוד את ההתנהגות שלהן (מעט תת היגוי בכביש, המון תת היגוי על המסלול למשל) וגם הנהג נוטה לדחוק ברכב הרבה מעבר לנהיגה ספורטיבית רגילה. שנית, יש כמובן סגנון נהיגה. כמעט כל מכונית, לא משנה מאיזה סוג או איזה נטיה יש לה, סגנון הנהיגה יכול להשפיע מאוד על אופי "צליחת הפניות" שלה. לא יודע איך אתה נוהג ולכן לא ארחיב בנושא. אגב, איזו גרסת בררה הייתה לך? אנחנו נהגנו ב-3.2 ליטר עם הנעה כפולה.

"הצמיגים שלה לא מדהימים בכלל 225 50 R17"

מכונית המבחן הגיעה עם צמיגי 235/45 R18 מאוד דביקים, אולי משם ההבדל. אגב, זה כתוב בכתבה. תקרא.

"עכשיו בכתבה בסוף הוא רשם "בסכום שכזה, אפשר לקנות גם מיצובישי איבולושן חדשה שתציע יותר ספורטיביות".

אני מצטער לבאס את המעריצים של הנינג'ות אבל איבו היא לא באותה קטגוריה של האלפא ואם יש רכב שאי אפשר להשוות אותו לרכב אחר הוא האלפא בררה שהיא פתחה לעצמה קטגוריה חדשה של רכב שקשה להגדיר אותו כמו הכלאה של רכב ספורט, קופה, האצ'באק, יוקרתי.

ואני לא יודע למה דווקא הוא נתפס לאיבו מכוון שהיא לא דומה מאף זווית לרכב הזה."

אולי ניסחתי זאת לא נכון או לא חד מספיק אבל הכוונה בזה הייתה שאם מישהו היה קונה את האלפא בגלל הספורטיביות, יש חלופה יותר ספורטיבית ממנה ובפחות כסף שתשאיר לך עודף לקנות גם מכונית מנהלים (משפחתית גדולה) ליומיום. נתפסת כאן לקטנה לדעתי. תשאל את עצמך מה אתה היית קונה בחצי מיליון שקל. בררה? אני בספק.

Exodus, ההקרנה המהירה היא אפקט עריכתי בלבד ואין לו מטרה לגרום לרכב כאילו נוסע מהר יותר. זה אך ורק משיקולי עריכה, של קצב, זרימה וכו. אבל הערתך נלקחה לתשומת ליבי.

אם יש עוד הערות, הארות, אני אשמח לשמוע ולהגיב.

אגב, שאלו במקום אחר מדוע רק עכשיו התפרסמה כתבת נהיגה ברכב. התשובה, כי רק עכשיו נזכרו בסמל"ת להקצות רכב מבחן ואין סיבה שנחמיץ כזה רכב בארץ ולא בהשקתו בחו"ל.

תודה

קובי

שלום קובי,

אני שמח מאוד שאתה פונה אלי ישירות לאחר שביקרתי את הכתבה ומצטער שהייתי עוקצני. מעולם לא ביקרתי את הכתבות שלך אבל הפעם הדבר הרגיז אותי מאוד, יש אנשים שלא יבינו למה דברים כאלו מרגיזים אבל בקצרה אני אגיד שאנשים שאינם מבינים ברכב קוראים את הכתבות האלו והולכים לקנות את המכוניות האלו בטענה שהם מתאימות להם ולפי איך שהם הוצגו לציבור הרחב. במיוחד בוואלה שהוא פורטל בעל כל כך הרבה חשיבות והרבה צפיות בכתבה שלך אני בטוח.

אתה יכול להגיד כמה שאתה רוצה שזה היתה דעתך על הרכב אבל אתה נהגת בעצמך על יותר רכבים מאשר אני נהגתי אני בטוח ועל מגוון גדול יותר, באיזה צורה אתה אומר אחרי שהסברת למה אתה מתכוון "מעורבות נהיגה" שהיא גבוהה הרכב (אלפא בררה) פשוט לא מתקשר עם הנהג ואין לך פיידבאק לשום דבר הרכב חסר תחושה בכל מובן.

ואני חושב שנהגתי על האלפא הזאת אם זאת האלפא של נסיעת המבחן ושל ההדגמה (היה לה אותו צבע פנים וחוץ ואותו מנוע)

ולכן אני גם חושב שאת אותם צמיגים למרות שלא יצא לי להעמק בזה רק רציתי לקפוץ מאלפא לאלפא לבדוק אותה על המסלול.

חבל שלא הצגת חסרונות בכלל של הרכב ופשוט משתמע מכך שלא חסרון הפכת אותו ליתרון ועל זה אני אומר שאתה אומר הפוך.

ובגדול זה לא מה שאני חושב או אתה חושב זה מה שהרכב מרגיש וזה גם לא קשור איך נהגת בו אתה יכול להבין המון דברים מסיבוב אחד על הרכב שהרבה אחרים יבינו את אותו הדבר.

באירוע של אלפא שהייתי און יעקוסבון אמר שהאלפא GT מתנהגת יותר טוב מכל האלפות שהיו שם על המסלול, לפני שנכנסתי לבררה חשבתי שזה קישקוש נסעתי בבררה תחילה אני אגיד את האמת די התאכזבתי לא הרגשתי כלום בכלל היא לא לקחה פניות כמו שציפיתי וגם כל דבר שעשיתי לא הרגשתי כאלו משהו קורה.

את האלפא תשווה לAudi A6 BMW 5 ומרצדס E CLASS האלפא מתנהגת יותר טוב מחלקם, אומנם היא שונה אך היא מתוייגת באותה קטגוריה רק עם עיצוב ומוזיקה של מערכת פליטה שונה מי שיקח אותה לרמה של הרכב הספורט יתאכזב כי היא לא רכב ספורט העיצוב מטעה!

האלפא GT היא האלפא הספורטיבית מבניהם אולי זה יפתיע אבל רכב שעולה פחות מ100K מהבררה מתנהגת בצורה חייתית על המסלול ואתה יכול להכנס איתה לפניות עם גז מטורף ואתה תצליח להשטלת עליה כאלו היא חלק ממך והיא מתכננת את המהלך שלך לפניך, היא יודעת בדיוק מה אתה רוצה ממנה.

הGT בגירסת ה3.2 ליטר (שאין להם להדגמה) היא גם האלפא הסטנדרטית הכי מהירה.

אני כותב את התגובה למבחן רכב שעשית במטרה שתשפר אותו.

ולכן אני מציע לך לפנות לסמל"ת ולקחת את האלפא GT למסלול ותגיד לי אם אני טועה (אה ועוד משהו אם אתה לוקח אותה תבטל את הASR).

S2000

פורסם

על איזה מסלול נהגת?

ערד? בארץ?

אם זה ערד, אז שמע, יש בעיה קשה עם המסקנות שלך. על המסלול הזה אתה לא באמת יכול ללמוד את הרכב. האספלט שם לא משהו, מאובק מאוד וכמה נהגת בה?

דקות? מה המרחק? כמו שאתה רואה, גם במסלול ביקרתי במהלך הצילומים ובאמת שם היה קל מאוד לקבל תת היגוי איתה אם אתה נכנס עם הראש בקיר ופול גז לתוך הסיבוב, אבל עם העברות משקל נכונות, אפשר לעשות איתה דברים יפים. גם את זה רואים בסרטון.

שוב, קצת פרופורציות. אני לא יודע כמה זמן בילית ברכב ובאיזה תנאים, אבל אני עברתי איתה כמעט 900 ק"מ ביומיים וחרשתי כמעט את כל הארץ.

שוב, מה שכתבת על התקשורת, זו דעתך וזה בסדר שהיא מנוגדת לשלי

ולגבי אלה שהולכים לקנות את המכוניות האלה, אתה יכול להיות רגוע.

לא רק שאתה יכול לספור אותם על כף יד אחת, את אף אחד מהם (בהכללה כמובן) אם האוטו מתקשר, חד או ספורטיבי פחות מה-GT זה לא ממש מעניין. הכתבה לא נעשתה מול ה-GT ולכן אין מקום להשוואה.

ידידי, אני לא יודע מה הסטנדרטים שלך. אולי אתה רגיל למכוניות קיצוניות, אבל לטעמי הבררה מרגישה מצויין. קצת כבדה בגלל כל האבזור וההנעה הכפולה, אבל היא מאוד מהנה לנהיגה. ביחס להאצ'בק מסוגה, עם הנתונים שלה ובהתחשב בכל, היא מרגישה מצוין בכל תנאי הדרך.

פורסם

קובי שלום.

הבחור (Dar) נהג במסלול שארגנה חברת "דרייב ארט" עבור לקוחות אלפא רומיאו.

מדובר היה במגרש חנייה גדול, שבו אורגנה ג'ימקאנה, ובה ניתנו לכל אדם 2 הקפות על כל רכב (סשן נהיגה יחיד),

של בערך דקה וקצת להקפה לא מהירה, תוך כדי הדרכה במגבלות האפשריות של "כנס, סגור את הדלת, כוון את הכסא, ובוא נצא לדרך".

המסלול היה טכני, ומהירות הנסיעה בו לא עלתה על 60 - 70 קמ"ש.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

• תוכן חדש...