Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה ההבדל בין turbo ל supercharge?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6474 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

בזמן האחרון אני מתעניין במנועים ומצאתי שני מוסגים שעושים את אותה הפעולה אך בצורה שונה.

לפי מה שאני מבין TURBOCHARGE יותר עוצמתי מSUPERCHARGE.

האם הם יכולים לעבוד ביחד? או שזה או האחד או השני?

תודה לעונים!

פורסם

טורבו- גזי הפליטה שיוצאים מהמנוע מסובבים אותו.

טורבו על -טורבו המונע על ידי רצועה עבה מהמנוע ויש לו יתרון בטורים נמוכים.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

הם יכולים לעבוד יחד ועובדים יחד בכמה רכבים (מצטער, לא זוכר דגמים) כאשר האחד נותן גדישה מ0 סל"ד עד טווח מסוים ומשם השני תופס אפקטביות וגודש בטורים גבוהים.

פורסם

אין לי מושג מה זה אומר..

בנוגע לתגובה שלי, התצורה הנ"ל הגיעה מקורית מהחברה ברכבים גרמניים מסוימים (מרצדס/ב.מ.וו./אוודי, לא זוכר ספציפית) קראתי מס' כתבות על כך במגזיני רכב ישראלים לפני כמה שנים טובות.

פורסם
טורבו- גזי הפליטה שיוצאים מהמנוע מסובבים אותו.

טורבו על -טורבו המונע על ידי רצועה עבה מהמנוע ויש לו יתרון בטורים נמוכים.

הרגע המצאת מגדש חדש. "טורבו-על". זה מגדש מדגם חדש שמחובר ברצועה לגזי פליטה?

מגדש טורבו - נעזר בגזי הפליטה שמסובבות את הטורבינות שלו וכך שואבות יותר אוויר. ככל שגזי הפליטה רבים יותר, כך הגדישה גדולה יותר. זו הסיבה לחוסר הזמינות שלו בסל"ד נמוך. המצב הזה שתנה היום והזמינות שלו הפכה לזמינות של רכב אטמוספרי ויותר מכך.

מגדש על - נעזר ברצועת מנוע כדי לדחוס יותר אוויר. זה מן "מזגן" נוסף שבניגוד אליו מוסיף כח :lol:

יעיל בכל טווח הסל"ד. מביא לגדישה נמוכה מאשר זו האפשרית עם טורבו.

ולגבי שאלתך - כן, הם יכולים לעבוד ביחד. תשאל את לנצ'יה.

פורסם

כך לדוגמא את הגולף 1.4 TSI. יש לה מגדש על ומגדש טורבו. שניהם עובדים מעולה.

יש מנועים שיש שני זוגות מגדשי טורבו-פיג'ו 308,מיני.

יש מנועים שעובדים על שני מגדשי על-למשל מנוע הדיזל 2.2 של פיג'ו-סיטרואן (שכמדומני פותח בעזרת יגואר) ונמצא על ה-C5 או C6 (באירופה-בארץ לא מייבאים גרסה זו) ובטח בעוד גרסאות שאני לא מצליח להיזכר כרגע.

פורסם
מביא לגדישה נמוכה מאשר זו האפשרית עם טורבו.

עם המשפט הזה אני לא מסכים. סופר צ'ארג'רים מסוגלים להגיע ללחצי גדישה זהים למשאבות הטורבו הגדולות וספיקת האויר שלהם גם גדולה יותר ברוב המקרים. בנוסך הם פחות מגושמים, משתמשים בעשירית הצנרת שטורבו משתמש. לדוגמא קלאסית גגל קצת על הסופרצ'ארג'ר האמריקאי הנפוץ ביותר 6-71 של DETROIT.
פורסם

עוד היתרון של סופרצ'ארג'ר שלא צריך לחכות עד שהוא יפעל כמו בטורבו (השהיית טורבו), תופעה הזו חלה רק במגדשי טורבו,

אבל היום אפשר למצוא סוגים שגם משפרים את יכולתם לעבודה בסל"ד נמוך.

פורסם

לא אמרתי שהוא עדיף, יש יתרונות ויש חסרונות בכל אחד מהדברים,

ויש יצרנים שמשתמשים גם בסופרצ'ארג'ר כמו לדוגמה מרצדס.

פורסם

על הרשיונות. בבית משפט.

באופן כללי קיטים של סופר צ'ארג'ר לרכבים שלא מגיעים עם כזה הם דיי נדירים. קיטים של טורבו יש לרוב ואת הסופרים תשאיר למסלולי הדראג.

• תוכן חדש...