Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6522 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה עבד אצלך כי אתה היית מפוחד מכל השתלבות ומצב שדורש טיפה מחשבה על הכביש, כפי שאמרת בעצמך.

הטעות שלך היא להניח שהדברים בהכרח באים האחד על חשבון השני. המטרה של הקורסים היא להפוך נהיגה נכונה לטבע שני, לא לדבר שדורש מחשבה מיוחדת. אתה, בעצם, ממשיל כל נהג חדש לקלי באנדי, שאצלה כל פיסת מידע חדשה דוחקת את הקודמת. זה לא עובד ככה. נהג שיודע יותר בהכרח טוב יותר. נהג שיודע יותר מוקדם יותר, יעשה פחות שטויות. הרגלים טובים לא יכולים להזיק והטיעון שלך לפיו הנהג החדש "לא יבין את משמעותם" לא יכול להחזיק מים. אתה רוצה שאדם יטעה ואחר כך "יראה את האור"? תאיר לו את הדרך מהתחלה! זה לא חזרה בתשובה, אתה יודע.

העדת על עצמך שקיבלת פרספקטיבה שונה על הנהיגה ושינית את הרגליך. אם היית מגיע למצב זה מהתחלה כל תקופת ה"שטויות" שציינת לא הייתה קיימת. אין בה כל צורך.

זה מה שאני מסביר לך , שאותה התקופה בזכותה הפרספקטיבה שלי היא כמו שהיא כיום.

תנסה לחזור ליום בו נהגת לראשונה שקיבלת את הרשיון ,מתוך הנחה שלא היה לך מושג בנהיגה מתקדמת(ולרוב אין),אתה עוד עיוור ,לא משופשף עם הרכב,לא בטוח בעצמך זה קל להגיד עכשיו אבל תנסה להיכנס למצב של תחילת הרשיון, נושאים כמו העברות משקל ,מבט וכו' פשוט לא יטמעו בך טוב בשלב כזה ולא תבין את משמעותם בפועל עד שלא תצבור ניסיון קצר בנהיגה "רגילה".

• תגובות 96
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא מסכים עם זה.

כמובן שיש צעירים שללא ניסיון וידע בסיסי לא מומלץ שיבדקו מגבלות של רכבים ספורטיבים כאלו ואחרים.

אבל נהג חדש בהחלט יכול לנהוג על מכונית ספורטיבית, זה תלוי בבן-אדם עצמו.

ואם הוא אוהב לנהוג, אז זה אפילו הכרחי.

שיקנה ספורטיבית ויעשה קורס נהיגה ויהנה מהחיים.

אומנם זה נכון, כל נהג יכול לנהוג על רכב "ספורט".

אבל, וזה אבל גדול, אם הוא ואבא שלו לא מסכימים על משהו, לבן אין את הזכות להגיד לאבא "לא, אני רוצה את זה".

לאבא יש את הזכות להגיד לא, ואם בתוך נפשו הוא לא יהיה בטוח לגבי קנייה של רכב כזה לבן האהוב שלו, אני לא חושב שהוא צריך להראות לבן שלו את החולשה, זה בדיוק מה שהופך ילדים למפונקים כאלה.

אתה לא רוצה לקנות לבן שלך רכב ספורט ? אל תקנה, המציאו את המילה "לא" לא רק בשביל קישוט.

תראה שיש לך סמכות, ועד שלא תהיה בטוח שהוא ינהג ברכב בזהירות, תקנה לו איזה סופר מיני, כמו סקודה פאביה \ פיאט גרנדה פונטו.

זאת דעתי.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם
זה מה שאני מסביר לך , שאותה התקופה בזכותה הפרספקטיבה שלי היא כמו שהיא כיום.

תנסה לחזור ליום בו נהגת לראשונה שקיבלת את הרשיון ,מתוך הנחה שלא היה לך מושג בנהיגה מתקדמת(ולרוב אין),אתה עוד עיוור ,לא משופשף עם הרכב,לא בטוח בעצמך זה קל להגיד עכשיו אבל תנסה להיכנס למצב של תחילת הרשיון, נושאים כמו העברות משקל ,מבט וכו' פשוט לא יטמעו בך טוב בשלב כזה ולא תבין את משמעותם בפועל עד שלא תצבור ניסיון קצר בנהיגה "רגילה".

כשהייתי נהג חדש (ללא ניסיון בנהיגה מתקדמת) דווקא הייתי די בטוח בעצמי. אפילו יותר מדי. עד כדי שנהגתי כשאני יושב לא נכון, אוחז בהגה ומסובב אותו לא נכון, אפילו לא ידעתי לכוון מראות כמו שצריך. לפנות נכון ולבלום נכון בטח לא ידעתי וחרף הכל הייתי די בטוח שלימדתי את מיכאל או לפחות את אח שלו לנהוג. אם הייתי מקבל את היסודות לפני שעליתי על ההגה, היו נחסכים ממני הרבה רגעים מסמרי שיער שנחלצתי מהם בזכות רפלקסים, קצת כישרון והמון המון מזל.

אתה רוצה שהפרספקטיבה (יותר נכון רטרוספקטיבה) תלמד את הבחור לנהוג ראוי. אני רוצה שהוא לא יגיע למצב שעלול להיות מאוחר מדי. אתה מכיר את הפתגם שחכם לא יכנס לצרה שפיקח יצא ממנה? למה אתה מתעקש שהבן יהיה פיקח ולא חכם?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
הצעתי לו המון אופציות עם ''נטיות'' ספורטיביות ומראה צעיר... הבעיה היא שיש לו הגדרות מיוחדות ודרישות ספציפיות.

התקציב הוא 110,000+-

הבעיה היא אצלך אדון אלעד לא אצל הבן שלך .

ילד בן 17 שרק הוציא רשיון ומקבל לידיו מידי אביו ( ומתוך התרפסות ) על פי דרישתו ( כך משתמע מדבריך ) רכב ספורטיבי , זה מתכון כמעט בטוח לתאונת דרכים כואבת .

פורסם
אני לא מתאר לעצמי בחור בן 17 שרק קיבל רשיון הולך לקורס נהיגה מתקדמת,

כל העניין בקורס הזה הוא לחדש לך ולהראות לך שאיך שנהגת עד עכשיו,זה שגוי ומסוכן,

בנאדם שרק קיבל רשיון עוד לא צבר מספיק ניסיון בנהיגה בכדי ללמוד מטעויותיו ולשנות את השקפתו לגבי נהיגה.

תן לו זמן לנהוג,להכיר את הכביש,להכיר מצבים שונים ואחרי זה שלח אותו לקורס ואז הוא יגלה צד אחר של נהיגה

ולא "אני מרים אנדברקס בחנייה הכל קטן עליי" , תן לו להתבגר לשנות את השקפתו בנושא הכביש והנהיגה ואז תקנה לו רכב ספורטיבי

ובקיצור אני חושב שצבירת ניסיון אישי בנהיגה היא הבסיס.

אתם מוזמנים לחלוק על דעתי ,אך זוהי דעתי האישית מניסיון ומשטויות שעשיתי במהלך חיי כנהג.

אני ניגשתי לקורס חודש לאחר סיום המלווה, כשהייתי בן 17 וחצי, והקורס עזר לי מאוד

היום אני בן 18, ואחרי 20,000 ק"מ יותר (אני נוהג המון, אבל המון), אני לא מתחרט שהלכתי לקורס בזמנו כי

א. מה הייתי לומד מהקורס עכשיו שלא הייתי לומד אז ?

ב. סתם חצי שנה הייתי נוסע ללא ידע קריטי בנהיגה.

ג. הקורס לא נתן לי בטחון עצמי מופרז כמו שכולם משום מה רושמים שקורה אחר כך.

אז לפותח הדיון: לא יודע איזה רכב תקנה לו, אבל הקורס הזה חובה.

פורסם

אביחי, להורה אין שום יכולת לדעת עם מי באמת הילד שלו מסתובב.

אני אתן לך דוגמא: אני. אם לאמא שלי היה מושג קלוש שהייתי נוסע לערד או לנחשונים - והיא הייתה יודעת למה אני נוסע לשם - אני לא רוצה לחשוב איך היא הייתה מגיבה :lol:

לדעתי - רכב חזק - לא בשלב הזה. לנהוג מהר זה מסוכן לנהג חדש שלא יודע מתי אפשר ומתי לא.

אוי לנו כחֶברה אם אבא לא מסוגל לומר לבן שלו 'לא', בטח בנושא כזה קריטי.

פורסם
אני ניגשתי לקורס חודש לאחר סיום המלווה, כשהייתי בן 17 וחצי, והקורס עזר לי מאוד

היום אני בן 18, ואחרי 20,000 ק"מ יותר (אני נוהג המון, אבל המון), אני לא מתחרט שהלכתי לקורס בזמנו כי

א. מה הייתי לומד מהקורס עכשיו שלא הייתי לומד אז ?

ב. סתם חצי שנה הייתי נוסע ללא ידע קריטי בנהיגה.

ג. הקורס לא נתן לי בטחון עצמי מופרז כמו שכולם משום מה רושמים שקורה אחר כך.

אז לפותח הדיון: לא יודע איזה רכב תקנה לו, אבל הקורס הזה חובה.

תאמין לי אחרי שנגמר לך המלווה אתה לא יודע כלום(מקרים שונים לגופם,אני מדבר על הרוב),אתה חושב שאתה יודע וזאת הטעות,אז ניגשת לקורסו אין שום סיבה שבעולם שתתחרט ,אבל אתה לא הרגשת את התרומה הגדולה של הקורס ואת השינוי האדיר בהשקפה וגם אם לומר את האמת המיומנות שלך לא גדלה פלאים מכיוון שעדיין לא הספקת להכיר את הרכב אפילו ולהכיר מצבים שונים בנהיגה,אני אתן דוגמא - שלימדו אותי מה זה צפייה מראש ,אמרתי לעצמי מה?מה חדש פה?ככה אני נוהג..אלה הרגלים שפיתחתי לעצמי מתוך הגיון ישר שאם אני יחכה למשהו אני יוכל למנוע אותו בצורה יותר טובה,עכשיו עניין הבלימות והמבט נכנסו בצורה חלקה וההבנה הייתה אבסולוטית והכל בגלל שהיה לי "מושג".

RK נכון,אבל השאלה כמה פיקח היית יכול ליהות בשלב שכזה ,בלי לזלזל ביכולותייך כמובן.

פורסם
אביחי, להורה אין שום יכולת לדעת עם מי באמת הילד שלו מסתובב.

אני אתן לך דוגמא: אני. אם לאמא שלי היה מושג קלוש שהייתי נוסע לערד או לנחשונים - והיא הייתה יודעת למה אני נוסע לשם - אני לא רוצה לחשוב איך היא הייתה מגיבה :lol:

לדעתי - רכב חזק - לא בשלב הזה. לנהוג מהר זה מסוכן לנהג חדש שלא יודע מתי אפשר ומתי לא.

אוי לנו כחֶברה אם אבא לא מסוגל לומר לבן שלו 'לא', בטח בנושא כזה קריטי.

רגע,

אתה אומר שאני "חברה רעה" ? :evil:

:wink:

פורסם
RK נכון,אבל השאלה כמה פיקח היית יכול ליהות בשלב שכזה ,בלי לזלזל ביכולותייך כמובן.

אני חי, לא? :wink: מכיוון שחכם (בהיבט של נהיגה נכונה) בטוח לא הייתי, אז כנראה שפיקח כן, כי שטויות היו גם היו.

שוב, ה"מושג" שהיה לך מוטעה, גם אתה מבין את זה. אדם לא חייב ללמוד מטעויותיו, בשביל זה יש קורסים שילמדו אותו מטעויות של אחרים ויחסכו ממנו הרבה רגעים לא נעימים.

אתה מתאר הרגשה של שינוי. אם היית יודע מה נכון מלכתחילה לא היית צריך שינוי.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

***בפעם הבאה שנצטרך להעיר לך על כך שאתה מצטט הודעה מעליך, זה ילווה בהתראה. אזהרה אחרונה.***

אני חושב שעצם הלמידה מהטעות משפרת את הנהיגה עוד יותר,אבל זה רק אני .

נסכים שלשתי הדרכים יש יתרונות משלהם? או שמה אתה דובק אך ורק בדעתך?

פורסם
תן לו תנאי יחידי לרכב ספורטיבי: סיור מקיף בבית לוינשטיין.

זה ישנה אותו יופי יופי.

בהחלט! זו תהיה שעה קשה וארוכה שבה הוא לא יעשה שטויות על הכביש.

סאן רוף פתוח וכסאות מחוממים.

פורסם

הלמידה מטעות משפרת את הנהיגה ביחס לטעות. לימוד מוקדם מונע את הטעות. אתה בעצם מעדיף מצב בו אדם יכול להגיד "וואו, אתמול באותו מצב כמעט נכנסתי/נכנסתי בעמוד/רכב/whatever והיום לא" על נהיגה רהוטה באותן הנסיבות בדיוק. למה? לה' (ולך) הפתרונים.

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...