Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6522 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הלמידה מטעות משפרת את הנהיגה ביחס לטעות. לימוד מוקדם מונע את הטעות. אתה בעצם מעדיף מצב בו אדם יכול להגיד "וואו, אתמול באותו מצב כמעט נכנסתי/נכנסתי בעמוד/רכב/whatever והיום לא" על נהיגה רהוטה באותן הנסיבות בדיוק. למה? לה' (ולך) הפתרונים.

הטעות מחזקת את ההבנה . סתם לצורך העניין , מורה הנהיגה שלך מלמד אותך לזנק בעלייה לפני שהרגשת כיבוי מנוע לא רצוי,

ואלה עלית הכל טוב ויפה ,אבל - משהו במיומנות חסר שמונע ממנה ליהות מושלמת , אתה לא מכיר את הנקודה שבה מתכבה הרכב ולכן גם אינך יודע מתי לצפות להגעתה גם אם למדת לזנק ללא כיבוי.אתה צריך ליהות מיומן ואם פיסת ידע וניסיון מסויימת חסרה באותו עניין, מכאן שאינך מיומן בצורה אבסולוטית,ואם כבר עסקנו בפתגמים- אין חכם כבעל ניסיון ,מכיר?

בנוסף לכך,אני לא שולל לגמרי את דעתך ומניעת הטעות מראש טובה (או לפחות כוונתה טובה), אך זה לא מספיק.

• תגובות 96
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בקורס נהיגה מתקדמת מסבירים יופי את ההבדל בין דרך הפעולה הנכונה ללא נכונה. תחשוב על זה ככה: אם לימוד הנהיגה היה טוב, הוא היה כולל, סביר להניח, את תוכנו של קורס נהיגה בסיסי מצוי. לכן הניסיון שנצבר במהלך הקורס, כולל תיקון הטעויות תוך כדי הלימוד, די והותר. גם שם אתה רואה מה קורה כשאתה בולם, פונה או מתקן לא נכון ולומד מטעויותיך. טעות בבלימת חירום (שאף מורה נהיגה לא מלמד) היא לא דימום בעליה, שאמנם מעצבן, אך לא באמת מסוכן.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

מטעות אחת ומדקה אחת לא לומדים כלום , זה שבקורס הוא יבלום פעם אחת לא נכון ופעם אחת נכון - לא מספיק לפי דעתי.

אין קשר מסוכן או לא מסוכן,העניין הוא החוסר בהבנה מוחלטת שיוביל לפגיעה במיומנות ובבטחון העצמי-אדם מיומן בטוח בעצמו,

במצב חרום אמיתי האמן לי שתיהיה זקוק לכל חלקיק של מיומנות,וכשתיהיה החלטי במעשייך (עקב הבנה טובה ובטחון עצמי) ,הרי שהינך מיומן יותר.

פורסם

אתה משום מה חושב, שלימוד מטעויות הוא הדרך היחידה, בהתבסס על מקרה מבחן אחד, שלך פרטי. אתה מבין עכשיו שלפני כן נהגת פחות טוב. אדם שיעבור קורס מהתחלה לא יגיע בכלל לדילמה הזאת, הוא יפעל טוב באופן אוטומטי, מבלי שהיה צריך לחשוב על זה או להרהר על מהות חייו המוטוריים, וזה כל היופי שבדבר.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אתה משום מה חושב, שלימוד מטעויות הוא הדרך היחידה, בהתבסס על מקרה מבחן אחד, שלך פרטי. אתה מבין עכשיו שלפני כן נהגת פחות טוב. אדם שיעבור קורס מהתחלה לא יגיע בכלל לדילמה הזאת, הוא יפעל טוב באופן אוטומטי, מבלי שהיה צריך לחשוב על זה או להרהר על מהות חייו המוטוריים, וזה כל היופי שבדבר.

מאיפה לך שהוא יפעל טוב באופן אוטומטי?מאיזה צד אתה מדבר?

פורסם

תקנה לו רכב אספנות , אלפא ספיידר, אפילו איזה פורשה ישנה.

הוא לא יעז להשתולל איתה , והוא יילמד להרגיש את האוטו . ברכב חדש אתה לפעמים בכלל לא מודע לעוצמה שיש לכל רכב סטנדרטי.

עם רכב אספנות הוא יילמד לאט לאט.

והכי חשוב הוא יהיה מבסוט , וגם אתה.

:shock:
פורסם

מכך שהוא לא יידע איך לפעול רע, אלא רק איך לפעול טוב, כי זה מה שהוא למד. הוא לא יצטרך לחשוב "ככה טוב", כי זה כל מה שהוא יידע.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

יש אמרה מאוד חכמה -

אם בנאדם אחד אומר לך שאתה שיכור אתה לא חייב להאמין. אם 4258731589 (כמו המקרה הנוכחי) - תפסיק לשתות.

יש דבר כזה שנקרא הטמעת הרגלים, שהוא המטרה העיקרים של קורס נהיגה - הטמעת הרגלים נכונים.

על פי מה שאתה אומר -

מטעות אחת ומדקה אחת לא לומדים כלום , זה שבקורס הוא יבלום פעם אחת לא נכון ופעם אחת נכון - לא מספיק לפי דעתי.

אין קשר מסוכן או לא מסוכן,העניין הוא החוסר בהבנה מוחלטת שיוביל לפגיעה במיומנות ובבטחון העצמי-אדם מיומן בטוח בעצמו,

במצב חרום אמיתי האמן לי שתיהיה זקוק לכל חלקיק של מיומנות,וכשתיהיה החלטי במעשייך (עקב הבנה טובה ובטחון עצמי) ,הרי שהינך מיומן יותר.

אפשר להבין מהנימה שלך שגם הקורס שאתה עשית היה מיותר שכן "זה שבקורס הוא יבלום פעם אחת לא נכון ופעם אחת נכון - לא מספיק לפי דעתי."

נוסף לכך - לנהג חדש אין חוסר הבנה מוחלטת - יש לו חוסר ידע. אלו שני דברים שונים במהותם ולכן ב-"מצב חירום אמיתי" עדיף שלאותו נהג חדש יהיה כמה שיותר ידע.

ג'וני - אל תיקח את זה אישית - אבל סתרת את עצמך כאן כ"כ הרבה פעמים שאני פשוט מפסיקה להתייחס לתגובות שלך כי אין בהן תוכן של ממש.

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם
יש אמרה מאוד חכמה -

אם בנאדם אחד אומר לך שאתה שיכור אתה לא חייב להאמין. אם 4258731589 (כמו המקרה הנוכחי) - תפסיק לשתות.

יש דבר כזה שנקרא הטמעת הרגלים, שהוא המטרה העיקרים של קורס נהיגה - הטמעת הרגלים נכונים.

על פי מה שאתה אומר -

אפשר להבין מהנימה שלך שגם הקורס שאתה עשית היה מיותר שכן "זה שבקורס הוא יבלום פעם אחת לא נכון ופעם אחת נכון - לא מספיק לפי דעתי."

נוסף לכך - לנהג חדש אין חוסר הבנה מוחלטת - יש לו חוסר ידע. אלו שני דברים שונים במהותם ולכן ב-"מצב חירום אמיתי" עדיף שלאותו נהג חדש יהיה כמה שיותר ידע.

ג'וני - אל תיקח את זה אישית - אבל סתרת את עצמך כאן כ"כ הרבה פעמים שאני פשוט מפסיקה להתייחס לתגובות שלך כי אין בהן תוכן של ממש.

אז מה שאמרו ? אני לא נכנע למה שאחרים אומרים ,אז מה שאמרו,תלכי בדרך הזאת ולא תשיגי שום מטרה בחיים.

חוסר הבנה מוחלטת=פיסת ידע חסרה,הבנה לא מוחלטת

מאוד קל להגיד זה לא בעיה שיעבור ישר קורס , וכן בחיים לא הייתי משתפר אם הייתי עובר קורס בהתחלה כמו שהשתפרתי שעברתי קורס אחרי תקופת ניסיון,למה?כי אני פשוט יודע ,זה ניסיון אישי שלי,הרגשה שלי ואני בטוח בזה ב - 100 אחוז גם אם כל העולם יגיד לי שאני טועה ,כמו שאמרתי דיבורים זה קל אבל תאכלס זה עובדות.

אני לא צריך שתתייחסי לתגובות שלי אני נותן את דעתי מניסיוני האישי ומה שתגידי לא ישפיע על מה שאני חושב,אולי אם זה היה הפוך היית מצדדת בדעתי?תנסי לפתוח ראש ולהבין אנשים אחרים, אל תנעלי על דעותייך בלבד.

פורסם
וכן בחיים לא הייתי משתפר אם הייתי עובר קורס בהתחלה כמו שהשתפרתי שעברתי קורס אחרי תקופת ניסיון,למה?כי אני פשוט יודע ,זה ניסיון אישי שלי,הרגשה שלי ואני בטוח בזה ב - 100 אחוז גם אם כל העולם יגיד לי שאני טועה ,כמו שאמרתי דיבורים זה קל אבל תאכלס זה עובדות.

אתה פשוט לא נותו לעובדות לבלבל אותך. השתפרת כי התחלת מנקודת מוצא נמוכה יותר. נקודת המוצא של נהג שעבר קורס עם קבלת הרישון גבוהה יותר. לכן נכון, הוא לא משתפר לדרגה הזאת, הוא מתחיל ממנה, וכל שיפור שלו יהיה לדרגה גבוהה אף יותר. תבין את זה, אל תינעל בהשקפה הצרה שלך.

אני אפשט את זה. אם נקבע שנקודת המוצא היא 0 נקודות והקורס מוסיף 5, אז אותו נהג שעבר קורס עם קבלת הרשיון מתחיל מ-5. אתה התחלת מ-0, ואם הטמעת הרגלים לא נכונים ומזיקים ייתכן אף שהגעת לקורס בניקוד שלילי. זו בדיוק הבעיה, ואת זה ניתן למנוע, ועדיף כמה שיותר מוקדם.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אתה פשוט לא נותו לעובדות לבלבל אותך. השתפרת כי התחלת מנקודת מוצא נמוכה יותר. נקודת המוצא של נהג שעבר קורס עם קבלת הרישון גבוהה יותר. לכן נכון, הוא לא משתפר לדרגה הזאת, הוא מתחיל ממנה, וכל שיפור שלו יהיה לדרגה גבוהה אף יותר. תבין את זה, אל תינעל בהשקפה הצרה שלך.

אני אפשט את זה. אם נקבע שנקודת המוצא היא 0 נקודות והקורס מוסיף 5, אז אותו נהג שעבר קורס עם קבלת הרשיון מתחיל מ-5. אתה התחלת מ-0, ואם הטמעת הרגלים לא נכונים ומזיקים ייתכן אף שהגעת לקורס בניקוד שלילי. זו בדיוק הבעיה, ואת זה ניתן למנוע, ועדיף כמה שיותר מוקדם.

זה בדיוק נוגע במה שאני מנסה להסביר לך , הוא יתחיל מ 5 אבל אם היה עובר את הקורס אחרי תקופת ניסיון קצרה הוא היה מקבל20,זה הכל, תקופת הניסיון תשפיע על תרומת הקורס , אלה הם העובדות ולא השתפרתי רק ביחס להתחלה רק בגלל ש 0 ועוד 5 זה 5.

בכל מקרה כמו שאמרתי זוהי דעתי על פי ניסיון ופה תם הוויכוח מבחינתי ,אני מכבד גם את דעתך אולי בהתחלה אחד שעבר קורס יהיה עם יתרון על השני אך השני יוכל לסגור ולהעביר את היתרון אליו.

יום טוב8)

פורסם

יום טוב גם לך, אני רק מקווה שתבין בהמשך שעדיף להתחיל מניסיון חיובי להבדיל משלילי ושזה לא יפגע לך בחיים.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

בתור נהג חדש ( גם כן בן 17, הוצאתי רשיון לפני חצי שנה בערך ), לדעתי הכל תלוי באופי של הנהג.

אם הוא בנאדם אחראי, הוא לא ינסה לנהוג על 100 בעיר כי הוא מודע לסכנות.

יש לי חבר, שאחרי שהוציא רשיון לקח את הרכב של אבא שלו, היה עושה סיבובים בשכונה על מהירות גבוה פי 2 מהמותר, שהסיכון שילד יקפוץ לכביש הוא גבוה ביותר.

זה נקרא אדם לא אחראי, נכון, לו לא אמור לקרות משהו מיוחד, אבל מה אם ילד קטן יתפרץ לכביש?!

איזו חשיבה זו בדיוק?!

אני חושב גם שנהגים מושפעים ביותר מצורת הנהיגה של ההורים\אחים.

אותה דוגמא כמו שהבאתי למעלה, נסעתי עם האבא של אותו הילד, ובואו נגיד שנהג רגוע הוא לא.

אצלי במשפחה כולם רגועים ( אולי חוץ מאחותי שהיא קצת חסרת סבלנות ), ואני בדיוק כזה, לא ממהר לשום מקום ( אולי פעם אחת עברתי את ה 100 באיילון, וזה היה בעקיפה של משאית, ונהגתי שם הרבה ).

להורה ששאל כאן, אם לדעתך הילד נוהג כשהוא לא רק מסכן את עצמו אלא גם את הסביבה, אל תחשוב אפילו פעמיים ופשוט אל תתן לו לנהוג.

ברגע שהוא גם מסכן אנשים אחרים, זה משהו אחר.

לדעתי, תממש את זה ( אם זה באמת הכרחי והילד לא מודע למה שהוא עושה על הכביש ):

לא יעזור לך אם תגביל אותו , כי כמו שאמרו מעליי זה לא יעזור.

תלך על השיטה החכמה ולא על השיטה הכוחנית והיא הסברה , ילד מחונך לא יתפרע על הכביש.

אותי לקחו לבית לווינשטיין לראות פגועי תאונות דרכים , עליי זה השפיע להוריד את הרגל מדוושת הגז באופן משמעותי , תנסה דרכים מקוריות כאלו ואני בטוח שזה יעזור.

אני בטוח ב 10000000000% שזה יעזור, ברגע שהוא יפנים מה הוא יכול לאבד מנהיגה פרועה, אני בטוח שהרגלי הנהיגה שלו ישתנו.

אני לדוגמא שראיתי בטלויזיה על הרכב שירד מהמסלול ופגע בסבא ובנכדים שלו, פשוט הורדתי דמעה.

אם העניין הוא רק החשש שלך של מה הוא יעשה, פשוט תנסה להיות טיפה יותר צמוד אליו ותבדוק איך הוא נוהג.

אם הוא לא מאפשר, אני בטוח שיש אופציות כמו ה GPS שהזכירו בשביל לדעת פחות או יותר איך הוא נוהג ( לפי המהירות ) וככה תדע איך הוא נוהג באמת וגם תדע איך לפעול.

מה שכן, אני בתור אותו גיל של הבן שלך, לא הייתי מעוניין שההורים שלי יגבילו אותי ולא יסמכו עלי ( שוב, הם יודעים איך אני נוהג, לכן הם סומכים עלי פחות או יותר, עדיין חסר הרבה נסיון, אני בטוח שזה יבוא כשיהיה לי רכב משלי )

פורסם

ובקיצור אני חושב שצבירת ניסיון אישי בנהיגה היא הבסיס.

אתם מוזמנים לחלוק על דעתי ,אך זוהי דעתי האישית מניסיון ומשטויות שעשיתי במהלך חיי כנהג.

אתה מבלבל בין מספר תחומים שקשורים לנהיגה. ניסיון בנהיגה נותן לך ראיית כביש (במקרה הטוב),

אבל הוא לא משפר משמעותית את השליטה שלך ברכב, או את תפעולו הנכון.

קורס נהיגה מתקדמת איכותי כולל מספר היבטים, ואילו אתה מתמקד רק בהיבט אחד, ועוד סותר את עצמך במהלך הדיון 700 פעם.

אגב, "ניסיון" של קורס נהיגה מתקדמת אחד בסיסי הוא לא הרבה "ניסיון", בלי להעליב חלילה.

מי שמתמקצע באמת בנהיגה מתקדמת, עובר כמה עשרות טובות של הדרכות / הכשרות / קורסים / ימי מסלול, אם לא יותר.

על מה אתם מדברים?הוא רק קיבל רשיון הוא לא יודע מה הוא עושה בכלל אז להתחיל ללמד אותו על תת היגוי,היגוי יתר ושאר האלמנטים של נהיגה מתקדמת?

שילמד לפנות כמו שצריך אחרי זה נלמד אותו להשתמש במבט ואיך לסובב את ההגה , לא צריך לדחוף לו הכל במכה ,שירכוש

"מיומנות" בסיסית ואחרי זה שיגש לקורס.

דר"א לשנות הרגלים זה בכלל לא קשה , הכל תלוי במוטוביציה וברצון ליהות נהג טוב יותר(וגם קצת כישרון) ,מניסיון.

קורס נהיגה מתקדמת איכותי הוא לא רק "תת היגוי והיגוי יתר", הוא הרבה מעבר לכך.

תנוחת נהיגה נכונה, כיוון מראות, שימוש נכון בהגה, שימוש מושכל במבט, ראייה מרחבית וראייה ממוקדת,

הערכת מרחקי בלימה, "זרימה" עם הרכב, הבנה פיזיקלית בסיסית של הכוחות הפועלים על הרכב...

כל אלו חשובים הרבה יותר לנהג הממוצע מלימוד החלקות שונות, וכל אלו הם גם הבסיס לכל השאר.

אי אפשר להתייחס לנהיגה מתקדמת רק כנהיגה ספורטיבית, אלא כנהיגה נכונה - קודם כל, שאחרייה מגיע האלמנט של ה"ספורט".

למה להקנות לילד הרגלים רעים ואז לנסות לשנות אותם ?

זה כמו להגיד שכדאי שהוא יתנגש בעץ קודם כל - ואז ילמד להיזהר מעצים בצידי הכביש... :roll:

אתה מכיר את הפתגם שחכם לא יכנס לצרה שפיקח יצא ממנה? למה אתה מתעקש שהבן יהיה פיקח ולא חכם?

מחזק.

ולפותח השרשור - מה לגבי "הזוית האחרת" שלי ?

לגבי אופיו של הילד ?

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

• תוכן חדש...