Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6522 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני תומך בהצעה של השתתפות משותפת בקורס ומסכים עם הטענה שגם רכב רגיל מסוגל להגיע למהירויות גבוהות כך שהימנעות מרכישת רכב ספורטיבי לא תפתור את החשש מכך שהבן ינהג במהירות גבוהה.

• תגובות 96
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קורס אכן חשוב.. בעניין הגבלת המהירות אני חושב שאתה צריך לחפש לזה פתרון, צ'יפ או משהו. אני הייתי מגביל, בכל זאת הסיכוי שמשהו רע מאוד יקרה הרבה יותר גבוה במהירות כזו גבוהה. נכון שאפשר גם לעשות שטויות ב100 קמ"ש אבל הסיכוי שמשהו יקרה הרבה יותר נמוך. בכל זאת אתה באמת צריך להגיד לו שאם תשמע שהוא נוהג בפרעות, אתה משבית לו את הרכב לחודשיים. אה ועוד משהו נחמד: אם לא תשלם לו דלק, הוא יצטרך לשלם מהכסף שלו, שאני מניח שאין לו כל כך הרבה. על הדרך תלמד אותו את ערך הכסף וגם תמנע ממנו לנהוג כמו משוגע (לחיצה לא מתונה על הגז, הרבה דלק, הרבה כסף).

פורסם

אולי אני יוכל לתת לך רעיון דווקא מאחד שזה לא מזמן עבר עליו(מהצד של הילד אבל.)

אני עכשיו בן 18 ככה שלא מזמן כל כך הוצאתי רשיון

תשמע הדבר הכי טוב זה פשוט לדבר איתו

שום הגבלת מהירות וקניה של רכב זול לא תשנה כלום

היום כל אוטו יכול להגיע ל 100 ובעיר 100 זו מהירות מסוכנת

ככה שהגבלה לא תעזור

מה שכן אולי לחשוב על רכב חצי ספורטיבי(יונדאי קופה- וזה גם הרכב שאני נוהג עליו מהיום הראשון של המלווה)

נהיגה מתקדמת ביחד נשמע לי מעולה .

בכל אופן רק דיבור ודו שיח יעזור שום דבר אחר

אפילו עם רנו קנגו לדוגמא אפשר להשתולל בצורה מסוכנת

אבל אם כבר אתה משקיע את כל הכסף הזה תקנה משהו עם כל הבקרות שיעזרו לו במקרה שהוא יקלע לצרה.

תמלא את הרכב במים מהסנרוף (עם צינור), תתכופף למטה ותראה מאיפה נוזל.
פורסם
אלעד מרמרוש

שלום אני ייתן לך חוות דעת מפי אחד שעבר את זה , כיום אני כמעט בן 19 כשרק הוצאתי רישיון גם אבי חשש לתת לי לנהוג , שנה שלמה הוא הגביל אותי בנהיגה רק באזור שלנו לבד(מרחק של 5 קילומטר משהו כזה) ובכבישים עמוסים , מהירים ומקומות בעיתיים הוא היה לצידי , במשך שנה שלמה! שנה שלמה היינו מתווכחים ורבים על זה אבל בתום השנה הזאת הבנתי שהוא רק עשה לי טובה כי בשנה הזאת הוא רק תרם לי לידע ועזר לי וכאשר כן נהגתי לבדי היה לי את היצר לעשות שטויות כי לא הבנתי עדיין מי עם מי ומי נגד מי, אפילו עברתי תעונה קטנה בחנייה והגעתי למצבים מפחידים לא מאט וזה רק חיזק ולימד אותי שנהיגה על הכביש זה לא צחוק שנייה אחת הורדת את העיניים מהכביש וזה מספיק, תחשוב על זה, מקווה שעזרתי, נתן.

מצטרף להודעה זו, כשאני הוצאתי רשיון על רכב, אבי היה יושב איתי בכל נסיעה שהייתה ונותן לי לנהוג (זה היה בתקופת המלווה 3 חודשים איפה שהוא בשנת 1999), מלבד רקעו האדיר במכונות ומכונאות היה לו גם רקע קצרצר בנהיגת מירוצים בחו"ל והוא העביר לי המון אינפורמציה חשובה בנוגע לנהיגה, בעיקר בנושא הבטיחות וצפיית מצבים על הכביש, מציאת נתיבי מילוט במקרי כמעט תאונה, נהיגה בתנאי מזג אויר שונים, שטחים מתים וכו' וכו' וכו', לי כבר היה רשיון על אופנוע והייתי מאד חדור בטחון בנהיגה שלי אך אבי הוריד אותי לקרקע, זה לא אומר שלא הייתי נוהג "מעט" מהר איתו או מהר בכלל בלעדיו אך הייתי יותר מודע לנושא הבטיחות בנהיגה.

כמובן שלא כל הזמן נוהגים פרפקט ולא הכל תלוי בך וגם לי יצא כבר להחליק בכביש רטוב ולהכנס ברכב מאחור שבולם בלימת פתע אחרי כיכר כדי להכנס לחניה בצד השני של הכביש!!! (רנו מגאן מקוללת!!!) אך הוא הכין אותי להמון סיטואציות וגם אישית עוד יותר התקרבנו כך שאני בהחלט ממליץ על נסיעות מרובות איתו ואפילו להרשם לקורס הנהיגה הספורטיבית.

בהצלחה, ומזל טוב לילד!

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

אל תהיה חרד ואל תתן לבן שלך להכתיב את המצב, מניסיון אישי שלי קודם כל תתעלם מ3 חודשי מלווה ותקבע אתה כמה זמן אתה הולך ללות אותו, תתן לו לנהוג לבד רק כשתראה שהוא אכן מוכן לכך, כשאני הוצאתי רישיון ההורים שלי עדיין לא נתנו לי את האוטו לבד אחרי תקופת המלווה אלא מתי שהם הרגישו שאני נוהג סביר.

אתה חרד? תיסע איתו ותיסע איתו הרבה, אני לא יודע איפה אתה גר אבל תיקח אותו לאזורים מסובכים שצריך להפעיל את שיקול הדעת וההגיון תוך כדי נהיגה, אני למשל בתקופת המלווה הייתי נוסע כל יום (כמעט) עם אבא שלי לחיפה, ותאמין לי שבנהיגה עם רכב ידני בעליות והתנועה של חיפה משפרת את השליטה בדברים בסיסיים כמו זינוק בעלייה, תיכנון נתיב מראש, והמון המון תירגול של פשוט לדעת לנהוג (מה שלא לימדו את הבן שלך בשיעורי הנהיגה).

רק אחרי כמה חודשים כאלה שהוא השתפשף קצת על הכביש אתה יכול לשלוח אותו לקורס נהיגה.

בשורה תחתונה, אני מבין שאתה חרד אבל תזכור שאתה זה שקובע פה, ואם אתה לא חושב שהוא צריך לנהוג במכונית ספורט אז המילה שלך אמורה להיות הקובעת למרות כל העצב/ עצבים/ כעס/ תיסכול/ התנפצות חלומות זמנית.

פורסם

נתחיל בשאלה , מה התקציב שלך לקניית הרכב בשבילו ?

דווקא קניית רכב ספורטיבי והקניית הרגלים טובים להמשך הדרך יעבדו ככל הנראה טוב יותר מקניית רכב לא ספורטיבי בו הבן ינסה (דווקא) לעשות דברים מסוכנים.

עכשיו השאלה היא איך מקנים הרגלים טובים ?

לצערינו זה לא חלק מתוכנית הלימוד כאן אבל זה משהו שבהחלט תוכל לקנות בכסף, מס' קורסים של נהיגה מתקדמת (אולי אפילו של שניכם ביחד) וחניכה וסבלנית מצדך תגרום לו לכבד את הנהיגה ולדעת כמה היא מסוכנת.

פורסם

דווקא לי יש פיתרון מצויין.

קנה לו רכב ישן וזול בעל מראה צעיר וביצועים צנועים במשהו כמו 20K פלוס יישור קו, טסט וביטוח. עוד משהו - חובה שיהיה ידני (זה בתנאי שהבן שלך לא הוציא רישיון על אוטומט), כדי שילמד לשלוט בו.

לגבי "דרישות מיוחדות". מה הדרישות? בטח גיר ידני, הנעה אחורית, מנוע טורבו ומערכת שמסוגלת להעיר מתים?

אז תבהיר לו שכל זה הוא יקנה בעבור הכסף שירוויח כשיעבוד

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

רכב ישן וזול? ומה עם הבטיחות? :roll:

ואם לחזור לטענות שתומכות בקורס נהיגה מתקדמת,

יש אמרה מאוד חכמה -

אם בנאדם אחד אומר לך שאתה שיכור אתה לא חייב להאמין. אם 4258731589 (כמו המקרה הנוכחי) - תפסיק לשתות.

יש דבר כזה שנקרא הטמעת הרגלים, שהוא המטרה העיקרים של קורס נהיגה - הטמעת הרגלים נכונים.

יוליה, אם החיים היו מתנהלים עפ"י האימרה שלך היינו עדין בטוחים שכדור הארץ אינו עגול ושהוא במרכז היקום.

לבחור יש נקודה חשובה בדבריו, והיא העובדה שללא הטמעה של הרגלי הנהיגה הנכונים הם שווים כקליפת השום. אז נכון, לקחת את הרכב הספורטיבי המגניב שאבא קנה לך ויצאת ליום הדרכה במגרש של אחת מחברות ההדרכה הרבות שקיימות בשוק. בסופו של יום אתה חוזר הביתה בנהיגה מנהלתית והפעם הבאה בה תדרש לבלום בלימת חירום כהלכתה או להתמודד עם השלכות של היגוי יתר בפניה הדוקה תיהיה בעוד שבוע, שבועיים ואולי אפילו חצי שנה.

בלי חזרה ותרגול של הטכניקה הנכונה סביר להניח שהבחור הצעיר ינהג עפ"י האינסטיקטים הטבעיים שלו, ובמקרים האלו הם לא תמיד נכונים.

זה כמו להגיד שכדאי שהוא יתנגש בעץ קודם כל - ואז ילמד להיזהר מעצים בצידי הכביש... :roll:

תינוק שלא נופל, לא לומד ללכת.

למידה מניסיון היא חלק אינטגרלי מהחיים שלנו. כן, גם בכביש.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אם בנפילה הראשונה התינוק ייהרג, מה היה עדיף - ללמד אותו ללכת או לתת לו "ללמוד לבד" ואז ללמד אותו ללכת נכון ?

מר תעלול, שהיה ביותר מדי הלוויות בחיים שלו בגלל הסיבה הזו בדיוק.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

אי אפשר ללמד תינוק ללכת מבלי שהוא יפול.

אפשר לנסות ולהכין את הקרקע לטובת הנפילה הצפויה שלו - להרחיק חפצים חדים, להגביל גישה למדרגות או לתת לו נעלים טובות ונוחות. אבל מה שלא תעשה, הוא יפול.

מהבחינה הזאת לימוד נהיגה לא שונה משמעותית מלימוד הליכה. להורה יש תפקיד חשוב בהכנת השטח לקראת הנפילה הצפויה להקל את חומרת המכה. אבל המכה בסופו של דבר תבוא.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לא תומך בגישה שלך, מהסיבה הפשוטה שאפשר לנהוג ספורטיבי ובטוח בלי לעשות תאונות.

נקודה נוספת שאני רוצה להעלות היא מהפן ההדרכתי דווקא,

הרבה יותר קל להטמיע הרגלים ונקודות חדשות בנהג שלא יודע כלום ואין לו הרגלים שגויים,

מאשר בנהג שמגיע עם הרגלים מקולקלים, ש"ברגע האמת" יפנה לרוב לאינסטינקט שלו, שלרוב - יהיה שגוי.

הנקודה האחרונה נכתבה לאור ניסיון של (לפחות) כמה מאות מודרכים בהדרכות נהיגה מתקדמת שיצא לי לשבת עימם ברכב עד היום.

יכול להיות שאתה מאמין שכל לימוד טוב מתחיל בנפילה,

ההבדל הוא שעל הכביש הנפילה הראשונה שלך יכולה להיות אחרונה. מניסיון כואב, לצערי.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

כהתחלה אני לא מבין מה העיניין הזה של יש לו דרישות, אתה אבא שלו. תעמוד על שלך.. תעשה מה שלך טוב, תקנו לו איזה אוטו שאתה מרגיש שהוא יהיה בטוח בו, ולא משהו שהוא ירגיש טוב איתו, לא יתאים לו שלא ינהג עליו...

יש לאור ירוק איזה פרוייקט שנקרא "קופסה ירוקה" שאולי יוכל לעניין אותך:

http://www.oryarok.org.il/?p=1182

http://www.oryarok.org.il/?p=983

ושיהיה בהצלחה עם הבן..

פורסם
הצעתי לו המון אופציות עם ''נטיות'' ספורטיביות ומראה צעיר... הבעיה היא שיש לו הגדרות מיוחדות ודרישות ספציפיות.

התקציב הוא 110,000+-

נשמע לי מפונק ביותר. ונראה גם כאילו אתה נכנע לו.

תדבר איתו, ותחליט אתה איזה רכב לקנות לו (רמז: אל תקנה לו רכב ספורטיבי) - אם אתה לא יכול להחליט ולקבוע לבד על רכב בשבילו שייתן לך שקט נפשי, ייתכן והבעיה כאן היא יותר עמוקה ממה שנראה על פני השטח ובכלל לא שייכת לעולם הרכב.

אהה עוד משהו, אם תחליט לבד איזה רכב לקנות לו, זה לא יעשה אותך אבא פחות טוב.

• תוכן חדש...